Προς το περιεχόμενο

Final Fantasy VII Remake [PS4][PS5]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε, οπότε αυτό με το ρολόι το είχα ξεχάσει (ισχύει βέβαια). Το παιχνίδι όμως δεν σταματούσε στο 99:59:59. 

Για κάποιο λόγο θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα νούμερο γύρω στις 120 ώρες που με κάποια crashes ή reloads σίγουρα ξεπέρασε τις 130, οπότε είτε μετά το 99:59:59 τις μετρούσα κατ' εκτίμηση, είτε άθροιζα και τα προηγούμενα saves στα οποία είχα παρατήσει το παιχνίδι στην αρχή ή στη μέση (που δεν το νομίζω). 

Όπως και να έχει η ουσία είναι πως πρόκειται για νούμερα που αφορούν ανελέητο grinding σε crater και αλλού, χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιώδες στο gameplay. Τι να τα κάνεις τα εκατομμύρια gil ή το level 99 σε χαρακτήρες που υπό φυσιολογικές συνθήκες σπανίως έβαζα στην ομάδα; Ή τα materia που είχα κάνει 3-4 φορές clone, όταν 1-2 αρκούσαν για όλες τις μάχες. 

Η πραγματική διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς grinding πιστεύω ήταν γύρω στις 50-60 ώρες, ίσως λίγο παραπάνω. Ακόμα κι αυτό όμως μικρή σημασία έχει 20 χρόνια αργότερα. Το θέμα είναι πόσο θα βγει το remake και κυρίως πότε θα κυκλοφορήσει το υπόλοιπο. 

Ορισμένοι το πήγαν ακόμα παραπέρα... (προσοχή έχει spoilers

Επεξ/σία από nzeppos
  • Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ θυμάμαι ότι το είχα κολλημένο στο 99:59 για πάρα πολύ καιρό, αλλά είχα ρίξει τρελό grinding μόνο και μόνο για να αναβαθμίσω το knights of round (μου είχε γεννηθεί και 2ο) και τα mime ή τα w magic και summon.. μετά είχα ρίξει άπειρες ώρες με τα χρυσά chocobo , να βγάζω και πιο γρήγορα να νικάω εύκολα στους αγώνες.. είχα τρελαθεί στις διασταυρώσεις και τα τάιζα και κάτι χορταρικά θυμάμαι 

είχα λιώσει γιατί γούσταρα τον κόσμο του.. δεν με ένοιαζε να φτάσω απαραίτητα κάπου, όταν έφαγα και τα weapons με δικές μου στρατηγικες σε τεράδια (καθώς ήμουν γυμνασιόπαιδο τότε και οδηγούς από ιντερνετ δεν είχα ακόμα ανακαλυψει.. δεν πρέπει να είχα καν ιντερνετ..) δεν είχα και κάποιον να νικήσω, απλά έβαζα στόχους δικούς μου να γίνουν όλοι τουμπάνια 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Chocobo είπε

Προσωπικα απο μενα ουτε ευρω για κανενα αλλο παρτ.Αφου θελουν να παιζουν κορονα γραμματα με το fan base ελπιζω αυτο να κανουν και αλλοι.

Οκ να δεχτω οτι θες να αρμεξεις μεχρι αηδιας ενα game και να βγαλεις μερικα parts (να δεχτω και οτι δεν ξερεις εξ αρχης ποσα παρτς και ποτε)..Να δεχτω οτι για να βγουν οι 50 ωρες εκανες το game temple run με skin FF (οκ υπερβαλω αλλα καμια αισθηση ελευθεριας και open map) Να δεχτω ασχετα sidequest με ασχετα rewards.Να δεχτω οτι δεν ξερουν ακομα πως θα δουλευει το συστημα save.

Το να μου σερβίρουν όμως την πιο βλακώδεις αλλαγή σεναριου που υπαρχει και που εχουμε δει σε απειρες πλεον ταινιες / σειρες , κυριως οταν δεν μπορουν να εξηγησουν κατι ή θελουν απλα να το συνεχισουν για παντα ε αυτο δεν το δεχομαι.Ακολουθει μεγα σποιλ για το τελος του παρτ 1.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αληθεια αρεσει σε καποιον οι βλακίες περι parallel timelines και πως ο Sephiroth ηξερε πως χανει στο original timeline κλπ και τωρα θελει να το αλλαξει ? 

Εγω όταν το είδα ηθελα να κάνω delete το game.Αν και απο τις πρωτες εμφανησεις τον dementors αρχησα να υποψιάζομαι την πατατα.

Για μένα η επιλογη για parallel timelines κοσμουα κλπ ειναι η χειροτερη.Πρακτικα μπορεις να το τραβας για οσο θες και ποτε να μην μπορει να δωθει απαντηση.Ξεφτιλα.

Μου χάλασαν ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια με αυτήν την ηλιθιότητα... όπως το είπες - "βλακώδεις αλλαγή σεναριου που υπαρχει και που εχουμε δει σε απειρες πλεον ταινιες / σειρες".

15 ώρες πριν, Fulgore είπε

Α και τελος ειπαμε,full price για καθε part του παιχνιδιου με αγνωστο τον συνολικο αριθμο αυτων. 2-3 parts στην καλυτερη, 4+ στην χειροτερη.

Αμφιβάλλω εάν θα είναι μόνο 2-3. Θα πρέπει το 2ο να πηγαίνει πιο μακριά από την Junon, στο επόμενο continent που βρίσκεται το Gold Saucer, και αυτό μου φαίνεται δυσκολάκι. Και ακόμα και αν καταφέρουν να βάλουν και το Gold Saucer μέσα και σταματήσουν ας πούμε στην Nibelheim που θα είναι το λογικό, το part 3 και πάλι δεν φτάνει για όλα τα υπόλοιπα.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Σοβαρά τώρα, έκαναν τέτοιο πράγμα; Jesus...

ω yes they did. :)

ειπαμε το τελος εχει ψωμί να το συζητάει η fanbase για πολλα πολλα χρονια. Και "στάζει" Νομούρα η γραφη.

4 ώρες πριν, aekoupoli είπε

οσο για το τελος αναγκαστικα περιμενουμε να δουμε πως θα το εξελίξουν

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Επισης τωρα ο zack σε παραλληλο timeline ζει. Και η συνέχεια δεν θα έχει καμμια σχέση με το παλιό το λέει κ στο τέλος όταν το τερματίζεις, The unknown journey will continue’

οπως τα λες. 

Spoiler

ετσι οπως φερνει τα πανω κατω στο τελος, ειναι ξεκαθαρο το alternative timeline οπότε τα επόμενα παιχνιδια θα πουν μια εντελως διαφορετική ιστορία αποτι θα ελεγε αρχικα. Και νομιζω αυτό εξηγεί και το γιατι δεν ονομασαν το παιχνιδι FF7 Remake Part 1, αλλα σκετο FF7 Remake. Γιατι το επομενο, μπορουν να το πουν οπως θελουν. FF7 Recoded, FF7-2, FF7.1 Dream of Mirros, FF7 Marsupilami, FF7 Chocobo My Love κλπ

Δημοσ.

Το FF7 Remake ανακοινώθηκε στην αρχή της γενιάς που τρέχει και κυκλοφόρησε προς το τέλος της. Πιστεύω τα υπόλοιπα 7 parts θα έχουν κυκλοφορήσει έως τις αρχές του Ps6 ή προς την μέση της γενιάς. 

🤣

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bourdoulas είπε

Το FF7 Remake ανακοινώθηκε στην αρχή της γενιάς που τρέχει και κυκλοφόρησε προς το τέλος της. Πιστεύω τα υπόλοιπα 7 parts θα έχουν κυκλοφορήσει έως τις αρχές του Ps6 ή προς την μέση της γενιάς. 

🤣

καπου θυμάμαι ειχαν πει οτι μπορει κ να χρειαστει 3-5 χρονια για το επομενο αλλα δε μπορω να το βρω τωρα. Αλλα γενικα με το ποσο τους πέρνουν να βγαλουν τετοια παιχνιδια, πολυ λογικο νουμερο.

Νομιζω οτι περισσότερο το χρησιμοποιούν ως δολωμα για να ανοιξουν εντελως ενα "νεο" franchise μεσα στο πιο γνωστο τους ονομα. Σιγουρα μεχρι το επομενο θα δουμε και anime και DLCs και toys και διαφορα αλλα.

Δημοσ.

Παιδια, ταπεινη μου αποψη, πως δεν αξιζει για ενα ριμεικ να πληρωσεις 210 ευρω και μαλιστα να το παιξεις σε βαθος 5ετιας(;) -υποθεση-.

Αντε επειδη ειναι καλο παιχνιδι, ιστορικοτατο και επειδη εχει γινει πολυ καλη δουλεια και θα βγει σε τρια μερη να πληρωσεις ενα σαρανταρι το καθε cd και να σου βγει λιγο πανω απο το κατοσταρικο.

Φυσικα αυτο ειναι προσωπικη αποψη και σεβαστο απολυτα, το τι επιλογη κανει ο καθενας. Απλα εχω μια ενσταση με το οτι "μας κοροιδευουν" οι εταιρειες. Ζουμε σε μια εποχη που μπορεις πολυ ευκολα να ξερεις τι σου πουλανε και να κρινεις αν αξιζει η αγορα ή αν η εταιρεια σε κοροιδευει. Αρα δεν βλεπω και τον λογο για το κραξιμο.

Αν δεν θεωρεις πως αξιζει το προιον, δεν το αγοραζεις και μενεις με την πολυ ομορφη και ευχαριστη αναμνηση του τοτε. Εγω αυτο θα κανω. Ισως καποια στιγμη σε πιο λογικη (για τα μετρα μου) τιμη, να αγορασω ενα πακετακι, αλλα ρε φιλε πανω απο 200 ευρω για ενα ριμεικ; Οσο καλο κι αν ειναι οχι. Οχι μονο επειδη ειναι ριμεικ. Γενικα αυτο το 70αρι με ποναει πολυ για να το δωσω για ενα game.

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Brazhlias είπε

Παιδια, ταπεινη μου αποψη, πως δεν αξιζει για ενα ριμεικ να πληρωσεις 210 ευρω και μαλιστα να το παιξεις σε βαθος 5ετιας(;) -υποθεση-.

This. Είτε για όσους το είχαν παίξει παλιά, είτε για όσους το βλέπουν τώρα για πρώτη φορά, είναι too much αυτό το πράγμα. Τα 5 χρόνια για την ολοκλήρωση του τίτλου είναι μάλλον λίγα (εδώ δεν ξέρουν πότε θα βγάλουν το XVI) και το full price σε κάθε νέο κεφάλαιο κάπου δεν μου κολλάει.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nzeppos είπε

This. Είτε για όσους το είχαν παίξει παλιά, είτε για όσους το βλέπουν τώρα για πρώτη φορά, είναι too much αυτό το πράγμα. Τα 5 χρόνια για την ολοκλήρωση του τίτλου είναι μάλλον λίγα (εδώ δεν ξέρουν πότε θα βγάλουν το XVI) και το full price σε κάθε νέο κεφάλαιο κάπου δεν μου κολλάει.

εγώ περιμένω πάντως το κλασσικό που γίνεται σε πολλούς τίτλους της sony και της square βεβαίως έκπτωση στο 45αρι στο πρώτο 3μηνο σε κάποιο summer sale ή σε sale ιαπωνικών, έστω και αν πρόκειται για ένα μικρό παράθυρο μερικών ημερών 

και μετά το φθινόπωρο ειδικά προς χριστούγεννα θα παίζει αρκετά το 35αρι.

Δημοσ.

Όταν θα πάει τόσο θα είμαι ο πρώτος που θα το γράψει εδώ, έχω βάλει να μου στείλει ειδοποίηση το psprices. Σε αυτά τα λεφτά το παίρνω άμεσα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mhlogiatros είπε

Πεταμενα λεφτα το digital εγω θελω δισκο και θα περιμενω για δισκο οσο παει ...

Εγω δεν θελω δισκο, τοτε στο PlayStation το DVD (το δισκάκι) ειχε χαλασει και κολλούσε σε ενα boss. Δεν το τερματισα ποτε λόγω αυτου :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...