Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Πρόσφατα μου διαγνώστηκε χονδροπάθεια. Υπάρχει πιθανότητα να φύγει η θα μάθω να ζω έτσι;

Έχω ήπιο πόνο στο γόνατο μπροστά και λίγο προς τα μέσα μερικές  φορές.

Παρατηρώ ότι το γόνατο κάνει κρακ που και που και όταν στέκομαι όρθιος το νιώθω ότι πάει να φύγει, δεν είναι σαν το άλλο. 

Όποιος έχει κάποια παρόμοια εμπειρία κάθε συμβουλή δέκτη.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από DreadKnight
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω ακριβως το ίδιο. Εκανα μέχρι το δεκεμβριο κάθε μέρα πολυ γυμναστική (12 χλμ τρέξιμο το πρωι, 1,5 ωρα ποδήλατο , 5 χλμ περπάτημα το απογευμα.). Απο το Σεπτέμβριο πονουσα αλλά το αγνουσα γιατί λέω κάτι στα νεύρα θα είναι. 

Τον Ιανουάριο δεν μπορουσα ουτε να περπατησω. Σταμάτησα γυμναστική , πήρα και 20 κιλα δώρο, αλλά βλέπω οτι μετα απο μερικούς μηνες σταμάτησε και ο πόνος και το κρατς και τώρα δειλά δειλά έχω αρχίσει παλι ποδηλατο. 

Περπάτημα και τρέξιμο εφόσον τα χάσω τα κιλά. Οποτε θέλει υπομονή, ελαφριά γυμναστική , αν είσαι βαρύς χάσιμο βάρους και θα επανέλθει αν όχι 100% στο μεγαλύτερο ποσοστο.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

εχει καποιο καλο φυτικο σκευασμα κατι να βοηθαει? πρωτεινη, ξερω γω..κατι?

Δημοσ.

Μπα. Κάνε στην αρχή ξεκούραση και μετά προοδευτικά ασκήσεις ενδυνάμωσης. Νομίζω είναι κάπως γενικός όρος σαν πρόβλημα. Πήγα σε έναν ορθοπεδικο και μου δωσε κάτι χάπια. Μετά πήγα σε έναν άλλον και τον έκραζε (και μένα μαζί) για τα χάπια. 

Αν δεν κάνεις κάποιο σπορ δεν νομίζω να σου μείνει θέμα. Είναι κανόνας επίσης όσο πιο δυνατούς τετρακεφαλους έχεις τόσο λιγότερα θέματα άρα δούλεψε το

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, costacurta είπε

Πήγα σε έναν ορθοπεδικο και μου δωσε κάτι χάπια. Μετά πήγα σε έναν άλλον και τον έκραζε (και μένα μαζί) για τα χάπια. 

Αυτό με τις διαφορετικές διαγνώσεις ειλικρινά με ξεπερνάει...  :rolleyes:

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DreadKnight είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Πρόσφατα μου διαγνώστηκε χονδροπάθεια. Υπάρχει πιθανότητα να φύγει η θα μάθω να ζω έτσι;

Παρατηρώ ότι το γόνατο κάνει κρακ που και που και όταν στέκομαι όρθιος το νιώθω ότι πάει να φύγει, δεν είναι σαν το άλλο. 

Ευχαριστώ.

Δοκίμασε pilates.

Μπορεί να σε βοηθήσει.

Δημοσ.
3 hours ago, DreadKnight said:

Καλησπέρα παιδιά.

Ευχαριστώ.

Αρχικά,  ο γιατρός  που εκανε την διάγνωση δεν σου εδωσε οδηγιες για το τι να κάνεις και ρωτας εδω; Δεν το λεω για να σε επικρινω αλλα γιατι ο,τι σου ειπε ο γιατρος ειναι πιο σωστο απο οτιδηποτε σου πουμε εμεις εδω στο φορουμ.

Anyway,  ontopic, εχω εμπειρία από  χονδροπαθεια και ρηξη χιαστου. Συνήθως  φεύγει η χονδροπαθεια αλλα πρεπει να το προσέχεις.  Για αρχη αποφευγεις να κρατας διπλωμενα τα ποδια σου πχ. οταν καθεσαι. Οσο μπορεις  αποφευγεις σκάλες  (το κατέβασμα επιβαρυνει πιο πολυ τα γόνατα) και βαθια καθισματα. Επισης γυμνασε τον τετρακεφαλο με ισομετρικες ασκησεις και ασκησεις με λαστιχο ή βαρακι που εφαρμόζει στον αστραγαλο με τεντωμενο ποδι χωρις να λυγιζεις το γονατο. Οταν περασει ο πονος φροντισε σταδιακα να εχεις γυμνασμενο τετρακεφαλο ΚΑΙ δικεφαλο καθώς  αυτοι κανουν ολη την δουλειά στο γονατο.

• Like 3
Δημοσ.

Το πρόβλημα δε φεύγει Πότε, τα συμπτώματα υποχωρούν αν προσέξεις. 

Θέλει σωστή γυμναστική (να σου δείξει καλός γυμναστής τι πρέπει να κάνεις και τι οχι) , όχι σκάλες , βαθιά καθίσματα και να μη κάθεσαι με λυγισμένα γονατα το διάστημα του πόνου. 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

εγω ρωταω για τον πατερα μου οου ειναι μιας ηλικιας. και του λενε εγχειριση αλλα δεν γινεται...πριν λιγους μηνες εβγαλε.πνευμονα. δεν θα κατσει τωρα στο τρσπεζι παλι

Δημοσ.
2 ώρες πριν, margaritagr είπε

Το πρόβλημα δε φεύγει Πότε, τα συμπτώματα υποχωρούν αν προσέξεις. 

Μια χαρά.. Είχα τις κήλες στην μέση τα τελευταία 3 χρόνια,  τώρα το γόνατο..  Ρε μπας και με καλεί ο κάτω κόσμος; 😃

Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές. Με ξυπνάει στον ύπνο κάθε μέρα ελπίζω να σταματήσει αυτό. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, DreadKnight είπε

Αυτό με τις διαφορετικές διαγνώσεις ειλικρινά με ξεπερνάει...  :rolleyes:

Για θεματα στα ποδια μονο αθλητριατρο(λεξη και αυτη).Αυτοι εχουν και εμπειρια λογω τραυματισμων αθλητων.

• Like 1
Δημοσ.

Με παγο θα ποναει λιγοτερο

Θελει ξεκουραση αλλα ταυτοχρονα δεν θελει να το παρατησεις,πρεπει να κανεις ασκησεις ενδυναμωσης που δεν σε πονανε (αποκλειεται το leg extensions)

Δημοσ.

Πηγες σε γιατρο και σου εκανε διαγνωση (με τι εξετασεις?) για το προβλημα?

Χονδροπαθεια δεν ειναι κατι σοβαρο για +40 ηλικια.Αν δεν ποναει στις κινησεις ξεκινα να γυμνασεις τους μυες του γονατου.ιδιαιτερα τον εσω πλατυ που κραταει την επιγονατιδα.Χωρις μαγνητικη παντως δυσκολα μπορεις να βρεις την αιτια του προβληματος,καθοτι εξαιρετικα συνθετη η δομη του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Πηγες σε γιατρο και σου εκανε διαγνωση (με τι εξετασεις?) για το προβλημα?

Χονδροπαθεια δεν ειναι κατι σοβαρο για +40 ηλικια.Αν δεν ποναει στις κινησεις ξεκινα να γυμνασεις τους μυες του γονατου.ιδιαιτερα τον εσω πλατυ που κραταει την επιγονατιδα.Χωρις μαγνητικη παντως δυσκολα μπορεις να βρεις την αιτια του προβληματος,καθοτι εξαιρετικα συνθετη η δομη του.

Πήγα στο Νοσοκομείο στο έκτακτο και μου έκαναν ακτινογραφία.

Ήθελα να πάω σε κάποιον συμβεβλημένο έξω αλλά τα ραντεβού θα βγουν σε 2 μήνες λέει.

Δεν ξέρω επειδή δεν με βλέπω καλά θα ρωτήσω έναν φίλο που παει ποδόσφαιρο να πάω σε έναν ορθοπεδικό που εμπιστεύεται. Είμαι 33.

Επεξ/σία από DreadKnight
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...