Salecon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Η Κρήτη είναι καλή για τουρισμό, για βοσκούς, και για αγρότες. Κατά τα άλλα υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα στα πάντα (από τον δρόμο μέχρι απλές οικονομικές συνναλαγές), πολύ έντονο πατριαρικό στοιχείο (η γυναίκα είναι για σπίτι και παιδιά, εκτός και εάν παλέψει), διαδεδομένος αλκοολισμός, τεχνοφοβία και λατρεία για δοξασίες (από new age πρακτικές μέχρι κάτι κουλά για ενέργειες και ελιές και δεν συμμαζεύεται), υπονόμευση κάθε επιστημονικών πρακτικών (η βοσκική είναι κάτι σαν άγιο δισκοπότηρο της αντροσύνης), και έντονη ανάγκη για κουτσομπολιό και τζατζαρίσματα (κυρίως επειδή όλοι δαύτοι με όλα αυτά σε ένα νησί, πρέπει κάπου να βρουν ενδιαφέρον και να ξεσπάσουν τα κόμπλεξ τους). Εάν αντέχεις όλα αυτά, πήγαινε. Προσωπικά θα σου έλεγα να πηγαίνεις μόνο για διακοπές, να τους έχεις υπαλλήλους και όχι συμπολίτες. 11 ώρες πριν, PetrosHatz είπε Καλησπέρα παιδιά, λόγω της δουλειάς μου εχω την δυνατότητα να μείνω στα Χανιά και μάλιστα για αρκετα χρόνια. Όμως δεν έχω παει ποτε και δεν ξερω γενικά πως ειναι η ζωή εκει. Μπορείτε, ειδικά όσοι μένετε χρόνια εκεί, να μου πείτε αν αξίζει να παω ή να μείνω Αθήνα?? Υ.Γ. Εάν θες και μία καλύτερη γνώμη, ρώτα κρητικό που έχει φύγει από την Κρήτη χρόνια. Οι περισσότεροι θα σου πουν τα παραπάνω αρνητικά. Μετά ρώτα Κρητικό που έχει φύγει για λίγο ή που μένει καιρό στην Κρήτη. Θα δεις ότι έχει αφομοιωθεί με τα παραπάνω, δεν τον νοιάζει και τα υπερασπίζεται. Εάν αυτό θες να γίνεις, πήγαινε στην Κρήτη. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από Salecon 3
gdriver Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 όταν πήγα να δουλειά στα χανιά ήμουν 23 ετών, και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου πέρα από το επάγγελμα που επέλεξα τότε. Χειμώνα απάλευτα εντελώς , καλόκαιρι κάπως φτιάχνει η κατάσταση αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Γενικώς δεν εκτιμάς το μέτριο αν δε δοκιμάσεις το μετριότερο προς κακό. Πέρα από το λιμάνι, τα χανιά δεν έχουν να δείξουν κάτι άλλο, πέρα από αυτό... το πραγματικό χάος. Μία κανονική ελληνική μικρή πόλη . Επίσης οι γυναίκες εκεί, 3 φορές τον εγωϊσμό ακόμη και των λαρισσαίων. Τώρα κάποιοι θα σου πουν για ποιότητα ζωής και άλλα τέτοια , αλλά ο οποιοσδήποτε την ορίζει διαφορετικά για τον ίδιον. Επειδή είσαι 21 , θα θέλεις πάντοτε ζωή και ζωή και βόλτες την οποιαδηποτε ώρα, κάτι που στην αθήνα θα κάνεις όταν και όποτε το θελήσεις. Στα χανιά μην περιμένεις κάτι τέτοιο. Ναι στην Αθήνα μετά τη δουλειά θα βγείς και καθημερινή και θα βρείς πάντα κόσμο, αλλά στα χανιά θα χαντακωθείς και μάλιστα στα 21 σου. Κρίμα είναι. Πολύ πιο μεγάλος να πας σε επαρχεία. 1
AristidisZ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, gdriver είπε θα χαντακωθείς και μάλιστα στα 21 σου. Κρίμα είναι. Πολύ πιο μεγάλος να πας σε επαρχεία. Kάτι τέτοιες απόψεις έχετε και μετά απορείτε γιατί στην Αττική έχει μαζευτεί η μισή Ελλάδα... 4 2
phanispal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Έτσι, ελάτε κι άλλοι μη Αθηναίοι εδώ, περνάμε μούρλια όσο αυξανόμαστε.
Salecon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, gdriver είπε όταν πήγα να δουλειά στα χανιά ήμουν 23 ετών, και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου πέρα από το επάγγελμα που επέλεξα τότε. Χειμώνα απάλευτα εντελώς , καλόκαιρι κάπως φτιάχνει η κατάσταση αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Γενικώς δεν εκτιμάς το μέτριο αν δε δοκιμάσεις το μετριότερο προς κακό. Πέρα από το λιμάνι, τα χανιά δεν έχουν να δείξουν κάτι άλλο, πέρα από αυτό... το πραγματικό χάος. Μία κανονική ελληνική μικρή πόλη . Επίσης οι γυναίκες εκεί, 3 φορές τον εγωϊσμό ακόμη και των λαρισσαίων. Τώρα κάποιοι θα σου πουν για ποιότητα ζωής και άλλα τέτοια , αλλά ο οποιοσδήποτε την ορίζει διαφορετικά για τον ίδιον. Επειδή είσαι 21 , θα θέλεις πάντοτε ζωή και ζωή και βόλτες την οποιαδηποτε ώρα, κάτι που στην αθήνα θα κάνεις όταν και όποτε το θελήσεις. Στα χανιά μην περιμένεις κάτι τέτοιο. Ναι στην Αθήνα μετά τη δουλειά θα βγείς και καθημερινή και θα βρείς πάντα κόσμο, αλλά στα χανιά θα χαντακωθείς και μάλιστα στα 21 σου. Κρίμα είναι. Πολύ πιο μεγάλος να πας σε επαρχεία. Υπάρχουν και καλύτερες επαρχίες. Δεν είναι όλη η επαρχιώτικη Ελλάδα σαν την Κρήτη. Η Κρήτη είναι το ναδίρ. Φυσικά και ένας άνθρωπος (κάθε ηλικίας και όχι μόνο νέος) μπορεί να θέλει διαφορετικό στυλ ζωής από αυτό που έχει να του προσφέρει μία επαρχιωτική πόλη, αλλά δεν σημαίνει ότι κάθε επαρχιωτική πόλη είναι το χάος της Κρήτης. Τέλος, ποιότητα ζωής εννοούν ότι μπορείς να βρεις φρέσκα λαχανικά, γαλακτομικά, φθηνό λάδι, και ότι μπορείς να πας σε παραλία γρήγορα. Κατά τα άλλα, **δεν έχει ποιότητα ζωής η Κρήτη**. Δεν έχει καλούς δρόμους, πράγμα που σημαίνει ότι σε μία ώρα ανάγκης κινδεύεις. Δεν έχει καθόλου καλές υποδομές. Έχει εντελώς χάλια καιρό (έχει μόνο φθινόπωρο και καλοκαίρι) με τρελή υγρασία και αλμύρα (που η αλμύρα τρώει οτιδήποτε μπορεί). Κυρίως απαίδευτους και άξεστους ανθρώπους που φέρονται σαν καουμπόυδες (και το υπερηφανεύονται κιόλας) και, τέλος, κρατάει αρκετά ψηλά τον σεξισμό. ΟΚ. Έχει καλή γαστρονομία. Όχι όμως ποιότητα ζωής. 1
AristidisZ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Salecon είπε Υπάρχουν και καλύτερες επαρχίες. Δεν είναι όλη η επαρχιώτικη Ελλάδα σαν την Κρήτη. Η Κρήτη είναι το ναδίρ. Σοβαρά τώρα, έχετε ταξιδέψει πουθενά (στην Ελλάδα) ή τα λέτε για να κάνετε flame αυτά ; Άργος, Λαμία, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, εκεί να σε χω κάβουρα... 1
Salecon Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Σοβαρά τώρα, έχετε ταξιδέψει πουθενά (στην Ελλάδα) ή τα λέτε για να κάνετε flame αυτά ; Άργος, Λαμία, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, εκεί να σε χω κάβουρα... Στις συγκρίσεις θα ήταν καλό να σταθμίσεις αυτά που βλέπεις με τα λεφτά που έχουν πέσει. Δηλαδή, η δυτική Ελλάδα έχει πάρει το 1/10 (και ούτε) σε λεφτά από αυτά που έχει πάρει η Κρήτη. Φυσικά και έχει ίδιες (ίσως και χειρότερες) υποδομές από μέρη που έχουν πέσει λεφτά (π.χ. επειδή απλά οι Έλληνες πολιτικοί αγόραζαν ψήφους από συντοπίτες τους και οι πολίτες τα έκαναν 4x4 και όπλα/σφαίρες) αλλά, τουλάχιστον, οι ανθρώπινες συναλλαγές είναι καλύτερες. Τέλος, η Λαμία έχει κάποια προβλήματα αλλά είναι αρκετά καλύτερα από την Κρήτη. Καταρχάς, σε 1 ώρα και 30 λεπτά είσαι στην Αθήνα. Με ό,τι καιρό και να έχει. Έπαθε κάτι το παιδί σου, βρέχει και χιονίζει, σε 2 ώρες είναι στην πρωτεύουσα και όχι όποτε και εάν περάσει το καράβι ή σηκωθεί το αεροπλάνο ή βρεθεί ο οδηγός ασθενοφόρου που πίνει ρακές στο παραδίπλα καφενείο. Η Κρήτη είναι το ναδίρ. Και επειδή κάποιοι θα πουν ότι "τα νησιά τα έχουν αυτά", ναι. Τα νησιά έχουν κάποια από αυτά. Και ακριβώς επειδή τα υπόλοιπα νησιά δεν είναι το ναδίρ, δεν θα δεις (π.χ.) να πίνουν ρακές ενώ έχουν υπηρεσία. Έχουν μάθει να είναι υπεύθυνοι επειδή είναι λιγότεροι και περνάνε δυσκολότερα. Όχι αλκοολικοί, παραβατικοί, και ψευτό-μαγκες. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από Salecon 1
AristidisZ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 13 λεπτά πριν, Salecon είπε Στις συγκρίσεις θα ήταν καλό να σταθμίσεις αυτά που βλέπεις με τα λεφτά που έχουν πέσει. Δηλαδή, η δυτική Ελλάδα έχει πάρει το 1/10 (και ούτε) σε λεφτά από αυτά που έχει πάρει η Κρήτη. Φυσικά και έχει ίδιες (ίσως και χειρότερες) υποδομές από μέρη που έχουν πέσει λεφτά (π.χ. επειδή απλά οι Έλληνες πολιτικοί αγόραζαν ψήφους από συντοπίτες τους και οι πολίτες τα έκαναν 4x4 και όπλα/σφαίρες) αλλά, τουλάχιστον, οι ανθρώπινες συναλλαγές είναι καλύτερες. Τέλος, η Λαμία έχει κάποια προβλήματα αλλά είναι αρκετά καλύτερα από την Κρήτη. Καταρχάς, σε 1 ώρα και 30 λεπτά είσαι στην Αθήνα. Με ό,τι καιρό και να έχει. Έπαθε κάτι το παιδί σου, βρέχει και χιονίζει, σε 2 ώρες είναι στην πρωτεύουσα και όχι όποτε και εάν περάσει το καράβι ή σηκωθεί το αεροπλάνο ή βρεθεί ο οδηγός ασθενοφόρου που πίνει ρακές στο παραδίπλα καφενείο. Η Κρήτη είναι το ναδίρ. Και επειδή κάποιοι θα πουν ότι "τα νησιά τα έχουν αυτά", ναι. Τα νησιά έχουν κάποια από αυτά. Και ακριβώς επειδή τα υπόλοιπα νησιά δεν είναι το ναδίρ, δεν θα δεις (π.χ.) να πίνουν ρακές ενώ έχουν υπηρεσία. Έχουν μάθει να είναι υπεύθυνοι επειδή είναι λιγότεροι και περνάνε δυσκολότερα. Όχι αλκοολικοί, παραβατικοί, και ψευτό-μαγκες. Μάλιστα Έναν 20χρονο ας πούμε θα έπρεπε να τον απασχολεί τι απόσταση έχει η Αθήνα από τη πόλη που μένει επειδή μπορεί να χρειαστεί να πάει το παιδί του σφαίρα σε ένα νοσοκομείο Το ακούσαμε και αυτό Τώρα το τι χρήματα έχουν πέσει σε κάθε τόπο νομίζω δεν έχει να κάνει με την φυσική του ομορφιά Η Κρήτη εκτός του ότι είναι πανέμορφη σαν μέρος, έχει και τεράστιο τουρισμό, με αποτέλεσμα να μπαίνει χρήμα στο ταμείο Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή, να φυτρώσουμε κάνα Μπάλο ή τίποτα Φαλάσαρνα στη Στυλίδα για να πήζει στους τουρίστες και να μπαίνει χρήμα και στη Φθιώτιδα ;
AribafM Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Μένω Χανιά τα τελευταία 10 χρόνια. Μην πάρεις απόφαση να έρθεις στα μέρη μας γιατί θα το μετανιώνεις μια ζωή και θα καταστρέψεις το μέλλον σου. Κάθε μετακόμιση είναι σαν μια σχέση στην αρχή της. Στις πρώτες μέρες είσαι φουλ ερωτευμένος( θα λες τι τρομερή επιλογή έκανες και πόσο καλά περνάς). Μόλις όμως περάσει αυτή η περίοδος Ανεμελιάς και δεις την ουσία του πράγματος θα καταλάβεις τι λάθος έχεις κάνει και τότε θα είναι αργά. Μεινε στην Αθήνα και χτίσε μια ζωή εκεί. 4
dimpa16 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 16 λεπτά πριν, AribafM είπε Μένω Χανιά τα τελευταία 10 χρόνια. Μην πάρεις απόφαση να έρθεις στα μέρη μας γιατί θα το μετανιώνεις μια ζωή και θα καταστρέψεις το μέλλον σου. Κάθε μετακόμιση είναι σαν μια σχέση στην αρχή της. Στις πρώτες μέρες είσαι φουλ ερωτευμένος( θα λες τι τρομερή επιλογή έκανες και πόσο καλά περνάς). Μόλις όμως περάσει αυτή η περίοδος Ανεμελιάς και δεις την ουσία του πράγματος θα καταλάβεις τι λάθος έχεις κάνει και τότε θα είναι αργά. Μεινε στην Αθήνα και χτίσε μια ζωή εκεί. Κάτι σαν τα τραγούδια τους. Την πρώτη μισή ώρα ,τα λατρεύεις. Όσο περνά και δεν έχει σταματημό, θες να κάνεις χαρακίρι.😂😂 1
phanispal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 17 λεπτά πριν, AribafM είπε Κάθε μετακόμιση είναι σαν μια σχέση στην αρχή της. Στις πρώτες μέρες είσαι φουλ ερωτευμένος( θα λες τι τρομερή επιλογή έκανες και πόσο καλά περνάς). Μόλις όμως περάσει αυτή η περίοδος Ανεμελιάς και δεις την ουσία του πράγματος θα καταλάβεις τι λάθος έχεις κάνει και τότε θα είναι αργά. Αυτή η γενίκευση εμένα γιατί μου βγάζει κάτι σε μη συνειδητοποιημένο άτομο, προσκολλημένο στο παρελθόν; Εν τω μεταξύ στο θέμα της μετακόμισης, ακριβώς αυτό το πράγμα έχω παρατηρήσει από πολλούς. με την πρώτη ευκαιρία αρχίζουν τις συγκρίσεις με το μέρος στο οποίο έμεναν πριν μετακομίσουν. 1 1
jgeorgiou Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) συν Τα Χανιά είναι μια ωραία-πλουσια-επαρχιακή πόλη με επαγγελματικές ευκαιρίες γιατί είναι πλούσια περιοχή. πλην Εχει όλα τα μειονεκτήματα των επαρχιακών πόλεων και την χωρίζει 8 ωρες πλοίο από Πειραια. Οσον αφορά τους Κρητικούς έχουν ιδιαιτερότητες αλλά "σβήνουν" σιγά-σιγά με τα χρόνια. Αξίζει η επαγγελματική πρόταση? Έχεις εναλλακτική? Αντέχεις την ζωή σε επαρχιακή πόλη? Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από jgeorgiou
iwnas28 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, PetrosHatz είπε Καλησπέρα παιδιά, λόγω της δουλειάς μου εχω την δυνατότητα να μείνω στα Χανιά και μάλιστα για αρκετα χρόνια. Όμως δεν έχω παει ποτε και δεν ξερω γενικά πως ειναι η ζωή εκει. Μπορείτε, ειδικά όσοι μένετε χρόνια εκεί, να μου πείτε αν αξίζει να παω ή να μείνω Αθήνα?? Γεια σου φιλε, Πηγαινοερχομαι Αθηνα-Χανια λογω δουλειας εδω και 5 χρονια, ενω μενω στο νησι αρκετους μηνες το χρονο. Εχοντας μεγαλωσει στην Αθηνα περιμενα να δυσκολευτω αρκετα με το να συνηθισω τους ρυθμους της ζωης εδω, ειδικα πλησιαζοντας τα πρωτα αντα! Πλεον χωρις υπερβολη, μπορω να πω οτι αν ηταν στο χερι μου θα επεστρεφα στην Αθηνα μονο για ενα break (πχ να δω φιλους οικογενεια ). Αντικειμενικα η ποιοτητα ζωης εδω δεν μπορει να συγκριθει με αυτη της Αθηνας. Θα μπορουσα να σου πω πολλα πραγματα για την ζωη εδω, οποτε να θελεις να με ρωτησεις για συγκεκριμενα θεματα ειμαι στη διαθεση σου!!!! Φιλικα! ΥΓ: Για τις γυναικες που λενε οι υπολοιποι απο πανω, σιγουρα δεν ειναι σαν την Αθηνα που οπως κ να το κανουμε εχει 5 εκ. πληθυσμο, αλλα δεν θα εχεις προβλημα ειδικα στην ηλικια που εισαι , εκτος αν περιμενεις να στην πεφτουν αυτες απο μονες τους.....😋 3 ώρες πριν, IceMC είπε Αθήνα δαγκωτό. Άμα πας Χανιά είναι σαν να ζεις στο Λαύριο φαντάσου (και ακόμα χειρότερα, γιατί στο Λαύριο υπάρχει και η Μεσογειακή και η Παραλιακή έξοδος, ενώ στα Χανιά η μόνη έξοδος είναι η θάλασσα) , με λίγα λόγια θα είσαι αποκομμένος από παντού, και θα περιφέρεσαι στο κέντρο των Χανίων, γιατί θα είναι το μοναδικό μέρος που θα έχει κάτι να κάνεις...τα γύρω χωριά δεν τα μετράω. Φαντάσου ας πούμε να μένεις στο Παλαιό Φάληρο (κάπως έτσι φαντάζομαι τα Χανιά πάνω-κάτω) αλλά να μην μπορείς να βγεις εκτός από τα όρια του Δήμου. Άμα μένεις Αθήνα, γενικότερα στο λεκανοπέδιο Αττικής, έχεις άπειρες επιλογές στις μετακινήσεις σου (έχει τραμ, λεωφορεία, τρόλλευ, μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό), καμιά 50αρια διαφορετικούς δήμους για να πηγαινοέρχεσαι. Προσωπικά το νομό Αττικής (γενικά) δεν τον αλλάζω με τίποτα και για κανέναν που να με πληρώνανε. Έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και για να στο πω πιο απλά, άμα μένεις Αθήνα (δεν έχει σημασία το που ακριβώς) μπορείς να πηγαινοέρχεσαι σε 50 διαφορετικούς δήμους. Στα Χανιά έχεις μόνο έναν. Ειλικρινά θα είσαι χαζός άμα επιλέξεις τα Χανιά, αλλά άμα σ'αρέσει να είσαι αποκομμένος, πάσο. Γούστο σου και καπέλο σου. Α και σε όποιον δεν αρέσει η Αθήνα (ασχέτως το λόγο), ας πάει να μείνει στα Χανιά για κανά χρόνο. Θα παρακαλάει γονατιστός να γυρίσει Αθήνα. Βάζω και στοίχημα για αυτό. Φιλε μου τελειως φιλικα, εχεις παει στα Χανια? Αν ναι, τι ηταν αυτο που δεν σου αρεσε ? Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από iwnas28 3
Conan2046 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Κάτι ότι η Κρήτη είναι το χειρότερο μέρος για να ζεις, ότι δεν έχει καλό καιρό κλπ μόνο σαν τρολάρισμα μπορώ να το δεχτώ. Έχω μείνει χρόνια στην Αθήνα, έχω μείνει και μεγαλώσει σε χωριά και τώρα μένα σε επαρχιακή πόλη, είναι τι σ' αρέσει και προτιμάς. Πλέον στην Αθήνα θα μ' άρεσε να πάω και να μείνω 1-2 εβδομάδες αλλά ως εκεί, παλιά αντίθετα την προτιμούσα. Τα Χανιά σαν πόλη έχουν ζωή, έχει μέρη να βγεις, η Κρήτη σαν μέγεθος σου επιτρέπει να κάνεις κοντινά ταξίδια και να δεις πολλά διαφορετικά μέρη, αν σου τύχει κάτι σοβαρό υπάρχουν και στο νησί νοσοκομεία.... Θα αντιμετωπίσεις ωστόσο σημαντικότατο πρόβλημα να βρεις ένα αξιοπρεπές μέρος να μείνεις σε φυσιολογικές τιμές και για όλη την διάρκεια της χρονιάς λόγω airbnb Αν σκοπεύεις να πηγαίνεις σε θέατρα, συναυλίες κλπ ναι οι επιλογές είναι λιγότερες. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις