GregDaski Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Χαιρετώ την κοινώτητα! Θα ξεκινήσω με μια περιγραφή του υπολογιστή μου και στη συνέχεια θα γίνω ποιο συγκεκριμένος. CPU:AMD FX 8320 (OC 4,4GHZ) MOTHERBOARD: GIGABYTE 970A-UDRP GPU: AMD RADEON RX 580 8GB(SAPPHIRE NITRO+) RAM: 4X4GB G.SKILL 1866Mhz (Αν και από τότε που έβαλα τις δεύτερες 2 τρέχουν στα 1600Mhz) MONITOR : AOC G2778VQ (ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΜΕ DISPLAY PORT) OS: WINDOWS 10 Βασικά το πρόβλημα είναι ότι σε κάποια games δεν έχω σωστή κίνηση της κάμερας. Θέλω να πω ότι αν η κάμερα δεν κουνιέται όλα είναι απόλυτα smooth όταν όμως κουνηθεί δεν έχει smooth κίνηση και μου πονάνε τα μάτια μου. Έχω ενεργοποιημένο free sync. Για να το κάνω αυτό το μόνο που είχα να κάνω ήταν να το ενεργοποιήσω από radeon settings. Στο μενού της οθόνης μου δεν έχει καμία επιλογή για το free sync. Όταν παίζω ένα game αν ανοίξω το μενού της οθόνης φαίνεται σε μια επιλογή «extra» η ανάλυση μου 1920*1080 , H.Frequency 84hz και V.Frequency75hz(Freesync). Το (FREESYNC) φαίνεται μόνο όταν ανοίγω κάποιο παιχνίδι, αν είμαι στην επιφάνεια εργασίας μου δεν εμφανίζεται. Παίζει καλά παιχνίδια όπως NBA 2K19, FIFA 19 είναι αρκετά smooth η κίνηση. Δεν ήταν το ίδιο καλό σε AC ODESEY / WITCHER 3 / GTA 5 / CITY SKYLINES Σε αυτό το σημείο θέλω να διευκρινίσω ότι δεν μιλάμε για κάτι ανυπόφορο που δεν μου επιτρέπει να παίξω τα παιχνίδια. Αλλά σίγουρα περίμενα κάτι πολύ καλύτερο καθώς witcher 3 και gta 5 τα έχω παίξει στον ίδιο υπολογιστή πιο smooth με την παλιά μου κάρτα r9 270x(δεν υποστήριζε free sync). Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω παιχνίδια τα δοκίμασα ακόμη και στα τέρμα low settings και μπορώ να πω ότι το πρόβλημα αν δεν χειροτέρευε… ήταν στην καλύτερη περίπτωση το ίδιο. Είπα σήμερα να θυμηθώ τα παλιά και εγκατέστησα το heroes of might and magic III (remaster σε HD). Είναι τραγικό…. Όταν κουνάω την κάμερα πάει και αυτό σπαστά. Μιλάμε για παιχνίδι που χρειάζεται το 1/10 των δυνατοτήτων του υπολογιστή μου. Παιδιά κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη γιατί εγώ δεν βγάζω άκρη. Ευχαριστώ για τον χρόνο τους όλους όσους διαβάσουν το post μου και ακόμη περισσότερο αυτούς που θα μου δώσουν ιδέες.
chris_gpvd Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2019 Επειδή κι εγώ έχω αντιμετωπίσει διάφορα προβληματάκια σε freesync, γενικά να ξέρεις ότι μπορεί να είναι λίγο σπαστικό καμιά φορά. Επίσης το freesync λειτουργεί σε συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων, π.χ. 40-80hz. Όταν πας πάνω από το εύρος αυτό, αρχίζει πάλι το tearing, οπότε ενεργοποιείς vsync. Επίσης θα σου πρότεινα να κάνεις clean install τους drivers της GPU, χρησιμοποιώντας το DDU. Κι ένα ακόμα tip, να εγκαταστήσεις drivers για την οθόνη σου. Συνήθως δε χρειάζεται, αλλά καμιά φορά η οθόνη έχει ιδιαιτερότητες και χρειάζεται drivers.
GregDaski Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2019 Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τις συμβουλές σου. Εχω τους drivers της οθόνης και έκανα clean install τους gpu drivers αλλά δεν είδα κάποια διαφορά. Αρχίζω να σκέφτομαι ότι ίσως φταίει ότι το cpu μου είναι αρκετά παλιό και πιθανό να μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Πάντως δεν μου φαίνεται ότι είναι φυσιολογική συμπεριφορά του free sync. Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
chrisde Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Άμα απενεργοποιήσεις το freesync σου κάνει τα ίδια ή είναι πιο smooth ή φυσιολογική αν θες η κίνηση; Επίσης τι fps έχεις όταν παρατηρείς το φαινόμενο; Έχεις ενεργοποιημένο vsync ή Frame Rate Target Control στα 73-74 fps? Δεν έχει να κάνει με τον επεξεργαστή σου αυτό πάντως. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2019 από chrisde
GregDaski Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2019 Ακόμα και αν απενεργοποιήσω το free sync είναι το ίδιο. Επίσης θέλω να τονίσω ότι παρόλο που έχω ενεργοποιημένο free sync αν στο παιχνίδι δεν έχω ενεργοποιημένο το vsync έχω tearing. fps Target control είναι disable.
chrisde Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε με FRTC στα 73 fps και vsync απενεργοποιημένο. Αν σου κάνει ακόμα tearing ενώ έχεις πάνω από 50fps, δεν λειτουργεί το freesync. Ίσως σε βοηθήσει να κατεβάσεις το CRU και να αλλάξεις το min freesync range από 48 σε 40 ή σε 35. Δες εδώ λεπτομέρειες Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2019 από chrisde
GregDaski Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Με frtc στα 73 fps δεν έχω tearing ακόμη και με απενεργοποιημένο vsync. Απλα είχα την αίσθηση ότι το freesync δεν "κολλάει" στα 75FPS. Δηλαδή αν είναι να έχω 75fps γιατί να έχω freesync και όχι vsync? Αν έχω vsync και την οθόνη στα 75hz τότε τα παιχνίδια παίζουν στα 75fps. Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
chrisde Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Το freesync κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από το vsync. Κάνει πιο ομαλή την κίνηση και μειώνει το input lag. Όταν έχεις ενεργοποιημένα το freeesync και το vsync στην ουσία αναλαμβάνει δράση το freesync όταν τα fps είναι στο εύρος της περιοχής του (48-75) και όταν βγαίνουν από αυτά, αναλαμβάνει το vsync. Τώρα, ο λόγος που βάζουμε το FRTC στα 73-74 και όχι στα 75 όταν δεν θέλουμε να έχουμε καθόλου vsync (προσωπικά δεν θέλω) είναι διότι στην πραγματικότητα δεν σταματάει ακριβώς εκεί που θα του πεις αλλά κάνει spikes και παραπάνω, με αποτέλεσμα να βγαίνεις από τα όρια, οπότε... tearing και stuttering. Anyway η ουσία είναι ότι τελικά το freesync σου λειτουργεί κανονικά. Διάλεξε απλά μια από τις 2 μεθόδους που σε εξυπηρετεί καλύτερα: vsync on ή vsync off και FRTC στα 73-74 fps.
GregDaski Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Καταλαβαίνω τι λες. Το αφήνω ως έχει με free sync. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την κίνηση... Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα