Amlet Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Καλα ειναι δυνατον να θελει ανθρωπος να μεινει καπου στην Ελλαδα εκτος Αθηνας??? Δεν το πιστευω, ολοι εκει πρεπει να πανε.....🤣🤣😂 1
spectaculator Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 13 ώρες πριν, PetrosHatz είπε Καλησπέρα παιδιά, λόγω της δουλειάς μου εχω την δυνατότητα να μείνω στα Χανιά και μάλιστα για αρκετα χρόνια. Όμως δεν έχω παει ποτε και δεν ξερω γενικά πως ειναι η ζωή εκει. Μπορείτε, ειδικά όσοι μένετε χρόνια εκεί, να μου πείτε αν αξίζει να παω ή να μείνω Αθήνα?? Μια χαρά είναι χειμώνα καλοκαίρι. Έκανα 5 χρόνια πολυτεχνείο εκεί. Μ' άρεσε τόσο που τα καλοκαίρια δεν έφευγα καθόλου και δούλευα παράλληλα με τη σχολή εκεί. Δεν στέριωσα εκεί γιατί στο στρατό γνώρισα μια ξελογιάστρα και... Κάποτε θα γυρίσω εκεί. Αν έχεις δουλειά είναι χίλιες φορές καλύτερα από Αθήνα. 2
AristidisZ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Καλά που βρεθήκανε κάνα 2 άνθρωποι που έχουνε μείνει Χανιά γιατί είχα αρχίσει να αμφισβητώ αυτά που βλέπω με τα μάτια μου
Trapper Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Κάνε αντίστοιχο θέμα και ρώτησε στον τίτλο αν αξίζει να έρθεις να μείνεις στην Αθήνα. Είμαι σίγουρος ότι τις ίδιες απαντήσεις θα πάρεις: οι περισσότεροι θα σου λένε ούτε να το σκεφτείς. Αυτό που έχουμε δύσκολα μας γοητεύει. Σε προσωπικό επίπεδο, πήγα στα Χανιά πέρσι το καλοκαίρι και τα ερωτεύτηκα. Δεν έχω ζήσει εκεί αλλά άνετα θα το δοκίμαζα. Επιλογές στην Αθήνα υπάρχουν άπειρες αλλά όταν πιάνω δουλειά στις 09:00 και γυρίζω σπίτι μου μετά τις 23:00, η προοπτική του να μένω κάπου με ήπιους ρυθμούς και να είμαι πίσω στις 17:00 μου φαντάζει εξωτική. Το ίδιο ισχύει και για τη δυνατότητα να κάνω μπάνιο στη θάλασσα πέντε μήνες τον χρόνο και όχι μια φορά τη βδομάδα σε ρεπό, κολλημένος στην κίνηση. Είμαι βέβαια 34 και όχι 21. 6 3
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Salecon είπε Η Κρήτη είναι καλή για τουρισμό, για βοσκούς, και για αγρότες. Κατά τα άλλα υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα στα πάντα (από τον δρόμο μέχρι απλές οικονομικές συνναλαγές), πολύ έντονο πατριαρικό στοιχείο (η γυναίκα είναι για σπίτι και παιδιά, εκτός και εάν παλέψει), διαδεδομένος αλκοολισμός, τεχνοφοβία και λατρεία για δοξασίες (από new age πρακτικές μέχρι κάτι κουλά για ενέργειες και ελιές και δεν συμμαζεύεται), υπονόμευση κάθε επιστημονικών πρακτικών (η βοσκική είναι κάτι σαν άγιο δισκοπότηρο της αντροσύνης), και έντονη ανάγκη για κουτσομπολιό και τζατζαρίσματα (κυρίως επειδή όλοι δαύτοι με όλα αυτά σε ένα νησί, πρέπει κάπου να βρουν ενδιαφέρον και να ξεσπάσουν τα κόμπλεξ τους). Εάν αντέχεις όλα αυτά, πήγαινε. Προσωπικά θα σου έλεγα να πηγαίνεις μόνο για διακοπές, να τους έχεις υπαλλήλους και όχι συμπολίτες. Υ.Γ. Εάν θες και μία καλύτερη γνώμη, ρώτα κρητικό που έχει φύγει από την Κρήτη χρόνια. Οι περισσότεροι θα σου πουν τα παραπάνω αρνητικά. Μετά ρώτα Κρητικό που έχει φύγει για λίγο ή που μένει καιρό στην Κρήτη. Θα δεις ότι έχει αφομοιωθεί με τα παραπάνω, δεν τον νοιάζει και τα υπερασπίζεται. Εάν αυτό θες να γίνεις, πήγαινε στην Κρήτη. 1 ώρα πριν, Salecon είπε Η Κρήτη είναι το ναδίρ. Wow. Κάποιος άλλος είναι ο κομπλεξικός εδώ μέσα μάλλον. Προς TS: Εξαρτάται από το πόσο συνηθισμένος είσαι στη ζωή σε μια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα (αν μένεις Αθήνα) Για να το σκέφτεσαι, δε σε χαλάει η σκέψη της ζωής στην επαρχία μάλλον. Το καλοκαίρι όπως λένε όλοι είναι υπέροχο στην Κρήτη. Το νησί είναι τεράστιο, έχει ό,τι σκηνικό θες να ζήσεις, αρκεί να έχεις αμάξι. Ζώντας εκεί θα μπορείς να δεις και μέρη εκτός peak season που μπορεί να πήζουν. Ο χειμώνας είναι πολύ χαλαρός, δεν είναι και εντελώς ψόφια η πόλη, ζει κάπως υπόγεια, είναι και ένα αντίβαρο στην ένταση του καλοκαιριού. Πέρασα πολλούς χειμώνες εκεί για να πω πως πραγματικά βαρέθηκα. Η άνοιξη επίσης είναι τέλεια εποχή για να γυρίσεις το νησί, έχει πρασινίσει όλο, πριν ξεραθεί για το καλοκαίρι. Φυσικά τα Χανιά έχουν γυναίκες, εκτός αν σκοπεύεις να συχνάζεις στο κυλικείο του Πολυτεχνείου. Η πόλη των Χανίων είναι μικρή, οι μετακινήσεις είναι υποθέσεις του 15λεπτου maximum. Το καλοκαίρι το κέντρο πήζει από την κίνηση όμως. Τους ντόπιους δεν έχεις να τους φοβάσαι σε τίποτα αν είσαι ευγενικός και δεκτικός. Εννοείται δεν πας με attitude "τι κωλοχώρι είναι εδώ, το δικό μου είναι καλύτερο", θα εισπράξεις κάτι αντίστοιχο. Στα Χανιά υπάρχει και ένα πιο εκλεπτυσμένο και κοσμοπολίτικο στυλ υποτίθεται, στην πόλη αλλά και σε αρκετά μεγάλα χωριά τριγύρω. Το πιο σημαντικό είναι να κάνεις παρέες, ή να έχεις κάποιον γνωστό (από την δουλειά ίσως) να σου δείξει τι να αποφύγεις, κυρίως για να μην πέφτεις σε παγίδες για τουρίστες. Φαντάζομαι δεν θα πας να μείνεις σε κάνα χωριό στα βουνά, οπότε δεν ξέρω πως θα μπορούσες να μπλέξεις με βοσκούς, εκτός κι αν είσαι τυρέμπορας. Α, μπορεί να τους πετύχεις σε κάνα πανηγύρι. Θα πρέπει να σου αρέσει πολύ η μυζήθρα για να πιάσεις κουβέντα. PS: Όντως παίζει επικίνδυνη οδήγηση και δυστυχώς κακό οδικό δίκτυο σε αρκετά σημεία του νομού, που όπως μπορεί να είδες και πριν κάτι μήνες διαλύθηκε με τις κακοκαιρίες (πέφταν γέφυρες, δρόμοι, βουνά...)
Leleouras Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Αν είσαι τύπος που το καλοκαίρι το γουστάρεις φουλ και τον χειμώνα "σκάβεις" και την αράζεις στο χαλαρό. Τότε τα Χανιά είναι για σένα. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ότι κανονίζεις με φίλου/γκόμενα στα μπαμ για καφέ. και σε 10 λεπτά για δες.... είστε ήδη για καφέ! Στην Αθήνα μόνο με εβδομαδιαίο προγραμματισμό τα κάνεις αυτά. Τα Χανιά είναι όντως πανέμορφα και όντας Χανιώτης που έχω γυρίσει την Ελλάδα και έχω ζήσει στην Αθήνα αρκετό διάστημα, δεν θα τα άλλαζα με τίποτα. Υ.Γ. το χειμώνα είναι αρκετά βαρετά αλλά στη τελική πετάγεσαι στο Ρέθυμνο μα 30 λεπτά υπόθεση είναι. 3
chill Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, Ntinaras είπε εχει ενα τει με αντροσχολες, ενα πολυτεχνειο με αντροσχολες (κυριως), ενα ναυσταθμο και 75 αλλα στρατοπεδα. Ντιγκιντάνγκα πάρανταις μου κάνει αυτό!!! Seal of toxapproval και έτσι φάση.....
totalius Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Πολυ σοβαρό θεμα για να το συζητήσεις στο insomnia οπως θα έχεις καταλαβει ηδη . Τα πράγματα ειναι απλα. Ζεις στην Αθήνα άνετη οικονομικά ζωή που σου επιτρέπει να βγαίνεις συχνα να χαλάς λεφτά. σε θέατρα club εστιατόρια κτλ ? Έχεις παρέες κ φίλους που θα σου λείψουν κ θα του λείψεις ?Έχεις οικογένεια που θα σου λείψουν κ θα τους λείψεις ? Έχεις τη δυνατότητα να κανείς καποια χόμπι που σε γεμίζουν κ να μην είσαι δουλειά σπίτι internet ύπνο δουλειά ? Αν η απάντηση στα περισοτερα απο τα παραπανω ειναι ναι.δε πας πουθενά ειδικα στην ηλικια που είσαι χωρίς γυναίκα - παιδια . Αν είσαι στην Αθήνα σε μίζερη κατάσταση το καλυτερο που σου έτυχε ειναι η δυνατότητα να κατέβεις με δουλειά στη Κρήτη κ ειδικα στη πιο όμορφη πόλη της τα Χανιά . Κ στο λέει κάποιος που ειναι Ηράκλειωτης αλλα απο όλη τη Κρήτη θα διάλεγε τα Χανιά κ ειδικα το νόμο Χανίων . Οι ντόπιοι ειναι οπως σε ολα τα μέρη καποιοι οι περισοτεροι νορμαλ κ υπαρχουν κ οι εξευρέσεις. Η εύρεση σπιτιού ειναι το πιο σοβαρό προβλημα .Αν έχεις κατω κάποιο γνωστό θα ηταν χρήσιμο κ για να βρεις σπίτι κ για τη προσαρμογή σου το πρωτο διαστημα μεχρι να αναπτύξεις ένα κύκλο φίλων - παρέας . 2
spectaculator Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Salecon είπε Στις συγκρίσεις θα ήταν καλό να σταθμίσεις αυτά που βλέπεις με τα λεφτά που έχουν πέσει. Δηλαδή, η δυτική Ελλάδα έχει πάρει το 1/10 (και ούτε) σε λεφτά από αυτά που έχει πάρει η Κρήτη. Φυσικά και έχει ίδιες (ίσως και χειρότερες) υποδομές από μέρη που έχουν πέσει λεφτά (π.χ. επειδή απλά οι Έλληνες πολιτικοί αγόραζαν ψήφους από συντοπίτες τους και οι πολίτες τα έκαναν 4x4 και όπλα/σφαίρες) αλλά, τουλάχιστον, οι ανθρώπινες συναλλαγές είναι καλύτερες. Τέλος, η Λαμία έχει κάποια προβλήματα αλλά είναι αρκετά καλύτερα από την Κρήτη. Καταρχάς, σε 1 ώρα και 30 λεπτά είσαι στην Αθήνα. Με ό,τι καιρό και να έχει. Έπαθε κάτι το παιδί σου, βρέχει και χιονίζει, σε 2 ώρες είναι στην πρωτεύουσα και όχι όποτε και εάν περάσει το καράβι ή σηκωθεί το αεροπλάνο ή βρεθεί ο οδηγός ασθενοφόρου που πίνει ρακές στο παραδίπλα καφενείο. Η Κρήτη είναι το ναδίρ. Και επειδή κάποιοι θα πουν ότι "τα νησιά τα έχουν αυτά", ναι. Τα νησιά έχουν κάποια από αυτά. Και ακριβώς επειδή τα υπόλοιπα νησιά δεν είναι το ναδίρ, δεν θα δεις (π.χ.) να πίνουν ρακές ενώ έχουν υπηρεσία. Έχουν μάθει να είναι υπεύθυνοι επειδή είναι λιγότεροι και περνάνε δυσκολότερα. Όχι αλκοολικοί, παραβατικοί, και ψευτό-μαγκες. Μάλιστα! Η Λαμία καλύτερη από ολόκληρη τη Κρήτη! Κόβω τον κ@λ@ μου πως δεν έχεις πάει πουθενά πέρα από τη Λαμία. Φίλε OP, αν όλοι στη Λαμία έχουν τέτοια μυαλά, πήγαινε όπου θες εκτός απ' τη Λαμία! Τελείως πληροφοριακά @Salecon, το Ηράκλειο είναι πολύ μεγαλύτερο από την Λαμία όπως και τα Χανιά. Η Κρήτη δεν είναι νησάκι! Και τα Χανιά, αλλά και το Ηράκλειο είναι μακράν καλύτερα της Λαμίας και απόλυτα καλύτερα και ποιο ανθρώπινα από την Αθήνα. @PetrosHatz, Κάνε μια βόλτα τώρα το καλοκαιράκι από τα Χανιά για να δεις με τα ίδια σου τα μάτια το τι παίζει. Το χειμώνα θα είναι το ίδιο μείον τους τουρίστες. Όσο για αυτά που έγραψε κάποιος για τα 75 στρατόπεδα είναι μπαρούφες! Δυο έχει όλα κι όλα, μια την ΠΜ στ' Ακρωτήρι και ένα με καταδρόμια στο Μάλεμε. Η Αθήνα έχει πολύ περισσότερα και όλα το ένα πάνω στ' άλλο. --- Κι ένα τελευταίο Edit: --- Αν είναι να κάνεις κάτι, κάντο τώρα. Όταν θα ριζώσεις στην Αθήνα και να το θες μετά δεν θα μπορέσεις να το κουνήσεις ρούπι! Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από spectaculator 3
Curtis76 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 στα 40 μου εφυγα για χανια. τωρα ειμαι 43 και δεν ξερω πως θα βρω τον τροπο να το πω στη γυναικα μου οτι δε τη παλευω αλλο. Ενα πραγμα μου αρεσε, να ερχομαι διακοπες και να βλεπω τα ομορφα μερη του τοπου. Ε αν μενεις μονιμα εδω δε βλεπεις τιποτα απο αυτα. 3 χρονια 6 μπανια γιατι το καλοκαιρι οι εργαζομενοι δουλευουν και οι αλλοι ερχονται για διακοπες. Το χειμωνα δε παλευεται το μερος. Οι κρητικοι αλκοολικοι και με ενα ψευτικο στυλ της παρεας και του χαβαλε που οταν ερθει η ωρα για πιο σοβαρες συζητησεις βλεπεις ποσο διαφορετικα βλεπουν τα πραγματα που καταλαβαινεις οτι δεν θα κολλησεις ποτε με τον τοπο. Ρουσφετια και γνωριμιες ειναι το μονο χομπυ του τοπου. Η ζωη ειναι ακριβη. Για μεσα στα χανια κατω απο 400 € πολυ πολυ δυσκολο. Μαλλον γυρω στα 450-500 αν το ψαξεις αρκετα. Εξω απο τα χανια ειναι αρκετα πιο κατω οι τιμες αλλα θα χαλας τα λεφτα στις βενζινες πραγμα βεβαια που συμβαινει και στην αθηνα. Σε αλλα μερη ισως ισχυουν τα ιδια... δε ξερω... στην αθηνα οταν δουλευα εκανα πολλα ταξιδια σε ολη την ελλαδα , αλλα με ταξιδια καποιον ημερων ή μηνων δε φαινονται τα δυσκολα. 1
Ntinaras Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, chill είπε Ντιγκιντάνγκα πάρανταις μου κάνει αυτό!!! Seal of toxapproval και έτσι φάση..... Μετριας γκομενας παρανταις ειναι. Οσο σπουδαζα , ειχαμε 2 ωραιες γκομενες τα 5 ετη που εκατσα κατω. 2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις