Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καμία σοβαρή εταιρεία δεν δίνει ασφάλεια για μηχανικά μέρη σε καινουρια οχήματα. Μάλιστα πολυ δύσκολα θα δώσουν ασφάλεια και για κρύσταλλα ή λάστιχα, ιδιως στο κέντρο της Αθηνας με τα κλεφτρονια που σπανε οτι αμαξι τους γυαλισει και ιδιως τουριστων ενώ Smart, Toyota τα σηκώνουν ολόκληρα.

Για να μην κανω διαφημιση στις σοβαρες εταιρίες, τσέκαρε τις σελιδες των εταιριών που εχουν γραφεία σε καθε αεροδρόμιο. Αθηνα, Θεσσαλονικη, Ηρακλειο, κλπ.

Δεν ειναι πολλές... η κιτρινη, η κοκκινη ειναι παντα μεσα, η πρασινομαυρη και η πορτοκαλι σχεδον πάντα.

Αν βρεις καπου γραμμένο οτι μπορείς να παρεις ενα Wrangler, ενα Jimny (που ειναι και σχεδιασμενα ως off road οχήματα) και μπορείς να το κυκλοφορεις και να το διαλυσεις off road, free of charge ήοτι θα σου παρουν μονο την απαλλαγη... good luck.

Εν πασει περιπτώσει ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι μπορείς να παρεις ενα αμάξι, να το διαλύσεις μηχανικά και να πληρωσεις μόνο την απαλλαγή... Γιατί λοιπόν νομίζεις ότι επιμένουν να ζητάνε πιστωτική κάρτα οι περισσότερες εταιρείες, εντός και ιδιως εκτος Ελλάδος; 

Αναφερεσαι στον μπάρμπα Μητσο rent a car που θα του κανουν παζάρι για να βγει η τιμη πιο κατω "χωρις αποδειξη", νοικιαζοντας με χρηματική ή καθολου εγγύηση τα κακοσυντηρημενα κάρα του. Προφανώς ο μπαρμπα Μητσος θα το κλάψει το χρεπι του αν προκύψει ολική.

Εκτος κι αν ο πελάτης είναι σωστός και δεν τον πιστολιασει. Αν ηταν ομως ο πελατης σωστος ή σωστά ενημερωμένος, δεν θα πηγαινε καν στον κουτοπονηρο μπαρμπα Μητσο. Που πιθανότατα δεν θα χει καν ιστοσελιδα...

Κανε την έρευνα σου... Τηλεφωνικη, Διαδικτυακή, οτι θες κι εξεπληξε μας με τα λινκ σου!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, EmpYristis είπε

Κανε την έρευνα σου... Τηλεφωνικη, Διαδικτυακή, οτι θες κι εξεπληξε μας με τα λινκ σου!

Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό, συνεπώς εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι ισχύει το ότι "καμία εταιρεία δεν παρέχει ασφάλεια για μηχανικά μέρη".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μήν σκοτώνεστε άδικα,η απάντηση βρίσκεται στο συμβόλαιο,το οποίο μπορεί να διαφέρει απο εταιρεία σε εταιρεία και χρειάζεται ένα γεμάτο 10λεπτο για να σιγουρευτείς οτι δέν υπάρχουν καταχρηστικοί όροι.

Ένα νορμάλ παράδειγμα βρίσκεται εδώ. Δέν υπάρχει κάτι μεμπτό πέρα απο το γεγονός οτι ζητάει τα αυτονόητα, να επιδεικνύει ο ενοικιαστής "επιμέλεια συνετού ανθρώπου". Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.

Έχω δεί συμβόλαιο που αξιώνει αποζημίωση ελέω κακής χρήσης (ακόμα και με FDW) ή αποζημίωση σε περίπτωση που βρεθεί ζημιά για ένα χρονικό διάστημα μετά την επιστροφή του οχήματος.

Επεξ/σία από Tenshi
Δημοσ.
6 ώρες πριν, 4saken είπε

Επειδη γραφτηκε οτι η Αvis ειναι σοβαρη εταιρεια...

https://www.trustpilot.com/review/www.avis.co.uk

Ε καλα... Στο trustpilot και ειδικα με τους ξινους τους Αγγλους είναι δυσκολο να πιασεις πανω απο bad ή έστω poor. Τουλάχιστον τα ιδια διαπιστωσα και με τις αλλες μεγάλες, πασιγνωστες εταιρίες. Ακριβως επειδή ειναι σχεδόν αδύνατο να διασταυρώσει κανείς ποιος είναι ο πελατης κι αν δεν εχει να κανει με το 10ο account μαυρισματος.

Οταν ξεκινας σαν τον καραμητρο με την Debit για να νοικιασεις A class και εισαι και 21 ετών, φταίνε μετά αυτοί που δεν διαβασες τα... ψιλα γραμματα. Οταν περνας καλά στις διακοπές, δεν γράφεις κατεβατά με reviews, ουτε εκθειαζεις ξενοδοχους, εστιατορες, κλπ. Οταν παλι εκτεθείς στην παρέα σου, την γυναικα ή την γκομενα σου και χαλασει ο προγραμματισμός των διακοπών σου, φταις, δεν φταις, θες να περασεις αυτούς που στο "χαλασανε" απο 40 κύματα ή bad reviews.

Οποτε κατά κανόνα υπερισχύουν οι κακες κριτικές. Κι αν σε εναν τομέα κυριαρχουν κακες βαθμολογίες, τουλαχιστον απςφυγε τους χειρότερους κι ακομη περισσότερο αυτους που δεν εχουν βαθμολογηθεί καν ή εχουν λιγότερα reviews απ οτι οι εργαζομενοι της εταιρείας και τα σογια τους!

Και καλύτερα σε μια γνωστή εταιρία που ξερεις τι εχεις να αντιμετωπίσεις κι απλά πρεπει να εισαι τυπικός για να μην σου αρνηθούν τις υπηρεσιες τους παρά σε εταιρία που δεν υπάρχουν αρκετά reviews και το customer service, after sales είναι ανύπαρκτο. Στις διεθνείς εταιριες το καλο ειναι αν κωφεύουν οι εκάστοτεντόπιοι, στελνεις τετεκμηριωμένο παραπονο στην μαμά εταιρεία και εχεις αλλη αντιμετωπιση. 😉

11 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό, συνεπώς εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι ισχύει το ότι "καμία εταιρεία δεν παρέχει ασφάλεια για μηχανικά μέρη".

Εντάξει. Νομιζε οτι εχεις δίκιο.

Εξηγησα γιατί οι εταιρίες ΔΕΝ θα γραψουν και δεν θελουν και δεν μπορούν να προβλεψουν καθε ειδους αναποδιά στην οποια, φταιει δεν φταίει ο ενοικιαστη αλλά εντέλει θα κληθεί να πληρώσει (πχ. φυσικη καταστροφή, βανδαλισμος, μερικη κλοπή, λαθος καυσιμο με υπαιτιότητα πρατηριουχου).

Εστω προσωρινά, μέχρι να τελεσιδικησει μια διαφορά με τις ασφαλιστικές λχ. Εκτος κι αν ο φταιχτης αποδεχτεί το φταιξιμο του στην αστυνομια (πχ. τρακαρισμα) κι ετσι απαλλαγεί ο πελατης εξαρχής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω οι ντοπιοι αρχικα λένε 20 ευρο το panda και τελικά μαζί με full insurance τους το πάνε 50  τη μέρα . Άγριο sculping βρίσκουν γρατζουνιά και 300ρι .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το ξεθαβω.. 

Είπα να νοικιάσω όχημα και απευθύνθηκα σε πολύ γνωστή εταιρεία η οποία την πρώτη φορά,τηλεφωνικως,μας είπε για 30ευρω/ημέρα και 400e εγγύηση.Καλεσα σε άλλο υποκ την ίδια μέρα και μου είπαν 35e.Σημερα που τους ξανακαλεσα μου είπαν για κόστος 45/ημέρα για το ίδιο όχημα και 600e εγγύηση!Τους ρώτησα αν υπογράφω κάποιο συμφωνητικό για την εγγύηση και πως διασφαλιζουμε την επιστροφή του ποσού.Μου είπε : αφου σας τα είπα προφορικά ,θα λάβετε επιστροφή εντός 15-30ημερων.

Τους ρώτησα μερικές πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος και την χρονολογία του , με το ζόρι μου τα είπε.Δεν ξέρω ,δεν με έπεισαν.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
On 17/06/2019 at 12:40, EmpYristis said:

Οταν ξεκινας σαν τον καραμητρο με την Debit

Μέτοχος εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων είσαι και χρησιμοποιείς τέτοια ρητορική;

Καραμήτροι στην Ελλάδα είναι συνήθως οι έχοντες πιστωτικές που χρωστάνε το μισό σύμπαν.

Έμπλεξα κι εγώ με εταιρεία που δέχεται μόνο πιστωτική, που δεν έχω, και θα πρέπει να πληρώσω ένα επιπλέον μεγάλο ποσό έξτρα ασφάλισης για να καλύψει το ποσό της εγγύησης.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν δεσμεύουν το ποσό της εγγύησης στην χρεωστική; Αφού δεσμεύσεις ποσών μπορούν να γίνουν.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Μέτοχος εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων είσαι και χρησιμοποιείς τέτοια ρητορική;

Καραμήτροι στην Ελλάδα είναι συνήθως οι έχοντες πιστωτικές που χρωστάνε το μισό σύμπαν.

Έμπλεξα κι εγώ με εταιρεία που δέχεται μόνο πιστωτική, που δεν έχω, και θα πρέπει να πληρώσω ένα επιπλέον μεγάλο ποσό έξτρα ασφάλισης για να καλύψει το ποσό της εγγύησης.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν δεσμεύουν το ποσό της εγγύησης στην χρεωστική; Αφού δεσμεύσεις ποσών μπορούν να γίνουν.

στο εξωτερικό δέχονται και χρεωστική στα μέρη τουλάχιστον που ταξιδευω......απλά εδώ θεωρούν ότι μπορεί ο άλλος να πάει και να μηδενίσει το λογαριασμό χωρίς να ξέρουν ότι το ποσό δεν μπορεί να αναληφθεί γιατί είναι δεσμευμένο......η πιστωτική έχει όμως τα καλά της γιατί έχεις κάποια επιπλέον ασφάλεια στα ταξίδια και στις ενοικιάσεις.......επίσης η ασφάλεια που έχω σε αυτοκίνητο μου στο εξωτερικό με 5-10 δολλαρια επιπλέον με καλύπτει και στο ενοικιαζόμενο μέσα στην ίδια χώρα και δεν είμαι αναγκασμένος να κάνω πλήρη ασφάλεια αλλά έναντι τρίτων......όποτε οποίος έχει ήδη ασφάλεια ρωτάει τον ασφαλιστή του αν ισχύει και εδώ

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...