Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι ακτινες ειναι η μικροτερη σε δυνατοτητες εξεταση που πρεπει να γινει,Θελεις μαγνητικη για ελεγχο μηνισκου(καποια κακωση ισως) συνδεσμων(η χαλαροτητα που αναφερεις) κλπ.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Οι ακτινες ειναι η μικροτερη σε δυνατοτητες εξεταση που πρεπει να γινει,Θελεις μαγνητικη για ελεγχο μηνισκου(καποια κακωση ισως) συνδεσμων(η χαλαροτητα που αναφερεις) κλπ.

Όπως τα λεει ο φιλος απο πανω. Εγω ειχα κανει δυο μαγνητικες, η δευτερη μετα απο 6-8 μηνες, για να δουμε την εξελιξη του φαινομενου. Οπως ανεφερθηκε και πριν στο νημα, ξεχνας προς το παρον ποδηλατο, καθισματα κλπ και ξεκινας ισομετρικες ασκησεις που γυμναζουν τετρακεφαλο και τις γυρω περιοχες. Επισης, πιλατες και κολυμπι γενικα σωζουν, οποτε ξεκινας οτι μπορεις.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Georgegr3 είπε

Όπως τα λεει ο φιλος απο πανω. Εγω ειχα κανει δυο μαγνητικες, η δευτερη μετα απο 6-8 μηνες, για να δουμε την εξελιξη του φαινομενου. Οπως ανεφερθηκε και πριν στο νημα, ξεχνας προς το παρον ποδηλατο, καθισματα κλπ και ξεκινας ισομετρικες ασκησεις που γυμναζουν τετρακεφαλο και τις γυρω περιοχες. Επισης, πιλατες και κολυμπι γενικα σωζουν, οποτε ξεκινας οτι μπορεις.

Αυτό που με έχει αγχώσει είναι ότι έχω δισκοπάθεια και μάλλον επειδή ζόρισα τα γόνατα την έπαθα, μην βγει άχρηστο και κάνα πόδι και ζω με τον πόνο.

Δημοσ.

Απο προβλημα στην μεση ξεκινησα και γω και η φυσικη συνεχεια ηταν τα γονατα. Με πιλατες σωθηκα γι αυτο το αναφερω ξανα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο χόνδρος μπορεί να αναπλαστεί σε μεγάλο βαθμό σε άτομα μέχρι περίπου 25 χρονών, και εννοείται όσο πιο νέος τόσο το καλύτερο. Μετά από αυτήν την ηλικία μειώνεται και σταματάει η όποια ίαση του χόνδρου. Για σένα που είσαι 33 τα πράγματα είναι λίγο σκούρα και στο 100% δεν πρόκειται να φτιάξει ποτέ.

Επίσης επειδή έχεις δισκοπάθεια βλέπω, είναι ένας πολύ κακός συνδιασμός. Έπαθες ζημιά στο γόνατο επειδή το ζόριζες για να προστατέψεις την μέση. Από εδώ και πέρα από που θα σκύβεις? Μάλλον από πουθενά, οπότε καταλαβαίνεις πόσο κακή είναι η περίπτωσή σου πόσο μάλλον αφού και τα δύο προβλήματα είναι μόνιμα.

Σε συμβουλεύω να βγάλεις καμιά μαγνητική και να πας σε έναν καλό αθλίατρο και αφού του αναφέρεις και τα δύο προβλήματα να σου πει πως θα κινηθείς από εδώ και πέρα. Θα χρειαστεί αλλαγή ζωής σε αρκετά πράγματα.

Το καλό με το γόνατο είναι ότι άμα δουλέψεις αρκετά, έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης σε σχέση με την μέση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/6/2019 στις 9:33 ΜΜ, DreadKnight είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Πρόσφατα μου διαγνώστηκε χονδροπάθεια. Υπάρχει πιθανότητα να φύγει η θα μάθω να ζω έτσι;

Έχω ήπιο πόνο στο γόνατο μπροστά και λίγο προς τα μέσα μερικές  φορές.

Παρατηρώ ότι το γόνατο κάνει κρακ που και που και όταν στέκομαι όρθιος το νιώθω ότι πάει να φύγει, δεν είναι σαν το άλλο. 

Όποιος έχει κάποια παρόμοια εμπειρία κάθε συμβουλή δέκτη.

Ευχαριστώ.

Αν ξερεις αγγλικα, ψαξε το λιγο με τη διατροφη.

Επισης. Με τα δοντια πως τα πας? Γιατι μπορει να εχεις ελειψη ασβεστιου.

Επεξ/σία από doubtful
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακτινογραφία άχρηστη και χωρίς λόγο ακτινοβολία...

Μόνο η μαγνητική ξεκαθαρίζει το τοπίο.

EDIT: χα, απάντησα σε ποστ στην πρώτη σελίδα, νομίζοντας πως είναι το τελευταίο..

Επεξ/σία από draculias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την χονδροπάθεια μαθαίνεις να ζεις γιατί σε συνοδεύει για πάντα. Όπως είπανε και οι προηγούμενοι φίλοι πας σε έναν ορθοπεδικό και πιο ιδανικά σε αθλητίατρο ο οποίος θα σου πει να κάνεις μια μαγνητική για να δει το μέγεθος του προβλήματος. Μπορεί να σου γράψει και συνεδρίες σε φυσιοθεραπευτή που πιστεύω θα βελτιώσουν αρκετά την τωρινή σου κατάσταση.

16 ώρες πριν, Georgegr3 είπε

Οπως ανεφερθηκε και πριν στο νημα, ξεχνας προς το παρον ποδηλατο, καθισματα κλπ και ξεκινας ισομετρικες ασκησεις που γυμναζουν τετρακεφαλο και τις γυρω περιοχες. Επισης, πιλατες και κολυμπι γενικα σωζουν, οποτε ξεκινας οτι μπορεις.

Συμφωνώ σε αυτά που λέει ο φίλος ότι θα σε βοηθήσουν γιατί όπως σου είπα μαθαίνεις να ζεις με το πρόβλημα. Σχετικά με το ποδήλατο, για μένα δεν χρειάζεται να το κόψεις, αρκεί να αλλάξεις την θέση της σέλας ώστε να μην κλείνει πολύ το γόνατο όταν θα κάνεις πετάλι και για αυτό σωστά σου λένε ότι πρέπει να αποφεύγεις σκάλες και βαθιά καθίσματα.

Επεξ/σία από G30RGE
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, G30RGE είπε

Με την χονδροπάθεια μαθαίνεις να ζεις γιατί σε συνοδεύει για πάντα.

Την δισκοπάθεια την κουβαλάς για πάντα την χονδροπαθεια την κουβαλάς για πάντα, κατά τα άλλα η επιστήμη έχει κάνει άλματα. ☺

Επεξ/σία από DreadKnight
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 10/6/2019 στις 12:30 ΠΜ, GothicCrusader είπε

Δοκίμασε pilates

Ποιους πιλάτες ηννοάς? Ιμις ιδω στ' Λαρ'σα διεν τα ξερουμι αυτα τα κουολπα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DreadKnight είπε

Την δισκοπάθεια την κουβαλάς για πάντα την χονδροπαθεια την κουβαλάς για πάντα, κατά τα άλλα η επιστήμη έχει κάνει άλματα. ☺

Φίλε μου ο νεοέλληνας ξεχνά αυτο που είπε κάποτε ενα πολυ σοφός άνθρωπος. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ! Και ισχυεί.
Ψαξου με τη διατροφή (στα αγγλικα). Λογίκα θα χρειαστείς καλης ποιοτητας ζωικές τρωφες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, doubtful είπε

Φίλε μου ο νεοέλληνας ξεχνά αυτο που είπε κάποτε ενα πολυ σοφός άνθρωπος. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ! Και ισχυεί.
Ψαξου με τη διατροφή (στα αγγλικα). Λογίκα θα χρειαστείς καλης ποιοτητας ζωικές τρωφες.

Θα κάνω ότι μπορώ γιατί η δισκοπάθεια με εχει φάει και δεν ειμαι για άλλα. Σας ευχαριστώ όλους. 

Επεξ/σία από DreadKnight
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μην ακούς τον doubtful σε λίγο θα σου πει να πίνεις και νερό με όζον.

Η χονδροπάθεια δεν έχει σχέση με την διατροφή στο 99,9% των περιπτώσεων ενώ με την μέση καμία.

Έχεις δισκοπάθεια και σου είπε ότι θα την φτιάξεις με την διατροφή και τον πίστεψες? τα θέλει και σένα λίγο εδώ που τα λέμε

Δημοσ.
3 ώρες πριν, doubtful είπε

Ποιος πολύ σοφός το είπε και πότε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...