Προς το περιεχόμενο

Elden Ring [PS4][PS5][Xbox One][Xbox Series S|X]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, AnimaTronic είπε

Αυτό το έπαθα κι εγώ. Αντί να ξεκινήσω να παίζω, με είχε πιάσει μια ΕΠΙΚΗ μ@λακια και ΕΠΡΕΠΕ να βγάλω τον Tree Sentinel με starting char... Αφού τον έβγαλα με Astrologer, Prisoner και Samurai, ηρέμησα, έσβησα τα πάντα και ξεκίνησα να παίζω...

Ο Δένδριας δεν είναι τίποτα μπροστά στον Χωνευτηριάρη (no offense), πάλι έχασα 1-2 ώρες με starting char μέχρι να καταλάβω που πρέπει να κάτσεις αλλά μετά είναι πιο πολύ test to patience. Βέβαια τον έπαιξα με samurai (χωρίς bleed θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα).

6 ώρες πριν, polakis21 είπε

Πως ξερετε αν εχετε καθαρισει μια περιοχη; Ετσι στην τυχη ή υπαρχει κατι που να σας το δειχνει;

Ανοίγεις το interactive map στο wiki και προσπαθείς να θυμηθείς αν έχεις αφήσει κάτι crucial (good luck με τα γεράματα και το alzheimer).😁

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, ilos είπε

Καλή τύχη να βρεις τους NPC σε αυτό το αχανές world χωρίς τυφλοσούρτη.

Γιατί χρειάζονται τα questline τους για όλα τα endings και το 100%

Για 100% trophies/achievements,δεν χρειάζονται.

Για 100% γενικά στο παιχνίδι, αν δεν κάνω λάθος ακόμα το ψάχνουν γιατί δεν είναι καν δεδομένο πόσα ακριβώς τέλη υπάρχουν,και άρα τι ακριβώς χρειάζονται.

Για τα 3 κεντρικά πάντως,όχι δεν χρειάζεσαι τα quests τους πέραν από το ένα της κοπελιάς.

6 ώρες πριν, polakis21 είπε

Πως ξερετε αν εχετε καθαρισει μια περιοχη; Ετσι στην τυχη ή υπαρχει κατι που να σας το δειχνει;

Θεωρητικά το  μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις στο internet μια εικόνα που να δείχνει στον χάρτη την τοποθεσία για τα πάντα(και αρα να συγκρίνεις τι εχεις κάνει και τι έχεις αφήσει), αν και στην πράξη μάλλον  ότι βρεις εσύ μόνος σου από explore,πηγαίνοντανς από την μια άκρη στην άλλη.

Εχει πάρα πολλά missable πράγματα το παιχνίδι για να τα βρείς όλα μόνος σου,τουλάχιστον στο πρώτο run.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Btw και εγώ έχω 100+ ώρες και έχω φάει 3  main demigods και άλλους τόσους optional. 😁

Spoiler

Αλλά μιλάμε για εντελώς blind run (μόνο το map άνοιγμα αφού φύγω από την περιοχή), το festival που δεν ήξερα πως γίνεται trigger και το Rannis quest σε ένα σημείο (όχι ολόκληρο) γιατί νόμιζα μου είχε bugάρει όπως το άλλο με την Hyetta (είδα και εκεί το wiki και άκρη δεν έχω βγάλει - μάλλον επειδή έφαγα το μάτι του Sauron RIP). Είμαι σίγουρος ότι θα βγάλω 1/5 sidequests στο τέλος και πολλά λέω. Πάρα πολλούς NPC δε τους έχω ξαναδεί. Τον Βog μετά την cave ή τον Diallos μετά το roundtable. Κάποιους τους μαχαιρομούνιασα και μάλλον έκανα break αν είχαν questlines (το prawn boy γιατί είχε το θράσος να μου πουλήσει κλεψιμέϊκα ενώ είχε αυτές τις τιμές στα θαλασσινά) και τελευταία την Fia με πόνο καρδιάς γιατί ήταν toxic waifu - now Ranni is mah best waifu.🤣

8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Για 100% trophies/achievements,δεν χρειάζονται.

Για 100% γενικά στο παιχνίδι, αν δεν κάνω λάθος ακόμα το ψάχνουν γιατί δεν είναι καν δεδομένο πόσα ακριβώς τέλη υπάρχουν,και άρα τι ακριβώς χρειάζονται.

Για τα 3 κεντρικά πάντως,όχι δεν χρειάζεσαι τα quests τους πέραν από το ένα της κοπελιά

Είχα την εντύπωση ότι χρειάζεσαι όλα τα endings/questlines για 100%. Sorry my bad then.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Είχα την εντύπωση ότι χρειάζεσαι όλα τα endings/questlines για 100%. Sorry my bad then.

Για 100% trophies/achievements μόνο 2 questlines πρέπει να κάνεις ευτυχώς

Spoiler

της Ranni και της Fia για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Δημοσ.

Σήμερα το ξεκίνησα κι εγώ! Πρώτο μου Souls game!!Δεν ξέρω που παν τα τέσσερα, πεθαίνω από κάθε πιθανό και απίθανο mob, αλλά για κάποιο λόγο το απολαμβάνω. Με το που βγήκα στο ξεφωτο έπαθα πλάκα με το περιβάλλον. Είδα και τον παλίκαρο πάνω στο άλογο να με περιμένει αλλά δεν πλησίασα καν ακόμα!! Πάμε στα τύφλα και όπου βγει!!

• Like 9
Δημοσ.

Λόγω μειωμένου χρόνου το πάω πολύ αργά. Προσπαθώ να εξερευνώ και να καθαρίζω την κάθε περιοχή που επισκέπτομαι.Εφαγα τους δύο λεβέντες στο κάστρο και πάω παρακάτω. Κατά λάθος έπεσα σε να boss το οποίο με κατέβασε με ένα χιτ πριν καταλάβω τι έγινε, δυστυχώς δε θυμάμαι σε ποιο σημείο του κάστρου είναι....🤔 μήπως και πάρω το αίμα μου πίσω χαχα

Έχω να κολλήσω έτσι με παιχνίδι από εποχές Witcher 3....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Group therapy έχουμε γίνει εδώ μέσα και δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο.

Είπα να τελειώσω πρώτα το Forbidden West και μετά να ασχοληθώ σοβαρά με το Elden.

Φρονώ πως το νήμα θα βοηθήσει αρκετά εμάς που δεν έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν με souls games.

Επεξ/σία από Lobo10
  • Like 5
Δημοσ.

Και εγώ πρωτάρης From. Είχα επιχειρήσει και Bloodborne αλλά έφτασα μέχρι Father Gascogne και το πάρατησα.

Εδω πάνε πολύ καλύτερα τα πράγματα έχεις τα fast travel σου, έχεις τα statues of Marika δεν είναι μαζοχισμός πλέον το παιχνίδι. Μπορείς να κανείς progress. 

Μην αγχώνεστε πολύ πάντως για το αν αφήσατε πράγματα πίσω. Στην χειρότερη θα τα κάνετε στο New Game+. 

Confessor παίζω κοντά στο 60lvl έχω φάει μέχρι και Renalla και τώρα είμαι στην περιπλάνηση. 

• Like 5
Δημοσ.
14 ώρες πριν, jokul7 είπε

Σα βγεις στον πηγαιμό για το Elden Tree,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Tα Bosses και τους Demigods,
τον θυμωμένο Radahn μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρείς,
αν με τον Torrent τα προσπεράσεις και πίσω σου τ'αφήσεις.

Πάντα στον νου σου νάχεις τo Elden Tree.
Το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
και γέρος πια ν' αράξεις στο δεντρί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει το Elden Tree.

To Elden Tree σ' έδωσε το ωραίο ταξίδι.
Χωρίς αυτό δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Αλλο δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχικό το βρεις, το Elden Tree δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες τα Elden Trees τι σημαίνουν.

Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος χειριστης
των χαρακτηρων των melee, των τοξων και των μαγων,
και θα πεθάνω μια βραδιά σαν όλες τις βραδιές,
χωρίς να σχίσω τη γραμμη του health των αντιπαλων.

Θα πάψω πια για platinum και trophies να μιλώ,
οι φίλοι θα νομίζουνε πως τα ‘χω πια ξεχάσει,
κι η μάνα μου χαρούμενη θα λέει σ’ όποιον ρωτά:
“Ήταν μια λόξα νεανική, μα τώρα έχει περάσει”

Μα ο εαυτός μου μια βραδιά εμπρός μου θα υψωθεί
και λόγο ως ένας δικαστής στυγνός θα μου ζητήσει,
κι αυτό το ανάξιο χέρι μου που τρέμει θα οπλιστεί,
θα σημαδέψει κι άφοβα το game θα ξανα ανοιξει.

Κι εγώ που τόσο επόθησα να δω τερματισμο,
παρατησα ΦΙΦΙΑ και PRO και games αηδιες,
θα ‘χω ένα θάνατο κοινό και θλιβερό πολύ
και μια κηδεία σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Fulgore είπε

Για 100% trophies/achievements μόνο 2 questlines πρέπει να κάνεις ευτυχώς

Απόκρυψη περιεχομένων

της Ranni και της Fia για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Εκατσα ειδα στο wiki τι χρειάζεται χονδρικά για αυτα. Ευτυχως δεν τα εχω χασει ακομα (τα εχω προχωρήσει αρκετα μάλιστα) αλλα χωρίς οδηγο είναι σχεδον αδύνατο να τα τελειωσεις... ειδικα το πρωτο. Και νομιζα οτι το quest του λυκου ήταν περίπλοκο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, klainmaingr είπε

Εκατσα ειδα στο wiki τι χρειάζεται χονδρικά για αυτα. Ευτυχως δεν τα εχω χασει ακομα (τα εχω προχωρήσει αρκετα μάλιστα) αλλα χωρίς οδηγο είναι σχεδον αδύνατο να τα τελειωσεις... ειδικα το πρωτο. Και νομιζα οτι το quest του λυκου ήταν περίπλοκο...

Μια που ανεφερες τον λυκο τον συναντησα 1η φορα (ακολουθουν spoiler κ για side quest αλλου βασικου χαρακτηρα)

Spoiler

Πριν τη μαχη του radahn κ νομιζα οτι εχασα το quest της ranni γιατι δε μου εβγαινε σαν phantom . Μετα διαβασα καλυτερα το guide  κ ειδα οτι επρεπε να μιλησω στη κουκλα σε συγκεριμενο grace . Ελα ρε from το ξεσκισες ποιος θα το σκεφτει αυτο ??

Σχετικα με ενα μηχανισμο gameplay που θεωρειται κ ειναι σπασμεννο

Spoiler

Το mimic ashe μου αρεσει . Σκασιλα μου αν δεν εχω challenge σε boss που αντιμετοπιζω 2η και 3η φορα . Ενταξει για τα main boss θα δοκιμασω κ μονος μου στην αρχη κ αν πεσει πολυ ξυλο θα το χρησιμοποιησω . Επισης μου αρεσε πολυ που ειχα το mimic και αλογακι ταυτοχρονα σε 2 boss καλη φαση 

Επεξ/σία από nickk0kkav
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει δεν παίζουν αυτά που γίνονται στα side quests! Τρομερά σκηνικά! Πρέπει να δω τα πάντα!

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΕΠΟΣ!

Επεξ/σία από jokul7
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είναι το πρώτο souls τύπου παιχνίδι που παίζω σοβαρά στις 17 ώρες και 40lvl που είμαι τώρα έχω κάποιες βασικές απορίες.

Παίζω με vagabond που είδα ότι γενικά είναι η πιο noob friendly επιλογή. Πέρασα χθες τον godrick σχετικά εύκολα (7-8 tries).

1.Θέλω να ρωτήσω αρχικά αυτό που πετάει (ξεχνάω το όνομα που δίνει 20k runes αν το χρησιμοποιήσω), να το κάνω duplicate και να το χρησιμοποιήσω ή να το κρατήσω για αργότερα;

2.Επίσης έχω για weapon μία rusted anchor(https://eldenring.wiki.fextralife.com/Rusted+Anchor) +4 μαζί με την brass shield (https://eldenring.wiki.fextralife.com/Brass+Shield). Να συνεχίσω να βάζω + στο weapon ή δεν αξίζει; Επίσης έχει νόημα να κάνω + την shield?

3.Έχω γίνει βαρύς με αποτέλεσμα να μην κάνω καλά rolls. Πρέπει ντε και καλά να ελαφρύνω? Λέω ντε και καλά γιατί ο μόνος τρόπος να ελαφρύνω είναι να αλλάξω weapon ή να βγάλω την shield.

4.Έχω βάλει ένα ash στο weapon (wild strikes, επιλέγοντας heavy) που μου άλλαξε το scaling στο Str σε B. Το Α, Β , C κτλ έχει κάποιο cap? Δηλαδή αν φτάσω το Strength μου πχ 35 απο εκεί και πέρα θα σταματήσει να scalάρει;

5.Τέλος, έχει νόημα να βάζω πόντους στο endurance μόνο και μόνο για να ανεβάσω το weight limit? Από ότι θυμάμαι έχω Str γύρω στο 35, vigor 20 και endurance κάτι λιγότερο από 20.

Σορι για το σεντόνι, ευχαριστώ όσους ασχοληθούν.

Επεξ/σία από petran91
  • Like 1
Δημοσ.

Για το build σου το endurance ειναι βασικο. Και θα εχεις medium load Μολις το ανεβασεις με αποτελεσμα να ρολαρεις ευκολοτερα αλλα και θα εχεις stamina για block και για chain attacks. Το Str μεχρι 40 αλλα και παλι δεν κερδιζεις πολλα , εχει soft cap στο 40 νομιζω , ας με διορθωσει καποιος

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, klainmaingr είπε

αλλα χωρίς οδηγο είναι σχεδον αδύνατο να τα τελειωσεις... ειδικα το πρωτο. Και νομιζα οτι το quest του λυκου ήταν περίπλοκο...

Γενικά τα side quests χωρις οδηγό...απλά τα βλέπεις στο youtube :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...