Προς το περιεχόμενο

Gears 5 [Xbox One]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίζει, παίζει. Τα περισσότερα σχόλια για game breaking bugs τα διάβασα από κατόχους One-S (εννοώ στο εξωτερικό - όχι εδώ). Ακόμα λιγότερα από PC Gamers - φυσικά στα online problems έρμαιο είναι ο καθένας. Εικάζω (πάντα), ότι από την στιγμή που το game πήγε από την Physx στην Havoc (ιδιοκτησία της MS πλέον) και το Campaign από 30 στα 60,  βάλε και ότι το QA έπρεπε να συμπεριλάβει και τα PC μέσα, με τα άπειρα configurations τους, άρα οι πόροι "σπλιτάρονται", ε ναι αυτά είναι αναπόφευκτα δυστυχώς.

Γενικώς τα physics με το Frame Rate μπορούν να κάνουν κακό χαμό (βλέπε skyrim).

Πάντως τα προβλήματα είναι μεμονωμένα και προφανώς στα fora θα διαβάσεις μόνο για αυτά.

Αυτό δεν αναιρεί την τεράστια επιτυχία για την πλειοψηφία του κόσμου και ένα θαυμάσιο παιχνίδι.

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή σε κάθε μου ποστ μου αναφέρεις ότι είναι κορυφαίο παιχνίδι κ.τ.λ.

Είπα ποτέ εγώ ότι δεν είναι καλό παιχνίδι και μου το τονίζεις σε κάθε μου ποστ αυτό?

Είπα απλά ότι το παιχνίδι το κυκλοφόρησαν μισό με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο απλά.

Μα είναι λογικό να τα διάβασες από κατόχους με xbox one s γιατί πολύ απλά περισσότεροι έχουν xbox one s παρά xbox one x κυρίως λόγο τιμή πώλησης του xbox one x.

Με βάση την προσωπική μου πείρα δεν παίζει απολύτως, μα απολύτως κανένα ρόλο αφου στο xbox one x είχα περισσότερα κολλήματα απ' ότι στο xbox one s.

Επεξ/σία από Paragontas-x
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι μισό δεν είναι. Είναι αντίθετα υπερπλήρες.

Στα γραφικά, στο content, multiplayer/single player, crossplay, crossave, Steam version, παντού version, Local coop- online coop, στα πάντα...

Ακόμα και στα MTX :D 

Επεξ/σία από Inside X
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Inside X είπε

Παίζει, παίζει. Τα περισσότερα σχόλια για game breaking bugs τα διάβασα από κατόχους One-S (εννοώ στο εξωτερικό - όχι εδώ). Ακόμα λιγότερα από PC Gamers - φυσικά στα online problems έρμαιο είναι ο καθένας. Εικάζω (πάντα), ότι από την στιγμή που το game πήγε από την Physx στην Havoc (ιδιοκτησία της MS πλέον) και το Campaign από 30 στα 60,  βάλε και ότι το QA έπρεπε να συμπεριλάβει και τα PC μέσα, με τα άπειρα configurations τους, άρα οι πόροι "σπλιτάρονται", ε ναι αυτά είναι αναπόφευκτα δυστυχώς.

Γενικώς τα physics με το Frame Rate μπορούν να κάνουν κακό χαμό (βλέπε skyrim).

Πάντως τα προβλήματα είναι μεμονωμένα και προφανώς στα fora θα διαβάσεις μόνο για αυτά.

Αυτό δεν αναιρεί την τεράστια επιτυχία για την πλειοψηφία του κόσμου και ένα θαυμάσιο παιχνίδι.

Πάντως από περιέργεια εσύ το έπαιξες; Πόσο;

Χθες έπαιξα horde μ'έναν φίλο καλό ήταν. Καθώς δυσκόλευαν τα waves είχε αρκετά stutter που γίνεται ο χαμός. Δεν νομίζω να ήταν λόγω σύνδεσης.

Θα συνεχίζω να παίζω λίγο κάθε μέρα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Choutas είπε

Πάντως από περιέργεια εσύ το έπαιξες; Πόσο;

Χθες έπαιξα horde μ'έναν φίλο καλό ήταν. Καθώς δυσκόλευαν τα waves είχε αρκετά stutter που γίνεται ο χαμός. Δεν νομίζω να ήταν λόγω σύνδεσης.

Θα συνεχίζω να παίζω λίγο κάθε μέρα.

Act 4. Είναι σαν έχασε το momentum το Game λες και τους τελείωσε ο χρόνος και έπρεπε να το στείλουν για gold.

Πάραυτα, εντυπωσιακή εμπειρία, ειδικά για μένα που η τελευταία φορά που έπαιξα Gears ήταν το 1. Δεν είχα κάποιο bug - ακόμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Inside X είπε

Όχι μισό δεν είναι. Είναι αντίθετα υπερπλήρες.

Στα γραφικά, στο content, multiplayer/single player, crossplay, crossave, Steam version, παντού version, Local coop- online coop, στα πάντα...

Ακόμα και στα MTX :D 

Μάλλον δεν κατάλαβες πως εννοώ τον όρο μισό.

Από τη στιγμή που το παιχνίδι από ένα σημείο και μετά γίνεται unplayable(Ειδικά ακόμα και σε campaign ofline mode) για εμένα το παιχνίδι είναι απλά μισό.
Σε εμένα τουλάχιστον παρόλο που έχω παίξει και ofline campaign mode κάθε τρεις και λίγο με πέταγε στο αρχικό μενού της κονσόλας.

Εν ολίγης με πέταγε το παιχνίδι έξω εντελώς και έπρεπε να το ξανά ξεκινήσω για να το συνεχίσω.

Και τονίζω σε πλήρες ofline mode έτσι.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσω, τουλάχιστον προσωρινά το παιχνίδι μέχρι να διαβάσω σε φόρουμ ότι φτιάξανε όλα τα προβλήματα και μπορείς να παίξεις το παιχνίδι χωρίς να σε πεταει έξω.

Αυτό το ρεκόρ το έχεις δει πουθενά? Πόσοι δηλαδή το παράτησαν προσωρινά ή μόνιμα λόγο των προβλημάτων του.

Όχι δεν το έχουμε δει γιατί πολύ απλά τα αρνητικά ρεκόρ του κάθε παιχνιδιού δεν τα κάνουν γνωστά οι εταιρίες.

1 ώρα πριν, Inside X είπε

Act 4. Είναι σαν έχασε το momentum το Game λες και τους τελείωσε ο χρόνος και έπρεπε να το στείλουν για gold.

Πάραυτα, εντυπωσιακή εμπειρία, ειδικά για μένα που η τελευταία φορά που έπαιξα Gears ήταν το 1. Δεν είχα κάποιο bug - ακόμα.

Επομένως δεν έχεις την πλήρη εμπειρία των gears of war.

Να σου πω λοιπόν ότι όσο το είχε η epic games το παιχνίδι και συγκεκριμένα τα gears of war 1 - 3 δεν είχαν τέτοιου είδους προβλήματα που να κάνουν το παιχνίδι unplayable ακόμα και στο ofline κομμάτι τους.

Κάτι σαν αυτό που έκανε η Ms και για το halo franchise.

Εν ολιγης ότι παίρνει η Ms σπάνια το κάνει καλύτερο(Προσωπική γνώμη).

Γι' αυτό και με βλέπεις τόσο επιθετικό στο ότι βγάλανε το gears5 μισό.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Μάλλον δεν κατάλαβες πως εννοώ τον όρο μισό.

Από τη στιγμή που το παιχνίδι από ένα σημείο και μετά γίνεται unplayable(Ειδικά ακόμα και σε campaign ofline mode) για εμένα το παιχνίδι είναι απλά μισό.
Σε εμένα τουλάχιστον παρόλο που έχω παίξει και ofline campaign mode κάθε τρεις και λίγο με πέταγε στο αρχικό μενού της κονσόλας.

Εν ολίγης με πέταγε το παιχνίδι έξω εντελώς και έπρεπε να το ξανά ξεκινήσω για να το συνεχίσω.

Και τονίζω σε πλήρες ofline mode έτσι.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσω, τουλάχιστον προσωρινά το παιχνίδι μέχρι να διαβάσω σε φόρουμ ότι φτιάξανε όλα τα προβλήματα και μπορείς να παίξεις το παιχνίδι χωρίς να σε πεταει έξω.

Αυτό το ρεκόρ το έχεις δει πουθενά? Πόσοι δηλαδή το παράτησαν προσωρινά ή μόνιμα λόγο των προβλημάτων του.

Όχι δεν το έχουμε δει γιατί πολύ απλά τα αρνητικά ρεκόρ του κάθε παιχνιδιού δεν τα κάνουν γνωστά οι εταιρίες.

Το ίδιο μπορούμε να πούμε για πολλά παιχνίδια. Δεν είναι ευχάριστο ότι αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα τόσο σοβαρό, αλλά άλλοι το τελείωσαν μονορούφι.

Είναι να σου κάτσει. Πάντως στα reviews δεν αναφέρθηκε ένα τόσο game breaking bug που το συνάντησαν όλοι και άρα έπρεπε να βάλουν 0 στο παιχνίδι. Shit happens.

10 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε

Επομένως δεν έχεις την πλήρη εμπειρία των gears of war.

Να σου πω λοιπόν ότι όσο το είχε η epic games το παιχνίδι και συγκεκριμένα τα gears of war 1 - 3 δεν είχαν τέτοιου είδους προβλήματα που να κάνουν το παιχνίδι unplayable ακόμα και στο ofline κομμάτι τους.

Γι' αυτό και με βλέπεις τόσο επιθετικό στο ότι βγάλανε το gears5 μισό.

Με 37 χρόνια εμπειρία στο gaming δεν χρειάζομαι παραπάνω εμπειρίες για να χαρακτηρίσω ένα παιχνίδι "μισό" ή όχι. Έχω παίξει αρκετά του λόγου τους για να μπορώ να διακρίνω την διαφορά.

Μισό δεν το λες - κατώτερο των προσδοκιών σου ίσως. 

Και το τελευταίο είναι υποκειμενικό ξέρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ είναι τοπικ για το gears5 αρά λογικό είναι να μιλάμε μόνο γι' αυτό το παιχνίδι και όχι για άλλα.

Εξυπακούεται ότι δεν είπα ποτέ ότι το gears5 είναι το μοναδικό παιχνίδι με προβλήματα που το κάνουν unplayable.

Απλά εσύ μάλλον έχεις ξεχάσει ότι μιλάμε σε gears5 τοπικ γι' αυτό και μου τονίζεις συνέχεια ότι έχουν βγει και άλλα παιχνίδια μισά λες και σου κατηγορώ το παιχνίδι που έφτιαξες και θίγεσαι τόσο.

Το ίδιο μπορούμε να πούμε για πολλά παιχνίδια. Δεν είναι ευχάριστο ότι αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα τόσο σοβαρό, αλλά άλλοι το τελείωσαν μονορούφι.

Είναι να σου κάτσει. Πάντως στα reviews δεν αναφέρθηκε ένα τόσο game breaking bug που το συνάντησαν όλοι και άρα έπρεπε να βάλουν 0 στο παιχνίδι. Shit happens.

Με 37 χρόνια εμπειρία στο gaming δεν χρειάζομαι παραπάνω εμπειρίες για να χαρακτηρίσω ένα παιχνίδι "μισό" ή όχι. Έχω παίξει αρκετά του λόγου τους για να μπορώ να διακρίνω την διαφορά.

Στα reviews δεν αναφέρθηκε γιατί πολλά από αυτά ειδικά από γνωστά site & youtubers είναι "πληρωμένα ή δασκαλεμενα" για να πουν μόνο τα καλά του παιχνιδιού και δεν αναφέρουν κανένα αρνητικό όπως είναι το να σε πετάει έξω στο αρχικό μενού της κονσόλας το παιχνίδι.

Και σε προλαβαίνω γιατί θα πεις ότι μιλάω πάλι αρνητικά μόνο για το gears5 και θα σου πω ότι αυτο δεν το κάνουν μόνο γι' αυτό το παιχνίδι αλλά για πολλά γενικότερα.

Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.

Δεν μπορείς να έχεις άποψη για ένα παιχνίδι που δεν έχεις παίξει καν(Gears of war 2, 3 κ.τ.λ.).

Είναι σαν να μου λες δεν μου αρέσουν οι γαρίδες χωρίς να τις έχεις δοκιμάσει καν.

Και όσα χρόνια και να είσαι gamer και να παίζεις παιχνίδια δεν πάει να πει ότι ξέρεις τα πάντα ειδικά για ένα παιχνίδι που δεν έχεις ακουμπήσει καν.

Δηλαδή ένας τεχνικούς αυτοκινήτων ξέρει να φτιάχνει όλα τα αυτοκίνητα έτσι? Ακόμα και αυτά που δεν έχει καμία απολύτως εμπειρία πάνω τους επειδή πολύ απλά φτιάχνει αμάξια μιας συγκεκριμένης μάρκας για αρκετά χρόνια, ίσως έως ένα σημείο που είναι κοινά όλα τα αμάξια θα μπορεί να τα φτιάξει άλλα ως εκεί.

Δημοσ.

Βρε γράψε ότι θες. Forum police δεν είμαι. Άλλοι είναι tasked με αυτό. Αλλά εντάξει, την δυσαρέσκεια σου επειδή εσύ είχες μια Α εμπειρία, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να την μετατρέψεις σε κάτι γενικό - δηλαδή το αντιμετωπίσαμε όλοι, εκτός ίσως από το να σε πετάει ο Server, γιατί εκεί όλοι ξέρουμε πως δουλεύουν αυτά και είναι κάτι αντικειμενικό.

Στα forum γενικά πάντως από ότι έχω καταλάβει, οι πιο "λαλίστατοι" είναι οι δυσαρεστημένοι. Οι υπόλοιποι απολαμβάνουν το τάδε προϊόν της συζήτησης.

Κάτι σαν έχεις ένα πρόβλημα με το μηχάνημα σου ρε παιδί μου και να μην βρίσκεις άκρη και να σου φταίει η τηλεόραση, το hdmi καλώδιο κάτι ρε παιδί μου, οπότε να λες η Sony είναι σκατά, η Nintendo είναι κ@λοεταιρία, η MS για τα μπάζα.

Ίσως το παιχνίδι θα έπρεπε να είναι P2P να μην σε πετάει κανένας Server της MS (οπότε δεν να τα χώνουμε στην εταιρεία) αλλά να τα χώνουμε στην σκατοσύνδεση του απέναντι από την xxx χώρα, στην κακιά μας μοίρα, στον γείτονα που κατεβάζει μόνο torrents κλπ..

Όπως κάνουν οι άλλες εταιρείες δηλαδή.

....ή στον πάροχο, γιατί όχι?

Problem solved.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το διάβασες ότι εμένα με πέταγε στο αρχικό μενού της κονσόλας ακόμα και όταν ήμουν ofline έτσι?

Γιατί μου λες συνέχεα για συνδέσεις, servers κ.τ.λ. που πρέπει να έχεις την κονσόλα online για να έχεις θεματακια με αυτά κάτι που όταν εγώ έπαιζα ofline campaign δεν είχα ποτέ τη κονσόλα στο ίντερνετ.

Το πως εσύ καταλαβαίνεις κάτι που εγώ ποτέ μου δεν έχω πει μόνο εσύ το ξέρεις.

Εγώ δεν μίλησα πότε για περιφερειακά και δεν μπορώ να καταλάβω πως σου ήρθε η εντύπωση ότι μπορούσα να εννοώ αυτά.

43 λεπτά πριν, Inside X είπε

Εγώ σου έφερα ένα παράδειγμα με βάση τη λογική που είχες πιο πάνω ότι "Μπορώ να κρίνω ένα παιχνίδι ακόμα και αν δεν το έχω παίξει καν", μίλησα μόνο για το μηχάνημα ή για το προϊόν(Digital ή μη).

Και αν έχει κάποιο πρόβλημα κάποιο περιφερειακό όπως π.χ. καλώδιο hdmi αυτό μπορείς να το τσεκάρεις και μόνος απλά αλλάζοντας το με ένα άλλο, δεν θέλεις ειδικό γι' αυτό.

Πολύ το κουράσαμε το τοπικ.

Όλοι καταλάβανε ξεκάθαρα την θέση και την άποψη του κάθε ενός μας δεν χρειάζεται να πλατιαζουμε άλλο.

Δημοσ.

Το κουράσατε :) 
Ναι είχε και ίσως έχει ακόμα, θεματάκια. Σε όλους μας λίγο πολύ μας έκανε τρελά. Πχ είχα 2 save, 1 που έπαιζα μόνος στο hard και ένα που έπαιζα co-op στο normal με τον κολλητό. Και τα 2 κάθε φορά που τα άνοιγα με (και μας) είχε σε άλλο σημείο! Τερμάτισα το παιχνίδι την 3η μέρα που το είχα (έπαιζα επί 2 φορές, μια μόνος και μια με παρέα) και δεν πήρα achievements παρά μόνο όταν ήμουν ACT IV στο co-op θυμήθηκε να μου δώσει το achievement ότι το τερμάτισα μόνος μου, για το ότι το τερμάτισα co-op...το αφήνω...ακόμα δεν!
Τώρα άρχισα co-op με τον κολλητό μου σε insane...πολλά glitches που είχαμε την πρώτη βδομάδα δεν υπάρχουν αλλά και πάλι δεν δίνει την αίσθηση ότι όλα είναι 100% οκ! 
Τι φταίει τώρα και είναι έτσι; Δεν κάνανε σωστό beta testing ή οι beta testers τους πετάγανε χαρταετό αντί να παίξουν το παιχνίδι. Μετά είναι και οι servers. Καλώς ή κακώς το παιχνίδι είναι μόνιμα online και αυτό είναι που έκανε την πιο μεγάλη ζημιά, τουλάχιστον σε μας που είχαμε early access που πήγε και χαράμι στο τέλος. 
Δεν ξέρω πως σκέφτονται εκεί στην ms/tc, δεν έχουν μια λίστα με το πόσοι το πήραμε pre-order; Ανοίξανε λέει κάτω των μισών servers γιατί δεν περίμεναν τόσο κόσμο...

Αλλά όλα αυτά οκ...τα φτιάχνουν....το Horde που είναι τραγικό να δω τι θα κάνουν!
Στο 4 ήταν πολύ πιο ωραία τα πράγματα, τώρα 1 click πιο πάνω βαθμό δυσκολίας να βάλεις και βάζει μια επιλογή που στο 4 ήταν προαιρετική, δλδ μπορούσες να παίξεις στο τέρμα δύσκολο και να βάλεις ΑΝ θες το IronMan mode on ή off, το οποίο όταν κάνεις fail ένα wave αν το έχεις on...τελείωσε το Horde, πας main menu και από το 0, αν το έχεις off, κάνεις απλά restart wave. Ναι μεν έχανες rewards αλλά το έβγαζες! Τώρα στον επόμενο βαθμό δυσκολίας πάνω από το easy είναι το ironman mode on και όσο πιο πάνω πας τόσο πιο δύσκολα γίνονται αλλά με ενδεχόμενο fail πας main menu! Άρα παίζεις easy για πάντα ή μέχρι να κάνεις max level όλα τα classes με τα skills τους

• Like 1
Δημοσ.

Mπαινω στο φορουμ μετα απο ποσα χρονια να μοιραστω τη χαρα μου για το ποσο παιχνιδαρα βγηκε τo Gears 5 και διαβαζω για campaign filler...περα απο τα οποια τεχνικα προβληματα συνδεσης μπορει να υπηρξαν (εγω σημαντικα προβληματα ειχα το Σαββατο στις 7 του μηνα απο τοτε παιζω campaign, escape και versus χωρις θεματα) το να χαρακτηρισει αυτο το παιχνιδι καποιος σαν αρπαχτη/γεμισμα ή ποιος ξερει τι αλλο ειναι πραγματικα τρελο ΙΜΟ. H gaming κοινοτητα (οχι εδω του ινσομνια γενικα μιλαω) πραγματικα συνεχιζει να με αφηνει εκπληκτο με αυτα που λεει και γραφει τα τελευταια χρονια...

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το ξεκίνησα πριν 4 μέρες. Λίγο co-op multiplayer, έφτασα level 14 και τελειώνω το Act 3 στο intermediate. Είχα να πιάσω Gears από το 2 στις καλές εποχές του 360 πίσω στο 2005-6.

Το παιχνίδι θα το χαρακτηρίσω χάρμα οφθαλμών στο Χ και σε μια QLED 55Q7F με μαγικό HDR και χρώματα. 

Μέχρι στιγμής μου έχει κολλήσει 2 φορές στο campaign. Μάλιστα τη μία, έκανε force hard reboot όλη η κονσόλα από μόνη της, ξέρετε, που ξεκινάει να bootάρει από την αρχή με το "λογότυπο" cpu που πετάγεται.

• Sad 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως με τον ανιψιό μου σε local coop, όσο παίξαμε μέχρι και το act 4 σε One-S, οπότε έπρεπε να επιστρέψω Αθήνα, αν εξαιρέσουμε 2 boot το desktop dashboard που μάλλον λόγω internet (χάλια - μάπα) φαινόταν ότι ήταν, από τότε που βγάλαμε το xbox offline - όλα OK. 

Τώρα θα συνεχίσω στο Χ μου από το ACT 1 να δω τι θα συναντήσω με εκατοστάρα σύνδεση και καυσαέριο.

Ο καθαρός αέρας του βουνού? :D 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...