SabotazNic Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, thant είπε Καλησπέρα. Αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα από τα lidl μια Πρίμουλα (φωτο), η οποία είναι μέσα σε ένα μεταλλικό γλαστράκι 9 cm ύψος και μέσα σε αυτό υπάρχει ένα άλλο γλαστράκι 7cm ύψος, που είναι απο μαλακό πλαστικό με τρύπες απο κάτω που έχουν βγει οι ρίζες. Το συγκεκριμένο πρέπει να μεταφυτευτεί σε μια μεγαλύτερη γλάστρα με συγκεκριμένο χώμα και κοπριά ή πρέπει να ζήσει έτσι όπως το αγόρασα; Πρώτη φορά ασχολούμαι με λουλούδια και δεν θα ήθελα να μου μαραθεί.. Ναι, οταν ξεκινησουν οι ριζες να βγαινουν, ειναι ενα καλο σημαδι για μεταφυτευση. Το υψος δεν εχει σημασια τοσο, θα ανεβεις κανα 2εκ σε διαμετρο και θα συμπληρωσεις περιμετρικα με αμμο. Για να βγαλεις το συγκεκριμενο απο την γλαστρα, ευκολη λυση ειναι με ψαλιδι να κοψεις αναμεσα στις τρυπες ωστε να απελευθερωσεις τις ριζες. Αν κανεις και σε καποιες ζημια, δεν εγινε και κατι, 1
thant Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ναι, οταν ξεκινησουν οι ριζες να βγαινουν, ειναι ενα καλο σημαδι για μεταφυτευση. Το υψος δεν εχει σημασια τοσο, θα ανεβεις κανα 2εκ σε διαμετρο και θα συμπληρωσεις περιμετρικα με αμμο. Για να βγαλεις το συγκεκριμενο απο την γλαστρα, ευκολη λυση ειναι με ψαλιδι να κοψεις αναμεσα στις τρυπες ωστε να απελευθερωσεις τις ριζες. Αν κανεις και σε καποιες ζημια, δεν εγινε και κατι, Χρειάζεται να αγοράσω συγκεκριμένο χωμα για συμπλήρωμα;
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 13 ώρες πριν, thant είπε Χρειάζεται να αγοράσω συγκεκριμένο χωμα για συμπλήρωμα; Μεταφύτευση Τον Σεπτέμβριο, οι πρίμουλες χρειάζονται νέο πλούσιο μείγμα με φυλλόχωμα (κυρίως καστανόχωμα), τύρφη και λίγη άμμο ποταμίσια ή περλίτη. Σε μεγάλες ζαρντινιέρες, όπου πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 15-20 εκ., ανανεώνετε μικρή ποσότητα επιφανειακού χώματος. Για μεμονωμένες εμφανίσεις, χρησιμοποιήστε πάντα μικρές γλάστρες. Πριν την αλλαγή δοχείου, κόψτε τα κίτρινα και τα μαραμένα φύλλα. Προσοχή, μην φυτεύετε βαθιά, επειδή αν καλυφθεί η βάση του φυτού, τα φύλλα θα καταστραφούν. Περισσότερες πληροφορίες για την πρίμουλα και τη φροντίδα της εδώ. Μπορείς να περάσεις κι από κάποιο ανθοπωλείο/φυτώριο, για να σου πουν δυο λόγια.
SabotazNic Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, thant είπε Χρειάζεται να αγοράσω συγκεκριμένο χωμα για συμπλήρωμα; Αν ζητήσεις χώμα για εσωτερικού χώρου, περιλαμβάνουν όλα τα παραπάνω σε συγκεκριμένες αναλογίες. Οπότε είσαι οκ με αυτό. ΑΝ βρεις μπορείς να συμπληρώσεις έξτρα περλιτη. Βοηθάει στο να αναπνέει το χώμα και να στραγγίζει πιο εύκολα. Αν όχι, δεν έγινε και κάτι. Και αφού μιλάμε για ένα λουλούδι, θα πάρεις λίγο μεγαλύτερη γλάστρα όπως είπα και όχι ζαρντινιέρα Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από SabotazNic 1 1
mindreader Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2023 Μπορει καποιος, αν γνωριζει, να μου δωσει λινκ, κατα προτιμηση απο skrouta, απο ειδικα εξαρτηματα-μεταλλικα/πλαστικα κλπ, για αποτελεσματικη στερεωση του γεωυφασματος/εδαφοκαλυψης στο εδαφος;
Lor43 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Γεια σε όλους. Έχω μια ερώτηση σχετικά με τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης. έχω έξι τριαντάφυλλα, πέντε σε κάθετα πέργκολα και ένα σε μια καμάρα. Αναπτύσσονται καλά, αλλά καταλήγουν με λουλούδια και φύλλα πάνω από ένα γυμνό στέλεχος έξι ποδιών χωρίς πλευρικούς βλαστούς, τίποτα. Όταν βλέπω χαρακτηριστικά αναρριχώμενων τριαντάφυλλων σε βιβλία ή περιοδικά, δείχνουν τριαντάφυλλα με άφθονη ανάπτυξη και λουλούδια από το έδαφος μέχρι την άκρη. Τι κάνω λάθος - μπορώ μόνο να υποθέσω ότι είναι το κλάδεμά μου. Με εμπνέουν πολύ τα λουλούδια από αυτές τις τοποθεσίες: , https://expressflowers.gr/. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2023 από Lor43
gsisr Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 καλημέρα. έχω αρχίσει να βλέπω τα πρώτα σημάδια της βαμβακάδας. ανά περιόδους μου έχουν δώσει αλιετ, θερινό πολτό αλλά δεν είχα κανέν αποτέλεσμα. υπάρχει κάποιο φαρμακο(χημικό) που μπορώ να χρησιμοποιήσω;
invisiblesurfer Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Παιδιά ξέρετε τί μπορεί να είναι αυτό, μου έχει καταφάει το γιασεμί...
SabotazNic Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Μηπως spider mites, απλα σε αρχικη φαση. Για πιο μικρα φυτα, τα παιρνεις και αφου τα ξεπλυνεις, τα βουτας μεσα σε κουβα με λιγο απορρυπαντικο πιατων και νερο. Εδω, μπορεις με το λαστιχο να το πλυνεις (με πιεση για να φυγουν), και να ψεκασεις με νερο και απορρυπαντικο, να το αφησεις κανα 30λεπτο και ξεπλυμα παλι. Και να μην ειναι το παραπανω, η παραπανω διαδικασια δεν θα του κανει ζημια, ισα ισα. 1
korakios Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 καμιά συμβουλή για ροδιά ? Κάνει λουλούδι , ψιλοδένει ο καρπός (<1cm) αλλά τελικά πέφτει . Το δέντρο μια χαρά φαίνεται πάντως (5 ετών περίπου)
Swimmer21 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Έχει κανένας συμβουλη για πότισμα σε φυτά εσωτερικού χώρου που δεν τα βλέπει (σχεδόν καθόλου άμεσα) ο ηλιος και μετά από 2-3 μήνες συνεχώς μου είτε μου κιτρινίζουν από σάπιες ρίζες είτε μου ξεραίνονται από λίγο πότισμα. Δεν εχω βρει μέση λύση. Πχ zz plant και paradise bird δεν ξέρω τι να κάνω, κάθε ποτε θέλουν πότισμα; Μου είχαν πει 1 φορά στις 2 εβδομάδες. Βάζω λίγο; Τα βγάζω έξω και τους ρίχνω αρκετό να ποτίσει η γλάστρα και τα ξαναβάζω μέσα; Μήπως φταίει το χώμα;
Havik Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, korakios είπε καμιά συμβουλή για ροδιά ? Κάνει λουλούδι , ψιλοδένει ο καρπός (<1cm) αλλά τελικά πέφτει . Το δέντρο μια χαρά φαίνεται πάντως (5 ετών περίπου) Έχει να κάνει με το πότισμα νομίζω, τώρα που έχει μια σχετική ζέστη θα έλεγα μια φορά ανά 4-5 μέρες, αλλά το καλοκαίρι πιο συχνά (ανά 3 μέρες) και σε καύσωνα ακόμα και κάθε μέρα /μέρα παρά μέρα. Δεν είμαι γεωπόνος! 3 ώρες πριν, Swimmer21 είπε Spoiler Έχει κανένας συμβουλη για πότισμα σε φυτά εσωτερικού χώρου που δεν τα βλέπει (σχεδόν καθόλου άμεσα) ο ηλιος και μετά από 2-3 μήνες συνεχώς μου είτε μου κιτρινίζουν από σάπιες ρίζες είτε μου ξεραίνονται από λίγο πότισμα. Δεν εχω βρει μέση λύση. Πχ zz plant και paradise bird δεν ξέρω τι να κάνω, κάθε ποτε θέλουν πότισμα; Μου είχαν πει 1 φορά στις 2 εβδομάδες. Βάζω λίγο; Τα βγάζω έξω και τους ρίχνω αρκετό να ποτίσει η γλάστρα και τα ξαναβάζω μέσα; Μήπως φταίει το χώμα; Μήπως δεν έχεις καλή στράγγιση και λιμνάζει το νερό στον πάτο της γλάστρας; όταν το ποτίζεις μέτρα πόσο ρίχνεις, δεν θέλει πάρα πολύ ώστε να "ξεπλένετε" το χώμα αλλά όχι και δυο σταγόνες, μια λογική ποσότητα ανάλογα το μέγεθος της γλάστρας να βρέχετε όλο το χώμα, αν π.χ. ρίξεις ένα λίτρο και βγει όλο κάτω τότε θες λιγότερο. Όπως είπα δεν είμαι γεωπόνος./
SabotazNic Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Swimmer21 είπε Πχ zz plant Το ZZ που το έχω πίσω από οθόνες, το ποτίζω μια φορά τον μήνα και αν. Γενικά επειδή έχουν πατάτα, κρατάνε πολύ νερό. Το ιδανικό είναι να πάρεις μετρητή υγρασίας και να ποτιζεις μόνο όταν είναι 100% στεγνό. https://www.skroutz.gr/s/42225273/5-KLN-151230-Μετρητής-PH.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Το μια φορά στις 2 εβδομαδες ισχύει στα φυτώρια που έχουν συνεχώς φως και αέρα, κάτι που δεν ισχύει σε ένα σπίτι. Ένα τιπ για το στεγνό χώμα. Αν ξεκινήσει να μαζεύει το χώμα από την γλάστρα προς τα μέσα, σημαίνει ότι έχει ξεραθεί 100%.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 On 04/06/2023 at 19:32, Havik said: Έχει να κάνει με το πότισμα νομίζω, τώρα που έχει μια σχετική ζέστη θα έλεγα μια φορά ανά 4-5 μέρες, αλλά το καλοκαίρι πιο συχνά (ανά 3 μέρες) και σε καύσωνα ακόμα και κάθε μέρα /μέρα παρά μέρα. Πότισμα με λάστιχο ή αυτόματο πότισμα για Χ λεπτά ανά τόσες μέρες?
Havik Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Με λάστιχο, περίπου 3 - 4 λεπτά. σε κήπο έτσι όχι καμιά γλάστρα, τώρα ποτίζω ανά 4 μέρες αλλά γενικά εξαρτάται από τις συνθήκες. Για ροδιά λέμε έτσι; Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2023 από Havik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα