Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, λόγω της δουλειάς μου εχω την δυνατότητα να μείνω στα Χανιά και μάλιστα για αρκετα χρόνια. Όμως δεν έχω παει ποτε και δεν ξερω γενικά πως ειναι η ζωή εκει. Μπορείτε, ειδικά όσοι μένετε χρόνια εκεί, να μου πείτε αν αξίζει να παω ή να μείνω Αθήνα??

Επεξ/σία από PetrosHatz
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το αν αξίζει μόνο εσύ το ξέρεις. Βασικά είναι σαν να ψάχνεις να σε σπρώξουν. Προσωπικά θα πήγαινα να μείνω Χανιά. Βάλε τα κάτω και αποφάσισε. Πχ σίγουρα η Αθήνα έχει περισσότερες επιλογές(κινηματογράφους, θέατρα, εστιατόρια κλπ. Οι γνωστοί σου επίσης, ενδεχομένως να είναι στην Αθήνα. Από την άλλη στα Χανιά θα γνωρίσεις καινούριο κόσμο, οι ρυθμοί θα είναι πιο χαλαροί, το καλοκαίρι θα είναι σουπερ η Κρήτη με γαμάτες παραλίες, τουρίστριες κλπ.

7 λεπτά πριν, PetrosHatz είπε

Καλησπέρα παιδιά, λόγω της δουλειάς μου εχω την δυνατότητα να μείνω στα Χανιά και μάλιστα για αρκετα χρόνια. Όμως δεν έχω παει ποτε και δεν ξερω γενικά πως ειναι η ζωή εκει. Μπορείτε, ειδικά όσοι μένετε χρόνια εκεί, να μου πείτε αν αξίζει να παω ή να μείνω Αθήνα??

Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, PetrosHatz είπε

Νομίζω ότι το μήνυμα του antbyron τα λέει όλα. Εγώ θα μπορούσα, ίσως, να πω οτι στην Αθήνα είναι σαν να ζεις σε ένα χρυσό κλουβί και στα Χανιά να σαι ελεύθερος σε ένα τσίγκινο.

Ίσως άστοχος ο συσχετισμός μου, δε ξέρω.

Στην Αθήνα έχουμε μια φουρτουνιασμένη ζωή με πολλές, πάρα πολλές δυνατότητες, εχώ στα Χανιά μια απλή ποιοτική ζωή με λιγότερες. Λιγότερο άγχος, λιγότερη βαβούρα (κίνηση και άλλα). Εγώ νομίζω πως θα σε έσπρωχνα (όπως λέει και ο antbyron)

Δημοσ.

Η Κρήτη είναι ένα υπέροχο μέρος,έχει ωραίες παραλίες,φαράγγια,ποτάμια,καταπράσινα βουνά,χιόνια το χειμώνα,έχει σχεδόν τα πάντα.Οι Κρητικοί σαν άνθρωποι δεν ξέρω αν έχουν βεντέτες πάντως εγώ που έκατσα 8 μήνες δεν με πείραξε κανείς.Στο δρόμο κυκλοφορούν όντως πολλοί μεθυσμένοι και γέροι που νομίζουν ότι ο δρόμος είναι μόνο για πάρτη τους.Οταν οδηγείς στην Κρήτη πρέπει να σκέφτεσαι ότι ασχέτως σημάτων,δεν έχεις προτεραιότητα πουθενά.Εγώ πήγα με παπάκι και έκανα πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα,στην αρχή τους έβριζα μ αυτά που κάνουν,στο τέλος τους συνήθισα και πρόσεχα για να μη με σκοτώσουν.Εμένα συνολικά μου άρεσε πολύ και θα πήγαινα χαλαρά ξανά αν μπορούσα με τη δουλειά.

Δημοσ.

Aν λύσεις το πρόγραμμα στέγασης, ζωάρα θα κάνεις στα Χανιά, μην τους ακούς 

Έχω φίλο που παντρεύτηκε Χανιώτισσα, και μένουν μόνιμα 

Τα παιδάκια τους μεγαλώνουν σε περιβάλλον που εσείς (στην Αθήνα, γιατί εγώ μένω Πειραιά :P ) δε μπορείτε να δείτε ούτε στα πιο τρελλά σας όνειρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Ο άνθρωπος είπε ΜΕΤΑΞΥ Χανιά και Αθήνα, άρα αφού απορρίπτεις Χανιά του ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ Αθήνα! Το σκέφτηκες ΚΑΛΑ?

Για πες μας για τα θετικά της Αθήνας, σε εγκληματικότητα, τροχαία, αντίστοιχα που γράφεις!

Καταρχήν χαλάρωσε. Αφετέρου, κι εγώ το ίδιο θα του πρότεινα. Και σε γενικές γραμμές, ο καθένας θα του προτείνει ανάλογα με το πως το βλέπει ο ίδιος.

Επεξ/σία από l337
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αθήνα δαγκωτό. Άμα πας Χανιά είναι σαν να ζεις στο Λαύριο φαντάσου (και ακόμα χειρότερα, γιατί στο Λαύριο υπάρχει και η Μεσογειακή και η Παραλιακή έξοδος, ενώ στα Χανιά η μόνη έξοδος είναι η θάλασσα) , με λίγα λόγια θα είσαι αποκομμένος από παντού, και θα περιφέρεσαι στο κέντρο των Χανίων, γιατί θα είναι το μοναδικό μέρος που θα έχει κάτι να κάνεις...τα γύρω χωριά δεν τα μετράω. Φαντάσου ας πούμε να μένεις στο Παλαιό Φάληρο (κάπως έτσι φαντάζομαι τα Χανιά πάνω-κάτω) αλλά να μην μπορείς να βγεις εκτός από τα όρια του Δήμου.

Άμα μένεις Αθήνα, γενικότερα στο λεκανοπέδιο Αττικής, έχεις άπειρες επιλογές στις μετακινήσεις σου (έχει τραμ, λεωφορεία, τρόλλευ, μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό), καμιά 50αρια διαφορετικούς δήμους για να πηγαινοέρχεσαι. Προσωπικά το νομό Αττικής (γενικά) δεν τον αλλάζω με τίποτα και για κανέναν που να με πληρώνανε. Έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Και για να στο πω πιο απλά, άμα μένεις Αθήνα (δεν έχει σημασία το που ακριβώς) μπορείς να πηγαινοέρχεσαι σε 50 διαφορετικούς δήμους. Στα Χανιά έχεις μόνο έναν. Ειλικρινά θα είσαι χαζός άμα επιλέξεις τα Χανιά, αλλά άμα σ'αρέσει να είσαι αποκομμένος, πάσο. Γούστο σου και καπέλο σου.

Α και σε όποιον δεν αρέσει η Αθήνα (ασχέτως το λόγο), ας πάει να μείνει στα Χανιά για κανά χρόνο. Θα παρακαλάει γονατιστός να γυρίσει Αθήνα. Βάζω και στοίχημα για αυτό.

Επεξ/σία από IceMC
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, IceMC είπε

Αθήνα δαγκωτό. Άμα πας Χανιά είναι σαν να ζεις στο Λαύριο φαντάσου (και ακόμα χειρότερα, γιατί στο Λαύριο υπάρχει και η Μεσογειακή και η Παραλιακή έξοδος, ενώ στα Χανιά η μόνη έξοδος είναι η θάλασσα) , με λίγα λόγια θα είσαι αποκομμένος από παντού, και θα περιφέρεσαι στο κέντρο των Χανίων, γιατί θα είναι το μοναδικό μέρος που θα έχει κάτι να κάνεις...τα γύρω χωριά δεν τα μετράω. Φαντάσου ας πούμε να μένεις στο Παλαιό Φάληρο (κάπως έτσι φαντάζομαι τα Χανιά πάνω-κάτω) αλλά να μην μπορείς να βγεις εκτός από τα όρια του Δήμου.

Άμα μένεις Αθήνα, γενικότερα στο λεκανοπέδιο Αττικής, έχεις άπειρες επιλογές στις μετακινήσεις σου (έχει τραμ, λεωφορεία, τρόλλευ, μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό), καμιά 50αρια διαφορετικούς δήμους για να πηγαινοέρχεσαι. Προσωπικά το νομό Αττικής (γενικά) δεν τον αλλάζω με τίποτα και για κανέναν που να με πληρώνανε. Έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Και για να στο πω πιο απλά, άμα μένεις Αθήνα (δεν έχει σημασία το που ακριβώς) μπορείς να πηγαινοέρχεσαι σε 50 διαφορετικούς δήμους. Στα Χανιά έχεις μόνο έναν. Ειλικρινά θα είσαι χαζός άμα επιλέξεις τα Χανιά, αλλά άμα σ'αρέσει να είσαι αποκομμένος, πάσο. Γούστο σου και καπέλο σου.

Α και σε όποιον δεν αρέσει η Αθήνα (ασχέτως το λόγο), ας πάει να μείνει στα Χανιά για κανά χρόνο. Θα παρακαλάει γονατιστός να γυρίσει Αθήνα. Βάζω και στοίχημα για αυτό.

Πόσων ετών είσαι;

Αν συμφωνώ μαζί σου σε κάτι έστω εν μέρει, είναι στο ότι η Αθήνα έχει τα πάντα.

Απλά εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι τι ακριβώς συνεπάγεται αυτό.

• Thanks 1
Δημοσ.

51 λεπτά πριν, IceMC είπε

Μάλιστα, γιατί όσοι μένουμε στην Αθήνα, στις 7-7:30 που γυρνάμε κάθε μέρα σπίτι το πρώτα πράγμα που κάνουμε είναι να παίρνουμε το αμάξι για να κάνουμε το τουρ της Αττικής... 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, IceMC είπε

Εκεί που λες για θετικό  το να πηγαινοέρχεσαι σε 50 δήμους κουράστηκα και ψιλοπανικοβλήθηκα! :lol:

Χανιά δεν έχω πάει, ένας φίλος μου σπούδαζε εκεί και πέρασε πολύ καλά. Αλλά είναι διαφορετική να είσαι φοιτητής, ακόμα και σε χωριό καλά περνάς.

Για τους Κρητικούς ανάμεικτες εντυπώσεις έχω, αλλά δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι απόλυτα για τους κατοίκους καμίας περιοχής.

Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Μάλιστα, γιατί όσοι μένουμε στην Αθήνα, στις 7-7:30 που γυρνάμε κάθε μέρα σπίτι το πρώτα πράγμα που κάνουμε είναι να παίρνουμε το αμάξι για να κάνουμε το τουρ της Αττικής... 

Πειραιά είπες :P

Δημοσ.

Για την ηλικια που εχεις ειναι δικοπο μαχαιρι

Τον χειμωνα τα χανια ειναι ο,τι πιο μουχλα εχω ζησει. Πραγματικα απαλευτα. 

Το καλοκαιρι ειναι επος, τουριστριες,ζωη, διασκεδαση, παραλιες κτλ

Απο εγκληματικοτητα δε νομιζω να γινεται τιποτα σοβαρο, αλλα στην οδηγηση ειναι μεσα στο τοπ 3 χειροτερων οδηγων στην ελλαδα, μαζι με ρεθυμνο και ηρακλειο...

Μηδενικη οδηγικη παιδεια, σκατοδρομοι, και ολοι μονιμα τυφλα. 

Να ξερεις οτι σαν αντρας στα 21 δε θα περασεις καλα στα χανια τον χειμωνα

Δεν υπαρχουν γυναικες

εχει ενα τει με αντροσχολες, ενα πολυτεχνειο με αντροσχολες (κυριως), ενα ναυσταθμο και 75 αλλα στρατοπεδα.

Καλη τυχη ολοι αυτοι να μοιραστειτε τις ντοπιες που οι μισες ειναι ντιβες στη κοσμαρα τους, και οι αλλες μισες ειναι οσα κιλα ειμαι και εχουν οσο μουστακι εχω εγω.

Κανε καμια βολτα ρεθυμνο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...