Προς το περιεχόμενο

Elden Ring [PS4][PS5][Xbox One][Xbox Series S|X]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xavier είπε

θεωρειτε οτι ειναι πιο ευκολο απο τα υπολοιπα παιχνιδια της from? Σε αρκετα σημεια εχω την εντυπωση οτι σου δινει περισσοτερα εφοδια απο οποιοδηποτε αλλο souls παιχνιδι για να γινεις overpowered. Αρκετα μετα, πιο ψυχραιμα, νομιζω οτι ειναι πιο προσβασιμο για νεους παιχτες.

Και ναι και οχι, αναλογα τι build θα παιξεις, σε ποιες περιοχες θα πας πρωτα, ποσο cheese θελεις να κανεις κλπ. Θα το εβαζα ευκολοτερο απο το Bloodborne σιγουρα, στα υπολοιπα θα ελεγα on par με Ds3

Δημοσ.

Το DS3, χωρίς τα DLCs, μου φαίνεται ευκολότερο. Ορισμένα Bosses του Elden Ring είναι πολύ επιθετικά, δύσκολα παίρνεις ανάσα. Επίσης όπως είπα και πάνω, έχουν κόψει αρκετό frustration και ίσως γι' αυτό να φαίνεται ευκολότερο, αλλά δεν είναι, θέλει να την ιδρώσεις τη φανέλα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωστοσο αυτη η δυνατοτητα του να φυγεις απο ενα boss και να επιστρεψεις 20 λεβελ δυνατοτερος δεν υπηρχε χωρις απειρο grinding...εδω ανεβαζεις λεβελ με μηδεν farming.

ενω και αρκετα απο τα δυνατοτερα bosses, ειναι εντελως προαιρετικα.

τεσπα, τωρα εφτασα στο mt gelmir. θα εχω καλυτερη εικονα  τελειωσω το παιχνιδι.

Επεξ/σία από xavier
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jokul7 είπε

Το DS3, χωρίς τα DLCs, μου φαίνεται ευκολότερο. Ορισμένα Bosses του Elden Ring είναι πολύ επιθετικά, δύσκολα παίρνεις ανάσα. Επίσης όπως είπα και πάνω, έχουν κόψει αρκετό frustration και ίσως γι' αυτό να φαίνεται ευκολότερο, αλλά δεν είναι, θέλει να την ιδρώσεις τη φανέλα.

Κοιτα ετσι φαινεται αρχικα αλλα το παιχνιδι σου δινει πολλα εργαλεια με κυριο τα spirits imo, στον Nameless King για παραδειγμα δεν σου εδινε τιποτα ηταν καθαρα skill check μαχη και μιλαμε για ενα πολυ επιθετικο boss στο οποιο αν τυχαινε να παιζεις faith build καλη τυχη. Προφανως μιλαω καθαρα χωρις το co-op κομματι στη μεση και για τα 2 παιχνιδια.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, ADHD είπε

Κοιτα ετσι φαινεται αρχικα αλλα το παιχνιδι σου δινει πολλα εργαλεια με κυριο τα spirits imo, στον Nameless King για παραδειγμα δεν σου εδινε τιποτα ηταν καθαρα skill check μαχη και μιλαμε για ενα πολυ επιθετικο boss στο οποιο αν τυχαινε να παιζεις faith build καλη τυχη. Προφανως μιλαω καθαρα χωρις το co-op κομματι στη μεση και για τα 2 παιχνιδια.

Πιστεύω παίζει ρόλο και με ποια σειρά έχεις παίξει τα παιχνίδια της fromsoft..Εγώ που έπαιξα πρώτα το σέκιρο και μετά το dark souls 3 μου φάνηκε εύκολο το dark souls....Επίσης στα souls ανεβαίνεις λεβελ και κανείς τη ζωή σου πιο εύκολη ενώ το σέκιρο είναι σχεδόν καθαρά skill..Πιστεύω η δυσκολία του elden ring είναι πάνω κάτω ίδια με του dark souls 3 και αν ασχοληθείς σοβαρά θα το τέρματισεις. Στο sekiro για να το τέρματισεις πρέπει να γίνεις κανονικός σαμουράι για να δεις τίτλους τέλους,όταν το έπαιζα στον ύπνο μου έβλεπα ονειρα με parry κ attack

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, xavier είπε

ωστοσο αυτη η δυνατοτητα του να φυγεις απο ενα boss και να επιστρεψεις 20 λεβελ δυνατοτερος δεν υπηρχε χωρις απειρο grinding...εδω ανεβαζεις λεβελ με μηδεν farming.

ενω και αρκετα απο τα δυνατοτερα bosses, ειναι εντελως προαιρετικα.

τεσπα, τωρα εφτασα στο mt gelmir. θα εχω καλυτερη εικονα  τελειωσω το παιχνιδι.

Το παιχνίδι μπορεί στην αρχή να είναι πιο προσβάσιμο και εύκολο , αλλά ανεβαίνει απότομα η δυσκολία μετά τις 2 πρώτες περιοχές όταν πας Caelid και μετά(το βλέπεις αυτό και στα σχόλια στο θέμα πως ξαφνικά μειώθηκαν μετά το Stormveil castle).

Γιαυτό και σου δίνει και τα Ashes που μπορείς να τα χρησιμοποιείς μόνο σε συγκεκριμένα σημεία.

Γενικά δεν είναι το δυσκολότερο παιχνίδι της σειράς επειδή έχεις πολλές περισσότερες επιλογές σαν παίχτης

• μπορείς να κάνεις respect όποτε θές
  • μπορείς να φαρμάρεις για levels από νωρίς 
  • προσθήκη αλόγου στους έξω χώρους ,
  • Ashes(mimic γκούχου γκουχου)+co op summons

αλλά έχει πολλά σημεία από την μέση και μετά που δίνει πόνο αν δεν προσέχεις.

Για όσους έχουν πχ απορία για την κοπελιά από την collectors edition, αυτή είναι το κερασάκι στην τούρτα από πλευράς δυσκολίας στο παιχνίδι.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, jimtriol είπε

Πιστεύω παίζει ρόλο και με ποια σειρά έχεις παίξει τα παιχνίδια της fromsoft..Εγώ που έπαιξα πρώτα το σέκιρο και μετά το dark souls 3 μου φάνηκε εύκολο το dark souls....Επίσης στα souls ανεβαίνεις λεβελ και κανείς τη ζωή σου πιο εύκολη ενώ το σέκιρο είναι σχεδόν καθαρά skill..Πιστεύω η δυσκολία του elden ring είναι πάνω κάτω ίδια με του dark souls 3 και αν ασχοληθείς σοβαρά θα το τέρματισεις. Στο sekiro για να το τέρματισεις πρέπει να γίνεις κανονικός σαμουράι για να δεις τίτλους τέλους,όταν το έπαιζα στον ύπνο μου έβλεπα ονειρα με parry κ attack

Κοιτα γενικα το πρωτο παιχνιδι της FROM που θα παιξεις ειναι και το δυσκολοτερο επειδη δεν γνωριζεις τους μηχανισμους, τι να περιμενεις κλπ. Το Sekiro ξεφευγει εντελως σαν λογικη, ειναι πιο κοντα στα παλια Ninja Gaiden  παρα σε souls αλλα για καποιο λογο δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα, απλα επρεπε να ξε-μαθω οτι ηξερα απο τα souls. Το deflect window ειναι αρκετα γενναιόδωρο στο Sekiro απλα δεν εχει την λογικη "spam R1, roll, spam R1 ξανα" με την οποια μπορει να περασεις bosses 1st-2nd try στα souls. Πρεπει να μελετησεις το pattern και οταν το μαθεις βγαινουν ολα τα bosses σχετικα consistent.

Το Bloodborne απο την αλλη ηταν πολυ πιο γρηγορο σε σχεση με τα παραδοσιακα souls που ειχαμε συνηθισει μεχρι τοτε, επισης τα bosses ειχαν erratic patterns καθως και ειχε και τα defile dungeon, προσωπικα το βρισκω το δυσκολοτερο αλλα και το αγαπημενο μου μεχρι στιγμης.

Δημοσ.

Το προαισθημα μου λοιπον μου ειπε να παω νοτια και ετσι εκανα.

Πολυ μεθοδικα σκοτωσα κατι πετρινες ορθιες μπαλες, κατι απεθαντα goblin και εσπαγα νεκροκεφαλες. Πηρα και τα πρωτα 3 lvl. 

Εφτασα στην εισοδο ενος καστρου και αφου ξεπαστρεψα τον πρωτο φρουρο και ετοιμαζομουν να κανω το ιδιο και στον διπλανο του, με σκοτωσε ενας δειλος που ουτε καν τον ειδα, με πυρινα βελη. 

Αφου λοιπον πηρα πισω τις ψυχες μου με σκοπο να ειμαι πιο προσεκτικος, στο δρομο για το καστρο παλι, σκοτωσα 3 ζομποειδη. Και απο το πουθενα εμφανιστηκε μια αρκουδα. Την συνεχεια την αντιλαμβανεστε

To be continued... 

Δημοσ.

Στην αρχη ειναι πιο προσβασιμο ναι τωρα ομως ειμαι γυρω στις 40 ωρες κ εξερευνω αλλες περιοχες. Λοιπον ενω κανω ΠΟΛΥ damage κ λεω ενταξει το εχω ανετα με 2 hit με ριχνουν . Δε ξερω αν εκανα χαζομαρα στο leveling μιας κ παω hybrid str και int   ...Δε νομιζω ομως ειμαι εμπειρος απλα ειχα αφησει το vigor στο 14 κ με ειχαν ολοι μονοχιτο . Τωρα στο 19 παλευεται . Μαλλον πρεπει να ανεβει πολυ ακομα μιας κ παιζω κυριως melee κ οι εχθροι δεν αστειευονται 

Σχετικα με τη δυσκολια πετυχα αυτο το πολυ ενδιαφερον αρθρο  . Δε ξερω αν ισχυει ακομα , δεν εχει σποιλερς παντως 

https://www.powerpyx.com/is-elden-ring-harder-or-easier-than-dark-souls-demons-souls-bloodborne-sekiro/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Στην αρχη ειναι πιο προσβασιμο ναι τωρα ομως ειμαι γυρω στις 40 ωρες κ εξερευνω αλλες περιοχες. Λοιπον ενω κανω ΠΟΛΥ damage κ λεω ενταξει το εχω ανετα με 2 hit με ριχνουν . Δε ξερω αν εκανα χαζομαρα στο leveling μιας κ παω hybrid str και int   ...Δε νομιζω ομως ειμαι εμπειρος απλα ειχα αφησει το vigor στο 14 κ με ειχαν ολοι μονοχιτο . Τωρα στο 19 παλευεται . Μαλλον πρεπει να ανεβει πολυ ακομα μιας κ παιζω κυριως melee κ οι εχθροι δεν αστειευονται 

Σχετικα με τη δυσκολια πετυχα αυτο το πολυ ενδιαφερον αρθρο  . Δε ξερω αν ισχυει ακομα , δεν εχει σποιλερς παντως 

https://www.powerpyx.com/is-elden-ring-harder-or-easier-than-dark-souls-demons-souls-bloodborne-sekiro/

Μα για αυτό λέμε ότι δε παίζει ρόλο το armor στα souls και γενικά φοράς ότι σου αρέσει αισθητικά αρκεί να μη κάνεις fatroll, Ότι λεβελ και να είσαι η φιλοσοφία είναι να μη χτυπηθεις .Σε boss ότι λεβελ και να είσαι ότι armor και να έχεις το ίδιο damage πάνω κάτω θα φας....Στο online παίζει ένα μικρό ρόλο το poise του armor σε pvp .Καλύτερη άμυνα να μη τρως χτυπήματα καθόλου και να ανεβάσεις όσο μπορείς το vigor τουλάχιστον στην αρχη

Επεξ/σία από jimtriol
  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Πάνω κάτω αυτά που είχα γράψει και εγώ πιο πάνω και επιβεβαιώνει και αυτό που έγραψα περί τερματισμού

Only truly dedicated players will make it to the end.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Sekiro ήταν, είναι και θα είναι μάλλον, το δυσκολότερο game που θα βγάλει ποτέ η from soft. Τα υπόλοιπα games αποσπασματικά έχουν κάποιες δύσκολες περιοχές/bosses. Αν και δεν έχω τελειώσει ακόμα το game, το ER σου δίνει πάρα πολλά tools με τα weapon arts/spells/summons για να κάνεις burst damage και να έχεις balance (ή και να είσαι OP). Μόνο με r1/r2 χωρίς summons/weapon arts solo θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο tbh με κάποια διπλά/τριπλά bosses που στη πέφτουν με τη μία και δε προλαβαίνεις να ανασάνεις σε κάποια dungeons. Εκεί θες burst damage/aoe που συνήθως έχουν τα weapon arts ή κάτι να τα απασχολεί για να τα βγάλεις πέρα.

Από εκεί και πέρα ο καθένας παίζει όπως γουστάρει σαφώς, θες να παίξεις μόνο με r1/r2s purist be my guest. Μην κλαίγεσαι όμως αν μετά από 100 προσπάθειες έφαγες με το ζόρι τα τριπλά crysttaline bosses που τάνκαραν κάργα επειδή είχες non strike weapon.😁

Τα μόνα μου παράπονα με το game είναι ότι είναι υπερβολικά χαοτικό/overwelming και ειδικά στους NPCs/sidequests πάρα πολύ κρυψίνοιο και με δύστροπα triggers. Δε θυμάμαι σε προηγούμενα games τους να κοίταξα wiki τόσο νωρίς (πάντα το τσέκαρα πριν τερματίσω) όσο σε αυτό το game μόνο και μόνο για να ξεκολλήσω (festival γκουχ γκουχ) και να κάνω progress.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ενδιαφέρεται κάνεις η Bandai Namco EU έκανε restock τις Collector’s. Όποιος προλάβει.

https://store.bandainamcoent.com/elden-ring-collectors-edition/?utm_source=Klaviyo&utm_medium=email&utm_campaign=Elden Ring Collector's Edition (XMfYgy)&utm_content=Shop Now

43 λεπτά πριν, ilos είπε

Το Sekiro ήταν, είναι και θα είναι μάλλον, το δυσκολότερο game που θα βγάλει ποτέ η from soft. Τα υπόλοιπα games αποσπασματικά έχουν κάποιες δύσκολες περιοχές/bosses. Αν και δεν έχω τελειώσει ακόμα το game, το ER σου δίνει πάρα πολλά tools με τα weapon arts/spells/summons για να κάνεις burst damage και να έχεις balance (ή και να είσαι OP). Μόνο με r1/r2 χωρίς summons/weapon arts solo θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο tbh με κάποια διπλά/τριπλά bosses που στη πέφτουν με τη μία και δε προλαβαίνεις να ανασάνεις σε κάποια dungeons. Εκεί θες burst damage/aoe που συνήθως έχουν τα weapon arts ή κάτι να τα απασχολεί για να τα βγάλεις πέρα.

Από εκεί και πέρα ο καθένας παίζει όπως γουστάρει σαφώς, θες να παίξεις μόνο με r1/r2s purist be my guest. Μην κλαίγεσαι όμως αν μετά από 100 προσπάθειες έφαγες με το ζόρι τα τριπλά crysttaline bosses που τάνκαραν κάργα επειδή είχες non strike weapon.😁

Τα μόνα μου παράπονα με το game είναι ότι είναι υπερβολικά χαοτικό/overwelming και ειδικά στους NPCs/sidequests πάρα πολύ κρυψίνοιο και με δύστροπα triggers. Δε θυμάμαι σε προηγούμενα games τους να κοίταξα wiki τόσο νωρίς (πάντα το τσέκαρα πριν τερματίσω) όσο σε αυτό το game μόνο και μόνο για να ξεκολλήσω (festival γκουχ γκουχ) και να κάνω progress.

Αυτό με τα stories των NPCs ισχύει. Αν σε προηγούμενα games δυσκολευόσουν μια φορά να βρεις την επόμενη τοποθεσία που θα εμφανιστούν, στο ER πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να τους ξανά συναντήσεις κάποιες φορές.

Ενώ στην αρχή σου έλεγαν λίγο πιο ξεκάθαρα τι περιμένουν από εσένα, από κάποιο σημείο και μετά πρέπει να σαρωνεις ολο το χάρτη αν δεν θέλεις να χρησιμοποιείς guide. Ήδη απέτυχα σε ένα sidequest, επειδή έφαγα ένα boss πριν μιλήσω σε ένα συγκεκριμένο NPC. 

Εν τω μεταξύ μιας και αναφέρω το χάρτη, με σοκάρει συνεχώς πόσο μεγάλος είναι. Εκεί που λέω ότι τα είδα όλα, ξεκλειδώνω κι αλλά κομμάτια και λέω «Πλάκα μας κάνουν.»

Επεξ/σία από Charismo
  • Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Charismo είπε

Αν ενδιαφέρεται κάνεις η Bandai Namco EU έκανε restock τις Collector’s. Όποιος προλάβει.

https://store.bandainamcoent.com/elden-ring-collectors-edition/?utm_source=Klaviyo&utm_medium=email&utm_campaign=Elden Ring Collector's Edition (XMfYgy)&utm_content=Shop Now

Αυτό με τα stories των NPCs ισχύει. Αν σε προηγούμενα games δυσκολευόσουν μια φορά να βρεις την επόμενη τοποθεσία που θα εμφανιστούν, στο ER πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να τους ξανά συναντήσεις κάποιες φορές.

Ενώ στην αρχή σου έλεγαν λίγο πιο ξεκάθαρα τι περιμένουν από εσένα, από κάποιο σημείο και μετά πρέπει να σαρωνεις ολο το χάρτη αν δεν θέλεις να χρησιμοποιείς guide. Ήδη απέτυχα σε ένα sidequest, επειδή έφαγα ένα boss πριν μιλήσω σε ένα συγκεκριμένο NPC. 

Εν τω μεταξύ μιας και αναφέρω το χάρτη, με σοκάρει συνεχώς πόσο μεγάλος είναι. Εκεί που λέω ότι τα είδα όλα, ξεκλειδώνω κι αλλά κομμάτια και λέω «Πλάκα μας κάνουν.»

Στο Ds3 στο πρώτο walkthrough ανάθεμα κ αν καταλαβα τι γινόταν και ποια ήταν τα sidequest,δε πέτυχα σχεδόν ούτε ένα...Αν λες ότι στο elden ring είναι πιο ακαταλαβιστικα μια λύση υπάρχει ,θα σκοτώσω όλους τους npc για το loot στη πρώτη γύρα😂😂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimtriol είπε

Στο Ds3 στο πρώτο walkthrough ανάθεμα κ αν καταλαβα τι γινόταν και ποια ήταν τα sidequest,δε πέτυχα σχεδόν ούτε ένα...Αν λες ότι στο elden ring είναι πιο ακαταλαβιστικα μια λύση υπάρχει ,θα σκοτώσω όλους τους npc για το loot στη πρώτη γύρα😂😂

Δεν είναι ακριβώς ακαταλαβίστικα. Ίσα ίσα από την αρχή οι περισσότεροι NPCs σου θέτουν ξεκάθαρους στόχους και σε ενημερώνουν για τις κινήσεις τους. Απλά από κάποιο σημείο και μετά ο χάρτης και τα tasks σου απλώνουν τόσο πολύ που χάνεσαι στο χάος των Lands Between. Έχω ξεχάσει σίγουρα NPCs που έχω συναντήσει και σκέψου πως σημειώνω και κάποια πράγματα που θεωρώ σημαντικά σε μιας μορφής journal που κρατάω στα notes μου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...