Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

nova.png.157a80cf098aedcc33f6986c27d4937e.png

Σε speedtest πιανω 46 down και 4.8 up και ping 5 με 6 , αυτο που συμβαινει ειναι οτι συνηθως μετα απο 3-4 μερες ξαφνικα τα crc εκτοξευονται και η ταχυτητα πεφτει στα 0.2 down και up τα ιδια , με μια επαννεκινηση το router ολα επανελχονται στα φυσιολογικα για αλλες 3-4 μερες μεχρι να ξανασυμβει , φταιει η συνδεση ή το router ?

τα HEC και FEC ειναι παντα 0 και τα CRC μονο εκτοξευονται μετα απο 3-4 μερες

Δημοσ.

Καλησπέρα,

εφόσον η γραμμή μαζέυει ''λάθη΄'' θα χρειαστεί να δηλώσεις βλάβη ,

θα πρέπει να έρθει τεχνικός να δεί αν τα λάθη προέρχονται από τον χώρο σου ή από έξω.

Άν είναι εσωτερικά το πρόβλημα θα χρειαστεί ηλεκτρολόγος, άν είναι εξωτερικά τότε θα χρειστεί να δηλώσει ο πάροχος σου βλάβη στον ΟΤΕ για αλλαγή απερχομένου καλωδίου κατά πάσα πιθανότητα.

Δημοσ.

δεν ειναι περιεργο που τα λαθοι ξεκινανε και μαζευονται μετα απο 3-4 μερες και με ενα ρεσταρτ φτιαχνεται παλι για 3-4 μερες ? , απλα φοβαμαι να το δηλωσω σαν βλαβη γτ η λυση της nova ειναι να με γυρισει σε Interleave και εκτοξευεται το ping μου

Δημοσ.

Όχι δεν είναι περίεργο, υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που μπορεί να προκαλούν το πρόβλημα, ζήτα να σταλεί τεχνικός για έλεγχο. 

Δημοσ.

Έχω ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα εδώ και αρκετούς μήνες(ιδιο ρουτερ και ειμαι επίσης στη νοβα)... Ήρθε τεχνικός άλλα άκρη δεν έβγαλα... Είπε οτι υπάρχει θέμα στην εσωτερική καλωδίωση αλλα απομόνωσα την κεντρική γραμμη απο τις άλλες πρίζες και δεν άλλαξε κάτι. Πιστεύω ότι φταίει το ρουτερ, σαν δηλαδή να "κολλάει" γιατί μετά απο επανεκκίνηση του επανέρχεται η ταχύτητα στα νορμάλ επίπεδα αλλά δυστυχώς δεν έχω άλλη συσκευή για δοκιμή. Μακάρι να βγάλουμε άκρη γιατί καταντάει κουραστικό. Τουλάχιστον δεν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο 😅

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, timopie είπε

Έχω ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα εδώ και αρκετούς μήνες(ιδιο ρουτερ και ειμαι επίσης στη νοβα)... Ήρθε τεχνικός άλλα άκρη δεν έβγαλα... Είπε οτι υπάρχει θέμα στην εσωτερική καλωδίωση αλλα απομόνωσα την κεντρική γραμμη απο τις άλλες πρίζες και δεν άλλαξε κάτι. Πιστεύω ότι φταίει το ρουτερ, σαν δηλαδή να "κολλάει" γιατί μετά απο επανεκκίνηση του επανέρχεται η ταχύτητα στα νορμάλ επίπεδα αλλά δυστυχώς δεν έχω άλλη συσκευή για δοκιμή. Μακάρι να βγάλουμε άκρη γιατί καταντάει κουραστικό. Τουλάχιστον δεν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο 😅

Το ότι απομόνωσες τις άλλες πρίζες δεν λέει κάτι, φτάνει η κάθετη καλωδίωση σου και θα πρέπει να την αλλάξεις. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, balourdiskakos είπε

Το ότι απομόνωσες τις άλλες πρίζες δεν λέει κάτι, φτάνει η κάθετη καλωδίωση σου και θα πρέπει να την αλλάξεις. 

Την απομόνωσα για να αποκλείσω το ενδεχόμενο για bridge taps δηλαδή να μην υπάρχουν παρεμβολές απο τις άλλες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού. Η κάθετη είναι το καλώδιο που ξεκινάει απο τον πίνακα γραμμών και φτάνει μέχρι την κεντρική πρίζα του σπιτιού μου? Αν ναι τότε δεν έχω ιδέα πως να γίνει επισκευή γιατί τυγχάνει στην περίπτωση μου να είναι υπόγεια.. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, timopie είπε
14 ώρες πριν, timopie είπε

Την απομόνωσα για να αποκλείσω το ενδεχόμενο για bridge taps δηλαδή να μην υπάρχουν παρεμβολές απο τις άλλες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού. Η κάθετη είναι το καλώδιο που ξεκινάει απο τον πίνακα γραμμών και φτάνει μέχρι την κεντρική πρίζα του σπιτιού μου? Αν ναι τότε δεν έχω ιδέα πως να γίνει επισκευή γιατί τυγχάνει στην περίπτωση μου να είναι υπόγεια.. 

Λογικό είναι να μην ξέρεις εσύ, ένας ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων όμως γνωρίζει, επίσης πολλά σπίτια έχουν 2η, δηλαδή εφεδρική κάθετη, φώναξε έναν ηλεκτρολόγο να το δει. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα, μια ενημέρωση για την κατάσταση τους προβλήματος θέλω να αναφέρω. Έχει το ρουτερ πάνω του κοντά στις 350 ώρες λειτουργίας. Δηλαδή δυόμιση βδομάδες κοντά και με έχει αφήσει έκπληκτο μιας που όπως αναφέρθηκε το πρόβλημα εμφανίζεται μέσα σε 3-4 μέρες το πολύ... Ήμουν έτοιμος να καλέσω ηλεκτρολόγο αλλά μόλις πέρασε η πρώτη βδομάδα χωρίς πρόβλημα είπα να το αφήνω να δω πως θα πάει μιας που ήταν αφύσικο να εχεις τόσες μέρες λειτουργίας χωρίς πρόβλημα. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πλέον 😛 @kousant εσύ φίλε έκανες καμία ενέργεια για το πρόβλημα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...