karib Δημοσ. 16 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2004 Παιδιά έχω αγοράσει ένα laptop acer 1703esm. Εχει Pentium4 2,6ghz, 1gb ram. Win xp en, sp1. Eιναι σκαναρισμενος με Norton, adaware, spybot, καθως και ολα τα τελευταία virus removal tools της symantec. Προσεχω πολυ τι εγκαθιστω στο Pc. Το προβλημα μου ειναι ότι πολύ συχνα-και πολυ εύκολα η cpu μου "καρφωνεται" στο 100 της χρήσης της. Με απλές εργασίες. Πχ, με δυο τρια παραθυρα internet explorer. 'Η με οποιαδήποτε απλή 'τυχαία' εργασία. Κοιταξα στον task manager τα processes και είδα ότι τρώει πολλους πορους (50-60-70 και τελικά συχνα 100%), το process 'system'. Oταν η cpu μου ειναι στο 100%, περιμενω λιγα δευτερολεπτα να πέσει σε νορμαλ επιπεδα και συνεχιζω τη δουλεια μου. Γιατι συμβαινει αυτο? Τι μπορει να φταιει και τι να κανω για να το διορθωσω?
karib Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Η αλήθεια είναι ότι έκανα scan με Norton 2004(updated dat φυσικα) και μου καθάρισε το pc από το trojan butterfly. (είδα την τελευταία οθόνη του norton που έλεγε ότι το βρήκε) Επίσης οπως ειπα και πριν σκαναρω και με spybot και adaware, ενημερωμένα, και δεν μου βρίσκουν τίποτε. Ειναι δυνατόν να έχω ιο? Μπορει ο butterfly να μην έχει καθαρίσει? Αλλιώς τι φταίει με την cpu? Τι λέτε, πείτε μου τι πιστεύετε.
teopasxal Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 mporei na einai kai provlima ton windows ... se emena to kanei otan anoigo 2-3 megala excel - doc tautoxrona. DOkimasa na anoikso ta idia arxeia apo linux (to exo dual boot) kai ta anoikse kanonika xoris yperfortosi ths cpu
karib Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 nomizw pws exeis io Θα ξανασκαναρω παιδια. Ισως καλυτερα να έχω ιο, παρα κάτι άλλο. Αν ειναι ιος, που θα πάει, θα τον καθαρίσω. Με προβληματίζει βέβαια, τα προγράμματα δεν θα έπιαναν καμια ύποπτη κίνηση?
fratzeskos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Giati den pas kai ston task manager sto Processes gia na deis poio akribos programma einai auto pou trexei kai sou anebazei to cpu.... Mipws einai pada kati sigkekrimeno?
karib Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Giati den pas kai ston task manager sto Processes gia na deis ti einai auto pou trexei kai sou anebazei to cpu.... Κοιταξα στον task manager τα processes και είδα ότι τρώει πολλους πορους (50-60-70 και τελικά συχνα 100%), το process 'system'.
Cue Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 karib, μήπως ο P4 που έχει είναι με HT? Κάνε ένα restart, και μπες σε ένα folder όπου έχεις ταινίες divx με το view ορισμένο σαν thumbnails και δοκίμασε να τρέξεις μία. Μετά κλείσε το παράθυρο και δες αν σου παρουσιάζεται το πρόβλημα.
TheBus Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Yparxei process system 'h anaferesai se kapoio process poy trexei apo to system?
karib Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 karib, μήπως ο P4 που έχει είναι με HT? Οχι, ο P4 2,6 δεν έχει HT. Από 3Ghz και ανω από όσο ξέρω. Yparxei process system Ναι, στον Task manager, στην καρτέλα Processes, στην πρώτη στήλη που δείχνει ποιες διεργασίες τρέχουν, έχει μία που λέει system.
Cue Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Οι P4 ΗΤ υπάρχουν και σε 2.4, 2.6, 2.8Ghz Πάντως όπως και να χει για δοκίμασε αυτό που σου είπα.
karib Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Δεν εχω ταινιες divx αλλά να κατεβάσω μια. Κάνε ένα restart, και μπες σε ένα folder όπου έχεις ταινίες divx με το view ορισμένο σαν thumbnails και δοκίμασε να τρέξεις μία. Μετά κλείσε το παράθυρο και δες αν σου παρουσιάζεται το πρόβλημα. Θα βγάλουμε ακρη λες? Τι συμπεράσματα αναμενουμε?
karib Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Κατέβασα ενα movie με κατάληξη filename.divx.avi Δεν το τρέχει ούτε ο windows media player ούτε ο Divx2 player που έχω εγκατεστημένο.
Cue Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2004 δοκίμασε το με ένα οποιοδήποτε movie file (*.mpg) που μπορεί να έχεις αν και εγώ το είχα παρατηρήσει στα divx σίγουρα. Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα παλιότερα και θυμάμαι πως έφταιγε κάποιο patch της M$ (αν βρω κάτι συγκεκριμένο θα το postarw). Πάντως τώρα με όλα τα updates που έχω κάνει με τον Autopatcher δε μου έχει ξανα παρουσιαστεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.