Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειμαι στα 21 ...τον αυγουστο κλεινω 3 χρονια που εχω διπλωμα στην κατοχη μου..αμαξι δεν εχω και σκεφτομαι να παω διακοπες και θελω να νοικιασω ενα αμαξι καποια που ειδα λενε οτι πρεπει να εισαι 25 καποια πρεπει να εισαι 21 και να εχεις 2 χρονια το διπλωμα τελος παντων αυτο που με νοιαζει ειναι οτι θελουν να δεσμευσουν χρηματα απο τον λογαριασμο μου κανα 700αρι καπου ειδα για ασφαλεια 

εχετε παρομοια εμπειρια?

Επεξ/σία από Racerr
Δημοσ.

Αν δεν έχεις πιστωτική, οι περισσότεροι ζητάνε ένα ποσό ως εγγύηση, το οποίο σου επιστρέφουν με τη λήξη της ενοικίασης

Το αν θα είναι 500 ή 700, εξαρτάται από την εταιρία

Δημοσ.

Αν η οδηγικη σου εμπειρία ξεκινά και τελειώνει με τα μαθήματα οδήγησης και τις εξετάσεις για δίπλωμα καλύτερα να αποφύγεις την ενοικίαση αυτοκινήτου και  οδήγηση σε νησί...δρόμοι πολυ στενοί με πολλές στροφες, ανηφόρες και στριμωξιδι για παρκάρισμα και με αυτοκίνητο που το πρωτοδηγεις θα σε δυσκολέψει παρά πολύ και φτάνει στα όρια του επικίνδυνου. Αν προσθέσουμε και την κάλυψη των ζημιών που μπορεί να προκληθούν καλύτερα να την αφήσεις αυτή την σκεψη. Εδώ άλλοι με χρόνια εμπειρίας σε νησί μια τρομάρα την παίρνουμε, που να οδηγήσει ένας νέος οδηγός χωρίς εμπειρία που έμαθε οδήγηση σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

• Like 3
Δημοσ.

Θες καρτα οπωσδήποτε. Σε μεγαλες σοβαρες εταιρίες σπανια δεχονται μετρητά γιατί δεν εμπιστεύονται καινουρια αμάξια σε πελατες που μπορεί να τους τα γυριζουν χρεπια... Για αυτο κι αποφευγουν χρεωστικές γιατί στην στραβη, δεν θα μπορούν να τραβηξουν παραπανω χρηματα από το μηνιαίο πριο ή το υπολοιπο του λογαριασμού.

Ο μπαρμπα Γιαννης με αμαξια δεκαετιας μπορεί να δεχτει και μετρητά αμα σε κοψει σοβαρό ή ν ατσιμπησει την τομη και να στο δωσει ετσι. Αλλά πρεπει να ξερεις οτι η εγγύηση στα μετρητα είναι πιο επισφαλης και επιπλέον παράνομο να υπερβαίνει τα 500ευρώ.

Δημοσ.

εγώ δε μπορώ να το καταλάβω αυτό.

δηλαδή αν κάτσει στραβή όπως λες μπορεί ο άλλος με το έτσι θέλω να τραβήξει λεφτά από την πιστωτική; Πόσα; όσα γουστάρει;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kleo1 είπε

δηλαδή αν κάτσει στραβή όπως λες μπορεί ο άλλος με το έτσι θέλω να τραβήξει λεφτά από την πιστωτική; Πόσα; όσα γουστάρει;

Μπερδεύεσαι, αν κάτσει στραβή τότε θα σου τραβήξει τα χρήματα ακριβώς επειδή έκατσε στραβή, και όχι επειδή έτσι θέλει. Και όχι όσα γουστάρει, μόνο το ποσό της εγγύησης, μόνο όσα δεσμεύτηκαν κατά την ενοικίαση.

Δημοσ.

Θελει πιστωτικη καρτα.
Ο λογος πολυ απλος, αν περασεις εσυ ταλιμπαν απο μια καμερα και ερθει το προστιμο 300€ μετα απο 2 χρονια ποιος θα το πληρωσει;
Ετσι λοιπον κρατανε τα στοιχεια σου και σε περιπτωση προστιμου επικοινωνουν μαζι σου για να το πληρωσεις.

Μπορεις να ενικοιασεις στα 21 αυτοκινητο, απλα πληρωνεις επασφαλιστρο για το νεαρο της ηλικιας σου. Λεφτα απο τη πιστωτικη δε τραβαει ο καθενας οσα θελει, αν δεις καποια κινηση την αμφισβητείς.

Στο προηγουμενο παραδειγμα, αν δεις μετα απο 2 ετη 400€ προστιμο και εχει επισυναψει η εταιρεία την κληση και το συμβολαιο ενικοιασης, μη νομιζεις οτι θα την γλιτωσεις :P

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, alkis13 είπε

Θελει πιστωτικη καρτα.
Ο λογος πολυ απλος, αν περασεις εσυ ταλιμπαν απο μια καμερα και ερθει το προστιμο 300€ μετα απο 2 χρονια ποιος θα το πληρωσει;
Ετσι λοιπον κρατανε τα στοιχεια σου και σε περιπτωση προστιμου επικοινωνουν μαζι σου για να το πληρωσεις.

Μπορεις να ενικοιασεις στα 21 αυτοκινητο, απλα πληρωνεις επασφαλιστρο για το νεαρο της ηλικιας σου. Λεφτα απο τη πιστωτικη δε τραβαει ο καθενας οσα θελει, αν δεις καποια κινηση την αμφισβητείς.

Στο προηγουμενο παραδειγμα, αν δεις μετα απο 2 ετη 400€ προστιμο και εχει επισυναψει η εταιρεία την κληση και το συμβολαιο ενικοιασης, μη νομιζεις οτι θα την γλιτωσεις :P

Σε εμενα παντως που την εφαγα στην Ιταλια, το προσιμο ηρθε ονομαστικα σε εμενα, με ταχυδρομιο σπιτι μου.  Δεν το πληρωσε η εταιρια.  Δεν ξερω τι γινεται στην Ελλαδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, alkis13 είπε

Θελει πιστωτικη καρτα.

Καμία σχέση, ο λόγος που ζητάνε πιστωτική κάρτα είναι ώστε να δεσμεύσουν το ποσό της εγγύησης, και πιο συγκεκριμένα το ποσό της απαλλαγής στην ασφάλιση ιδίων ζημιών.

39 λεπτά πριν, alkis13 είπε

Μπορεις να ενικοιασεις στα 21 αυτοκινητο, απλα πληρωνεις επασφαλιστρο για το νεαρο της ηλικιας σου.

Και εδώ μπερδεύτηκες, στα 21 νοικιάζεις κανονικά, το πρόβλημα είναι όταν είσαι κάτω από 21.

Επίσης το επασφάλιστρο αφορά ασφάλιση ΙΧ, όχι ενοικιαζόμενου. Καμία σοβαρή εταιρεία ενοικιάσεων δεν θα σου νοικιάσει αυτοκίνητο αν δεν έχεις κλείσει τα 21.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
19 ώρες πριν, kleo1 είπε

Τουλάχιστον οι μεγάλες εταιρείες το ποσό που θα τραβήξουν θα εξαρτάται από το ύψος της ζημιάς, την εγγύηση και το είδος της ασφάλειας. Όπως και να χει αν κάτσει τέτοια στραβή το γδάρσιμο είναι αναμενόμενο και το μπλέξιμο μεγάλο. Πρόσφατα παραδείγματα μου είχαν ζητήσει 260 ευρώ για λάστιχο το οποίο είχε φούσκωμα (τελικά τα γλίτωσα) και συνάδελφος χρεώθηκε με σχεδόν 900 (!) ευρώ για βαθούλωμα δέκα εκατοστών σε μπροστινό προφυλακτήρα.

Όσοι νοικιάζετε συχνά αμάξια κοιτάξτε να βγάλετε δική σας ασφάλεια ώστε να είστε καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις 

δεν ειχα σκοπο να νοικιασω για νησι απλα εξω απο την αθηνα ταξιδι

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μπερδεύεσαι, αν κάτσει στραβή τότε θα σου τραβήξει τα χρήματα ακριβώς επειδή έκατσε στραβή, και όχι επειδή έτσι θέλει. Και όχι όσα γουστάρει, μόνο το ποσό της εγγύησης, μόνο όσα δεσμεύτηκαν κατά την ενοικίαση.

Αν βγάλεις ολική αμαξι, σου χρεώνουν σχεδον ολο το αμάξι γιατι καμια εταιρία δεν παρεχει ασφάλεια για μηχανικα μερη, τουλαχιστον οχι χωρις έξτρα χρεωση. Οποτε πληρωνεις τα παντα εκτος απο τις λαμαρινες...

Φυσικά αυτο σημαίνει ότι η εταιρία θα κινηθεί νομικά γιατί λιγες κάρτες εν Ελλαδι δινουν πανω απο 1.500 ευρω αν δεν ειναι πιστωτικές (κι αν).

Στην περίπτωση δε που σε πιασουν πιωμενο, χασικλωμενο ή αν εχεις παραβιασει τον ΚΟΚ πληρωνεις ολη την ζημιά ακομη κι αν ειναι μικρότερη της εγγύησης.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, EmpYristis είπε

Αν βγάλεις ολική αμαξι, σου χρεώνουν σχεδον ολο το αμάξι γιατι καμια εταιρία δεν παρεχει ασφάλεια για μηχανικα μερη, τουλαχιστον οχι χωρις έξτρα χρεωση. Οποτε πληρωνεις τα παντα εκτος απο τις λαμαρινες...

Φυσικά αυτο σημαίνει ότι η εταιρία θα κινηθεί νομικά γιατί λιγες κάρτες εν Ελλαδι δινουν πανω απο 1.500 ευρω αν δεν ειναι πιστωτικές (κι αν).

Στην περίπτωση δε που σε πιασουν πιωμενο, χασικλωμενο ή αν εχεις παραβιασει τον ΚΟΚ πληρωνεις ολη την ζημιά ακομη κι αν ειναι μικρότερη της εγγύησης.

Αυτό στα bold δεν το έχω ξαναδεί πουθενά, έχεις κάποιο link με τους όρους κάποιας εταιρείας ενοικιάσεων που να το γράφει? Το μόνο σχετικό που έχω δει είναι το "δεν καλύπτονται ζημιές σε τροχούς, ελαστικά, και στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου."

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όλες γράφουν στους γενικούς όρους πόση ακριβώς είναι η μέγιστη ευθύνη του ενοικιαστή αναλόγως ποιο πακέτο απαλλαγής έχει επιλέξει, και το ότι δεν καλύπτονται ζημιές σε τροχούς, με την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάστηκε ο κοκ.

Δημοσ.

Προσωπικά δεν γνωρίζω εταιρία να καλύπτει μηχανικά μέρη. Σε συνεργασία με συγκεκριμένα πρακτορεια μονο.

Spoiler

Πχ. Εδω η "Πληρης καλυψη" της Avis, ΔΕΝ ειναι... πληρης! Μειώνει την συμμετοχή (με αστερισκους, που πρεπει να τους μαντεψεις)

https://www.avis.gr/extras/additional-cover

Κα μιλαμε για 1 απο τις 3 πιο σοβαρες εταιριες με Hertz, Sixt παγκοσμιως. Φαντασου στις αλλες...

Πήγαινε ή ακομη καλυτερα καλεσε εταιρια ενοικιασης και ψιλοκοσκινισε τους με ερωτήσεις για μηχανικα μερη, μοντελα οχηματων, κλπ. και θα δεις οτι θα ανασκουμπωθουν, ιδιως απο το τηλέφωνο.

Βασικος λογος είναι γιατί δεν ξερουν με ποιον μιλανε, τι σκοπο εχει να κανει το αμαξι (κλοπη ανταλλακτικων;) και που θα το παει (κατσαβραχα και χωματοδρομους; με κινδυνιο να διαλυσει κανενα καρτερ).

Για αυτο δεν αναφέρονται με λεπτομέρεια  αναλυτικά οι οροι στις σελίδες ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΏΣ τυπώνονται στο μισθωτήριο συμβόλαιο (για να μην τρομάζουν οι καλοπροαίρετοι και να μην πονηρευονται οι κακοπροαιρετοι), για αυτο και οι εταιρείες δινουν πιο σταράτες απαντησεις οταν εχει γινει face control και ξέρουν με ποιον εχουν να κάνουν.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια δηλαδή ΔΕΝ έχεις κάποιο link να δείξεις που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό σου, όπως ακριβώς το περίμενα.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...