Προς το περιεχόμενο

Final Fantasy VII Remake [PS4][PS5]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι απλα τα πραγματα.

Κανεις δεν υποχρεωνει κανενα να αγορασει το παιχνιδι day one.

Αυτο ειναι στην κριση του καθενος. Καποιος μπορει να μην εχει θεμα να δωσει 60ευρω για το Final για χ,ψ λογους.Αλλος παλι μπορει να εχει θεμα να δωσει τοσα για αυτο,ειτε το λενε final fantasy,ειτε Red Dead,ειτε Resident evil,ειτε last of us,ειτε god of war.

Επισης κανενας δεν υποχρεωνει κανενα,να γραψει στο οποιοδηποτε θεμα που να αφορα ενα παιχνιδι με το ζορι ή και σε καποιο forum.

Τα θεματα των παιχνιδιων γιαυτο το λογο και ανοιγονται.Για ενημερωση,κουβεντα και διαλογο/αντιλογο.

Οποιος εχει ορεξη συμμετεχει.

Οταν ομως αποφασισει καποιος να γραψει μια αποψη για ενα παιχνιδι που τελειωσε,οφειλει να γραψει 2 λογια για αυτο.Οχι εκθεσεις,ουτε κατεβατο. 

Ειναι σαν να πας να δεις μια ταινια,και να σε ρωτησει ενας αλλος να του πεις για την ταινια που ειδες δυο λογια για αυτην περαν του κλασσικου''μου αρεσε'',''δεν μου αρεσε''.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Οταν ομως αποφασισει καποιος να γραψει μια αποψη για ενα παιχνιδι που τελειωσε,οφειλει να γραψει 2 λογια για αυτο.Οχι εκθεσεις,ουτε κατεβατο. 

Αυτό από πού προκύπτει?

"Επαίξα το τάδε παιχνίδι και το βρήκα γαμάτο/μαλακία" . 

Μια χαρά πόστ μου φαίνεται. Δεν "οφείλει" να γράψει τίποτα. Αν θέλει γράφει αν δε θέλει δε γράφει. Δεν είναι reviewer και δε πληρώνεται γι'αυτό το ποστ.

Και να σου πώ και το θέμα μου γιατί καλά τα γράφεις αυτά που γράφεις και δεν έχω και ιδιαίτερη διαφωνία γιατί είναι μεν προφανή και αυτονόητα αλλά είναι και γενικολογίες.

Έγραψε ένα παλικάρι ότι του άρεσε και πέσατε όλοι να τον φάτε επειδή απλά του άρεσε και είπε το προτείνει και σε άλλους. Γιατί δεν υπήρξε η ίδια η αντίδραση όταν ο Chocobo είπε ότι το τέλος δε του άρεσε επειδή...απλά δε του άρεσε (και καλά έκανε)?

Να προσθέσω και γω αν είναι στον "κανόνα σου" ότι όποιος γράφει κάτι για ένα παιχνίδι "οφείλει" να γράφει και 2 λόγια γι'αυτό: Όποιος λέει ότι το τάδε παιχνίδι δεν αξίζει Χ ευρώ να γράφει με ακρίβεια δεκαδικού ψηφίου πόσα ευρώ αξίζει και παράλληλα να κάνει μια μελέτη για το ποια παιχνίδια αξίζουν τα Χ ευρώ και γιατί.

• Like 3
Δημοσ.

Εγω μια χαρα τον ειδα να γινεται πιο συγκεκριμενος και να επιχειρηματολογει τι τον χαλασε στο τελος και το εγραψε και σε spoiler. 

Περαν τουτου για το τι εγραψε ο συγκεκριμενος στον οποιο αναφερεσαι(που απεχει απο αυτο που γραφεις στην 2ρη σειρα) και που υπηρχε η διαφωνια με αυτον,αρκετα το αναλυσαμε.

Παμε παρακατω,μπας και θελει να ρωτησει ή και να γραψει καποιος αλλος κατι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Οι επιλογες να θελει καποιος να το παρει το παιχνιδι σε μειωμενη τιμη(γιατι ισως εχει και αλλα εξοδα αυτη την περιοδο ή θελει να αγορασει και αλλα παιχνιδια)δεν παιζει?

Η να θελει να το παιξει σε ps5/pc του χρονου με καλυτερη αποδοση και να περιμενει να δει και τι patch βελτιωσης θα βγουν ή και ισως επιπλεον περιεχομενο?

Μονο τα σεναρια''Η παρτο τωρα στα 60ευρω ή μην το παρεις καθολου'' παιζουν?

Επισης οπως και σε πολλα αλλα θεματα παιχνιδιων,παντα λιγοι ειναι αυτοι οι οποιοι καθονται και σχολιαζουν τα παιχνιδια που παιζουν στα θεματα τους.

Ολα παιζουν δεν ηταν αυτο το point μου, εγω προσωπικα γραφω απο τη σκοπιά του απλου φαν (πες και fanboy) της σειράς οχι σαν game reviewer η οικονομολόγος για να σου βγαλω το value του καθε παιχνιδιού και αν πρεπει να το αγοράσεις η οχι. Για εμενα αξιζει 1000ε και ειναι 10/10 για τον xy μπορει να αξιζει 20ε μονο σε sale η και 0 ευρω. Η SE και η Sony το κοστολογούν οσο ολα τα καινούργια ΑΑΑ παιχνίδια απο κει και περα ο καθενας τις επιλογες του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα καλα νεα διαβασα οτι περιεχει 2 δισκους το βαζεις και παιζει .Δε χρειάζεται download patch τωρα που πεφτει και το net .Στα κακα νεα μου το εστειλαν με γεν.ταχυδρομικη καλο μαη :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ADHD είπε

Ολα παιζουν δεν ηταν αυτο το point μου, εγω προσωπικα γραφω απο τη σκοπιά του απλου φαν (πες και fanboy) της σειράς οχι σαν game reviewer η οικονομολόγος για να σου βγαλω το value του καθε παιχνιδιού και αν πρεπει να το αγοράσεις η οχι. Για εμενα αξιζει 1000ε και ειναι 10/10 για τον xy μπορει να αξιζει 20ε μονο σε sale η και 0 ευρω. Η SE και η Sony το κοστολογούν οσο ολα τα καινούργια ΑΑΑ παιχνίδια απο κει και περα ο καθενας τις επιλογες του.

Και εγω σαν fan της σειρας σχολιαζω,ή μαλλον σαν fan των Jrpg γενικοτερα μιας και οπως ξερεις τους δινω και καταλαβαινουν γενικα. Μακαρι να ημουν reviewer ή εστω streamer να τσιμπαγα τσαμπα game code απο τις εταιρειες να μην τα αγοραζα καν τα παιχνιδια.

Για πες μου παρολα αυτα εσυ που εισαι open minded (επειδη εγω ειπαμε ειμαι για αλλη μια φορα ο κακος της παρεας),τι ακριβως θελει να πει ο συμφορουμιτης πιο πισω σε αυτο που εγραψε που ειδα και το προσπερασαν σχεδον ολοι?Εχει διαρρευσει η υποθεση των υπολοιπων parts που θα βγουν για να βγαινουν απο τωρα συμπερασματα για το ποσο κολλαει το finale του τωρινου με αυτα?

12 ώρες πριν, nkiop είπε

η δε αλλαγή που έκαναν στο φινάλε του πρώτου μέρους πιστεύω ότι είναι άψογη και κολλάει τελεία με τα υπόλοιπα parts που θα ακολουθήσουν

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Και εγω σαν fan της σειρας σχολιαζω,ή μαλλον σαν fan των Jrpg γενικοτερα μιας και οπως ξερεις τους δινω και καταλαβαινουν γενικα. Μακαρι να ημουν reviewer ή εστω streamer να τσιμπαγα τσαμπα game code απο τις εταιρειες να μην τα αγοραζα καν τα παιχνιδια.

Για πες μου παρολα αυτα εσυ που εισαι open minded (επειδη εγω ειπαμε ειμαι για αλλη μια φορα ο κακος της παρεας),τι ακριβως θελει να πει ο συμφορουμιτης πιο πισω σε αυτο που εγραψε που ειδα και το προσπερασαν σχεδον ολοι?Εχει διαρρευσει η υποθεση των υπολοιπων parts που θα βγουν για να βγαινουν απο τωρα συμπερασματα για το ποσο κολλαει το finale του τωρινου με αυτα?

Δεν το εχω τελειωσει ακομα και προσπαθω οσο μπορω να αποφύγω τα spoilers κλπ. :P Εγω δεν ειπα οτι εισαι ο κακος της υπόθεσης σε αυτο που λες ουτε οτι δεν εχεις γνωσεις περι jrpg ισα ισα παιζεις πιο πολλα απο εμενα εγω ειμαι πιο πολυ ff τυπος. Στάθηκα στην τιμη επειδη ειδα αρκετα σχόλια και ειπα 60-70ε κοστολογειται οσο ολα τα νεα ΑΑΑ παιχνίδια και με βάση την ποιότητα του και τη διαρκεια του δεν βλεπω λογο να πρεπει να δικαιολογησουμε την αγορα η οχι, αν ηταν 5-10 ωρες να σου πω ναι υπαρχει καποιο δικιο, το episodic με χαλαει και εμένα το θελω ολο τώρα αλλα τι να γινει το ξεραμε εδω και πολυ καιρό. Φυσικα οπως ειπα και πριν ειναι θεμα επιλογων αν καποιος θελει να περιμενει την complete edition μια χαρα αλλα οχι οτι δεν αξιζει το part 1/midgar πες το οπως θες.

Σε αυτο που λες θα πω οτι το ff vii γενικα εχει αρκετα πολύπλοκη ιστορία οποτε πριν δω το τελος που λενε δεν μπορω να πω κατι, πάντως πολλα πραγματα δεν τα θυμαμαι και ειναι σαν να πηγαίνω blind. Στο original αναθεμα 1/10 που το επαιξαν τοτε να καταλαβαν κανονικα την ιστορια περα απο τα προφανή που σου πεταει το παιχνιδι.

Στα υπολοιπα εμενα πλεον να αλλάξουν την ιστορία αρκετα και overworld/open world να μην εχει και την έκταση του original να μην εχει αν συνεχίσει να εχει την ιδια ποιότητα στους χαρακτήρες (Aerith και Tifa πχ ειναι απίστευτα καλοφτιαγμενοι χαρακτήρες και περιμένω να δω τι θα κάνουν με τους υπόλοιπους) δεν θα με χαλάσει καθόλου, εξάλλου το original υπαρχει πάντα διαθέσιμο να το παιξεις ανα πασα στιγμή και με ποσα mods πλεον για αυτο και το ανέφερα πριν. Στην αρχη ημουν εντελώς αντίθετος με την παραμικρή αλλαγή και tbh νομιζα οτι δεν θα καταφέρουν να αποτυπώσουν καλα τους χαρακτήρες και θα εχουμε κάποιου ειδους "απομυθοποιηση" αν μπορω να το πω ετσι αλλα οσο παίζω βλέπω οτι ισχύει το αντίθετο, ακομα και εντελως κομπάρσοι τύπου biggs/wedge/jessie εχουν αναπτυχθεί παρα πολυ καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που με χαλαει πολυ στο παιχνιδι ειναι οτι η εταιρεια εχει ριξει ψευτικη διαφημιση πανω σε αυτο.

Ο Average Joe(ο απλος μεσος χρηστης)νομιζει οτι αγοραζει ενα remake ολοκληρου του original Final Fantasy,ενω στην πραξη προφανως δεν ισχυει . Το παιχνιδι πωλειται ως FF7remake. Δεν πωλειται σαν FF7remake part one,the journey begins ή τελος παντων καπως αλλιως. 

Γιαυτο και τονισα ποσες φορες οτι με χαλαει η τιμη και το episodic του πραγματος. 

Επισης δεν εχω γραψει πουθενα ολοκληρωμενη αποψη για αυτο ή να ειπα οτι το παιχνιδι δεν μαρεσει καθολου.

Εαν συγκρινα το παιχνιδι με τα 2 προηγουμενα FF της σειρας(13,15),το Final Fantasy 7Remake ανετα μου βγαζει για 8.5-9/10.

Εχει τα περισσοτερα πραγματα που απουσιαζαν απο το 15(ακομα και σαν part one),που ειχα απογητευτει πληρως οπως

• Καλυτερο συστημα μαχης με μεγαλυτερη ποικιλια και μαγειες
  • Κανονικα summons και μαγειες
  • side quests μεσα στην πολη.
  • Μεγαλυτερη ποικιλια σε οπλα απο το πρωτο κιολας part
  • πιο ενδιαφερον αρχικο cast με ποικιλια σε σχεση με το bromance.
  • memorable σκηνες
  • badass κεντρικο κακο που ειναι ξεκαθαρος απο την αρχη
  • και φυσικα πολυ καλο οπτικο τομεα και μουσικα κομματια

Στα μονα που τα χαλαει καπως ειναι

• στο συστημα μαχης πχ στην καμερα(κυριως ιπταμενοι εχθροι που τους κυνηγας να τους πετυχεις)και στο ΑΙ που καθεται και σε κοιταζει να ψοφας,μεχρι να παρεις τον ελεγχο(ποσο δυσκολο τους ηταν να μπορεις να ρυθμιζεις να σου πεταει εστω ενα Curaga?)
  • και στο τελευταιο κομματι που αλλαζει αποτομα αρκετα και κλεινει με ας το πουμε cliffhanger
  • Τα side quests θα μπορουσαν και καλυτερα.
Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ και γω με όλα όσα είπε και ο Fulgore και ο ADHD τόσο για τα καλά όσο και για τα κακά.

Αφήνω στην άκρη το παιχνίδι και πιάνω την SE. Είναι ακατανόητο αυτό που έκαναν από πλευρά marketing. Δεν καταλαβαίνω πώς ενώ το παιχνίδι έχει ανακοινωθεί εδώ και πόσο καιρό ότι θα περιλαμβάνει το κομμάτι της ιστορίας στη Midgar, δεν έχει βγει ένα επίσημο στόμα να πει 5 πράγματα σε σχέση με τα πλάνα τους, το roadmap και γενικά τι μέλλει γενεσθαι. Ήταν δε δεδομένο ότι το παιχνίδι θα τελειώσει με cliffhanger άσχετα αν ήταν διαφορετικό cliffhanger από αυτό που περιμέναμε.

Μου θυμίζει καινούριες σειρές anime που πετάν τη πρώτη season να δουν πώς θα πιάσει και έπειτα βλέποντας και κάνοντας το συνέχίζουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Η διαφορά είναι ότι η SE είναι τεράστια εταιρία από οικονομική άποψη, το FF7 είναι το μεγαλύτερο IP τους, συνεπώς δεν είναι θέμα το αν θα πιάσει ή όχι. Πρώτον δε γίνεται να μη πιάσει και δεύτερο αν δε πιάσει απλά κλείστε το το μαγαζί. 

Σε αυτό το κομμάτι είναι απαράδεκτοι. Και δεν έχει καμία σχέση με το πόσο πωλείται το παιχνίδι ή πόσες ώρες διαρκεί ή πόσο καλό είναι. Το πώς αποφεύγουν να μιλήσουν για τον ελέφαντα στο δωμάτιο τόσο καιρό μου θυμίζει πρακτικές Nintendo.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε

Συμφωνώ και γω με όλα όσα είπε και ο Fulgore και ο ADHD τόσο για τα καλά όσο και για τα κακά.

Αφήνω στην άκρη το παιχνίδι και πιάνω την SE. Είναι ακατανόητο αυτό που έκαναν από πλευρά marketing. Δεν καταλαβαίνω πώς ενώ το παιχνίδι έχει ανακοινωθεί εδώ και πόσο καιρό ότι θα περιλαμβάνει το κομμάτι της ιστορίας στη Midgar, δεν έχει βγει ένα επίσημο στόμα να πει 5 πράγματα σε σχέση με τα πλάνα τους, το roadmap και γενικά τι μέλλει γενεσθαι. Ήταν δε δεδομένο ότι το παιχνίδι θα τελειώσει με cliffhanger άσχετα αν ήταν διαφορετικό cliffhanger από αυτό που περιμέναμε.

Μου θυμίζει καινούριες σειρές anime που πετάν τη πρώτη season να δουν πώς θα πιάσει και έπειτα βλέποντας και κάνοντας το συνέχίζουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Η διαφορά είναι ότι η SE είναι τεράστια εταιρία από οικονομική άποψη, το FF7 είναι το μεγαλύτερο IP τους, συνεπώς δεν είναι θέμα το αν θα πιάσει ή όχι. Πρώτον δε γίνεται να μη πιάσει και δεύτερο αν δε πιάσει απλά κλείστε το το μαγαζί. 

Σε αυτό το κομμάτι είναι απαράδεκτοι. Και δεν έχει καμία σχέση με το πόσο πωλείται το παιχνίδι ή πόσες ώρες διαρκεί ή πόσο καλό είναι. Το πώς αποφεύγουν να μιλήσουν για τον ελέφαντα στο δωμάτιο τόσο καιρό μου θυμίζει πρακτικές Nintendo.

Η εταιρια κυριολεκτικα παταει στη νοσταλγια και το μεγαλο της ονομα.

Απο την ωρα που ηξερε πως το FFVII θα πουλησει , γιατι να βγαλει μονο 1 ; Φυσικα το original story εχει αρχη και τελος οποτε επρεπε να κανουν κατι για αυτο ωστε να συμβαδιζει με το σκεπτικο του multipart.

Φυσικα ειχαν background να πατήσουν.Τα εξτραδακια που εβγαλαν μετα το FFVII (before - after , ταινια / games) τους ειχαν δειξει πως το κοινο υπαρχει.

Δεν πιστευω πως στην εταιρια δεν ξερουν ποσα parts  θα εχει.Απλα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΟΣΑ ΘΑ ΕΧΕΙ για να μην πει καποιος : ε εγω θα περιμενω 2 χρονια π.χ να παρω και τα δυο παρτς ή 3-4 χρονια για ολο.Σίγουρα εχουν ενα πλανο και αυτο το πλανο μπορει να  παρεκκλίνει ελαχιστα αναλογα τις πωλησεις.

Τελος αν ολα πανε καλα για αυτους να περιμενεις σιγουρα crisis core , dirge of cerberous , advent children κλπ σε μορφη DLC ή εξτρα game. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Η εταιρια κυριολεκτικα παταει στη νοσταλγια και το μεγαλο της ονομα.

Απο την ωρα που ηξερε πως το FFVII θα πουλησει , γιατι να βγαλει μονο 1 ; Φυσικα το original story εχει αρχη και τελος οποτε επρεπε να κανουν κατι για αυτο ωστε να συμβαδιζει με το σκεπτικο του multipart.

Φυσικα ειχαν background να πατήσουν.Τα εξτραδακια που εβγαλαν μετα το FFVII (before - after , ταινια / games) τους ειχαν δειξει πως το κοινο υπαρχει.

Δεν πιστευω πως στην εταιρια δεν ξερουν ποσα parts  θα εχει.Απλα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΟΣΑ ΘΑ ΕΧΕΙ για να μην πει καποιος : ε εγω θα περιμενω 2 χρονια π.χ να παρω και τα δυο παρτς ή 3-4 χρονια για ολο.Σίγουρα εχουν ενα πλανο και αυτο το πλανο μπορει να  παρεκκλίνει ελαχιστα αναλογα τις πωλησεις.

Τελος αν ολα πανε καλα για αυτους να περιμενεις σιγουρα crisis core , dirge of cerberous , advent children κλπ σε μορφη DLC ή εξτρα game. 

Αυτό είναι το άσχημο της υπόθεσης. Ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχουν ένα πλάνο. Όχι ότι τους ζημειώνει να πλακωνόμαστε στα forums αλλά δε βλέπω και τι κερδίζουν με αυτό. Μπορεί στη θεωρία να υπήρχε κόσμος που αν ανακοίνωναν μια τριλογία/τετραλογία με βάθους χρόνου 5 χρόνια να έλεγε θα το πάρω σε 5 χρόνια ολοκληρωμένο. Επειδή όμως ήδη υπήρχε η πληροφορία ότι θα τελειώσει με cliffhanger το παιχνίδι, δε βλέπω αυτό το ποσοστό του κόσμου να μεταβαλλόταν στη μία ή στην άλλη περίπτωση.

Εγώ προσωπικά θα χαιρόμουν και 20 παιχνίδια να ανακοίνωναν σε βάθος 20ετίας γιατί και τους εμπιστεύομαι σε επίπεδο ποιότητας (μέχρι στιγμής) και τον λατρεύω αυτό τον κόσμο. Οπότε όσο περισσότερο υλικό μου δώσουν τόσο καλύτερα.

Εκτός και αν μαρκετίστικα όλος αυτός ο ντόρος που θα γίνει σχετικά με το πότε τους συμφέρει. Τι να πω.

• Moderators
Δημοσ.

Είμαι στις 56 ώρες. Στις 45 τερμάτισα την ιστορία και όλα τα side quests που ήταν διαθέσιμα. Το μεγαλύτερο μέρος στο Normal, κάποιες μάχες στο easy. 2-3 πραγματάκια μόνο μου είχαν ξεφύγει (είδα trophy guide μετά τον πρώτο τερματισμό γιατί ήξερα από πριν ότι ήθελε περισσότερα playthroughs).

Μέχρι τώρα έχω τελειώσει με τα collectibles, αλλά μου μένουν ακόμα 3-4 πραγματάκια

Emeny skill από το Malboro, 9 φορέματα, έχω πάρει τα 6, Ultimate weapon και φυσικά όλα τα chapters στο hard που είναι και το πιο παλούκι, έχω κάνει μόνο 4/18 hard

.

Αν δε μου σπάσει τα νεύρα κάποιο boss λογικά σε κάνα 10-15ωρο το έχω το platinum. Αλλά είναι απίθανο να μην μου τα σπάσει, Square και Final είναι αυτά 😛 

Σαν παιχνίδι τώρα, κλάμα. Πολύ κλάμα. Και screenshots, πολλά screenshots. Δε χορταίνω να βλέπω την Aerith, που επιτέλους την ονόμασαν σωστά. Το επίπεδο δυσκολίας είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι (και όχι πχ σαν το CTR remake στο hard που απλά το παρατάς), το δε σύστημα μάχης με ξένισε στην αρχή (και στη μέση....) αλλά τελικά όταν προσαρμοστείς δεν είναι και τόσο κακό. :-) Από εμένα, που έχω παίξει αρκετές φορές το παλιό 7, όχι όλες μέχρι το τέλος αλλά μερικές σχετικά πρόσφατα, το συγκεκριμένο είναι μια καλή νέα προσέγγιση. Η ιστορία έχει αλλάξει, αλλά οι χαρακτήρες όχι σε core σημεία τους. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/4/2020 στις 3:32 ΠΜ, Fulgore είπε

Αυτο που με χαλαει πολυ στο παιχνιδι ειναι οτι η εταιρεια εχει ριξει ψευτικη διαφημιση πανω σε αυτο.

Ο Average Joe(ο απλος μεσος χρηστης)νομιζει οτι αγοραζει ενα remake ολοκληρου του original Final Fantasy,ενω στην πραξη προφανως δεν ισχυει . Το παιχνιδι πωλειται ως FF7remake. Δεν πωλειται σαν FF7remake part one,the journey begins ή τελος παντων καπως αλλιως. 

Γιαυτο και τονισα ποσες φορες οτι με χαλαει η τιμη και το episodic του πραγματος. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε χαλάει η τιμή..

Πρόκειται για ΑΑΑ παιχνίδι με πολύ υψηλά production values και διάρκεια 35-40 ώρες (χωρίς καν τα έξτρα objectives). Εδώ η Capcom μας πουλάει full price το campaign του RE3 που και κομμένες περιοχές έχει, και διαρκεί ενα... 6ωρο και μας φένεται η Square ακριβή επειδή ως παλιοί παίκτες γνωρίζουμε ότι το remake τελειώνει με cliffhanger? Δεν μου φένεται πολύ δίκαιο.

Για το θέμα τώρα της "ψευδής διαφήμησης" και το αν θα έπρεπε να αναγράφεται στο κουτί ότι το παιχνίδι θα έχει και συνέχεια, θεωρώ ότι η κατάσταση είναι λίγο πιο πολύπλοκη και υπάρχουν δύο όψεις. Εξηγώ:

Από τη μία πλευρά έχουμε έναν πολύ μεγάλο πληθυσμό νεαρής ηλικίας (μεγαλύτερο από εμάς) που δεν έχει ασχοληθεί με το κλασικό FF7. Γι αυτούς το παιχνίδι του 2020 είναι ένα καινούργιο JRPG με πολύ υψηλά production values και πολύ ικανοποιητική διάρκεια. Αν το κουτί έγραφε πχ "episode 1", ίσως να αποθάρρυνε υποψήφιους αγοραστές. Γι αυτά τα άτομα τα επόμενα "επεισόδια" θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν κανονικότατα sequels ενός παιχνιδιού (με την προυπόθεση ότι θα είναι παρόμοιου μήκους σε διάρκεια). Είναι σαν να απαιτούσαμε πχ το πρώτο Witcher να λέγεται "episode 1" επειδή τα sequels που βγήκαν μετά, συνεχίζουν απ' ευθείας την ιστορία του Geralt από κει που την σταμάτησε το προηγούμενο...

Από την άλλη πλευρά έχουμε εμάς που είμαστε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και έχει τύχει να παίξουμε το κλασικό FF7 το 1997. Εμείς ώς fans του παιχνιδιού γνωρίζουμε εκ των προταίρων για την επεισοδιακή φύση του remake γιατί πολύ απλά πέσαμε με τα μούτρα να μάθουμε πληροφορίες από τότε που ανακοινώθηκε.Το να έγραφε στο κουτί ότι αυτό είναι το "Α επειδόδιο" δεν θα άλλαζε κάτι για εμάς. Το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τελειώνει στην Midgar... Έτσι κι αλλιώς δεν το κρατάει μυστικό η Square. Όποιος θέλει επιπλέον πληροφορίες για το παιχνίδι, το μαθαίνει. Δεν είμαστε στην εποχή που περιμέναμε να βγει το περιοδικό GamePro τον επόμενο μήνα για να μάθουμε σχετικά με το παιχνίδι που μας αφορά...

Προσωπικά ως fan μπορεί να με χαλάει που θα πρέπει να περιμένω να ολοκληρωθεί όλο το story αλλά από την άλλη (βλέποντας τη διάρκεια του παιχνιδιού) τελικά καταλαβαίνω την απόφαση της Square. Ποντάρουν στον εμπλουτισμό της ιστορίας και στο καλύτερο χτήσιμο των χαρακτήρων. Πρόκειται για remake και όχι για remaster που το κόψανε επίτηδες λόγω απληστείας. Έτσι κι αλλιώς το original είναι ένα παιχνίδι που για να αποδοθεί σωστά όλος ο κόσμος του με τη σημερινή τεχνολογία, απαιτεί τεράστια έκταση και τρομακτικά πολλά assets. Πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από το απλοικό (συγκριτικά) FFXV πχ.   

Τέλος, πρέπει να καταλάβουμε ότι το FFVII δεν φτιάχνεται αποκλειστικά για εμάς που το παίξαμε το 1997 ως κάποιου είδους φόρος τιμής. Πρέπει να το δούμε ως ένα νέο project που φτιάχνεται με τα σημερινά δεδομένα και να αποδεχτούμε ότι η Square πρέπει και να κερδίσει κάτι από αυτό.  

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Εντωμεταξύ λιγο off topic αλλα τι φαση με αυτα τα αισχρά trophies / rewards πλεον στα games ?  Δηλαδη προσπωπικα εχω χασει την ορεξη για sidequests ή καποιο achievement.

Βαζεις που βαζεις ενα καρο side quest για να γεμισεις ωρες,δεν μπορεις να τα κανεις ουσιαστικα τουλαχιστον τα περισσοτερα ; 

Θα μπορουσε τα skills , spells , sunmons κλπ αναλογα το game να ειναι πιο ουσιαστικα στο gameplay και τα sidequest να δινουν ως reward αυτα.

Σχεδον σε καθε game στο τελος ειναι πιο δυνατο απλα να βαρας με το σπαθι και τα spells / skills ειναι αχρηστα.

Φυσικα αυτο οπως ειπα ειναι off topic δεν το κανει μονο το remake.Το ιδιο γινοταν κι στο original οπου ξεσκιζοσουν ωρες για να κανεις το gold chocobo να παρεις Knights of the Round,  μεταξυ αλλων αλλα , και παλι ηταν πιο αδυναμο απο τα limit breaks Barret , Cloud , Tifa , Cid , υπο προϋποθέσεις Cait Sith και φυσικα Aeris(με οτι συνεπαγεται φυσικα το να μαξαρεις το limit της :) ) 

Τα spells απο την αλλη μονο τις πρωτες ωρες ειχαν χρηση.

Τεσπα κριμα γιατι θα μπορουσαν να κανουν το gameplay ετσι ωστε οσα προειπα να ειναι λιγο πιο χρησημα και παραλληλα να κανουν και τα side quest πιο ουσιαστικα αντι απλα να περνεις xp ή αλλο ενα φορεμα για τον Χ Ψ χαρακτηρα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Εντωμεταξύ λιγο off topic αλλα τι φαση με αυτα τα αισχρά trophies / rewards πλεον στα games ?  Δηλαδη προσπωπικα εχω χασει την ορεξη για sidequests ή καποιο achievement.

Βαζεις που βαζεις ενα καρο side quest για να γεμισεις ωρες,δεν μπορεις να τα κανεις ουσιαστικα τουλαχιστον τα περισσοτερα ; 

Θα μπορουσε τα skills , spells , sunmons κλπ αναλογα το game να ειναι πιο ουσιαστικα στο gameplay και τα sidequest να δινουν ως reward αυτα.

Σχεδον σε καθε game στο τελος ειναι πιο δυνατο απλα να βαρας με το σπαθι και τα spells / skills ειναι αχρηστα.

Φυσικα αυτο οπως ειπα ειναι off topic δεν το κανει μονο το remake.Το ιδιο γινοταν κι στο original οπου ξεσκιζοσουν ωρες για να κανεις το gold chocobo να παρεις Knights of the Round,  μεταξυ αλλων αλλα , και παλι ηταν πιο αδυναμο απο τα limit breaks Barret , Cloud , Tifa , Cid , υπο προϋποθέσεις Cait Sith και φυσικα Aeris(με οτι συνεπαγεται φυσικα το να μαξαρεις το limit της :) ) 

Τα spells απο την αλλη μονο τις πρωτες ωρες ειχαν χρηση.

Τεσπα κριμα γιατι θα μπορουσαν να κανουν το gameplay ετσι ωστε οσα προειπα να ειναι λιγο πιο χρησημα και παραλληλα να κανουν και τα side quest πιο ουσιαστικα αντι απλα να περνεις xp ή αλλο ενα φορεμα για τον Χ Ψ χαρακτηρα.

side quests και JRPG ειναι ενα τρομερα πονεμενο θεμα. πλην πολύ λίγων εξαιρέσεων, δυστυχώς οι Ιαπωνες δε το έχουν καθόλου με τα sidequests κ τα περισσότερα ειναι mmo τύπου και μάλιστα του κάκιστου είδους. Οχι πως δε βλέπουμε τα ιδια σιχαματα πολλες φορες κ σε δυτικα παιχνιδια αλλα στα JRPG ειναι σχεδον κανονας το ποσο σαβουρα ειναι το filler.

Οταν ο δημιουργός τα βάζει απλά για τους τελειομανείς και όσους θελουν απλα να παίζουν κ άλλο στον κόσμο, ειναι οκ. Οταν αναγκάζεσαι να κάνεις πολλά απο αυτα για grinding κ να ανέβεις level, τότε ειναι που θες να ριξεις κουτουλιες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...