Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε

Εμένα σε ανοιγομενο παράθυρα με θήκες τύπου ρόλο δυστυχώς σκίστηκαν όλες. Μπορώ να κάνω κάτι να τις φτιάξω μόνος πληρώνοντας μόνο τα υλικά; 

Να αναφέρω ότι τον μηχανισμό τους τον έχω ανοίξει για να αλλάξω κορδόνι, δεν βρήκα τη δουλειά για don't to it yourself.

Ωστόσο, οι τωρινές για να στέκονται μεσα κ να κατεβαίνουν από τους πλαϊνούς οδηγούς είχαν στο πλάι κόπιτσες ή σούστες (δε ξέρω πως ακριβώς λέγονται). Τι πατέντα μπορώ να κάνω; (Ενοίκιο, το σπίτι δεν είναι δικό μου) 

Πατέντες θα έλεγα, όποιος θέλει στα δικά του πράγματα. Αφού είσαι σε ενοίκιο να συνεννοηθείς με τον ιδιοκτήτη ωστε να αποκατασταθούν σωστά τόσο για σένα όσο και για τον επόμενο ενοικιαστή που θα του μείνουν στα χέρια και θα ψάχνεται γιατί χάλασαν.

Μα όλες σκίστηκαν πια?!?

Επεξ/σία από iml
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψαχνω σιτες για δυο μπαλκονοπορτες διφυλλες PVC. Απο αυτα που εχω δει ,οι καθετες ειναι πιο οικονομικες,σωστα? Το προβλημα ειναι ,οτι εχω μια γατα και δεν μπορω να βρω ποιες σιτες ειναι καταλληλες ? fiberglass θα αντεξει ?

Επεξ/σία από BarcodeCrew
Δημοσ.

οποιοσδηποτε αλουμινας μπορει να επισκευασει σιτες η και να περασει καινουργιες σε οποιαδηποτε πορτα, συρομενη η μη, αλουμινενια, σιδερενια η ξυλινη. 

Δημοσ.

Εντελως τυχαια , σημερα αλλαζω σιτα πλισε σε μονη πορτα, γιατι κοπηκαν τα σχοινακια, δεν μου τρυπησε πουθενα και δεν διορθωνεται, ολη μαζι 110 ευρω.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, iml είπε

Πατέντες θα έλεγα, όποιος θέλει στα δικά του πράγματα. Αφού είσαι σε ενοίκιο να συνεννοηθείς με τον ιδιοκτήτη ωστε να αποκατασταθούν σωστά τόσο για σένα όσο και για τον επόμενο ενοικιαστή που θα του μείνουν στα χέρια και θα ψάχνεται γιατί χάλασαν.

Μα όλες σκίστηκαν πια?!?

Καλά θα ήταν, με τον ιδιοκτήτη έχω πρόβλημα συνεννόησης σε αυτά τα θέματα, θεωρεί οτι δεν έχει κάποια υποχρέωση εκτός από τους 4 τοίχους.

13 χρονια σίτες δεν κράτησαν και λίγο πιστεύω. Ειδικά στα παράθυρα που δεν έχουν παντζούρια (κι όμως) λογικά ήταν να χαλάσουν νομίζω γιατί είναι μονίμως εκτεθιμένες στον αέρα.

Ωστόσο πατέντα εννούσα να μπει κατι άλλο στη σίτα αντί για τις σούστες ώστε να μενει η σίτα μέσα στον οδηγό.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα σας, κοιτω να βαλω και εγω βιδωτη σιτα στο σαλονι. το θεμα ειναι πως υπαρχει και το σοβατοπι στο σημειο που θα ειναι η καθετη βαση της σιτας οπως φαινεται στην φωτο.. εκει τι παιζει; πρεπει να σπασει οπωςδηποτε το σοβατοπι ή υπαρχει καμια μοντα;

IMG_20220528_074506.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Tzini_Gr said:

καλησπερα σας, κοιτω να βαλω και εγω βιδωτη σιτα στο σαλονι. το θεμα ειναι πως υπαρχει και το σοβατοπι στο σημειο που θα ειναι η καθετη βαση της σιτας οπως φαινεται στην φωτο.. εκει τι παιζει; πρεπει να σπασει οπωςδηποτε το σοβατοπι ή υπαρχει καμια μοντα;

IMG_20220528_074506.jpg

Μέχρι πριν ένα δίμηνο που άλλαξα κουφώματα είχα συρωμενη εξωτερική σίτα. Είναι ουσιαστικά πλισέ ανοίγει όπως το τζαμί μπατζουρι σου και οταν κλείνει μαζεύεται στο σημείο που δείχνεις. Θα σου δείξω φωτογραφία τώρα που βγήκε πριν προλάβω να κάνω βάψιμο και αποκατάσταση. Δεν τρυπάει το κατω μαρμαρακι γιατί είναι σαν αυτοκόλλητο ο αρμος κάτω. Το πλαϊνό όμως τρυπάει. Όπως θα δεις μου έχει αφήσει η κόλλα ένα σημαδακι αλλά αυτός που θα βάψει μου είπε βγαίνει εύκολα. Αγνόησε τον αρμό που βλέπεις έχει προκύψει όχι από την σιτα αλλά από το ότι τώρα επέλεξα ανοιγωμενο τζαμί συρωμενη σιτα και μπατζουρι ενώ πριν ήταν όλα συρωμενα και είχαν προβλέψει μεγαλύτερο χώρο. Εξού και το κενό 

C944AE5F-D200-4593-86E9-3107C344E579.jpeg

9B5D928C-E97B-4381-81CC-34FE852FD9C7.jpeg

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.
2 hours ago, marmagia said:

Μέχρι πριν ένα δίμηνο που άλλαξα κουφώματα είχα συρωμενη εξωτερική σίτα. Είναι ουσιαστικά πλισέ ανοίγει όπως το τζαμί μπατζουρι σου και οταν κλείνει μαζεύεται στο σημείο που δείχνεις. Θα σου δείξω φωτογραφία τώρα που βγήκε πριν προλάβω να κάνω βάψιμο και αποκατάσταση. Δεν τρυπάει το κατω μαρμαρακι γιατί είναι σαν αυτοκόλλητο ο αρμος κάτω. Το πλαϊνό όμως τρυπάει. Όπως θα δεις μου έχει αφήσει η κόλλα ένα σημαδακι αλλά αυτός που θα βάψει μου είπε βγαίνει εύκολα. Αγνόησε τον αρμό που βλέπεις έχει προκύψει όχι από την σιτα αλλά από το ότι τώρα επέλεξα ανοιγωμενο τζαμί συρωμενη σιτα και μπατζουρι ενώ πριν ήταν όλα συρωμενα και είχαν προβλέψει μεγαλύτερο χώρο. Εξού και το κενό 

C944AE5F-D200-4593-86E9-3107C344E579.jpeg

9B5D928C-E97B-4381-81CC-34FE852FD9C7.jpeg

αρα το σπασιμο του σοβατοπι δεν το γλυτωμω σωστα; και εγω ελεγα σιτα με οδηγο κατω αλλα βλεπω το σοβατοπι να παιρνει ποδι ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Tzini_Gr said:

αρα το σπασιμο του σοβατοπι δεν το γλυτωμω σωστα; και εγω ελεγα σιτα με οδηγο κατω αλλα βλεπω το σοβατοπι να παιρνει ποδι ...

Όσο έχεις την σίτα δεν φαίνεται, στην χειρότερη κρατά το κομμάτι από το πλάι να το κολλήσουν πίσω αν βγει η σίτα. Το κάτω μαρμαρακι δεν θα πειραχτεί με κόλλα μπαίνει ο οδηγός 

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.
40 minutes ago, marmagia said:

Όσο έχεις την σίτα δεν φαίνεται, στην χειρότερη κρατά το κομμάτι από το πλάι να το κολλήσουν πίσω αν βγει η σίτα. Το κάτω μαρμαρακι δεν θα πειραχτεί με κόλλα μπαίνει ο οδηγός 

ναι καταλαβα, ετσι ειναι και στο πατρικο μου με τον οδηγο ναναι κατω και η σιτα ναναι "φισαρμονικα"

αποκει κ περα για να αποφυγω το βγαλσιμο του σοβατοπι, σαν ιδεα δεν θα γινοταν απλα να ακοβα της καθετες πλευρες τις σιτας στο χαμηλο σημειο εκει δλδ που εφαπτεται με το σοβατοπι;

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθάβω το θέμα για να ρωτήσω , σκοπεύω να βάλω σίτες σε 3 μπαλκονόπορτες και μία στο παράθυρο το μπάνιου το οποίο θα αλλαχτεί.

Λοιπόν στο μπάνιο δεν με νοιάζει θα μπει μία κάθετη απλή και τέλος.

Στις μπαλκονόπορτες όμως θέλω να βάλω πλισέ με ερπύστρια και όχι με κορδόνι. Με ερπύστρια είναι πιο ακριβές και μου τις πρότεινε ένας φίλος με την λογική ότι κρατάνε περισσότερο (θα πει κάποιος τι πιο σύνηθες  να συμβεί αφού είναι αρκετά ακριβότερες σε σχέση με πλισέ με κορδόνι.)

Πήρα προσφορά από αλουμινά και όταν του ανέφερα για πλισέ με ερπύστρια μου είπε να μην τις βάλω και να βάλω κανονικές (με κορδόνι εννοεί μάλλον) γιατί λέει χαλάνε εύκολα ;;; ισχύει κάτι τέτοιο ; 

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξερει κανεις κοστος περιπου για επισκευη σιτας οριζοντιας μπαλκονιου με μαγνητη; Στην ουσια απο οτι καταλαβαινω εχει χαλασει ο μαγνητης, ενω κλεινει, λιγο να την ακουμπησεις ή αν φυσηξει ελαφρυς εστω αερας κλεινει αποτομα κ μαζευεται πισω.

Επεξ/σία από sheik

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...