Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικές συστάσεις (που ισχύουν συγχρόνως με τους όρους χρήσης του forum) για να παραμείνει το θέμα ανοιχτό:

• Συζητήστε πάνω στην συγκεκριμένη κονσόλα (specs, περιφερειακά, προγραμματισμένες κυκλοφορίες, απορίες)
  • Αποφύγετε το VS με άλλες κονσόλες ή/και PC στο βαθμό του δυνατού
  • Αποφύγετε προκλητικούς χαρακτηρισμούς προς άλλα μέλη ή γενικεύσεις του στυλ "fan boys", "haters" κλπ
  • Μην απαντάτε σε προβληματικά μηνύματα. Στείλτε αναφορά για να τα χειριστούν οι αρμόδιοι συντονιστές.

Αν το topic ξεφύγει, χωρίς να σταλούν αναφορές, θα κλειδώσει επ' αόριστον.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostiger είπε

Σε αυτο που εγραψε ο Darth ενα ποστ πιο πανω.

Και στο οτι ουτε εγω περιμενα ποτε να δω τετοια γραφικα με 60 (ακατεβατα) καρε σε κονσολα τρεχουσας γενιας.

Το X1X τρέχει, πάνω κάτω,  τα games με αντίστοιχο pc hardware της ταξης i5-ryzen5 +rx580 ή gtx1060.... Ποίος dev έχει τα cojones να βγάλει obsolete όλη τη middle class της μαστερ ρεης; Που θα πουλήσουν; Στο 1-2% των κατόχων 2080ti;

• Απαντ. 620
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Darthvader είπε

Το X1X τρέχει, πάνω κάτω,  τα games με αντίστοιχο pc hardware της ταξης i5-ryzen5 +rx580 ή gtx1060.... Ποίος dev έχει τα cojones να βγάλει obsolete όλη τη middle class της μαστερ ρεης; Που θα πουλήσουν; Στο 1-2% των κατόχων 2080ti;

Ο jaguar πρεπει να βρισκεται καπου στο 40 με 50% ενος Ryzen1600. Στα γραφικα ναι οτι παιζει σε επιπεδο μιας π.χ 580. Το θεμα ειναι οτι οι της Coalition εστρωσαν τον τροφαντο Αμερικανικο πισινουλη τους και παρεδωσαν ενα παιχνιδι αρτιο σε ορους πισαδικους, ενα τιτλο που αποτελει οροσημο για το τι μπορουμε να περιμενουμε απο τα επερχομενα συστηματα νεας γενιας, ανεξαρτητα απο το αν η ΜΣ θα επιλεξει να κυκλοφορει τιτλους του Scarlett ΚΑΙ στο Χ.

• Like 3
Δημοσ.

Το Xbox One X θα υποστηρίζεται πολλά χρόνια παράλληλα με το Scarlett. Το OG και το S λογικά θα παίζει τέρμα low τλχ. μέχρι το Scarlett να βγάζει παιχνίδια που παίζουν μόνο στο ίδιο. Το Halo Infinite στοχεύει στα 60 καρέ σε όλες τις εκδόσεις και το trailer που είδαμε με τον πιλότο- Marinακη σύμφωνα με την 343 Industries έτρεχε σε επιδόσεις One X. Τα Halo 5 και Gears 4 μετά το enhanced της υπόθεσης φαίνονται αρκετά πιο φρέσκα οπτικά στο X σε 4κ σε σχέση με το Slim πάντα, ειδικά το Halo 5. Το Halo 5 ακόμα και στο youtube αν το δείτε είναι εμφανείς οι διαφορές ανάμεσα σε X και S. Γνώμη μου είναι ότι όταν έλθουν τα νέα συστήματα το X θα είναι η μόνη τωρινή κονσόλα που θα παίζει χωρίς τρομερές παραχωρήσεις στον τεχνικό τομέα στα games που θα έρχονται στην μετά PS5/Scarlett/Stadia εποχή. Όλα τα υπόλοιπα μαζί με το PS 4 PRO θα αγκομαχούν στα απαιτητικά games.

• Like 1
Δημοσ.

Και πάλι δεν μου κάθεται καλά η μελλοντική υποστήριξη του XoneX νομίζω ότι σε μερικά χρόνια το μόνο forward compatibility που θα δούμε θα είναι μέσω software δηλαδή streaming. Γλιτώνουν όλες οι εταιρείες άπειρες ώρες να βελτιστοποιούν και να γράφουν κώδικα να έχουν support σε διαφορετικά συστήματα με ιδιαιτερότητες κτλ.

Το midgen upgrade ποτέ δεν είπε κάτι για ειδική μεταχείριση στην επόμενη γενιά κονσολών. Πρέπει κάποιος να είναι υπερβάλων αισιόδοξος ότι στο ένα τρίτο της βάσης χρηστών θα έχουν έξτρα support το οποίο θα οδηγήσει στον καταναλωτή να μην αναβάθμισει όταν οι εταιρείες θα περιμένουν να το κάνει.

Λογικά θα υποστηριχτούν όλοι οι κωδικοί Xbox one ή PS4 για πες δύο χρόνια με τα ίδια παιχνίδια σε χαμηλότερα settings αυτό δηλαδή που γνωρίζουμε.

Θα είναι εξωφρενικό για ένα κλάσμα των συνολικών χρηστών να υπάρχουν νέες κυκλοφορίες  μόνο.

Απλά όπως το σκέφτομαι. Όσοι έκαναν midgen upgrade απλά παίζουν τα παιχνίδια της γενιάς καλύτερα αυτό και μόνο.

Δημοσ.

ρε παιδες, δεν ειναι θεμα μονο αν μπορει να παιξει το one x τα παιχνιδια που παιζει το scarlett,  το θεμα ειναι οτι το one x εχει πουλησει ολο κι ολο 10-15 εκ κονσολες. Απο τους οποιους οι περισσοτεροι θα παρουν τη νεα κονσολα...Καμια εταιρεια δεν προκειται να ασχοληθει μετα το 2ο χρονο της κυκλοφοριας της νεας κονσολας, οταν αυτη θα αποκτησει καποια βαση χρηστων...

Παντα ετσι γινοταν...για κονσολες μιλαμε  και εσεις σκεφτεστε με λογικη pc...

• Like 2
Δημοσ.

Παικταράδες μου. Για εκτιμήσεις πρόκειται, δεν δεσαμε κατι κόμπο.. 

Το πιο πιθανο είναι να γίνει ditch και το Χ και να μην παίζει τα παιχνίδια επόμενης γενιάς. Να μην εκπλαγεί ομως κανεις αν τελικά το κανει είναι το θέμα.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostiger είπε

Παικταράδες μου. Για εκτιμήσεις πρόκειται, δεν δεσαμε κατι κόμπο.. 

Το πιο πιθανο είναι να γίνει ditch και το Χ και να μην παίζει τα παιχνίδια επόμενης γενιάς. Να μην εκπλαγεί ομως κανεις αν τελικά το κανει είναι το θέμα.. 

αν μου επιτρεπεις νομιζω οτι με την δουλεια που ριξαν για να φτιαξουν αυτο το μηχανημα δεν θα το αφησουν ετσι, θα εχει λογο και στην nextgen γνωμη μου

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, katman2000 είπε

αν μου επιτρεπεις νομιζω οτι με την δουλεια που ριξαν για να φτιαξουν αυτο το μηχανημα δεν θα το αφησουν ετσι, θα εχει λογο και στην nextgen γνωμη μου

Και σου επιτρέπω (την τελευταία φορά που κοίταξα δεν ήμουν moderator 😜) και συμφωνω οπως εχω γράψει πολλάκις και σήμερα.

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι για αυτό το λόγο κόπηκαν τα σχέδια και για την δεύτερη φθηνή κονσόλα. 

Με το launch του Scarlett θα πέσει η τιμή του X και θα αναλάβει αυτό το συγκεκριμένο ρόλο. 

Απλά αφήνω ένα ερωτηματικό μήπως δεχθεί κάποιο Update τύπου ssd το x. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Scorpio_21 είπε

Εγώ νομίζω ότι για αυτό το λόγο κόπηκαν τα σχέδια και για την δεύτερη φθηνή κονσόλα. 

Με το launch του Scarlett θα πέσει η τιμή του X και θα αναλάβει αυτό το συγκεκριμένο ρόλο. 

Απλά αφήνω ένα ερωτηματικό μήπως δεχθεί κάποιο Update τύπου ssd το x. 

Πάντως streaming only κονσόλα βγάζεις χωρίς BD player και με χειρότερα specs από το X.

Εκτός αν θέλουν streaming και digital only που εκεί βγαίνει νόημα στα specs αλλά δεν βγαίνει με το BD Player.

Προσωπικά για φθηνή κονσόλα πραγματικά κονσόλα του κατοστάευρου με μηδενικά specs και μόνο για streaming.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μεταβατική περίοδος τωρινής και προηγούμενης γενιάς κράτησε δύο χρόνια. Πιθανόν να συμβεί το ίδιο και στην μετάβαση προς τα επερχόμενα συστήματα. Ίσως μάλιστα να διαρκέσει περισσότερο αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την αρχική τιμή τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραβλέψουν τα τωρινά συστήματα και την υψηλή εγκατεστημένη βάση (ps4+xb1>ps4pro+xb1) τους. 

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Spencer στο Verge, ένα μέρος παρακάτω:

“I would say a learning from the Xbox One generation is we will not be out of position on power or price. If you remember the beginning of this generation we were a hundred dollars more expensive and yes, we were less powerful. And we started Project Scarlett with this leadership team in place with a goal of having market success. So we’re going all in. We’re all-in on Project Scarlett and I want to compete, and I want to compete in the right ways which is why we’re focused on cross-play and backward compatibility."

Με λίγα λόγια τα λάθη του παρελθόντος λειτούργησαν ως διδάγματα για τα μελλοντικά πλάνα κάτι που είχα αναφέρει παλιότερα. Τώρα κατά πόσο επιτυχημένα θα τα εκτελέσει ο Spencer και η ομάδα του θα το δείξει ο χρόνος. 

Σημαντικό σημείο ότι τα δίνουν όλα για όλα, τουλάχιστον προς ένα προσανατολισμό που πιστεύουν ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

Edit: Άλλο σημείο από άλλη συνέντευξη που αξίζει να αναφερθεί:

Phil Spencer: I look at the geographic diversity of our studios. I love the fact we now have three studios here in the UK. You can go back decades... you could argue the UK is as strong as any country in terms of its impact on the history of video games. I love that we're here in such strength. Now we have studios in Canada, studios in other parts of the US. I think we have a hole in Asia. I've said that both to Matt and publicly. I would love to have more of an influence in our own first-party team from Asian creators. There's nothing that's imminent, so it's not a pre-announce of something. But if you just plotted where we are on the map with our first-party, that's a real opportunity for us.

Και μαζί με αυτό με βάση τα λεγόμενα των στελεχών του xbox division περιμένω ένα πλήρες διαφορετικό πρόσωπο στην επόμενη γενιά. Αλλά η εκτέλεση απέχει αρκετά από τα λόγια επομένως ο χρόνος θα δείξει. 

Επεξ/σία από mansa2k
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mansa2k είπε

Η μεταβατική περίοδος τωρινής και προηγούμενης γενιάς κράτησε δύο χρόνια. Πιθανόν να συμβεί το ίδιο και στην μετάβαση προς τα επερχόμενα συστήματα. Ίσως μάλιστα να διαρκέσει περισσότερο αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την αρχική τιμή τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραβλέψουν τα τωρινά συστήματα και την υψηλή εγκατεστημένη βάση (ps4+xb1>ps4pro+xb1) τους. 

Η μεταβατική περίοδος είναι δεδομένη. Ίσως να εξελιχθεί και σε κάτι μεγαλύτερο μάλιστα.

Δια στόματος Matt Booty:

Αναφορά σε κείμενο

"When Scarlett launches, there will still be the Xbox One S and Xbox One X out there. We really need to approach that family of devices in the same way that we approach PC, where the content scales to meet the device. That's going to be the case for anybody. It's not like, if we roll back the clock 15 years, when a new device was out and people wanted you to take your old device and just put it in the closet.

"We will absolutely lean in on the power of Scarlett. We think it's going to be the best way to play and it'll be the best thing to put in your living room. But we also want to understand that there will be a family of Xbox devices out there that we want to make sure we support fully."

Αυτά και άλλα πιο ενδιαφέροντα στο παρακάτω link:

https://www.gamesindustry.biz/articles/2019-11-14-how-game-pass-is-transforming-xbox

Νομίζω ότι απαντάει και σε ερωτήματα που είχαν παιδιά παραπάνω σε προηγούμενες σελίδες.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Θα κάνει αυτό που κάνει και η Apple, όλες οι εφαρμογές και τα παιχνίδια υποστηρίζονται κανονικά από το iPhone 11 μέχρι και πχ το 6S. Απλώς στο τελευταίο δεν θα παίζει το ίδιο smooth, αλλά θα υποστηρίζεται κανονικά εφόσον τρέχει στο minimum υποστηριζόμενο iOS.

Δημοσ.
Στις 13/11/2019 στις 11:29 ΠΜ, kostiger είπε

Ο jaguar πρεπει να βρισκεται καπου στο 40 με 50% ενος Ryzen1600.

Αν και είναι custom αρχιτεκτονική και δεν είναι εντελώς x86 για να γίνει άμεση σύγκριση, ο jaguar είναι επιπέδου athlon 64 (windsor) ipc. Αυτό σημαίνει ότι είναι κάπου στα μισά ενός bulldozer/sandy bridge σαν συνολικό mt ipc και πολύ πιο πίσω σε st (ειδικά σε σχέση με SB). Επίσης τα μόλις 2 Ghz ρολόγια δε βοηθάνε τη κατάσταση, οπότε το ipc είναι και κολακευτικό σε σχέση με το συνολικό performance. Ο 1600 είναι διαστημικό chip μπροστά του. Και τα zen 2 soc που θα μπουν στις νέες κονσόλες ακόμα πιο δυνατά και από τον desktop 1600 ακόμα και στα 3200 να έχουν boost ρολόγια μόνο,  Αν κάνουν target πάλι τα 30 fps, θα κλάψουν μανούλες στη PCMR για το 60ρι.

Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι τι gpu θα έχουν οι next gen. Σε cpu δε θα έχουν κανένα θέμα να πουσάρουν 60 καρέ αν το επιθυμούν.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...