Brashida Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Πέρα από την πλάκα επειδή ήρθε το καλοκαίρι και με ζεστή κουνούπια κ.λ.π είναι λίγο πίεση σκέφτομαι να αγοράσω σίτα για παράθυρο και πόρτα.Θα μετρήσω διαστάσεις πρώτα αλλά αυτό που θέλω να ρωτήσω τι είδους προτιμάει ο κόσμος.Εχω ακούσει ότι υπάρχουν με αυτοκόλλητα, συρωμενη κ.α.Επισης για πόρτα σκέφτομαι την έξυπνη σίτα .Να πω ότι έχω ήδη σίτα στον υπνοδωμάτιο μου συρωμενη σχετικά παλιά την έχω με παντεντα γιατί είναι έτοιμη να βγει,επειδή είδα ότι υπάρχουν και αυτοκολλητες σκέφτομαι να πάρω μια τέτοια και να την κολλήσω πίσω από αυτήν(κανονικά όπως γίνεται με όλες τις αυτοκόλλητες απλά δεν θα βγάλω αυτήν που έχω παρόλο που είναι για πέταμα αλλά θα το σκεφτώ ίσως και να την βγάλω).Για υπνοδωμάτιο όλα όσα είπα. Υγ αυτή η ιδέα με αυτοκόλλητη σίτα είναι ότι πρέπει και εύκολη να την τοποθετήσεις αλλά μην ξεκολλήσει κάνα βράδυ από αέρα κ. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2019 από Brashida
Brashida Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 38 λεπτά πριν, Ison_ είπε Από τί υλικό είναι η πόρτα σου; Έχει σημασία αυτό? Από ξύλο είναι
papoys1 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Η πιο φτηνή και πρακτική για παράθυρο είναι αυτή. Με μαγνήτες - αυτοκόλητες δεν είναι σίγουρος.Μπορεί κάθε στιγμή να φύγουν. Προχειροδουλειά με όχι καλά αποτελέσματα. 2
phanispal Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Ρώτησα γνωστό αλουμινά και μου είπε ότι οι καλύτερες είναι οι πλισέ, και ότι στις πλισέ ουσιαστικά υπάρχουν δύο ποιότητες. Οι καλές βγαίνουν χοντρικά ~180€/κομμάτι και τις έχεις για χρόνια, και πιο οικονομικές στα ~130€/κομμάτι, τις οποίες αν δεν τις δουλεύεις σπάνια, πάνω στο χρόνο θα χρειαστούν επισκευή, η οποία εκτός του ότι κοστίζει τουλάχιστον όσο η διαφορά τους με τις καλές, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να γίνει όταν θα τις έχεις περισσότερο ανάγκη, δηλαδή καλοκαίρι, συν ότι δε θα είναι έτοιμες σε χρόνο dt. Όλες οι άλλες μου είπε ότι είναι ημίμετρα, εκτός κι αν ούτως ή άλλως πρέπει να μπει κάτι άλλο. 1
Ison_ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Brashida είπε Έχει σημασία αυτό? Από ξύλο είναι Από ξύλο είχα κι εγώ μια πόρτα. Αγόρασα από ένα χρωματοπωλείο ένα κομμάτι σίτα, είναι πάμφθηνη κόβεται με το μέτρο, και την στερέωσα με πινέζες στην πόρτα. Τις πινέζες αυτές με το μεγάλο στρογγυλό κεφάλι που τις πιέζεις με τον αντίχειρα. Τις βρήκα και στο ίδιο χρώμα με αυτό της πόρτας και το αποτέλεσμα είναι περιποιημένο. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2019 από Ison_
29gk Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Για συρομενα παραθυρα, εχω αγορασει και τοποθετησει 2 πτυσομμενες ( απο lidl και Leroy ) σε διαφορετικα μεγεθη, με τη μικρη σε ανοιγμα εως 150cm και τη μεγαλη εως 220cm, και τις βαζω- βγαζω κατα βουληση. Ειναι σταθεροτατες, μπλοκαρουν και στερεωνονται με τα συρομενα και δεν εχουν θεμα με τον αερα. Ολες οι αλλες λυσεις που δεν ηταν σταθερες, με αυτοκολλητα, μαγνητες κτλ, ανοιγαν με τον αερα. Κοστος στα περιπου 8€ η μικρη και 18€ η μεγαλη.
Brashida Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, 29gk είπε Για συρομενα παραθυρα, εχω αγορασει και τοποθετησει 2 πτυσομμενες ( απο lidl και Leroy ) σε διαφορετικα μεγεθη, με τη μικρη σε ανοιγμα εως 150cm και τη μεγαλη εως 220cm, και τις βαζω- βγαζω κατα βουληση. Ειναι σταθεροτατες, μπλοκαρουν και στερεωνονται με τα συρομενα και δεν εχουν θεμα με τον αερα. Ολες οι αλλες λυσεις που δεν ηταν σταθερες, με αυτοκολλητα, μαγνητες κτλ, ανοιγαν με τον αερα. Κοστος στα περιπου 8€ η μικρη και 18€ η μεγαλη. Οντως με 8 και 18 ευρω που στο καλο της βρηκες βαλε κανα λινκ να τσεκαρω
Moderators stormrain Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Ψαχνω κι εγω κατι αναλογο για τον φωταγωγο. Λογικά οι φθηνές μαγνητικές θα κάνουν δουλεια? Με τη λογική ότι απο κει δεν εχει πολυ αερα κλπ για ταλαιπωρείται και να φύγει. Οχι τιποτα αλλο, αλλα φοβάμαι να τον ανοίγω μην πεταχτεί κανένα θεριό Είναι περιεργο παντως, το σπιτι εχει καινουρια κουφώματα ακομα και στον φωταγωγο και δεν σκέφτηκαν να βάλουν σιτες εκει, ενω ολα τα υπόλοιπα παράθυρα εχουν και μαλιστα πολυ καλες. 1
29gk Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 9 ώρες πριν, Brashida είπε Οντως με 8 και 18 ευρω που στο καλο της βρηκες βαλε κανα λινκ να τσεκαρω Μa εγραψα οτι τη μικρη την πηρα στο Lidl, οπου μαλλον θα πρεπει να περιμενεις να την ξαναβαλει, ενω την μεγαλη τη βρηκα στο Leroy την οποια την εχει στον τομεα με τα παραθυρα αν και δεν την βρισκω στο site. 7 ώρες πριν, stormrain είπε Ψαχνω κι εγω κατι αναλογο για τον φωταγωγο. Λογικά οι φθηνές μαγνητικές θα κάνουν δουλεια? Με τη λογική ότι απο κει δεν εχει πολυ αερα κλπ για ταλαιπωρείται και να φύγει. Οχι τιποτα αλλο, αλλα φοβάμαι να τον ανοίγω μην πεταχτεί κανένα θεριό Είναι περιεργο παντως, το σπιτι εχει καινουρια κουφώματα ακομα και στον φωταγωγο και δεν σκέφτηκαν να βάλουν σιτες εκει, ενω ολα τα υπόλοιπα παράθυρα εχουν και μαλιστα πολυ καλες. Στους φωταγωγους εγω εχω βαλει "μονιμες" με velcro και κομματια αναλογα των διαστασεων των παραθυρων, εξωτερικα απο αυτα και ξενοιασα. Ετσι κι αλλιως δεν τιθεται καποιο ιδιαιτερο θεμα αισθητικης. 1 1
phanispal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Εγώ δεν έχω καταλάβει πώς την έχεις τοποθετήσει ώστε να είναι συρόμενη και ανεξάρτητη από το τζάμι και το παντζούρι. Γιατί το θέμα είναι να έχεις ανοιχτό παράθυρο και παντζούρι και κλειστή τη σίτα. 2
29gk Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, phanispal είπε Εγώ δεν έχω καταλάβει πώς την έχεις τοποθετήσει ώστε να είναι συρόμενη και ανεξάρτητη από το τζάμι και το παντζούρι. Γιατί το θέμα είναι να έχεις ανοιχτό παράθυρο και παντζούρι και κλειστή τη σίτα. Οι συγκεκριμενες σιτες, ειναι 2 τελαρα που ενωνονται μεταξυ τους και "ανοιγουν" στο ευρος του παραθυρου οπου και σφηνωνουν απο το παραθυρο ή το παντζουρι. Και αναφερομαι παντα σε συρομενα. Οποτε τα χρησιμοποει καποιος ανοιγοντας τα ειτε καθετα, ειτε οριζοντια. Και βρηκα τελικα τα link για αυτα, με το μικρο τελαρο (το πηρα φτηνοτερα απο το Lidl ) https://www.leroymerlin.gr/gr/portes-parathura-skales/sites/etoimo-kit-sitas/sita-artens-epekteinomeno-telaro-p50xy70-cm-81874603/ και το μεγαλο https://www.leroymerlin.gr/gr/portes-parathura-skales/sites/etoimo-kit-sitas/sita-artens-epekteinomeno-telaro-p70xy100-cm-81874605/ οπως και το γενικο link που περιεχει και ετοιμα τελαρα οπως και σταθερα , αν και τετοια εχω φτιαξει μονος μου με ξυλα-βεργες και σιτα με το μετρο https://www.leroymerlin.gr/gr/portes-parathura-skales/sites/etoimo-kit-sitas/ Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2019 από 29gk
Brashida Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Εγώ πάντως έχω καταλήξει ότι θέλω με αυτοκόλλητο ή μαγνήτη,ένα από τα δύο και μάλλον το 2ο νομίζω είναι καλύτερο.Τωρα δεν την θέλω για μια ζωή αλλά για το καλοκαίρι μονο.
phanispal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Αν εννοείς τις έξυπνες σήτες όταν λες με μαγνήτη ΟΚ, αν λες κανονικές δε θα τις πρότεινα γιατί τις δούλεψα και δεν έμεινα ικανοποιημένος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα