Brashida Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, phanispal είπε Αν εννοείς τις έξυπνες σήτες όταν λες με μαγνήτη ΟΚ, αν λες κανονικές δε θα τις πρότεινα γιατί τις δούλεψα και δεν έμεινα ικανοποιημένος. Μια απλή μπορεί όμως να πάρω και με αυτοκόλλητο γιατί αυτές με μαγνήτη από ότι είδα δεν αντέχουν πολύ είναι κακής ποιότητας τουλάχιστον αυτές με βελκρο αν ξεκολλήσουν παίρνεις αυτοκόλλητο καινούργιο ξανά.Δεν την θέλω για πάντα τώρα για το καλοκαίρι μόνο
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Στις 10/6/2019 στις 11:30 ΠΜ, phanispal είπε Ρώτησα γνωστό αλουμινά και μου είπε ότι οι καλύτερες είναι οι πλισέ, και ότι στις πλισέ ουσιαστικά υπάρχουν δύο ποιότητες. Οι καλές βγαίνουν χοντρικά ~180€/κομμάτι και τις έχεις για χρόνια, και πιο οικονομικές στα ~130€/κομμάτι, τις οποίες αν δεν τις δουλεύεις σπάνια, πάνω στο χρόνο θα χρειαστούν επισκευή, η οποία εκτός του ότι κοστίζει τουλάχιστον όσο η διαφορά τους με τις καλές, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να γίνει όταν θα τις έχεις περισσότερο ανάγκη, δηλαδή καλοκαίρι, συν ότι δε θα είναι έτοιμες σε χρόνο dt. Όλες οι άλλες μου είπε ότι είναι ημίμετρα, εκτός κι αν ούτως ή άλλως πρέπει να μπει κάτι άλλο. Οι πλισέ είναι περίεργες στην κατασκευή τους και αν γίνει κάτι , πχ σκιστεί , σπάσει το κορδονάκι πάνω η κάτω που εχουν θα πρέπει να φωνάξεις μάστορα αναγκαστικά , για να μην σου πω οτι πρεπει να την βγάλεις και να την πας για επισκευή. Στις απλές οριζόντιας κίνησης μπορείς αν σου χαλάσει να αλλάξεις το πανί και μόνος σου αν πιάνουν τα χέρια σου
elgol Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Αυτες ειναι οντως τοσο φθηνες ή κατι δεν καταλαβαινω;(χρειαζεται κατι να προσθεσεις εκτος εργασιας) https://www.cuatro.gr/product/σίτα-κάθετης-κίνησης-smart-kit/?attribute_pa_width=1&attribute_pa_height=180-210
parmenidis Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Θέλω να κλείσω 2 παράθυρα (αλουμινιου) με σιτες, οι οποιες δεν ειναι απαραιτητο να ανοιγοκλεινουν. δοκιμασα αυτές τις αυτοκολλητες, αλλα ξεκολλαει το βελκρο πολυ ευκολα. Στο ενα παραθυρο εφυγε τελειως μετα απο 2 μερες, και στο αλλο εχει ηδη ενα κενο. 1) Μου έχει μείνει ένα κομματι βελκρο ακομα απο τη 2η συσκευασια, υπαρχει κανα τρικ να κολλησει καλυτερα? Αλλιως πρεπει να παρω αλλο βελκρο, με αμφιβολα αποτελεσματα παλι. 2) Αλλη λυση που σκεφτομαι ειναι οι σιτες καθετης κινησης του Leroy, που ειναι κι αυτες αρκετα φθηνες και πιο αξιοπιστες (εικαζω), για τις οποιες αναφερεται οτι η "τοποθέτηση γινεται χωρίς βίδες και τρύπες", θα είναι σταθερες χωρις βιδες?
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 δυστυχώς σε νέα κουφώματα αλουμινίου έκανα το λάθος να βάλω Σίτες (πλισέ) μετά από καιρό χάλασαν όλες... (κόπηκε το σχοινί) δεν ξέρω ακριβώς να πω οι συγκεκριμένες σίτες ήταν αυτές που κλείνουν οριζόντια (ακολουθούν μηχανισμό) από ότι μου είπαν και κάθετες να είχα πάλι θα χαλούσαν τώρα δεν ξέρω τι θα κάνω θα δείξει ή θα τις αντικαταστήσω και όσο αντέξουν ή θα τις ξηλώσω εντελώς.
phanispal Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Το έψαξα λίγο και 1-2 τοποθετητές (ο ένας γνωστός μου) μου είπαν ότι η πιο αξιόπιστη λύση είναι οι πλισέ (με κόστος ~170€/κομμάτι, ανάλογα και τη διάσταση βέβαια), και πως αν βάλω οτιδήποτε άλλο, τον επόμενο χρόνο θα τους φωνάξω πάλι για επισκευή. Ίσως να υπάρχουν και φθηνές πλισέ, και να έβαλες κάτι τέτοιο.
SB_1957 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 20 ώρες πριν, ikorolis είπε δυστυχώς σε νέα κουφώματα αλουμινίου έκανα το λάθος να βάλω Σίτες (πλισέ) μετά από καιρό χάλασαν όλες... (κόπηκε το σχοινί) δεν ξέρω ακριβώς να πω οι συγκεκριμένες σίτες ήταν αυτές που κλείνουν οριζόντια (ακολουθούν μηχανισμό) από ότι μου είπαν και κάθετες να είχα πάλι θα χαλούσαν τώρα δεν ξέρω τι θα κάνω θα δείξει ή θα τις αντικαταστήσω και όσο αντέξουν ή θα τις ξηλώσω εντελώς. 31 λεπτά πριν, phanispal είπε Το έψαξα λίγο και 1-2 τοποθετητές (ο ένας γνωστός μου) μου είπαν ότι η πιο αξιόπιστη λύση είναι οι πλισέ (με κόστος ~170€/κομμάτι, ανάλογα και τη διάσταση βέβαια), και πως αν βάλω οτιδήποτε άλλο, τον επόμενο χρόνο θα τους φωνάξω πάλι για επισκευή. Ίσως να υπάρχουν και φθηνές πλισέ, και να έβαλες κάτι τέτοιο. Η δική μας διαπίστωση με τις σίτες τόσο τις απλές όσο και τις πλισέ είναι ότι αν φυσάει πρέπει να είναι κλειστή η μπαλκανόπορτα γιατί την μεν απλή θα την βγάλει από το πλαίσιο (αλλά μπαίνει εύκολα) την δε πλισέ θα κόψει τα κορδόνια (και η επισκευή στοιχίζει)! Για μας το βασικό πρόβλημα με τις πλισέ είναι ότι πάλι περνάνε διάφορα έντομα καθώς δεν εφαρμόζουν πλήρως ειδικά στο πάνω μέρος, εκτός αν ο "μάστορας" έκανε κάτι λάθος!!!
telis Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Ξέρει κανείς την διαδικασία αλλαγής του πανιού της σιτας σε αυτές που έχουν κάθετη κίνηση; με ελατήριο. Πρέπει να είναι εύκολο αλλά δεν μπορώ να βρω βίντεο που να δείχνει πως γίνεται. Θέλω να κανω μόνος μου την αλλαγή
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, phanispal είπε Το έψαξα λίγο και 1-2 τοποθετητές (ο ένας γνωστός μου) μου είπαν ότι η πιο αξιόπιστη λύση είναι οι πλισέ (με κόστος ~170€/κομμάτι, ανάλογα και τη διάσταση βέβαια), και πως αν βάλω οτιδήποτε άλλο, τον επόμενο χρόνο θα τους φωνάξω πάλι για επισκευή. Ίσως να υπάρχουν και φθηνές πλισέ, και να έβαλες κάτι τέτοιο. όλο το πακέτο (πόρτα ασφαλείας + κουφώματα αλουμινίου με όλα τα παρελκόμενα τους) τα τοποθέτησε συνεργάτης της ALUMIN δεν ήταν "φτηνιάρικες" καθώς το σπίτι είναι δικό μου έτσι βάζω τα καλύτερα το γεγονός ότι χαλάνε εύκολα μου το είπαν τεχνικοί που βάζουν EUROPA και ETEM στην περιοχή Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από ikorolis
Locke_John Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας, Γνωρίζει κάποιος αν σε παλιό κούφωμα μπαλκονόπορτας,ξύλινο, όπου τα εξώφυλλα ανοίγουν χειροκίνητα προς την έξω μεριά του μπαλκονιού, γίνεται να τοποθετηθεί σίτα όπως αυτές που μπαίνουν στα κουφώματα αλουμινίου; Σκέφτομαι να άλλαζα έστω ττις εσωτερικές μπαλκονόπορτες με αλουμινίου οπότε θα έβαζα και την σίτα. Τα εξώφυλλα είναι σε καλή, λειτουργική κατάσταση, οπότε δεν βλέπω λόγο αλλαγής τους. Θα ήθελα όμως να ξέρω αν γίνεται να τοποθετηθεί σίτα που να μαζεύει επάνω, ακόμα και σε ξύλινα κουφώματα, χωρίς δλδ να αλλαχτούν με αλουμινίου. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2021 από Locke_John
phanispal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Αυτό που μπορώ να σου πω, και που μου έχουν πει και επαγγελματίες του χώρου, είναι ότι αυτές που τυλίγονται προς τα πάνω χαλάνε σχετικά γρήγορα.
Locke_John Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Στις 3/2/2021 στις 4:51 ΜΜ, phanispal είπε Αυτό που μπορώ να σου πω, και που μου έχουν πει και επαγγελματίες του χώρου, είναι ότι αυτές που τυλίγονται προς τα πάνω χαλάνε σχετικά γρήγορα. Άρα, τί επιλογή μας μένει, οι συρωμενες; Δε νομίζω συρώμενη να μπορεί να τοποθετηθεί ενδιάμεσα ξύλινων παλιών κουφωμάτων. Πάντως σε σπίτι όπου έμενα για μικρό διάστημα κάποιων μηνών με σίτες αλουμινίου που μάζευαν επάνω, με ολόκληρη την μπαλκονόπορτα αλουμινίου,δεν μου φάνηκαν ευπαθείς.
isaias1983 Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Ανασταίνω το θέμα! Ερώτηση: Μου σκίστηκε η σίτα της μπαλκονόπορτας... Είναι σίτα πλισε οριζόντιας κίνησης... Επισκευή μου είπε 90€ κ καινούρια 130€... Βρίσκομαι Χανιά κ πρέπει λέει να σταλεί Βέροια για να την φτιάξουν.... Υπάρχει εύκολος τρόπος επισκευής?
SB_1957 Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 17 λεπτά πριν, isaias1983 είπε Ανασταίνω το θέμα! Ερώτηση: Μου σκίστηκε η σίτα της μπαλκονόπορτας... Είναι σίτα πλισε οριζόντιας κίνησης... Επισκευή μου είπε 90€ κ καινούρια 130€... Βρίσκομαι Χανιά κ πρέπει λέει να σταλεί Βέροια για να την φτιάξουν.... Υπάρχει εύκολος τρόπος επισκευής? Σε ολόκληρη Κρήτη δεν υπάρχει εταιρία που να διορθώνει σίτες? Ή απευθύνθηκες μόνο στην εταιρία που την τοποθέτησε? Γιατί κι εμείς είχαμε παρόμοιο πρόβλημα (δεν είμαστε Κρήτη) και ο αλουμινάς που τις πέρασε μας ζητούσε σχεδόν όσο η καινούργια. Τελικά ρωτήσαμε άλλους αλουμινάδες και βρήκαμε κάποιον που τη διόρθωσε με 50. Όχι ότι είναι λίγα και τα 50, αλλά από τα σχεδόν διπλά που ήθελε ο άλλος... Δυστυχώς το μειονέκτημα με τις πλισέ είναι ότι δεν μπορείς να τη διορθώσεις μόνος σου. Σε αντίθεση με τις συρόμενες που παίρνεις σίτα με το μέτρο και την περνάς!
Αντώνης Τ. Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Δημοσ. 7 Απριλίου 2021 Εμένα σε ανοιγομενο παράθυρα με θήκες τύπου ρόλο δυστυχώς σκίστηκαν όλες. Μπορώ να κάνω κάτι να τις φτιάξω μόνος πληρώνοντας μόνο τα υλικά; Να αναφέρω ότι τον μηχανισμό τους τον έχω ανοίξει για να αλλάξω κορδόνι, δεν βρήκα τη δουλειά για don't to it yourself. Ωστόσο, οι τωρινές για να στέκονται μεσα κ να κατεβαίνουν από τους πλαϊνούς οδηγούς είχαν στο πλάι κόπιτσες ή σούστες (δε ξέρω πως ακριβώς λέγονται). Τι πατέντα μπορώ να κάνω; (Ενοίκιο, το σπίτι δεν είναι δικό μου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα