Παντάξενος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα μάγκες. Δώστε μου τα φώτα σας γιατί δεν βγάζω άκρη. Έχω ένα λάπτοπ με σκληρό δίσκο 1TB. Πρόσφατα αγόρασα έναν SSD 500GB (Samsung Evo) και τον έδωσα μαζί με το λάπτοπ σ' έναν τεχνικό, για να μου τον εγκαταστήσει παράλληλα με τον HDD. Η ιδέα ήταν να κρατήσω τον HDD ως mass storage, για φωτογραφίες ταινίες κτλ, και να bootάρω με τον SSD, στον οποίο θα έχω και τα πιο βαριά προγράμματα. Άρα να έχω και τους δύο μαζί στο μηχάνημα. Έχω μεταφέρει κάποια αρχεία από τον σκληρό (ο οποίος πλέον έγινε εξωτερικός και τον βρίσκω ως Τοπικός δίσκος D:) στον SSD, όμως έχω το εξής πρόβλημα: δεν ξέρω πώς θα μεταφέρω δεδομένα και ρυθμίσεις όπως πχ. σελιδοδείκτες του Chrome, συντομεύσεις στην γραμμή εργαλείων, τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις κάποιων προγραμμάτων. Ή ακόμα και προγράμματα καθαυτά ή παιχνίδια. Φαντάζομαι δλδ ότι δεν μπορώ απλά να κάνω τα προγράμματα copy paste και να δουλέψουν κανονικά στον SSD, σωστά; Άρα θα πρέπει να τα εγκαταστήσω απ' την αρχή, παρόλο που στον HDD τα έχω κανονικότατα εγκατεστημένα (δλδ μπορώ να τα βρω στα Program files); Σκέφτομαι ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να bootάρω το λάπτοπ από τον σκληρό, ώστε να δω πώς είχα όλες τις ρυθμίσεις και να κάνω ακριβώς τις ίδιες στον καινούργιο δίσκο. Όμως προσπαθώ να κάνω boot από εκεί και δεν το βρίσκει, δεν μου εμφανίζεται ως επιλογή για boot ο HDD. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ προκαταβολικά
Jiakometi Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Κάνε ένα αντίγραφο του δίσκου σου, στον SSD που θα Μπουτάρης από εκεί. Δες και Αναφορά σε κείμενο εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα