Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι παίδες να φτιάξω ένα pc.Είδα ο,τι υπάρχουν ανταλλακτικά(μητρικές,ram) καινούργια αλλά παλιότερων ετών.

Π.Χ μια μητρική άθικτη 4ετίας που τότε έκανε 200 € τώρα έχει 90€.

Αξίζει να πάω σε τέτοιες λύσεις.Το pc το έχω για internet και λίγο ελαφρύ video editing και ίσως λίγο παιχνίδια όχι βαριά.

Επίσης έχω ένα pc δεκαετίας.Το κουτί του θα κάνει για να το χρησιμοποιήσω ή πρέπει να πάρω καινούριο κουτί?

Πως θα ξέρω τι ταιριάζει και που?Ποια κάρτα σε ποια μητρική κ.λ.π αν πάω σε πιο παλιά ανταλλακτικά.

Ποιες είναι οι προτάσεις σας δηλαδή?

Δημοσ.

Η αγορά μεταχειρισμένου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Άσε που εδώ τα πουλάνε σε τιμές που τα αγορασανε + πληθωρισμό κλπ. Πχ Κάποιος πουλά ένα i7 παλιο, αντί να βάλει μια τιμή λογική καθόσον οι νέοι i3 είναι πιο γρήγοροι βάζει μια τιμή αντίστοιχα των i7 των καινούργιων. 

Επίσης μπορείς να ψάξεις στα ολοκληρωμένα συστήματα αλλά και εκεί να ξέρεις πρέπει να ψάχνεις σαν τρελός γιατί αν βγει μια ευκαιρία την χτυπάνε αμέσως αυτοί που δεν κάνουν κάτι άλλο στον χρόνο τους αλλά κοιτάνε τις αγγελίες του ινσομνια. 

Πχ επειδή αγοράζω και πουλάω κινητά , αν κάτι το βάλω σε πραγματικά χαμηλή τιμή - ευκαιρία, το πουλάω στα 2-3 λεπτά. Αν είναι απλά οκ σε 1-2 μέρες, και αν λίγο τσιμπημενη μπορεί από ποτέ έως 1-2 εβδομάδες.

Κουτί δεν αλλάζεις.

Σκληρό δεν αλλάζεις αν και απαιτείται η αγορά μοντέρνου ssd.

Μητρική cpu ram πάρε καινούργια πχ ryzen + μοντέρνα μητρική + 8 gb ram.

Δες πόσο κάνουν και ψάξε αντιστοιχα για μεταχειρισμένα συστήματα στο ινσομνια. Επίσης αν τα πάρεις καινούργια υπάρχει δυνατότητα για δόσεις και εγγύηση.

Καλό κυνήγι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...