Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά να ρωτήσω ποια είναι η μοίρα ενός εγκαταλελειμμένου οχήματος (μηχανάκι, σε άθλια κατάσταση), χωρίς πινακίδες ?

Το πάνε για ανακύκλωση, φυλάσσονται σε μάντρα, πωλούνται από το δημόσιο/δήμο σε δημοπρασίες, αναζητούν ιδιοκτήτη (και αν ναι, πως αν δεν υπάρχουν στοιχεία)

Επεξ/σία από qwerty99
Δημοσ.

Όλα αυτά που είπες εκτός από το τελευταίο. Δεν αναζητουν τους ιδιοκτητες. Τα κράτανε στις μάντρες ένα χρονικό διάστημα μπας και εμφανιστούν οι ιδιοκτήτες και μετά ακολουθουν τα διάφορα που είπες, ανακύκλωση, ανταλλακτικά, πώληση μέσω ΟΔΔΥ ανάλογα τη κατάσταση.

Το να βρεθεί ο ιδιοκτήτης δεν είναι κάτι δύσκολο νομίζω είτε μέσω πινακίδας είτε μέσω αριθμού πλαισίου μπορούν μέσα από τη βάση δεδομένων της διεύθυνσης συγκοινωνιών να βρουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Βάση την νομοθεσίας κάποιος που εγκατέλειψε όχημα έχει και πρόστιμο κάνα 200αρι αλλά δεν νομίζω να τηρείται.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα υποτίθεται τα μαζευουν οι δημοι. Οι δήμοι με τη σειρά τους έχουν συμβάσεις με ιδιώτες που έχουν γερανούς και συνήθως και άντρες με σκραπ. Έχω φίλο μαντρά που μάζευε πιο παλιά εγκαταλελειμμενα απο τον δήμο Αθηναίων όπου πέρναγε την μια μερα ο υπάλληλος του δημου, κολλαγε το αυτοκολλητο οτι το όχημα επρεπε να μεταφερθει εντος 40 ημερών, αν θυμαμαι καλα, και τον ειδοποιούσαν που ηταν το οχημα ωστε αν δεν το έχουν μετακινησει οταν τελειώσει το χρονικό περιθώρειο να παει να το φορτώσει. Την επόμενη μέρα πήγαινε το φόρτωνε (δεν περίμενε να περάσει ουτε μισή μέρα γιατί τα φόρτωναν τσιγγανοι) και απευθείας πρεσσα και μετά λίώσιμο. Ουτε καν σκεψη να τ κάνουν ανταλακτικά οπως γινεται τωρα με τις εταιρειες ανακύκλωσης. Οτιδήποτε παλιό όχημα έιχε σημάδια εγκατάλειψης, δεν είχε κολλημένο σήμα με πληρωμένα τέλη (οταν υπήρχε το σήμα) και πινακίδες εφευγε νύχτα στη κυριολεξία. 100 ευρώ το αμάξι έπαιρναν περίπου τότε από την ανακύκλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Πρακτικά, αν έχει παρέλθει ο χρόνος ειδοποίησης, και το όχημα δεν έχει πινακίδες (εμφανώς εγκαταλελειμμένο, αθλία κατάσταση), μπορώ να το σηκώσω εγώ ? Θεωρείται κλοπή ?

Επεξ/σία από qwerty99
Δημοσ.

Όχι βέβαια, αυτό το δικαίωμα το έχει ο δήμος ή καποια κρατική υπηρεσία και είναι νομικά κατωχειρομενοι. Αν το κάνεις εσύ είναι κλοπή.

Ποιο είναι το θέμα σου και τα ρωτάς όλα αυτά??

Δημοσ.

Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που μαζεύουν οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τα παραδίδουν στον ΟΔΔΥ, τουλάχιστον αυτό ισχύει από το 2004 και μετά.

11 λεπτά πριν, qwerty99 είπε

Πρακτικά, αν έχει παρέλθει ο χρόνος ειδοποίησης, και το όχημα δεν έχει πινακίδες, μπορώ να το σηκώσω εγώ ?

Φυσικά και όχι, μόνο ο Δήμος έχει τέτοιο δικαίωμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να το κρατήσω εγώ για προσωπικούς λόγους, να μην έχει την μοίρα των παλιοσίδερων.

Είμαι σίγουρος ότι πάει για ανακύκλωση, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει, θέλει πολύ φτιάξιμο, οπότε δεν θα καταλήξει σε δημοπρασία ΟΔΔΥ.

Επεξ/σία από qwerty99
Δημοσ.

Αν είναι ήδη δικό σου το μετακινεις σε ιδιωτικό χώρο. Αν είναι τρίτου ατόμου κοιτάς να βρεις τον ιδιοκτήτη το αγοράζεις και το μετακινεις πάλι σε ιδιωτικό χώρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, qwerty99 είπε

Είμαι σίγουρος ότι πάει για ανακύκλωση, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει, θέλει πολύ φτιάξιμο, οπότε δεν θα καταλήξει σε δημοπρασία ΟΔΔΥ.

Και ποιος σου είπε ότι οι δημοπρασίες του ΟΔΔΥ αφορούν μόνο οχήματα που μπορούν να κυκλοφορήσουν? Αν δεις οποιαδήποτε διακήρυξη ΟΔΔΥ, θα διαπιστώσεις ότι σε δημοπρασία βγαίνουν και οχήματα προς διάλυση (για ανταλλακτικά), και οχήματα τέλους κύκλου ζωής.

https://www.aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2019/05/190506173017_ODDY-14-may.pdf

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

OK, μετά αυτά θεωρούνται τεκμήρια για την εφορία ? Για παράδειγμα, στο pdf έχει MERCEDES 2001 (ούτε κυβικά γράφουν!), με τιμή 400 εκκίνησης ευρώ. 

ή μια MERCEDES C180 με 350 αρχική (καταλαβαίνετε κατάσταση...).

Αυτό αν το αγόραζε κανείς (οτιδήποτε σε άθλια κατάσταση), μετά ισχύουν τα τεκμήρια κανονικά ? (πχ μπορεί να είναι όντως αδύνατο να κυκλοφορήσουν, βεβαιώνει κάτι τέτοιο ο ΟΔΔΥ ?)

Επεξ/σία από qwerty99
Δημοσ.
Μόλις τώρα, qwerty99 είπε

OK, μετά αυτά θεωρούνται τεκμήρια για την εφορία ? Για παράδειγμα, στο pdf έχει MERCEDES 2001, με κόστος 400 ευρώ.

Αυτό αν το αγόραζε κανείς (οτιδήποτε σε άθλια κατάσταση), μετά ισχύουν τα τεκμήρια κανονικά ? (πχ μπορεί να είναι όντως αδύνατο να κυκλοφορήσουν, βεβαιώνει κάτι τέτοιο ο ΟΔΔΥ ?)

Αν εννοείς τα 400€ τότε ναι, θεωρούνται τεκμήριο αγοράς για τη χρονιά που αγοράζεις.

Αν εννοείς το τεκμήριο χρήσης, αυτό επιβάλλεται μόνο αν το όχημα είναι σε κίνηση δλδ μόνο αν έχεις βγάλει άδεια + πινακίδες κυκλοφορίας. Η αγορά οχήματος από ΟΔΔΥ από μόνη της δεν επιβαρύνει με τεκμήριο χρήσης.

Και όχι, δεν βεβαιώνει κάτι τέτοιο ο ΟΔΔΥ, μόνο τα ΚΤΕΟ έχουν δικαίωμα να πιστοποιήσουν αν ένα όχημα μπορεί να κυκλοφορήσει ή όχι.

Δημοσ.

Παρατημένο αμάξι, μισοδιαλυμενο, με αγγλικές πινακίδες στο κεντρο της Αθηνας. Απορω που κανεις δεν ασχολειται κι ενω ειναι σε σημείο που απαγορεύεται η στάθμευση αλλά λογω έλλειψης πάρκινγκ ειναι μονιμα ο δρομος γεμάτος με παρκαρισμένα.

Τι παίζει; Δεν μπορεί να το σηκώσει ο δημος να ελευθερώσει η σακαρακα τον δρομο;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, EmpYristis είπε

Παρατημένο αμάξι, μισοδιαλυμενο, με αγγλικές πινακίδες στο κεντρο της Αθηνας. Απορω που κανεις δεν ασχολειται κι ενω ειναι σε σημείο που απαγορεύεται η στάθμευση αλλά λογω έλλειψης πάρκινγκ ειναι μονιμα ο δρομος γεμάτος με παρκαρισμένα.

Τι παίζει; Δεν μπορεί να το σηκώσει ο δημος να ελευθερώσει η σακαρακα τον δρομο;

Που το ξέρεις ότι δεν ασχολείται κανείς? Ενημέρωσες εσύ προσωπικά τον Δήμο, και δεν ασχολήθηκε?

Δημοσ.

Προσωπικά εγω οχι αλλά δεν ειμαι κάτοικος εκει, περαστικός ειμαι και το βλεπω καθε μερα να αργοσαπίζει στον δρόμο σε μια περιοχη που οι ντοπιοι σφάζονται για τις θεσεις παρκιγκ. Περιοχη Κουκακι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, EmpYristis είπε

Προσωπικά εγω οχι αλλά δεν ειμαι κάτοικος εκει, περαστικός ειμαι και το βλεπω καθε μερα να αργοσαπίζει στον δρόμο σε μια περιοχη που οι ντοπιοι σφάζονται για τις θεσεις παρκιγκ. Περιοχη Κουκακι.

Το ότι "σφάζονται" για θέσεις πάρκινγκ δεν λέει κάτι, ο Δήμος Αθηναίων κατά κανόνα ασχολείται μόνο αν τον ενημερώσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...