Προς το περιεχόμενο

Rx580 8gb nitro undervolt

alexinhogr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα επειδή βλέπω κάποιοι να λένε ότι θέλει undervolt η κάρτα για να κρατάει πιο χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως το κάνουμε κ με πιο πρόγραμμα; screenshot ευπρόσδεκτα, δεν θέλω να την κάνω oc, με καλύπτει στο fhd monitor που έχω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Κι εγώ είμαι στην ίδια ακριβώς φάση.
Έχω την gigabyte rx580 8gb και αυτό που έκανα ήταν μέσα από το Wattman στο state 7 κατέβαζα σταδιακά κατά 20mv το voltage μέχρι να κρασάρει σε benchmark. Τελικά το βρήκα σταθερό στα 1070mv από 1150 που ήταν. Έφτιαξα επίσης ένα fan curve παρακάτω για να μην φτάνει 85 βαθμούς που έφτανε με το default και είμαι οκ τώρα. Αρκετά πιο ήσυχη και σχετικά δροσερή.

Η απορία μου ήταν αν έπρεπε να κατεβάσω και στα υπόλοιπα states (5 και 6) τα mv αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται γιατί δεν περνάει από εκείνα κατα τη διάρκεια του gaming.

Επίσης μια άλλη απορία που έχω είναι αν πρέπει να πειράξω το power limit και γιατί.

Στις 22/6/2019 στις 9:54 ΜΜ, petran91 είπε

Κι εγώ είμαι στην ίδια ακριβώς φάση.
Έχω την gigabyte rx580 8gb και αυτό που έκανα ήταν μέσα από το Wattman στο state 7 κατέβαζα σταδιακά κατά 20mv το voltage μέχρι να κρασάρει σε benchmark. Τελικά το βρήκα σταθερό στα 1070mv από 1150 που ήταν. Έφτιαξα επίσης ένα fan curve παρακάτω για να μην φτάνει 85 βαθμούς που έφτανε με το default και είμαι οκ τώρα. Αρκετά πιο ήσυχη και σχετικά δροσερή.

Η απορία μου ήταν αν έπρεπε να κατεβάσω και στα υπόλοιπα states (5 και 6) τα mv αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται γιατί δεν περνάει από εκείνα κατα τη διάρκεια του gaming.

Επίσης μια άλλη απορία που έχω είναι αν πρέπει να πειράξω το power limit και γιατί.

Και το p6 μπορείς να μειώσεις. Το p5 δεν έχει και μεγάλη σημασία, βάλτο λίγο χαμηλότερα από το p6.

Με 1070mv φτάνει τα mhz του p7?  Power limit θα χρειαστείς αν δεν πιάνεις τα mhz του p7

1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Και το p6 μπορείς να μειώσεις. Το p5 δεν έχει και μεγάλη σημασία, βάλτο λίγο χαμηλότερα από το p6.

Με 1070mv φτάνει τα mhz του p7?  Power limit θα χρειαστείς αν δεν πιάνεις τα mhz του p7

Ναι πιάνει τα 1340. Αν πάω να τα αυξήσω βέβαια κρασαρει αμέσως.

Αν σε μπερδεύει το Wattman, γύρνα τα όλα σε Default και χρησιμοποίησε το Sapphire TriXX. Πρέπει να το βάζεις να εκκινεί και με τα Windows αν θες να εφαρμόζει το undervolt κάθε φορά. Μετά απλά ξεκινάς και κατεβαίνεις σε volt με βήματα πχ 25mV και τρέχεις κάθε φορά κάτι βαρύ, όπως Heaven, μέχρι να βρεις που εμφανίζει artifacts. Εκεί ξέρεις ότι έχεις αστάθεια, οπότε ανεβαίνεις ένα σκαλί πιο πάνω και το αφήνεις εκεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...