ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΩΚΡΗΣ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μου στο ινσομνια! Εγω θα ηθελα να μου δώσει κάποιος τα φώτα του για ένα ζήτημα.. σκεφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω ένα κιτ μετατροπής ποδηλάτου σε μοτοποδήλατο. Βρήκα ένα κιτ 66cc 2χρονο με 2.5 άλογα. Η ερώτηση που έχω είναι η εξής.. Εγώ έχω ένα ideal Optimus πόλης χρονολογίας 2012 το ποδήλατο είναι αλουμίνιο, θα κρατήσει λέτε τον κινητήρα; Η μηπος θα έχω κάποια θέματακια σχετικά με αυτό;; Λέτε να με βολέψει; Εγώ έχω μια απόσταση 6 χιλιομέτρων σε ανηφόρα ώστε να φτάσω από το ένα χωριό σε ένα άλλο που έχει κάλυψη τού ΟΣΕ.. ξέρει και κανείς σας αν μπορούμε να μεταφέρουμε ποδήλατα στα τρένα; απο δίπλωμα και τα λοιπά μπορώ να βγάλω κανονικά απλά δεν υπάρχει νόημα γιατί έτσι όπως το σκέφτομαι αν αυτό το ποδηλατάκι μπορεί να με πάει μέσω χωματόδρομων εκεί που θέλω θα με βολέψει πολύ λόγο των συχνών δρομολογίων που υπάρχουν για την πόλη. Ευχαριστω προκαταβολικά για τις απαντήσεις!!
tz_aristotelis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Να το κανεις ηλεκτρικο με μοτερ 1000w Και μεγαλη μπαταρια πχ 20000-25000 mah Θα ανεβαινεις και ανηφορες Δεν θα βγαλεις διπωμα (σιγα μην η αστυνομια μετραει τα watt του μοτερ - μεχρι 250 ειναι νομιμα) Καιει ρευμα ελαχιστο και το ποδηλατακι δεν θα γινει καρναβαλος.... 5
andrapos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Είναι δίχρονο οπότε υπολόγισε κατανάλωση μεγαλύτερη απ' αυτή που λέει+λάδι μίξης.Θα πρέπει να ευθυγραμμίσεις το γρανάζι του μοτέρ με αυτό του ποδηλάτου(και να έχουν ίδιο βήμα τα γρανάζια εννοείται) που μπορεί και να μην είναι εύκολο.Ακομα και αν πιάνουν τα χέρια σου και το βάλεις πιθανότατα θα έχεις θέματα αξιοπιστίας.Μπορει να μην κρατάει εύκολα ρελαντί,μπορεί να σου κολησει(και άντε να βρεις πιστόνι να αλλάξεις..).Γενικά μην περιμένεις υποστήριξη μετά την αγορά.Θα το πρότεινα μόνο αν πιάνουν πολύ τα χέρια σου και πάλι μόνο αν το θες σαν παιχνίδι και όχι να το εμπιστεύεσαι για να πας στη δουλειά σου.Καλυτερη λύση η μετατροπή σε ηλεκτρικό νομίζω. 1
gia_nnis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Στις 8/6/2019 στις 7:42 ΜΜ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΩΚΡΗΣ είπε Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μου στο ινσομνια! Εγω θα ηθελα να μου δώσει κάποιος τα φώτα του για ένα ζήτημα.. σκεφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω ένα κιτ μετατροπής ποδηλάτου σε μοτοποδήλατο. Βρήκα ένα κιτ 66cc 2χρονο με 2.5 άλογα. Η ερώτηση που έχω είναι η εξής.. Εγώ έχω ένα ideal Optimus πόλης χρονολογίας 2012 το ποδήλατο είναι αλουμίνιο, θα κρατήσει λέτε τον κινητήρα; Η μηπος θα έχω κάποια θέματακια σχετικά με αυτό;; Λέτε να με βολέψει; Εγώ έχω μια απόσταση 6 χιλιομέτρων σε ανηφόρα ώστε να φτάσω από το ένα χωριό σε ένα άλλο που έχει κάλυψη τού ΟΣΕ.. ξέρει και κανείς σας αν μπορούμε να μεταφέρουμε ποδήλατα στα τρένα; απο δίπλωμα και τα λοιπά μπορώ να βγάλω κανονικά απλά δεν υπάρχει νόημα γιατί έτσι όπως το σκέφτομαι αν αυτό το ποδηλατάκι μπορεί να με πάει μέσω χωματόδρομων εκεί που θέλω θα με βολέψει πολύ λόγο των συχνών δρομολογίων που υπάρχουν για την πόλη. Ευχαριστω προκαταβολικά για τις απαντήσεις!! Αν μπλεξεις με θερμικο πρεπει να ξερεις.. να πιανουν τα χερια σου... Πιστευω οι περισσοτεροι παιρνουν θερμικο ετσι για hobby ν ασχολουνται... Αν το θελεις για να πηγαινεις στην ωρα σου.. καλυτερα να κοιταξεις σε ηλεκτρικο! 1
zio10 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Στις 8/6/2019 στις 9:17 ΜΜ, tz_aristotelis είπε Να το κανεις ηλεκτρικο με μοτερ 1000w Και μεγαλη μπαταρια πχ 20000-25000 mah Θα ανεβαινεις και ανηφορες Δεν θα βγαλεις διπωμα (σιγα μην η αστυνομια μετραει τα watt του μοτερ - μεχρι 250 ειναι νομιμα) Καιει ρευμα ελαχιστο και το ποδηλατακι δεν θα γινει καρναβαλος.... Για την απόσταση που λέει δεν θα του κάνει και μικρότερη μπαταρία; Το λέω γιατί οι μπαταρίες είναι πολύ ακριβές. Εγώ πχ πήρα 1000αρι μοτέρ με 10ah μπαταρία και από όσα διάβασα και είδα υπολογίζω να βγάζει γύρω στα 30 χιλιόμετρα αυτονομία.
tz_aristotelis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Ναι βέβαια. Όλα είναι ενδεικτικά. Εκεί που θα το παει για μετατροπή θα του πούνε. Εσείς που την κάνατε? Μόνος σας η σε καταστημα?
zio10 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε Ναι βέβαια. Όλα είναι ενδεικτικά. Εκεί που θα το παει για μετατροπή θα του πούνε. Εσείς που την κάνατε? Μόνος σας η σε καταστημα? Έχω παραγγείλει τα κόμματια και λέω να την κάνω μόνος μου. Περιμένω από μέρα σε μέρα τη μπαταρία και το torque arm για να ξεκινήσω να το φτιάχνω. 1
zio10 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Ήρθανε όλα, τώρα μένει να βρω χρόνο! Τις τελευταία μέρες είδα και δύο κυρίες με τρίκυκλα ηλεκτρικά, ωραία φάση!
chrv80 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Παντως το κιτ με το διχρονο μοτερ εχει φαση κ η κατασκευη κ η οδηγηση! Κ ειναι αρκετα αξιοποστο θα ελεγα.. Βασικα φτιαξαμε ενα με τν αδερφο μ πριν καποια χρονια κ καθε καλοκαιρι το παω πολλες διαδρομες σε πολυ χαλια χωματοδρομους! Κ με μια αλλη εξατμηση εκτος του κιτ (30€ απο κινα την ειχα παρει) ειναι και ησυχο σχετικα! Ουτε μυριζει αν εχει σωστη αναλογια.. Αλλα βασικο κ μεγαλο μειωνεκτιμα ειναι οτι αν υπαρξει προβλημα με το μοτερ το ποδηλατο θα ειναι πολυ βαρυ σε ανηφορα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα