tahlias Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Χαιρετώ την παρέα του forum.....χρειάζομαι τα φώτα σας (για όποιον γνωρίζει). Εχω αγοράσει πρόσφατα έναν φθηνό Κινέζικο προτζέκτορα (οι απαιτήσεις μου δεν ήταν μεγάλες,ούτε το budget μου).Θέλω να τον εγκαταστήσω στο σαλόνι και το πρόβλημα είναι το εξής.Οι low budget προτζέκτορες δεν έχουν zoom in/zoom out λειτουργία και έτσι οι όποιες διορθώσεις στο μέγεθος της προβολής-εικόνας,πρέπει να γίνονται χειροκίνητα,μετακινώντας εμπρός-πίσω τον προτζέκτορα.Ετσι λοιπόν ψάχνω για επίτοιχη βάση προτζέκτορα (τύπου βραχίονα) η οποία θα μετακινείται εμπρός-πίσω,πάνω-κάτω.Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα δεν φέρνει κανένα κατάστημα τέτοιου είδους βάσεις!!! Κατάφερα να βρώ στο Aliexpress (έχουν ποικιλία σε βάσεις αλλά δεν πουλάνε τον αντάπτορα που βιδώνει επάνω στον προτζέκτορα), αλλά θέλω να ρωτήσω κάποιον που έχει κάνει ανάλογη εγκατάσταση ή έχει κάποια ιδέα να μου προτείνει.Σκέφτηκα επίσης επίτοιχη βάση σε στύλ όπως υπήρχαν για τις παλιές CRT τηλεοράσεις.
mitspetr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Ποιο το νόημα να μετακινείς τον προτζέκτορα και ταυτόχρονα να τον έχεις επάνω σε σταθερή βάση; Θέλεις να αλλάζεις διαστάσεις οθόνης στον ίδιο χώρο; Για ποιο λόγο;
tahlias Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 11 λεπτά πριν, mitspetr είπε Ποιο το νόημα να μετακινείς τον προτζέκτορα και ταυτόχρονα να τον έχεις επάνω σε σταθερή βάση; Θέλεις να αλλάζεις διαστάσεις οθόνης στον ίδιο χώρο; Για ποιο λόγο; Οι φθηνοί προτζέκτορες,ανάλογα την ταινία άλλες τις προβάλουν σε λίγο μεγαλύτερο πλαίσιο και άλλες σε λίγο μικρότερο.Ετσι λοιπόν για να κάνεις τις όποιες διορθώσεις θα πρέπει να τον μετακινήσεις λίγο μπροστα ή λίγο πίσω.Θέλω να τον έχω σε βάση στον τοίχο για να μην είναι χύμα
mitspetr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, tahlias είπε Οι φθηνοί προτζέκτορες,ανάλογα την ταινία άλλες τις προβάλουν σε λίγο μεγαλύτερο πλαίσιο και άλλες σε λίγο μικρότερο.Ετσι λοιπόν για να κάνεις τις όποιες διορθώσεις θα πρέπει να τον μετακινήσεις λίγο μπροστα ή λίγο πίσω.Θέλω να τον έχω σε βάση στον τοίχο για να μην είναι χύμα Εννοείς ότι δεν έχουν κάποιο mode για να γεμίζουν την οθόνη; Περίεργο αυτό που λες.
tahlias Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δυστυχώς έχουν ρύθμιση μόνο για focus και τραπέζιο.Με 120 ευρώ δεν είχα την απαίτηση να κάνει παπάδες δυστυχώς.
mitspetr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβες τι έγραψα. Εννοώ ότι οι προβολείς, ανεξαρτήτως ρύθμισης zoom, έχουν ένα mode για να "γεμίζουν" όλη την ενεργή διάσταση της οθόνης που μπορούν να δείξουν. Τέλος πάντων, από τη στιγμή που σκέφτεσαι να βάλεις τον προβολέα σε βάση, θα υπολογίσεις από ποια απόσταση βγάζει το μέγεθος της εικόνας που θέλεις και θα τον βάλεις σε σταθερή βάση. Δεν υπάρχει λόγος να αυξομειώνεις το μέγεθος της εικόνας.
donblunts Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Πάρε μια επιτοίχια βάση τηλεόρασης, βίδωσε την ανάποδα, και βάλε τον προτζέκτορα να "κάτσει" πάνω, πιάστον και με κανενα tire up. 1
pascalia2 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Πηγαινε την βαση και τον προβολεα σε καταστημα που πουλανε βιδες χρωματα σιδηρικα. Θα σου δωσουν τις καταλληλες βιδες. Ειναι τσακαλια. Εγω το εκανα απλα δεν ειχα δυσκολες βιδες κατι στρογγυλες ηταν. Παρολα αυτα δοκιμασε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα