melodicpunk Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Καλοκαίρι=καρπούζι έτσι λοιπόν πήγα και γω να πάρω το πρώτο καρπούζι για φέτος αλλά όπως λέει και ο τίτλος μου βγήκε μάπα. Ξέρει λοιπόν κανείς κάποια αλυσίδα από σούπερ μάρκετ που έχει αποδεδειγμένα καλά καρπούζια; Αν υποθέσουμε βέβαια ότι ακόμα και η ίδια αλυσίδα έχει τον ίδιο προμηθευτή...
Vassilis_24 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Καρπούζι από λαϊκή και στο κόβουν να το δοκιμάσεις πριν το πάρεις. 1 1
Froskeas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Ρε καστορα αρχες ιουνη τι περίμενες? Να στάζει μέλι η καρπούζα? Πρέπει να σφιξουνε καλά οι ζιέστες, να ωριμάσουν οι χυμοί και να γλυκάνουν έτσι οι καρπούζες 9 4
melodicpunk Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Ευχαριστώ τους καρπουζοειδικους🤣 και γω λαϊκή προτιμώ αλλά λόγο πρωινής δουλειάς μπορώ μόνο από σούπερ δυστυχως 1
j0hnn1e Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 20 minutes ago, Froskeas said: Ρε καστορα αρχες ιουνη τι περίμενες? Να στάζει μέλι η καρπούζα? Πρέπει να σφιξουνε καλά οι ζιέστες, να ωριμάσουν οι χυμοί και να γλυκάνουν έτσι οι καρπούζες Φροσκη, στο insomnia είμαστε, μπερδεύτηκες με το beaverforum.gr; Η το autocorrect έλαβε δράση 😄 Σαν την πατροπαράδοτη μέθοδο του χτυπήματος, που μόνο οι έμπειροι 50-60+ καταλαβαίνουν τον ήχο του καλού καρπουζιού, δεν έχει. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι έμφυτο η εάν μετά τα 50 αρχίζεις να γίνεσαι καρπούζοειδικος 3
momotis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 35 λεπτά πριν, melodicpunk είπε λόγο πρωινής δουλειάς μπορώ μόνο από σούπερ Ομοιοπαθής,ρίσκαρα στο ΑΒ και δεν το μετάνοιωσα,πήρα 2 μικρά και ήταν οκ για την εποχή. 1
melodicpunk Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 11 λεπτά πριν, momotis είπε Ομοιοπαθής,ρίσκαρα στο ΑΒ και δεν το μετάνοιωσα,πήρα 2 μικρά και ήταν οκ για την εποχή. Θα δοκιμασω και ΑΒ, αν θυμαμαι καλα εκει μπορεις να παρεις και μισο οποτε μικρο το κακο.
markoliaz Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, melodicpunk είπε Ξέρει λοιπόν κανείς κάποια αλυσίδα από σούπερ μάρκετ που έχει αποδεδειγμένα καλά καρπούζια; ΟΧΙ
melodicpunk Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, markoliaz είπε ΟΧΙ ευχαριστω φιλε, η συμβολη σου απαραιτητη 2
Kostasspil Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 39 minutes ago, j0hnn1e said: Δεν ξέρω εάν αυτό είναι έμφυτο η εάν μετά τα 50 αρχίζεις να γίνεσαι καρπούζοειδικος Βοηθάει αν έχεις άδεια ταξί 2 1
Δημοφιλής ανάρτηση fytotech Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Να μιλήσει κι ο ειδικός επί του θέματος! (fytotech=φυτοτέχνης=γεωπόνος). Υπάρχουν αρκετές πρώιμες ποικιλίες που ακόμα και τώρα είναι σε καλή κατάσταση ο καρπός τους. Το πιο σημαντικό είναι ο χρόνος παραμονής τους στο χωράφι. Επειδή πολλές φορές οι αγρότες βιάζονται, τα κόβουν νωρίς από το χωράφι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαραίτητη συγκέντρωση σακχάρων ώστε να είναι γλυκά. Εκεί είναι όλο το μυστικό για το πώς διαλέγεις. Πάμε όμως τώρα στα μυστικά, για να διαλέξεις ένα καλό καρπούζι! Κι όχι. Δε θα σας βάλω να το χτυπάτε και να ακούτε αν είναι κούφιος ο ήχος! Α.) Δείτε το "χλωρό" κομμάτι. Ο καρπός του καρπουζιού, ακουμπάει στο έδαφος. Στο σημείο επαφής με το έδαφος, μένει ένα κομμάτι ανοιχτόχρωμο, καθώς δεν μπορεί να πρασινίσει αφού δεν το βλέπει ο ήλιος. Αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι σχεδόν κιτρινωπό κι όχι άσπρο. Αν είναι κίτρινο, σημαίνει πως έχει μείνει αρκετά στο χωράφι ώστε να γίνει γλυκό. Αν είναι άσπρο, σημαίνει πως μαζεύτηκε βιαστικά. Φαίνεται πιο "βρώμικο" αλλά αυτό είναι το πιο γλυκό. Β.) Ψάξτε τα σημεία από τα ακάρεα! Πάνω στα καρπούζια που πολλές φορές αγνοούμε γιατί δεν είναι αισθητικά όμορφα, έχει κάποιες καφέ κηλίδες. Σαν ιστός αράχνης είναι σχεδόν. Αυτό είναι σημάδια από τις μέλισσες όμως. Κι όσο πιο πολλά σημάδια, τόσο περισσότερη επικονίαση. Όσο περισσότερη επικονίαση, τόσο πιο γλυκό το καρπούζι. Γ.) Οι αγρότες τα ξέρουν ως "Αρσενικά" και "θηλυκά" καρπούζια. Τα αρσενικά είναι μακρόστενα και τα θηλυκά, πιο στρογγυλά. Τα θηλυκά είναι πιο γλυκά. Ανάλογα με την ποικιλία προφανώς το σχήμα διαφέρει. Αλλά συγκριτικά πάντα θα υπάρχουν κάποια πιο στρογγυλά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αυτά θα επιλέγετε. Είναι τα θηλυκά. Δ.) Η "ουρα". Το σημείο που κόβεται το καρπούζι. Είναι το κοτσάνι που κόβεται από το φυτό κατά τη συγκομιδή. Όσο πιο "μαραμένο" είναι, τόσο καλύτερα. Αν είναι φρέσκο, σημαίνει πάλι πως βιάστηκαν να κόψουν τον καρπό. Ε.) Το μέγεθος. Πάλι εξαρτάται από την ποικιλία προφανώς. Το μέτρο σύγκρισης, θα είναι τα καρπούζια που είναι δίπλα του. Δε θα πηγαίνετε ούτε στο μεγαλύτερο, ούτε όμως στο μικρότερο που πάνε κάποιοι. Τις καλύτερες πιθανότητες τις έχετε στα μέτρια καρπούζια. Αυτά έχουν το σωστό μέγεθος κι έχουν προλάβει και να ωριμάσουν και δεν έγιναν με πολύ νερό που μειώνει τη γεύση τους. Αυτά! Ελπίζω να βοήθησα! 46 48
bjj-p Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Η σειρα που κατατασσεις τις οδηγιες ειναι κ σειρα σημαντικοτητας; γιατι ολα αυτα αποκλειεται να τα βρεις σε ενα καρπουζι. τα βιολογικα εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι πιο γευστικα ή δεν παιζει ρολο;
Shadows Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 20 λεπτά πριν, fytotech είπε Να μιλήσει κι ο ειδικός επί του θέματος! (fytotech=φυτοτέχνης=γεωπόνος). Υπάρχουν αρκετές πρώιμες ποικιλίες που ακόμα και τώρα είναι σε καλή κατάσταση ο καρπός τους. Το πιο σημαντικό είναι ο χρόνος παραμονής τους στο χωράφι. Επειδή πολλές φορές οι αγρότες βιάζονται, τα κόβουν νωρίς από το χωράφι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαραίτητη συγκέντρωση σακχάρων ώστε να είναι γλυκά. Εκεί είναι όλο το μυστικό για το πώς διαλέγεις. Πάμε όμως τώρα στα μυστικά, για να διαλέξεις ένα καλό καρπούζι! Κι όχι. Δε θα σας βάλω να το χτυπάτε και να ακούτε αν είναι κούφιος ο ήχος! Α.) Δείτε το "χλωρό" κομμάτι. Ο καρπός του καρπουζιού, ακουμπάει στο έδαφος. Στο σημείο επαφής με το έδαφος, μένει ένα κομμάτι ανοιχτόχρωμο, καθώς δεν μπορεί να πρασινίσει αφού δεν το βλέπει ο ήλιος. Αυτό το κομμάτι πρέπει να είναι σχεδόν κιτρινωπό κι όχι άσπρο. Αν είναι κίτρινο, σημαίνει πως έχει μείνει αρκετά στο χωράφι ώστε να γίνει γλυκό. Αν είναι άσπρο, σημαίνει πως μαζεύτηκε βιαστικά. Φαίνεται πιο "βρώμικο" αλλά αυτό είναι το πιο γλυκό. Β.) Ψάξτε τα σημεία από τα ακάρεα! Πάνω στα καρπούζια που πολλές φορές αγνοούμε γιατί δεν είναι αισθητικά όμορφα, έχει κάποιες καφέ κηλίδες. Σαν ιστός αράχνης είναι σχεδόν. Αυτό είναι σημάδια από τις μέλισσες όμως. Κι όσο πιο πολλά σημάδια, τόσο περισσότερη επικονίαση. Όσο περισσότερη επικονίαση, τόσο πιο γλυκό το καρπούζι. Γ.) Οι αγρότες τα ξέρουν ως "Αρσενικά" και "θηλυκά" καρπούζια. Τα αρσενικά είναι μακρόστενα και τα θηλυκά, πιο στρογγυλά. Τα θηλυκά είναι πιο γλυκά. Ανάλογα με την ποικιλία προφανώς το σχήμα διαφέρει. Αλλά συγκριτικά πάντα θα υπάρχουν κάποια πιο στρογγυλά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αυτά θα επιλέγετε. Είναι τα θηλυκά. Δ.) Η "ουρα". Το σημείο που κόβεται το καρπούζι. Είναι το κοτσάνι που κόβεται από το φυτό κατά τη συγκομιδή. Όσο πιο "μαραμένο" είναι, τόσο καλύτερα. Αν είναι φρέσκο, σημαίνει πάλι πως βιάστηκαν να κόψουν τον καρπό. Ε.) Το μέγεθος. Πάλι εξαρτάται από την ποικιλία προφανώς. Το μέτρο σύγκρισης, θα είναι τα καρπούζια που είναι δίπλα του. Δε θα πηγαίνετε ούτε στο μεγαλύτερο, ούτε όμως στο μικρότερο που πάνε κάποιοι. Τις καλύτερες πιθανότητες τις έχετε στα μέτρια καρπούζια. Αυτά έχουν το σωστό μέγεθος κι έχουν προλάβει και να ωριμάσουν και δεν έγιναν με πολύ νερό που μειώνει τη γεύση τους. Αυτά! Ελπίζω να βοήθησα! 6 1
Dark_son20 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 με αυτά που προτείνει ο @fytotech 2 καλοκαίρια τώρα βάζω τα γυαλιά στον πεθερό μου που παει με το τουπ-τουπ 😛 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα