nickk0kkav Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, petran91 είπε Επειδή είναι το πρώτο souls τύπου παιχνίδι που παίζω σοβαρά στις 17 ώρες και 40lvl που είμαι τώρα έχω κάποιες βασικές απορίες. Παίζω με vagabond που είδα ότι γενικά είναι η πιο noob friendly επιλογή. Πέρασα χθες τον godrick σχετικά εύκολα (7-8 tries). 1.Θέλω να ρωτήσω αρχικά αυτό που πετάει (ξεχνάω το όνομα που δίνει 20k runes αν το χρησιμοποιήσω), να το κάνω duplicate και να το χρησιμοποιήσω ή να το κρατήσω για αργότερα; 2.Επίσης έχω για weapon μία rusted anchor(https://eldenring.wiki.fextralife.com/Rusted+Anchor) +4 μαζί με την brass shield (https://eldenring.wiki.fextralife.com/Brass+Shield). Να συνεχίσω να βάζω + στο weapon ή δεν αξίζει; Επίσης έχει νόημα να κάνω + την shield? 3.Έχω γίνει βαρύς με αποτέλεσμα να μην κάνω καλά rolls. Πρέπει ντε και καλά να ελαφρύνω? Λέω ντε και καλά γιατί ο μόνος τρόπος να ελαφρύνω είναι να αλλάξω weapon ή να βγάλω την shield. 4.Έχω βάλει ένα ash στο weapon (επιλέγοντας heavy) που μου άλλαξε το scaling στο Str σε B. Το Α, Β , C κτλ έχει κάποιο cap? Δηλαδή αν φτάσω το Strength μου πχ 35 απο εκεί και πέρα θα σταματήσει να scalάρει; 5.Τέλος, έχει νόημα να βάζω πόντους στο endurance μόνο και μόνο για να ανεβάσω το weight limit? Από ότι θυμάμαι έχω Str γύρω στο 35, vigor 20 και endurance κάτι λιγότερο από 20. Σορι για το σεντόνι, ευχαριστώ όσους ασχοληθούν. 1. Ξεχνας τα 20k runes το κανεις duplicate κ περνεις τα δυο οπλα . (Μπορει να αποφασισεις μετα να κυνηγησεις achievements ή να κανεις respec κ να παρεις εντελως διαφορετικα οπλα ) 2. Δε ξερω τι παιζει με αυτο το οπλο εγω θα εψαχνα κατι καλυτερο. Η ασπιδα στο lvl 3 ή στο 4 δε θυμαμαι περνει + guard boost . Δηλαδη στο μπλοκαρισμα χανεις ελαχιστα πιο λιγη stamina. Αξιζει σαν ασπιδα ακομα αυτη εχω στις 60 ωρες αλλα στο επιπεδο σου καλυτερα να κρατησεις τις πετρες για το leveling των οπλων 3. Αν μπορεις να παιξεις heavy ολα καλα . Ωστοσο το πιο πιθανο ειναι να συναντησεις τυπους που θα σε ζορισουν κ να χρειαστει να κανεις κ κανονικα rolls. Οποτε πρεπει να εχεις εναλλακτικο setup δηλαδη αλλο οπλο ή ....να παιζεις χωρις armor ή με λιγοτερα parts της armor 4. Το scaling δεν εχει cap.. τα οπλα εχουν cap κατα καποιο τροπο . Να το πω διαφορετικα. Εχεις str 10 . Ειτε d scaling εχει το οπλο ειτε s scaling σιγα το πραγμα . Αν εχεις 35 str ομως το D scaling με το S scaling ειναι η μερα με τη νυχτα. Το scaling ανεβαινει κ απο το upgrade , πρεπει να ψαξεις σε quide πιο οπλο στο στυλ σου αξιζει να κρατησεις . Αν αξιζει κ αυτο που εχεις ολα καλα το ανεβαζεις κι ολας 5. Ναι . Το επιπλεον stamina ποτε δε παει χαμενο επηρεαζει κ το μπλοκαρισμα σου θυμιζω οποτε δεν ειναι μονο το weight ... 1 2
Owen Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Το παιχνίδι αποκτά άλλο νόημα άπαξ και βρεις το σημείο με το φαρμαρισμα. Δεν θα πω περισσότερα . Μιλάμε για τρελή μπιζνα
petran91 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 38 λεπτά πριν, james9tito είπε Για το build σου το endurance ειναι βασικο. Και θα εχεις medium load Μολις το ανεβασεις με αποτελεσμα να ρολαρεις ευκολοτερα αλλα και θα εχεις stamina για block και για chain attacks. Το Str μεχρι 40 αλλα και παλι δεν κερδιζεις πολλα , εχει soft cap στο 40 νομιζω , ας με διορθωσει καποιος 9 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε 1. Ξεχνας τα 20k runes το κανεις duplicate κ περνεις τα δυο οπλα . (Μπορει να αποφασισεις μετα να κυνηγησεις achievements ή να κανεις respec κ να παρεις εντελως διαφορετικα οπλα ) 2. Δε ξερω τι παιζει με αυτο το οπλο εγω θα εψαχνα κατι καλυτερο. Η ασπιδα στο lvl 3 ή στο 4 δε θυμαμαι περνει + guard boost . Δηλαδη στο μπλοκαρισμα χανεις ελαχιστα πιο λιγη stamina. Αξιζει σαν ασπιδα ακομα αυτη εχω στις 60 ωρες αλλα στο επιπεδο σου καλυτερα να κρατησεις τις πετρες για το leveling των οπλων 3. Αν μπορεις να παιξεις heavy ολα καλα . Ωστοσο το πιο πιθανο ειναι να συναντησεις τυπους που θα σε ζορισουν κ να χρειαστει να κανεις κ κανονικα rolls. Οποτε πρεπει να εχεις εναλλακτικο setup δηλαδη αλλο οπλο ή ....να παιζεις χωρις armor ή με λιγοτερα parts της armor 4. Το scaling δεν εχει cap.. τα οπλα εχουν cap κατα καποιο τροπο . Να το πω διαφορετικα. Εχεις str 10 . Ειτε d scaling εχει το οπλο ειτε s scaling σιγα το πραγμα . Αν εχεις 35 str ομως το D scaling με το S scaling ειναι η μερα με τη νυχτα. Το scaling ανεβαινει κ απο το upgrade , πρεπει να ψαξεις σε quide πιο οπλο στο στυλ σου αξιζει να κρατησεις . Αν αξιζει κ αυτο που εχεις ολα καλα το ανεβαζεις κι ολας 5. Ναι . Το επιπλεον stamina ποτε δε παει χαμενο επηρεαζει κ το μπλοκαρισμα σου θυμιζω οποτε δεν ειναι μονο το weight ... Κατάλαβα, άρα κάνω έρευνα για το weapon μου και αρχίζω να βάζω και endurance. Κατατοπιστικότατοι, ευχαριστώ!
james9tito Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, petran91 είπε Κατάλαβα, άρα κάνω έρευνα για το weapon μου και αρχίζω να βάζω και endurance. Κατατοπιστικότατοι, ευχαριστώ! Για το build σου twinblade ή bloοdhound's fang. Ειναι οπλα που μπορεις να βρεις νωρις και μπορουν να σε πανε πολυ μακρια. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2022 από james9tito
petran91 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, james9tito είπε Για το build σου twinblade ή bloοdhound's fang. Ειναι οπλα που μπορεις να βρεις νωρις και μπορουν να σε πανε πολυ μακρια. Το δεύτερο το έχω αλλά θέλει και λίγο dex που δεν έχω βάλει καθόλου. Πάει ωραία με την Brass Shield αυτό δηλαδή να το βάλω λες;
james9tito Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 50 λεπτά πριν, petran91 είπε Το δεύτερο το έχω αλλά θέλει και λίγο dex που δεν έχω βάλει καθόλου. Πάει ωραία με την Brass Shield αυτό δηλαδή να το βάλω λες; Ανετα. Εγω κουβαλαω το ιδιο και ειμαι level 75, απλα ριξε και στο dex απο εδω και περα.
Mitroglou7 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Τώρα που πέρασαν λίγες μέρες που τελείωσα το παιχνίδι και έκατσε μέσα μου να κάνω μια απόπειρα να πω τις συνολικές εντυπώσεις μου. Πριν ξεκινήσω να πω ότι τα παιχνίδια της From τα θεωρώ τα αγαπημένα μου παιχνίδια σε επίπεδο gameplay σε βαθμό που να δυσκολεύομαι πάρα πολύ να παίξω τα τελευταία χρόνια οτιδήποτε άλλο που να έχει action combat. Όλα τους τα παιχνίδια τα θεωρώ 10/10 και τα όποια αρνητικά τους απλά δε τα κάνουν 11/10 ή 12/10 ή τα best games ever για μένα. Το Elden Ring λοιπόν δε ξεφεύγει ευτυχώς και δυστυχώς από το παραπάνω. Είναι για μένα ένα 10/10 παιχνίδι που για κάποια πραγματάκια (που θα αναλύσω έπειτα) δεν είναι το best game ever. Το ER λοιπόν, διατήρησε όλα τα καλά στοιχεία στο σύστημα μάχης των προηγούμενων παιχνιδιών, τα εξέλιξε και πρόσθεσε πάνω σε αυτά. Ο συνδιασμός του παλιού συστήματος μάχης συν τα guard counters, του poster damage, των ashes of war, του jump και του αλόγου είναι πραγματικά απίστευτος. Ο κόσμος του δε μάλλον είναι ο καλύτερος open-world χάρτης που έχει φτιαχτεί με μία έλλειψη στην οποία θα αναφερθώ έπειτα. Κάπου εδώ θα σταματήσω να μιλάω για τα θετικά του παιχνιδιού που ήταν και ψιλοαναμενόμενα να πω την αλήθεια από τη FromSoft (τουλάχιστον από μένα που πλέον θεωρώ αυτονόητο το 10/10 όπως ανέφερα) και θα πιάσω αυτά που με ξένισαν και που παρόλο που δε μου χάλασαν ιδιαίτερα την εμπειρία δε του επέτρεψαν να είναι 11/10. Ιστορία/σκηνοθεσία: Αρνούνται πεισματικά οι π@@@δες να δώσουν ένα παιχνίδι που να έχει αρχή-μέση-τέλος και μια ιστορία της προκοπής. Ακόμη και αν η ιστορία-lore θεωρηθούν από κάποιους καλούτσικα, η σκηνοθεσία είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη. Όταν φτιάχνεις ένα τέτοιο μεγάλο κόσμο για τόσες πολλές ώρες gameplay για μένα είναι σημαντικά όχι μόνο πώς κάνεις κάτι (gameplay) αλλά και γιατί το κάνεις (story) ώστε να απογειωθεί. Για άλλη μια φορά είμαστε πεταμένοι σε ένα δυστοπικό κόσμο όπου όλα είναι σκατά και δε ξέρεις γιατί. Γιατί υπάρχουν σκελετοί? Που βρέθηκαν τα τέρατα? Και ακόμη και αν ψάχνοντας το lore πάρεις 1-2 απαντήσεις (του κώλου) σε αυτά τα δύο βασικά ερωτήματα που απαντάει κάθε ιστορία της προκοπής εδώ όχι μόνο δεν τα απαντάει το παιχνίδια αλλά πρακτικά δε τα ρωτάει κάν. Ποιος είμαι και γιατί πρέπει να σκοτώσω όλα αυτά τα τέρατα? Ποιον πρέπει να σώσω ή τι κακό μου έχουν κάνει οι "κακοί"? Κάπου θα πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα με τον nameless πρωταγωνιστή και επιτέλους να του βάλουν μια γλώσσα, να τον πουν Μπάμπη, να έχει μια άλφα εξέλιξη χαρακτήρα και να μας δείξουν και κανένα χωριό/πόλη με npc's που να θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Αυτό με το "hub" και έναν κόσμο γεμάτο τέρατα απλά δε λειτουργεί. Ακόμη και τα πάντα να σκοτώσεις τι σκατά θα μείνει? Ποιον θα έχεις σώσει/βοηθήσει? Τα 3 άτομα στο hub? Gameplay: Εδώ δεν έχω να πω πολλά αρνητικά αλλά γενικότερα αφού το τελείωσα μου άφησε μια περίεργη αίσθηση. Είχε περίεργο "ρυθμό". Ούτε ήταν τόσο αργό όσο το DS ούτε τόσο γρήγορο όσο το Sekiro. Το ένιωσα λίγο μπασταρδεμένο. Το χειρότερο βέβαια ήτανν το γεγονός ότι χρησιμοποίησα mimic και απλά spammαρα το ashe of war μου σε κάθε opening (μη χρησιμοποιώντας ΚΑΘΟΛΟΥ τα απλά και τα charged attacks) σε κάθε boss μου αφαίρεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό το αίσθημα ικανοποίησης που είχα στα bosses προ-mimic και προ-bloody slash. Το κακό είναι ότι δε νομίζω ότι θα μπορούσα συγκεκριμένα bosses (όχι πολλά) να τα βγάλω χωρίς αυτό. Θα προτιμούσα να μην χρησιμοποιούνταν αυτά στα bosses καθόλου και παράλληλα το balancing το bosses να γινόταν με γνώμονα ότι αυτά δεν υπάρχουν Bosses: Αυτό που θα πω ίσως είναι υπερβολή αλλά κάπου με κούρασαν τα μεγάλα σε μέγεθος bosses με τις ατελείωτες AoE επιθέσεις. Τα πιο μικρά σε μέγεθος bosses και ειδικά τα ανθρωπόμορφα τα καταευχαρηστήθηκα. Τα jaggernauts όχι τόσο. Κάποια τα βρήκα και άδικα. Itemisation: Αυτό που κάναν με μη farmable smithing stones είναι επιεικώς απαράδεκτο. Και όχι η επιλογή είτε να φάω τη ψυχή μου να ψάξω όλο τον κόσμο ή να διαβάσω σε wiki το που θα βρω smithing bells δεν είναι αποδεκτή. Έπαιξα με uchigatana από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό και δεν είχα ποτέ λόγο να το αλλάξω. Γενικά πέρα από τα talisman όλα τα υπόλοιπα drops ήταν obsolete. Κάποια στιγμή ας κάνουν και το itemisation λίγο πιο κάθετο και όχι τόοοοσο παράλληλο. Ας βρω και μια katana που είναι απλά καλύτερη από την τωρινή μου. Όχι απλά διαφορετική. Τα ίδια και χειρότερα στο κομμάτι του armor. Συνοψίζοντας να ξαναπώ ότι πέρα από τη γκρίνια μου, το παιχνίδι το καταευχαρηστήθηκα και θεωρώ δίκαιες της βαθμολογίες του αναλογιζόμενος και τον "ανταγωνισμό". 5
Anakha Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, petran91 είπε Το δεύτερο το έχω αλλά θέλει και λίγο dex που δεν έχω βάλει καθόλου. Πάει ωραία με την Brass Shield αυτό δηλαδή να το βάλω λες; Με το bloodhound τερματισα το παιχνίδι αλλά scaleαρει με dex περισσότερο. Αν σκοπεύεις να ανεβάζεις strength δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με αυτο το όπλο γιατι και να πιάσεις το min requirement σε dex για να το χρησιμοποιήσεις δεν θα έχεις το ίδιο καλό damage. Αν είσαι strength build κοιτα για το Grafted Blade Greatsword. Το πέρνεις εύκολα και σχετικά νωρις στο παιχνίδι. 14 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε Itemisation: Αυτό που κάναν με μη farmable smithing stones είναι επιεικώς απαράδεκτο. Και όχι η επιλογή είτε να φάω τη ψυχή μου να ψάξω όλο τον κόσμο ή να διαβάσω σε wiki το που θα βρω smithing bells δεν είναι αποδεκτή. Έπαιξα με uchigatana από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό και δεν είχα ποτέ λόγο να το αλλάξω. Γενικά πέρα από τα talisman όλα τα υπόλοιπα drops ήταν obsolete. Κάποια στιγμή ας κάνουν και το itemisation λίγο πιο κάθετο και όχι τόοοοσο παράλληλο. Ας βρω και μια katana που είναι απλά καλύτερη από την τωρινή μου. Όχι απλά διαφορετική. Τα ίδια και χειρότερα στο κομμάτι του armor. Συνοψίζοντας να ξαναπώ ότι πέρα από τη γκρίνια μου, το παιχνίδι το καταευχαρηστήθηκα και θεωρώ δίκαιες της βαθμολογίες του αναλογιζόμενος και τον "ανταγωνισμό". Το κάναν ακόμα πιο εύκολο. Υπάρχουν τα Smithing Miner's Bell που τα δίνεις στις 2 γριές στο roundtable και μπορείς να αγοράσεις όσα smithing stones θέλεις όπως επίσης και τα Grave Glovewort Picker’s bell bearing για να αγοράζεις τα υλικα και να κάνεις upgrade τα spirit ashes. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2022 από Anakha
Fulgore Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 46 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε Ιστορία/σκηνοθεσία: Αρνούνται πεισματικά οι π@@@δες να δώσουν ένα παιχνίδι που να έχει αρχή-μέση-τέλος και μια ιστορία της προκοπής. Προσθήκη σε αυτά τα side quests, τα οποία στην ουσία μόνο μέσω youtube τα βλέπεις έτσι όπως είναι τοποθετημένα στο παιχνίδι. 1
jimtriol Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, petran91 είπε Επειδή είναι το πρώτο souls τύπου παιχνίδι που παίζω σοβαρά στις 17 ώρες και 40lvl που είμαι τώρα έχω κάποιες βασικές απορίες. Παίζω με vagabond που είδα ότι γενικά είναι η πιο noob friendly επιλογή. Πέρασα χθες τον godrick σχετικά εύκολα (7-8 tries). 1.Θέλω να ρωτήσω αρχικά αυτό που πετάει (ξεχνάω το όνομα που δίνει 20k runes αν το χρησιμοποιήσω), να το κάνω duplicate και να το χρησιμοποιήσω ή να το κρατήσω για αργότερα; 2.Επίσης έχω για weapon μία rusted anchor(https://eldenring.wiki.fextralife.com/Rusted+Anchor) +4 μαζί με την brass shield (https://eldenring.wiki.fextralife.com/Brass+Shield). Να συνεχίσω να βάζω + στο weapon ή δεν αξίζει; Επίσης έχει νόημα να κάνω + την shield? 3.Έχω γίνει βαρύς με αποτέλεσμα να μην κάνω καλά rolls. Πρέπει ντε και καλά να ελαφρύνω? Λέω ντε και καλά γιατί ο μόνος τρόπος να ελαφρύνω είναι να αλλάξω weapon ή να βγάλω την shield. 4.Έχω βάλει ένα ash στο weapon (wild strikes, επιλέγοντας heavy) που μου άλλαξε το scaling στο Str σε B. Το Α, Β , C κτλ έχει κάποιο cap? Δηλαδή αν φτάσω το Strength μου πχ 35 απο εκεί και πέρα θα σταματήσει να scalάρει; 5.Τέλος, έχει νόημα να βάζω πόντους στο endurance μόνο και μόνο για να ανεβάσω το weight limit? Από ότι θυμάμαι έχω Str γύρω στο 35, vigor 20 και endurance κάτι λιγότερο από 20. Σορι για το σεντόνι, ευχαριστώ όσους ασχοληθούν. Ειναι βασικό να μη κάνεις fat roll στα souls,οπότε αλλάζεις πανοπλία μέχρι να ανεβάσεις endurance για να μπορείς να τη φορέσεις ή παίζεις χωρίς ασπίδα..Όσον αφορά τα στατς ανεβάζεις όσο γουσταρεις αν δε σε ενδιαφέρει το pvp..Από κει και πέρα είναι και τι build θέλεις να κάνεις ,ο vaganond που έχω επιλέξει και εγώ είναι ιδανικός για quality build κατά τη γνώμη μου,δλδ για dexterity και strength με τα κατάλληλα όπλα οπότε τα ανεβάζω ταυτόχρονα μαζί με vigor ..Βέβαια εγώ πάω για ένα build που θα είναι μαξ 120 λεβελ γιατί παίζω και pvp .Μετά το 40 επειδή ρωτάς δεν έχει νόημα να ανεβάζεις άλλο γιατί κερδίζεις απειροελάχιστα πράγματα οπότε καλό είναι να ανεβάσεις πχ endurance η vigor. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2022 από jimtriol 1 1
polakis21 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Εχω το sword night and flame και το εφτασα +10 με το special dragon stone. Μεχρι εκει παει ή ανεβαινει κι αλλο; Ασπιδα δεν εχω ανεβασει ποτε την εχω απο την αρχη ως εχει αυτη την χρυσαφι απο εναν τυχαιο mob. Χρειαζεται upgrade; Ειμαι λεβελ 141 και εχω ανεβασει ολα τα attributes. Αλλα πηγα πχ στα χιονια στο sol castle και πεθαινω παλι με 2-3 hits… Επισης εφτασα πανω απο το ηφαιστειο στα βουνα αλλα δεν με αφηνει να μπω. Τι πρεπει να κανω; Μου μενουν 3 demigods. Πρεπει να τους βγαλω ολους για να με αφησει να μπω;
Mitroglou7 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, polakis21 είπε Εχω το sword night and flame και το εφτασα +10 με το special dragon stone. Μεχρι εκει παει ή ανεβαινει κι αλλο; Ασπιδα δεν εχω ανεβασει ποτε την εχω απο την αρχη ως εχει αυτη την χρυσαφι απο εναν τυχαιο mob. Χρειαζεται upgrade; Ειμαι λεβελ 141 και εχω ανεβασει ολα τα attributes. Αλλα πηγα πχ στα χιονια στο sol castle και πεθαινω παλι με 2-3 hits… Επισης εφτασα πανω απο το ηφαιστειο στα βουνα αλλα δεν με αφηνει να μπω. Τι πρεπει να κανω; Μου μενουν 3 demigods. Πρεπει να τους βγαλω ολους για να με αφησει να μπω; Στο ηφαιστειο αν εισαι στο τσεκποιντ πανω, μιλας με την γκαβη στο μενου. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2022 από Mitroglou7
Fulgore Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Το μέγιστο σε ειδικά όπλα είναι το +10 ναι,ειδικά αν ζητάει special stone. Ασπιδα δεν χρειάζεται να ανεβάσεις level,αρκεί να δίνει 100% block στα hits. Το ότι πεθαίνεις με 2-3hits(να υποθέσω έχεις πολύ vigor),είναι γιατί δυστηχώς έτσι είναι σχεδιασμένο το παιχνίδι, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Τέλος αν όντως είσαι στο σημείο που αναφέρεται παραπάνω Spoiler (δηλαδή αφού έχεις φάει τον Fire Giant),τότε μιλάς στο Npc στο site of grace πάνω πάνω). Ποιους 3 demigods δεν έχεις φάει? Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από Fulgore
ilos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, petran91 είπε Επειδή είναι το πρώτο souls τύπου παιχνίδι που παίζω σοβαρά στις 17 ώρες και 40lvl που είμαι τώρα έχω κάποιες βασικές απορίες. Παίζω με vagabond που είδα ότι γενικά είναι η πιο noob friendly επιλογή. Πέρασα χθες τον godrick σχετικά εύκολα (7-8 tries). 1.Θέλω να ρωτήσω αρχικά αυτό που πετάει (ξεχνάω το όνομα που δίνει 20k runes αν το χρησιμοποιήσω), να το κάνω duplicate και να το χρησιμοποιήσω ή να το κρατήσω για αργότερα; 2.Επίσης έχω για weapon μία rusted anchor(https://eldenring.wiki.fextralife.com/Rusted+Anchor) +4 μαζί με την brass shield (https://eldenring.wiki.fextralife.com/Brass+Shield). Να συνεχίσω να βάζω + στο weapon ή δεν αξίζει; Επίσης έχει νόημα να κάνω + την shield? 3.Έχω γίνει βαρύς με αποτέλεσμα να μην κάνω καλά rolls. Πρέπει ντε και καλά να ελαφρύνω? Λέω ντε και καλά γιατί ο μόνος τρόπος να ελαφρύνω είναι να αλλάξω weapon ή να βγάλω την shield. 4.Έχω βάλει ένα ash στο weapon (wild strikes, επιλέγοντας heavy) που μου άλλαξε το scaling στο Str σε B. Το Α, Β , C κτλ έχει κάποιο cap? Δηλαδή αν φτάσω το Strength μου πχ 35 απο εκεί και πέρα θα σταματήσει να scalάρει; 5.Τέλος, έχει νόημα να βάζω πόντους στο endurance μόνο και μόνο για να ανεβάσω το weight limit? Από ότι θυμάμαι έχω Str γύρω στο 35, vigor 20 και endurance κάτι λιγότερο από 20. Σορι για το σεντόνι, ευχαριστώ όσους ασχοληθούν. Minor spoilers ahead. Spoiler 1. Όχι τα rememberances σε γενικές γραμμές τα κάνεις dupe για να κάνεις craft και τη 2η επιλογή από τα items που σου δίνουν για craft (Δωμάτιο με το two fingers στο roundtable - μίλα με την καμπούρα/γριά). Souls είναι non factor στο game 22-26k (αν έχεις το golden scarab talisman) όσες φορές θες πχ παίρνεις σε 1-2 λεπτά με 2 arrows.😅 60-80k ομοίως (once όμως) ακόμα πιο γρήγορα αρκεί αν έχεις ένα bleed όπλο. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ START CHAR (εκτός του scarab). 2. Σε νοιάζει το pvp? Έχεις κάποιο target level/min max υπόψη? Γιατί το (+) στα όπλα πρέπει να συμβαδίζει με το level σου κάπως για να βρίσκεις invasions. Να υποθέσω η απάντηση σε όλα αυτά όμως είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ.😅 Οπότε βάζε άφοβα upgrades όποτε βρίσκεις. Το μόνο πρόβλημα που έχει το game στα απλά όπλα (όπως η anchor) είναι ότι ζητάνε πάρα πολλά smithing materials σε σχέση με τα special που θέλουν ένα somber τη φορά... Για μένα αυτό είναι μεγάλη αβλεψία γιατί σε "δένουν" με 1-2 όπλα το πολύ όλο το game μέχρι να βρεις όλα τα bells. Για την ακρίβεια όταν βρεις τα bells το πιο πιθανό είναι να χρειάζεσαι μεγαλύτερο level smithing materials και πάλι... Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα δυστυχώς είναι wiki και speedrun, αλλά αρνούμαι να το κάνω και έτσι έχω φτιάξει 2-3 katana με το ζόρι (η μία έπαιρνε somber), λίγο το bow και λίγο ένα stuff. μια flail και μια ασπίδα (πολύ πιο χαμηλά levels αυτά). Δε ξέρω πραγματικά τι σκεφτόντουσαν. Στην ασπίδα βάζε μόνο ότι θα βρεις μετά bells που μπορείς να τα αγοράσεις. 3. Χρειάζεσαι 66% equip load για mid roll και νομίζω κάτι εξωφρενικό like 33% για fast. Fat roll havel monstrocity imo σε αυτό το game δεν είναι viable. Και δε μιλάω μόνο για το pvp, Πάρα πολλά spam attacks/status effects κλπ που όσο turtling και να κάνεις θα σε φάνε κάποια στιγμή. Δεν έχω δοκιμάσει βέβαια τέτοιο build με το talisman και barricade κλπ, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος. Μπορείς να κερδίσεις αρκετούτσικο equip load από talismans (erdtree favor, arsenal και κυρίως το άλλο από το great jar στο caelid) , mixed physique flask (ένα tear σου δίνει temporary) και άλλο λίγο από το Godrick great rune (+5 end). 4. Όλα αυτά εξαρτώνται από το όπλο και τα "softcaps". Δυστυχώς στο elden ring ακόμα είναι φάση τρελός επιστήμονας. Ενώ στα souls γενικά το soft cap είναι στα ~40 εκτός από spells, miracles ,pyros που συνεχίζουν να σκελάρουν και μετά, σε αυτό το game είναι λίγο αλαλούμ. Μπορεί πχ να σταματά να σκελάρει τόσο καλά στο 40 και στο 60 να ξαναρχίζει... Και για αυτό και βλέπεις players να λένε το meta είναι κάτι εξωφρενικά 150+ κλπ. Εγώ για τον πρώτο char αρνούμαι να μπω σε αυτό το τρυπάκι (μου φαίνεται 2 much). Έτσι αποφάσισα να μείνω 120 level - 40 vig (ενώ το meta είναι 60 + ότι δώσουν τα talismans) και +9 (somber)/+22 όπλα κυρίως για altus/manor/leyndell invasions.Τώρα αν δω ότι πέφτω και πάλι σε endgame chars ίσως αναθεωρήσω. 5. Λοιπόν σε γενικές γραμμές όχι θα έλεγα 20-25 είναι αρκετό. Αλλά επειδή παίζω poise build (με 25 end + talismans), το να έχεις 70+ είναι QoL και σε pvp ενδεχομένως να πιάσει κόσμο απροετοίμαστο. Να ξέρεις το damage reduction από την armor κάνει apply κυρίως στο pve (15% +) στο pvp έχει cap στο 5%. Μια οποιαδήποτε medium armor και 60 vigor + talismans είναι μια χαρά και δε θα πας 1 shot από οτιδήποτε. Τώρα εσύ είσαι ειδική περίπτωση γιατί παίζεις str build με βαριά/αργά όπλα και ίσως χρειάζεσαι poise, οπότε μπορεί και το 30 μαζί με τα talismans να μην είναι αρκετό. 11 ώρες πριν, james9tito είπε Για το build σου το endurance ειναι βασικο. Και θα εχεις medium load Μολις το ανεβασεις με αποτελεσμα να ρολαρεις ευκολοτερα αλλα και θα εχεις stamina για block και για chain attacks. Το Str μεχρι 40 αλλα και παλι δεν κερδιζεις πολλα , εχει soft cap στο 40 νομιζω , ας με διορθωσει καποιος Δεν ισχύει για όλα τα όπλα/weapon arts, είναι WIP το scaling σε αυτό το game. 10 ώρες πριν, james9tito είπε Για το build σου twinblade ή bloοdhound's fang. Ειναι οπλα που μπορεις να βρεις νωρις και μπορουν να σε πανε πολυ μακρια. Αυτά θέλουν quality/dex build. 8 ώρες πριν, Mitroglou7 είπε Αυτό που κάναν με μη farmable smithing stones είναι επιεικώς απαράδεκτο. Και όχι η επιλογή είτε να φάω τη ψυχή μου να ψάξω όλο τον κόσμο ή να διαβάσω σε wiki το που θα βρω smithing bells δεν είναι αποδεκτή. Έπαιξα με uchigatana από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό και δεν είχα ποτέ λόγο να το αλλάξω. Αυτό και μένα είναι το numero uno παράπονο μου στο game. Ίδια εμπειρία έπαιξα το μισό game με uchi και τώρα παίζω ένα weιrd triple katana build 😅 με την nagakiba να είναι πολύ μικρότερο level σε σχέση με την uchi και με την moonveil που παίρνει somber (if you cant beat them join them). Είναι ηλίθιο πόσο εύκολα κάνεις +9 την moonveil νωρίς σχετικά και λιώνεις τα πάντα και πόσο δύσκολο είναι να πας +20 1-2 όπλα από τα άλλα. Και όχι η λύση δεν είναι speedrun + wiki με την moonveil για να βρω τα άλλα bells στο ΠΡΩΤΟ μου run. Για τους NPC σίγουρα έχουν bugάρει κάποια sidequests μου (Hyetta) και τα έχω χάσει, ενώ κάποιους άλλους τους σκότωσα γιατί ξηγήθηκαν μ@λ@κία (fia, prawn boy) ή απλά γιατί νευρίασα επειδή με ανάγκασαν να δω wiki για το που βρίσκονται (Diallos).😁 Αυτό με το τα λεμε later σε open world δε δουλεύει. Γιατί πολύ απλά αν έχεις χάσει νωρίς trigger, στο επόμενο μετά που θα περάσεις, δε θα τους βρεις. Από όλους μόνο ο Boc έχει missable triggers και είναι kk τα λέμε στο επόμενο, σε κάποια άλλη bonefire. Ακολουθούν λίγα Boc spoilers😅 Spoiler Με τον Boc λοιπόν συνέβη το εξής για να καταλάβετε γιατί δε δουλεύει. Σκότωσα τον δράκο στο Limgrave από την αρχή με start char (ez souls). Μετά είπα να πάω στο νησάκι μέσω της demihuman cave για το dragon communion (μαλακία έπρεπε να είχα μιλήσει στον Yura από πριν - η πλάκα είναι στη networkl test το είχα κάνει αλλά μάλλον δε πρέπει να παίζει ρόλο για το quest του). Πήγα στο νησί πήρα pyro και συνέχισα. Έλα μου τώρα όμως τι γίνεται. Βρίσκω τον Βoc στον ίδιο θάμνο με την network test (όλα καλά ως εδώ). Φεύγει τα λέμε bb. Δε δίνω σημασία. Προχωράει το game, προχωράει το game φτάνω έξω από Leyndell, πουθενά ο Βoc.😅 Ε λέω RIP buggαρέ και αυτός. Ανόιγω wiki για τον βλάκα τον Diallos (πολύ ξύλο για το που είναι) και μετά για τον Boc (λέω μάλλον θα έχει την ίδια μοίρα και αυτός).😁 Λοιπόν ο τύπος με περίμενε ΑΚΟΜΑ στη demihuman cave στην αρχή του παιχνιδιού στο Limgrave για να τον "σώσω" FFS. Πέθανα στο γέλιο μιλάμε. Αφού λοιπόν τον "'έσωσα" λέω καλή τύχη τώρα με τα triggers σε όλο το map. πάω στην δεύτερη δεν ήταν, πάω στη τρίτη δεν ήταν κοκ. Τελικά ήταν σε μια στο altus που δεν την είχα βρει ακόμα και βγήκε εκεί. Λοιπόν αυτό παρόλο το αστείο του πράγματος το θεωρώ σωστό design. Αν χάσεις triggers, να βγεις στην τελευταία πιο κοντινή που είναι ο παίχτης. Μακάρι να ήταν και όλοι οι άλλοι έτσι που είναι ξεκάρφωτοι εντελώς που θα βγουν, αν θα βγουν, αν θα τους δεις, μη φας κάποιο mob και δε βγουν, μην προχωρήσεις κάποιο quest κλπ κλπ. Πχ έχω χάσει ήδη 2 talismans από ηλίθια triggers που πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου. Φαντάσου όσο προχωράς ένα sidequest, ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ NPC ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ TRIGGERS ΚΑΙ ITEMS. Εντάξει αγαπάμε Miyazaki αλλά το τερμάτισε εκεί. Ευτυχώς τουλάχιστον άφησε τα trades και δε θα πάει κόσμος νέο ng/ng+ τζάμπα. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από ilos 2 1
petran91 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, ilos είπε Minor spoilers ahead. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου 1. Όχι τα rememberances σε γενικές γραμμές τα κάνεις dupe για να κάνεις craft και τη 2η επιλογή από τα items που σου δίνουν για craft (Δωμάτιο με το two fingers στο roundtable - μίλα με την καμπούρα/γριά). Souls είναι non factor στο game 22-26k (αν έχεις το golden scarab talisman) όσες φορές θες πχ παίρνεις σε 1-2 λεπτά με 2 arrows.😅 60-80k ομοίως (once όμως) ακόμα πιο γρήγορα αρκεί αν έχεις ένα bleed όπλο. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ START CHAR (εκτός του scarab). 2. Σε νοιάζει το pvp? Έχεις κάποιο target level/min max υπόψη? Γιατί το (+) στα όπλα πρέπει να συμβαδίζει με το level σου κάπως για να βρίσκεις invasions. Να υποθέσω η απάντηση σε όλα αυτά όμως είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ.😅 Οπότε βάζε άφοβα upgrades όποτε βρίσκεις. Το μόνο πρόβλημα που έχει το game στα απλά όπλα (όπως η anchor) είναι ότι ζητάνε πάρα πολλά smithing materials σε σχέση με τα special που θέλουν ένα somber τη φορά... Για μένα αυτό είναι μεγάλη αβλεψία γιατί σε "δένουν" με 1-2 όπλα το πολύ όλο το game μέχρι να βρεις όλα τα bells. Για την ακρίβεια όταν βρεις τα bells το πιο πιθανό είναι να χρειάζεσαι μεγαλύτερο level smithing materials και πάλι... Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα δυστυχώς είναι wiki και speedrun, αλλά αρνούμαι να το κάνω και έτσι έχω φτιάξει 2-3 katana με το ζόρι (η μία έπαιρνε somber), λίγο το bow και λίγο ένα stuff. μια flail και μια ασπίδα (πολύ πιο χαμηλά levels αυτά). Δε ξέρω πραγματικά τι σκεφτόντουσαν. Στην ασπίδα βάζε μόνο ότι θα βρεις μετά bells που μπορείς να τα αγοράσεις. 3. Χρειάζεσαι 66% equip load για mid roll και νομίζω κάτι εξωφρενικό like 33% για fast. Fat roll havel monstrocity imo σε αυτό το game δεν είναι viable. Και δε μιλάω μόνο για το pvp, Πάρα πολλά spam attacks/status effects κλπ που όσο turtling και να κάνεις θα σε φάνε κάποια στιγμή. Δεν έχω δοκιμάσει βέβαια τέτοιο build με το talisman και barricade κλπ, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος. Μπορείς να κερδίσεις αρκετούτσικο equip load από talismans (erdtree favor, arsenal και κυρίως το άλλο από το great jar στο caelid) , mixed physique flask (ένα tear σου δίνει temporary) και άλλο λίγο από το Godrick great rune (+5 end). 4. Όλα αυτά εξαρτώνται από το όπλο και τα "softcaps". Δυστυχώς στο elden ring ακόμα είναι φάση τρελός επιστήμονας. Ενώ στα souls γενικά το soft cap είναι στα ~40 εκτός από spells, miracles ,pyros που συνεχίζουν να σκελάρουν και μετά, σε αυτό το game είναι λίγο αλαλούμ. Μπορεί πχ να σταματά να σκελάρει τόσο καλά στο 40 και στο 60 να ξαναρχίζει... Και για αυτό και βλέπεις players να λένε το meta είναι κάτι εξωφρενικά 150+ κλπ. Εγώ για τον πρώτο char αρνούμαι να μπω σε αυτό το τρυπάκι (μου φαίνεται 2 much). Έτσι αποφάσισα να μείνω 120 level - 40 vig (ενώ το meta είναι 60 + ότι δώσουν τα talismans) και +9 (somber)/+22 όπλα κυρίως για altus/manor/leyndell invasions.Τώρα αν δω ότι πέφτω και πάλι σε endgame chars ίσως αναθεωρήσω. 5. Λοιπόν σε γενικές γραμμές όχι θα έλεγα 20-25 είναι αρκετό. Αλλά επειδή παίζω poise build (με 25 end + talismans), το να έχεις 70+ είναι QoL και σε pvp ενδεχομένως να πιάσει κόσμο απροετοίμαστο. Να ξέρεις το damage reduction από την armor κάνει apply κυρίως στο pve (15% +) στο pvp έχει cap στο 5%. Μια οποιαδήποτε medium armor και 60 vigor + talismans είναι μια χαρά και δε θα πας 1 shot από οτιδήποτε. Τώρα εσύ είσαι ειδική περίπτωση γιατί παίζεις str build με βαριά/αργά όπλα και ίσως χρειάζεσαι poise, οπότε μπορεί και το 30 μαζί με τα talismans να μην είναι αρκετό. Καταρχάς σε ευχαριστώ για τις υπεραναλυτικές απαντήσεις. Πραγματικά δεν ξέρω πώς κόλλησα σε τόσο πολύπλοκο παιχνίδι που δεν εξηγεί και τίποτα καλά καλά. Λίγο bloodborne είχα δοκιμάσει και λίγο demons souls και τα παράτησα άμεσα! Να πω ότι pvp μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Πρώτα να δω που παν τα 4 και μετά αν τελειώσω την ιστορία και εξακολουθώ να θέλω να παίζω βλέπουμε για pvp. 8 ώρες πριν, ilos είπε Για μένα αυτό είναι μεγάλη αβλεψία γιατί σε "δένουν" με 1-2 όπλα το πολύ όλο το game μέχρι να βρεις όλα τα bells Explain please σε ποια bells αναφέρεσαι 8 ώρες πριν, ilos είπε και άλλο λίγο από το Godrick great rune (+5 end) Αυτό το έχω ήδη αλλά το βλέπω εκεί να κάθεται. Το κάνω κάτι? 8 ώρες πριν, ilos είπε Στην ασπίδα βάζε μόνο ότι θα βρεις μετά bells που μπορείς να τα αγοράσεις. Κι εδώ ένα explain please. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από petran91
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα