Προς το περιεχόμενο

Elden Ring [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Απλά μπορεί να αλλάξει η φιλοσοφία του game, εκτός αν γίνεται να βάλουν ένα easy mode που οι εχθροί θα είναι πιο εύκολοι και θα υπάρχει καθοδήγηση στα objectives χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει το game γενικά. Λογικά γίνεται. Και τα AC έχουν ένα mode που δεν σου έχει βελάκια και απλά σου έχει tips ώστε να βρεις το objective (ανατολικά, στο τάδε βουνό, κτλ). Βέβαια το ER δεν έχει ούτε αυτά, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα με easy mode αρκεί να μπορείς να το παίξεις και όπως είναι τώρα για εμάς που είμαστε σκληροί :P 

7 ώρες πριν, nickk0kkav είπε

Αναλογα πως θα το κανουν . Πιο προσιτο δε σημαινει αναγκαστικα να πεφτουν οι εχθροι πιο ευκολα κατι που οντως δεν σε επηρεαζει αν μιλαμε απλα για ενα βαθμο δυσκολιας . Μπορει ομως να σημαινει να ειναι braindead στο χειρισμο , να βγαλουν δηλαδη το poise , να υπαρχουν 3 ειδη οπλων πχ και να αλλαζει μονο speed / damage , να γινουν διαδρομοι τα dungeon, να μην κανουν ενεδρες οι εχθροι  κτλ

όχι δε μιλάω για κάτι που μπορεί να αλλάξει τον πυρήνα του παιχνιδιού όπως το combat system το exp κτλπ μιλάω καθαρά για τη δυσκολία των bosses, ας είχε επιλογή να τα σκοτώνεις oneshot όπως έχουν όλα τα παιχνίδια.. το horizon πχ που παίζω τώρα έχει από επιλογή story που τρως μηδαμινό damage και κανεις άπειρο και very hard που είναι το ανάποδο.. το θέμα είναι ότι δε βρίσκω λόγο να το βάλω στο πανδύσκολο γιατί νιώθω ότι χάνω το χρόνο μου και δε με επιβραβεύει το παιχνίδι όπως θα έπρεπε

παρόλο όμως που το elden ring είναι από τα αγαπημένα μου παιχνίδια και να είχε δυσκολίες πάλι θα το έπαιζα όπως είναι και όχι στο εύκολο, καταλαβαίνω κάποιον που δεν έχει να διαθέσει τόσες πολλές ώρες για να το μάθει σε τόσο βάθος...

επίσης οποιος το σκέφτηκε αυτό το boss που το κάναν και buff σε ένα patch έχει σοβαρό πρόβλημα :P 

pjimage-(93).jpg

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

το θέμα είναι ότι δε βρίσκω λόγο να το βάλω στο πανδύσκολο γιατί νιώθω ότι χάνω το χρόνο μου και δε με επιβραβεύει το παιχνίδι όπως θα έπρεπε

Και αυτή ακριβώς είναι η διαφορά των Souls games. Ότι η ηθική ικανοποίηση που σου δίνει να ρίχνεις Maliketh μετά από 50 tries και η εμφανής πρόοδος που βιώνεις ανάμεσα στα fails, αναγνωρίζοντας κάθε φορά τα σημεία στα οποία βελτιώθηκες και τα σημεία που έσφαλλες, για να μην επαναλάβεις το σφάλμα, είναι μαθήματα ζωής, όχι απλά gaming. 

Είναι μία επίπονη χορογραφία, η οποία, όταν μάθεις τελικά να τη χορεύεις, σου δίνει αυτοπεποίθηση, και μία από τις μεγαλύτερες επιβραβεύσεις: την ηθική.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Zus είπε

Και αυτή ακριβώς είναι η διαφορά των Souls games. Ότι η ηθική ικανοποίηση που σου δίνει να ρίχνεις Maliketh μετά από 50 tries και η εμφανής πρόοδος που βιώνεις ανάμεσα στα fails, αναγνωρίζοντας κάθε φορά τα σημεία στα οποία βελτιώθηκες και τα σημεία που έσφαλλες, για να μην επαναλάβεις το σφάλμα, είναι μαθήματα ζωής, όχι απλά gaming. 

Είναι μία επίπονη χορογραφία, η οποία, όταν μάθεις τελικά να τη χορεύεις, σου δίνει αυτοπεποίθηση, και μία από τις μεγαλύτερες επιβραβεύσεις: την ηθική.

ναι ωραία όλα αυτά και εγώ μαζί σου!! εσύ θες να το παίξεις έτσι το παιχνίδι και να το απολαύσεις... το θέμα είναι γιατί να είσαι υπέρμαχος να μην έχει eazy mode για αυτόν που θέλει να το απολαύσει αλλιώς??

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

ναι ωραία όλα αυτά και εγώ μαζί σου!! εσύ θες να το παίξεις έτσι το παιχνίδι και να το απολαύσεις... το θέμα είναι γιατί να είσαι υπέρμαχος να μην έχει eazy mode για αυτόν που θέλει να το απολαύσει αλλιώς??

Γιατί φίλε από τη φύση μας ως άνθρωποι έχουμε την τάση να επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο.

Το 99% των gamers θα επιλέξουν τον εύκολο δρόμο και η αίσθηση του επιτεύγματος γύρω από την οποία έχει χτιστεί το συγκεκριμένο genre θα πάει περίπατο.

Ανάτρεξε στα νήματα των παιχνιδιών της From και θα δεις δεκάδες, σε ορισμένες περιπτώσεις εκατοντάδες χρήστες να πανηγυρίζουν επειδή έριξαν Malenia, Maliketh κλπ.

Ρίχνεις ένα boss και με σακατεμένα χέρια και πρησμένα μάτια μπαίνεις και αναφωνείς: τα κατάφερα.

Και αυτό είναι το νόημα, ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι. Λόγω skills θες, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι δεν είναι όλα για όλους και αυτό έχει την αξία του.

Εξάλλου, το μισό game είναι το gameplay του και το άλλο μισό η ατμόσφαιρά του. Σε ez mode το gameplay πάει περίπατο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Zus είπε

Γιατί φίλε από τη φύση μας ως άνθρωποι έχουμε την τάση να επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο.

Το 99% των gamers θα επιλέξουν τον εύκολο δρόμο και η αίσθηση του επιτεύγματος γύρω από την οποία έχει χτιστεί το συγκεκριμένο genre θα πάει περίπατο.

Ανάτρεξε στα νήματα των παιχνιδιών της From και θα δεις δεκάδες, σε ορισμένες περιπτώσεις εκατοντάδες χρήστες να πανηγυρίζουν επειδή έριξαν Malenia, Maliketh κλπ.

Ρίχνεις ένα boss και με σακατεμένα χέρια και πρησμένα μάτια μπαίνεις και αναφωνείς: τα κατάφερα.

Και αυτό είναι το νόημα, ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι. Λόγω skills θες, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι δεν είναι όλα για όλους και αυτό έχει την αξία του.

Εξάλλου, το μισό game είναι το gameplay του και το άλλο μισό η ατμόσφαιρά του. Σε ez mode το gameplay πάει περίπατο.

αυτός που θέλει να βρει τον εύκολο δρόμο θα τον βρει με τον έναν η τον άλλο τρόπο... υπάρχουν τόσα glitch και guides να βρείς στο youtube που και το elden ring το κάνουν να φαίνεται παιχνιδάκι...

κατά τη γνώμη μου μιλάμε για video games που οι περισσότεροι παίζουμε να περάσουμε ωραία αν κάποιος περνάει ωραία με το να περιπλανιέται στον κόσμο του και να σκοτώνει oneshot τα boss its fine by me

• Like 1
Δημοσ.

Ε, αυτό το genre δεν σου δίνει αυτή την επιλογή. Υπάρχουν τόσα άλλα games εκεί έξω να χαρούν οι μονοχιτάκηδες.

Τα παιχνίδια της From είναι Σάκης Ρουβάς: Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας. Κυρίως ιδρώτας.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Δεν είναι όλα τα παιχνίδια για όλους. Ακόμα και το lies of p που πήρε έκταση το θέμα με το 1ο boss και την δυσκολία του, είναι επειδή μέσω του game pass το δοκίμασαν άτομα που δεν ξέρουν τι σημαίνει souls game. Σίγουρα το παράτησαν λίγο μετά όπως και να έχει. 

BTW άλλο η προσβασιμοτητα, άλλο η ευκολία. 

• Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Δεν είναι όλα τα παιχνίδια για όλους. Ακόμα και το lies of p που πήρε έκταση το θέμα με το 1ο boss και την δυσκολία του, είναι επειδή μέσω του game pass το δοκίμασαν άτομα που δεν ξέρουν τι σημαίνει souls game. Σίγουρα το παράτησαν λίγο μετά όπως και να έχει. 

BTW άλλο η προσβασιμοτητα, άλλο η ευκολία. 

Να μου επιτρέψεις να διαφωνίσω. Έχω εκπαίδευση και εμπειρία πάνω στην εργονομία και στο accessibility και σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά principles του μοντέλου, η ευκολια ειναι κ αυτη ένα τμήμα προσβασιμότητας για κάποιον άνθρωπο.

ένα άτομο που έχει πχ τραυματισει το χερι του παλια κ του εχει μεινει εστω μια μικρη δυσκολια στην κινηση, εχει μεγαλο προβλημα σε παιχνίδια που απαιτουν τρελα αντανακλαστικά και parry που ειναι τοσο αυστηρο.
ένας ανθρωπος μεγαλύτερης ηλικίας επισης αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.
ακόμα και άτομο που δεν έχει κάποιο πρόβλημα που "βλέπεις", μπορεί για πολλούς λόγους να έχει αδυναμία στο χέρι ή στον συνδυασμό πολλαπλών και γρήγορων κινήσεων.

το να λέμε "δεν ειναι όλα για όλους" ειναι τακτική που μπορούμε να την πούμε μόνο οταν δεν αφορα εμάς.
Το πιο σημαντικό ειναι να κοιτάμε πως μπορούμε να κανουμε τα πράγματα προσβάσιμα σε όλους. Με ειδικά controllers, βελτιώσεις και επιλογές στα γραφικά, μηχανισμούς υποστήριξης στο gameplay κλπ κλπ.

Και απο εκεί και περα, το αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει/ασχοληθεί/κάνει κάτι, να ειναι δική του επιλογή και να ειναι θέμα γούστου, όχι γιατί αδυνατει καν να το πιασει.

Το Street Fighter για παραδειγμα, μπορεις να το βαλεις τερμα δυσκολο κ να ματωσουν τα δαχτυλα κ να παίζεις με diamond παιχτες που σε κανουν κομπο. Κ μπορεις να το βαλεις στο easy κ να χαρεις οσο μπορείς εσυ το παιχνίδι. Σιγουρα δε θα εχεις το ιδιο βάθος εμπειριας αλλά απο το να μην έχεις καθόλου την εμπειρία, δεν ειναι καλύτερο και πιο σωστό;

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως αν το game μείνει ακριβώς το ίδιο και απλά βάλουν ένα easy mode στο οποίο κάνεις 10x damage και τρως 0.1x damage, δεν βλέπω το πρόβλημα. Βέβαια δεν βλέπω και το νόημα που κάποιος να θέλει να παίξει έτσι αφού τα souls games δεν είναι απλά να πατάς το κλικ 120 φορές όπως στα άλλα games αλλά πρέπει να προσπαθήσεις για να ρίξεις τους εχθρούς.

• Like 3
Δημοσ.

Το ιδανικό θα ήταν να έχει μια δυσκολία που να λέγεται original και να είναι αυτή η οποία προτιμούν και οραματίστηκαν οι δημιουργοί για να παίξεις , και από εκεί και πέρα να έχει διάφορες που scaleλαρουν

• Like 2
Δημοσ.

Αμα μπει απλα ενα easy mode χωρις να πειραχθει ο πυρηνας εγω δεν εχω θεμα .

Ομως και τωρα υπαρχει easy mode ετσι δεν ειναι ? Λεγεται summon ! Ειτε κανονικου παιχτη ειτε npc .Και ναι στο πρωτο playthrough τα χρησιμοποιησα αρκετες φορες . 

Δημοσ.

@Tambas91 γιατί πειράζεις τα παιδιά? Γιατί δε κάθεσαι φρόνιμος επιτέλους?

Μέχρι και εγώ που είμαι super noob στης FS τα παιχνίδια, στο elden ring έκατσα και το έμαθα. Με τρομερή υπομονή, γιατί ήξερα ότι υπάρχει ένας μαγικός κόσμος. Κρίμα που το άφησα στις 60+ ώρες και δε το θυμάμαι, αλλά θέλω να το ξεκινήσω πάλι. Σκέφτομαι το farming που έχω ρίξει για να περάσω κάτι bossια και λέω ωχ αμάν. Δε την έχω παλέψει με κανένα άλλο παιχνίδι τους. Και το sekiro μόλις προχθές το έκανα uninstall πάλι γιατί είχα μείνει σε ένα σημείο κάνα 2ωρο και έπιασα και έχανα το μυαλό μου. Στο Bloodborne δεν έχω δει τι γίνεται πέρα από τη πρώτη πλατεία 😅. Αλλά δε θέλω να αλλάξει αυτό. Ας βάλουν όλοι οι άλλοι ds κλώνοι ιζι μόουδ που είναι υποδεέστερα παιχνίδια έτσι και αλλιώς. Και το γράφω αυτά εγώ, που όλα τα παιχνίδια μα ΟΛΑ, τα βάζω στο super easy, γιατί έτσι περνάω καλά και έχω άνεση και είμαι οκ με αυτό και σκασίλα μου! Και πιστεύω πως υπάρχει πολύς κόσμος που κάνει το ίδιο με τις δυσκολίες, είναι τι σε κάνει να περνάς καλά. Αλλά της FS τα παιχνίδια, για τη δυσκολία που έχουν είναι γνωστά και τους κόσμους τους.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, xtrmsnpr said:

@Tambas91 γιατί πειράζεις τα παιδιά? Γιατί δε κάθεσαι φρόνιμος επιτέλους?

Μέχρι και εγώ που είμαι super noob στης FS τα παιχνίδια, στο elden ring έκατσα και το έμαθα. Με τρομερή υπομονή, γιατί ήξερα ότι υπάρχει ένας μαγικός κόσμος. Κρίμα που το άφησα στις 60+ ώρες και δε το θυμάμαι, αλλά θέλω να το ξεκινήσω πάλι. Σκέφτομαι το farming που έχω ρίξει για να περάσω κάτι bossια και λέω ωχ αμάν. Δε την έχω παλέψει με κανένα άλλο παιχνίδι τους. Και το sekiro μόλις προχθές το έκανα uninstall πάλι γιατί είχα μείνει σε ένα σημείο κάνα 2ωρο και έπιασα και έχανα το μυαλό μου. Στο Bloodborne δεν έχω δει τι γίνεται πέρα από τη πρώτη πλατεία 😅. Αλλά δε θέλω να αλλάξει αυτό. Ας βάλουν όλοι οι άλλοι ds κλώνοι ιζι μόουδ που είναι υποδεέστερα παιχνίδια έτσι και αλλιώς. Και το γράφω αυτά εγώ, που όλα τα παιχνίδια μα ΟΛΑ, τα βάζω στο super easy, γιατί έτσι περνάω καλά και έχω άνεση και είμαι οκ με αυτό και σκασίλα μου! Και πιστεύω πως υπάρχει πολύς κόσμος που κάνει το ίδιο με τις δυσκολίες, είναι τι σε κάνει να περνάς καλά. Αλλά της FS τα παιχνίδια, για τη δυσκολία που έχουν είναι γνωστά και τους κόσμους τους.

Easy mode κ ξερό ψωμί! 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Skywalker333 είπε

ένα άτομο που έχει πχ τραυματισει το χερι του παλια κ του εχει μεινει εστω μια μικρη δυσκολια στην κινηση, εχει μεγαλο προβλημα σε παιχνίδια που απαιτουν τρελα αντανακλαστικά και parry που ειναι τοσο αυστηρο.

Η ίδια λογική δλδ και σε ένα racing game όπου το φρένο είναι στο l2 και δεν έχει δυνατότητα να το πατήσει ο χρήστης. Άρα μήπως τελικά δεν έχουν και τόσο άμεση σχέση μεταξύ τους? 

5 ώρες πριν, Skywalker333 είπε

Το Street Fighter για παραδειγμα, μπορεις να το βαλεις τερμα δυσκολο κ να ματωσουν τα δαχτυλα κ να παίζεις με diamond παιχτες που σε κανουν κομπο. Κ μπορεις να το βαλεις στο easy κ να χαρεις οσο μπορείς εσυ το παιχνίδι. Σιγουρα δε θα εχεις το ιδιο βάθος εμπειριας αλλά απο το να μην έχεις καθόλου την εμπειρία, δεν ειναι καλύτερο και πιο σωστό;

Που κολλάνε οι real life παίκτες με το επίπεδο δυσκολίας? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Που κολλάνε οι real life παίκτες με το επίπεδο δυσκολίας? 

Εγραψα ανωτερο επιπεδο δυσκολιας.αντι για «και» εννοουσα «σαν» , my fault.

για το racing φυσικα κ υπαρχουν αλλες λυσεις. Διαφορετικα controllers μπας κ βολευουν αυτα καλυτερα. κ πιο αδυναμη/αργη AI (aka easy) για να σου επιτρεψει να κανεις τις κινησεις που θες πιο ηρεμα κ αργα.

Γενικα δεν καταλαβαινω την αποστροφη. απο τη στιγμη που ενα easy mode δεν εξαφανιζει το normal/hard mode, δεν υπαρχει απολυτως κανενας λογος να μην υπαρχει το easy. κανενας.

λυπαμαι αλλα το «θελω μονο εγω που εφαγα 50tries να βγαλω τη Μαλενια να μπορω να κοκορευομαι» δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα. Μπορεις να κοκορευεσαι κ μετα πτι την εβγαλες ετσι κ να λες οτι δεν την ξεπεταξες στο easy. Μηδεν πληγμα στην εμπειρια σου, θετικα προσημα στην εμπειρια αλλων που ως τοτε δε μπορουσαν να ασχοληθουν.

Επεξ/σία από Skywalker333

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...