Mikres Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα,θέλω να μάθω Αγγλίκα,ξέρω δεν είναι και ότι ποιο εύκολο πράγμα αλλά χρειάζεται στην ζωή μας και μας βοηθάει παντού οπότε είναι καλό.Να πω ότι πήγα σε φροντιστήριο έχει πολλά χρόνια από τότε δεν κατάφερα να το πάρω γιατί δεν ασχολουμουν σοβαρά ειδικά στις αρχές ήμουνα και μικρός στην τρίτη δημοτικού ίσως και Δευτέρα ξεκίνησα.Εδωσα εξετάσεις κανονικά αλλά δεν πέρασα ειδικά listening τα πήγα χαλιά γενικά δεν το έχω με τις εξετάσεις έχω πολύ άγχος και ξεχνάω και αυτά που ξέρω.Επειση λοιπόν έχω δώσει πάρα πολλά χρήματα που πήγαν ΤΖΑΜΠΑ κυριολεκτικά γιατί δεν έμαθα και πολλά πράγματα ξέρω μόνο τα βασικά και αυτά με δυσκολία δεν μπορώ να συνενοηθω εύκολα με κάποιον/α.Απο ότι διαβάζω σε σελίδες και από εδώ υπάρχουν πολλά παρόμοια θέματα οι δωρεάν ας το πούμε λύσεις είναι να βλέπεις ταινίες/σειρές χωρίς υπότιτλους (εγώ προσωπικά αν δω δεν θα καταλάβω τίποτα εκτός αν δω μια ταινία/σειρά που έχω ξαναδεί και αυτό γιατί θα καταλάβω το θέμα πάνω κάτω).το άλλο είναι να εγγραφείτε σε φόρουμ και να γραφεις/συζητάς κ.α.Οπωε είπα δεν θέλω να δώσω ξανά χρήματα έδωσα ήδη πάρα πολλά εδω που είμαι το έχουν κάνει μονοπωλείο και οι τιμές είναι πανάκριβες,δεν θέλω να πω ποια σχολή είναι αλλά είναι από τις καλύτερες.Απλα το μόνο που θέλω ειναι να δοκιμάσω κάτι δωρεάν να μην έχω άγχος αν δεν πετύχω για αν είμαι ανετος.Επισηε μπορεί και να μην υπάρχει μια τέτοια λύση του να μάθεις με αυτόν τον τρόπο δεν ξέρω απλά το λέω δεν είναι κάτι σύνηθες να μαθαίνεις έτσι μια γλώσσα.Ενταξει τώρα μην πρήζω άλλο αυτά.
deafman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Βασικη σημειωση οταν μαθαινεις, στις ταινιες/σειρες θα βαζεις υποτιτλους αγγλικους. Αν δεν καταλαβεις τι λενε τουλαχιστον να το διαβασεις. Για την σωστη εκμαθιση δεν εχω να προτεινω κατι φοβερο περα απο μαθηματα. Σιγουρα δεν θα βλαψει να αναζητας αγγλικες ορολογιες σε θεματα που σε ενδιαφερουν και να ασχολεισαι με τη μεταφραση τους. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από deafman
Mikres Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 22 λεπτά πριν, deafman είπε Βασικη σημειωση οταν μαθαινεις, στις ταινιες/σειρες θα βαζεις υποτιτλους αγγλικους. Αν δεν καταλαβεις τι λενε τουλαχιστον να το διαβασεις. Για την σωστη εκμαθιση δεν εχω να προτεινω κατι φοβερο περα απο μαθηματα. Σιγουρα δεν θα βλαψει να αναζητας αγγλικες ορολογιες σε θεματα που σε ενδιαφερουν και να ασχολεισαι με τη μεταφραση τους. Εννοείς το λεξιλόγιο της γλώσσας να ξέρεις όσο ποιο πολλά μπορείς σωστά αν δεν κάνω λάθος αυτό κατάλαβα? Ευχαριστώ που απαντήσες αλλά νομίζω ότι όπως είπες πέρα από φροντιστήριο δεν μπορείς να μάθεις αλλιως. Όσο για τις ταινίες/σειρές ναι αυτό εννοούσα με υπότιτλους αλλά και πάλι θα δυσκολευτεί πολύ να καταλάβω,οκ δεν είναι κάτι απλό θέλει χρόνο αλλά πώς να καταλάβεις τι λένε αν δεν γνωρίζεις χάνεις όλο το νόημα μετά.στεναχωριεμαι που δεν εμοιασα λίγο τον έναν παππού μου που ήξερε 3 γλώσσες.Μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες αλλά όπως είπα φροντιστήριο δεν θέλω να κάνω γιατί δεν θα τα καταφέρω.
deafman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Η αληθεια ειναι οτι κ εγω οσα χρονια κ αν εκανα μαθηματα πραγματικη βελτιωση ειδα οταν εκατσα μονος μου και ακουγα τη γλωσσα. Αλλα σιγουρα χρειαζεται μια βαση. Σειρες μη πας να δεις τπτ ξαγμενες που τα λενε οπως ναναι. Δες απλα πραγματα. Family guy πχ ηταν σχολειο για μενα. Απλη γλωσσα και χαβαλε περιεχομενο.
Mikres Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 9 λεπτά πριν, deafman είπε Η αληθεια ειναι οτι κ εγω οσα χρονια κ αν εκανα μαθηματα πραγματικη βελτιωση ειδα οταν εκατσα μονος μου και ακουγα τη γλωσσα. Αλλα σιγουρα χρειαζεται μια βαση. Σειρες μη πας να δεις τπτ ξαγμενες που τα λενε οπως ναναι. Δες απλα πραγματα. Family guy πχ ηταν σχολειο για μενα. Απλη γλωσσα και χαβαλε περιεχομενο. Εννοείς να δω κάτι απλό αγγλικό "γνήσιο" με καθαρό λεξιλόγιο και όχι μπλα μπλα γρήγορα,οκ θα το δοκιμάσω ελπίζω να καταλάβω όσα ποιο πολλά μπορώ δύσκολα αλλά ελπίζω τουλάχιστον την προφορά τους πάνω στις λέξεις κυρίως να μπορώ να την κατανοήσω.Ενταξει σε ευχαριστώ αν θέλεις να προτείνεις κάτι έξτρα ευχαρίστως. ΥΓ.να πω και κάτι άλλο που έχω απορία σχετικά με τοω να μάθεις μια ξένη γλώσσα.Συγκεκριμενα άτομα από εδώ που μένω ή οι συγγενείς τους πάνε Γερμανία πχ. Για δουλειά να ανοίξουν ένα μαγαζί πχ και σε λίγο καιρό από το μηδέν κυριολεκτικά μαθαίνουν γερμανικά και Μίλαν καλύτερα και από γνήσιο Γερμανό πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω αλλά μπράβο σε όσους το κάνουν.Ετσι και αλλιώς έτσι όπως πάει το θέμα με την πολιτική αν ξανά βγει το ίδιο κόμμα ή παραμείνει το άλλο μας βλέπω σε λίγα χρόνια να φεύγουμε όλοι από εδώ έτσι όπως μας κατάντησαν.ασχετο το τελευταίο αλλά είπα να το πω 1
deafman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Η μαθηση επι το εργο ειναι η καλυτερη. Προσφατα βρεθηκα Σερβια για 2 βδομαδες και απο εκει που δεν ηξερα λεξη βρεθηκα να ζηταω φαγητο μονος μ κλπ. Ετσι ειναι το πιο γρηγορο. Αν δεν εχεις τον τροπο να βρεθεις αναμεσα σε ανρθρωπους που μιλανε μονο τη γλωσσα που θες να μαθεις συμβιβαζεσαι με σειρες και ταινιες. Προτεινω αμερικανικες παραγωγες βασικα. Αν δε πεσεις σε τεξανη προφορα η απλη γλωσσα ειναι η πιο ξεκαθαρη για να ακους και να καταλαβεις τη λεξη. Στα βρετανικα μπλεκονται πολλες προφορες που μπορει να σε δυσκολευουν. 1
Ison_ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 34 λεπτά πριν, deafman είπε Η μαθηση επι το εργο ειναι η καλυτερη. Προσφατα βρεθηκα Σερβια για 2 βδομαδες και απο εκει που δεν ηξερα λεξη βρεθηκα να ζηταω φαγητο μονος μ κλπ. Ετσι ειναι το πιο γρηγορο. Επειδή το ακούω συχνά αυτό, πώς ακριβώς λειτουργεί εσύ που το έχεις ζήσει; Σου μιλάει κάποιος σε μια ξένη γλώσσα που δεν έχεις ιδέα τι λέει και στέκεσαι εκεί και τον κοιτάς. Μετά;
yannis27gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Πας YouTube και βάζεις να παίζει κάποιο τραγούδι με αγγλικούς στίχους. Διαλέγεις την έκδοση που έχει τους στίχους αντί για βίντεο ή βρίσκεις τους στίχους από κάποια άλλη σελίδα και ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ! Δεν αρκεί απλά να ακούς το τραγούδι. Θέλω να το τραγουδάς! Φρόντισε να βρεις από το Google translate τη μετάφραση των λέξεων ώστε να βγάζει νόημα αυτό που λες. Επίσης, φρόντισε να έχεις ποικιλία τραγουδιών. Κάντο αυτό 1 ώρα την ημέρα κάθε μέρα (γιατί όχι και παραπάνω) και θα δεις πόσο θα αλλάξει η αντίληψη της γλώσσας. Όσοι μαθητές μου το κάνουν αυτό έρχονται το Σεπτέμβρη άλλοι άνθρωποι. Από κει που δυσκολεύονταν, πλέον "κεντανε"! 1
@ngelos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δεν γνωρίζω σε τι επίπεδο βρίσκεσαι αλλά εμένα με βοήθησε πολύ το duolingo και το rosetta stone. Από σχετικά μηδενικό επίπεδο έφτασα σε επίπεδο B2 με αυτά τα δύο προγράμματα + ένα παλιό βιβλίο εκμάθησης άνευ διδασκάλου που έτυχε να βρω σπίτι μου (ξεχασμένο από ξάδερφό μου πριν χρόνια περασμένα). Το βιβλίο είναι αυτό: https://www.skroutz.gr/books/204912.Τα-αγγλικά-χωρίς-κόπο.html το οποίο έχω κάνει μέχρι την μέση. Βέβαια διάβαζα σοβαρά (περίπου 2 ώρες την μέρα) και είχα φτιάξει πρόγραμμα Δευτέρα-Παρασκευή και κενό Πέμπτη + Σαββατοκύριακα. Σημείωνα άγνωστες λέξεις σε ένα τετράδιο και μια φορά την εβδομάδα διάβαζα μόνο αυτές και τις έκανα επανάληψη. Έχω πολύ αυτοπειθαρχία που είναι το Άλφα και το Ωμέγα στην αυτοδιδασκαλία. Αυτό το καλοκαίρι ξεκινάω να τελειώσω το παραπάνω βιβλίο, να διαβάζω δυνατά Αγγλικά βιβλία (μου το πρότεινε καθηγήτρια Αγγλικών) + να βλέπω ταινίες με Αγγλικούς υπότιτλους. Έχω βάλει στόχο σε δύο χρόνια να βρίσκομαι στο C2. 1
Mikres Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, @ngelos είπε Δεν γνωρίζω σε τι επίπεδο βρίσκεσαι αλλά εμένα με βοήθησε πολύ το duolingo και το rosetta stone. Από σχετικά μηδενικό επίπεδο έφτασα σε επίπεδο B2 με αυτά τα δύο προγράμματα + ένα παλιό βιβλίο εκμάθησης άνευ διδασκάλου που έτυχε να βρω σπίτι μου (ξεχασμένο από ξάδερφό μου πριν χρόνια περασμένα). Το βιβλίο είναι αυτό: https://www.skroutz.gr/books/204912.Τα-αγγλικά-χωρίς-κόπο.html το οποίο έχω κάνει μέχρι την μέση. Βέβαια διάβαζα σοβαρά (περίπου 2 ώρες την μέρα) και είχα φτιάξει πρόγραμμα Δευτέρα-Παρασκευή και κενό Πέμπτη + Σαββατοκύριακα. Σημείωνα άγνωστες λέξεις σε ένα τετράδιο και μια φορά την εβδομάδα διάβαζα μόνο αυτές και τις έκανα επανάληψη. Έχω πολύ αυτοπειθαρχία που είναι το Άλφα και το Ωμέγα στην αυτοδιδασκαλία. Αυτό το καλοκαίρι ξεκινάω να τελειώσω το παραπάνω βιβλίο, να διαβάζω δυνατά Αγγλικά βιβλία (μου το πρότεινε καθηγήτρια Αγγλικών) + να βλέπω ταινίες με Αγγλικούς υπότιτλους. Έχω βάλει στόχο σε δύο χρόνια να βρίσκομαι στο C2. Το duolingo που λες το ξέρω είναι το καλύτερο που υπάρχει αλλά σου μαθαίνει τα βασικά μόνο,όσο για το άλλο από ότι ξέρω δεν υπάρχει ελληνική μετάφραση είναι όλα στα αγγλικά οπότε ακυρο.Τωρα για τα άλλα που είπες αν έμαθες κάτι εσύ οκ είναι ένας τρόπος και αυτός και εγώ ψάχνω έναν τρόπο που να με βοηθήσει και εμένα,δεν ζητάω έτσι κι αλλιώς να μιλάω με προφορά Μπέρμιγχαμ ξέρω εγώ αλλά να μπορώ να μιλήσω και να καταλάβω τι λέει ο άλλος τώρα αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να καταλάβω όταν μου μιλάνε αγγλικά σχεδόν τίποτα.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 να βλέπεις ταινίες ή youtube με υπότιτλους στα αγγλικά. μην δεις guy ritchie.,.. δες toy story, jurassic park, forrest gump, the office την σειρά ή ντοκυμαντέρ που έχει στο yt. και για γραμματικη πρέπει ναχεις κάποιο βιβλίο να σε κατευθύνει. όσον αφορά τη προφορά ...δεν ξέρω. νομίζω ή τοχει κάποιος ή δεν τοχει. έξω πάντως τους έλληνες τους καταλαβαίνουν ενώ έχουν απτις πιο έντονες προφορές
nikol36 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Η δικια μου γνωμη λεει πως ο καθενας μπορει να μαθει μονος του οσες γλωσσες θελει αρκει να εχει πεισμα και να ψαχνει βιβλια υπαρχουν στο εμποριο με φωτογραφιες και ηχο για καποιον που θελει να μαθει λεξιλογιο ή να παραγγειλει ενα φαγητο ή πως θα πει τι κανεις; κτλ... υπαρχουν βιβλια σε ολες τις γλωσσες και γραφει και ακριβως την λεξη να δεις πως γραφεται και μετα υπαρχει εφαρμογη και ακους τις λεξεις σε ολες τις γλωσσες. Και οι τιμες για οσους ενδιαφερονται κοστιζει 10ευρω με Audio δωρεαν, Visuelles wörterbuch λεγονται τα βιβλια, αμα ασχοληθει καποιος σοβαρα θα μαθει πολλα πραματα.
DownUNDERground Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Στις 7/6/2019 στις 1:45 ΜΜ, Mikres είπε Εννοείς να δω κάτι απλό αγγλικό "γνήσιο" με καθαρό λεξιλόγιο και όχι μπλα μπλα γρήγορα,οκ θα το δοκιμάσω ελπίζω να καταλάβω όσα ποιο πολλά μπορώ δύσκολα αλλά ελπίζω τουλάχιστον την προφορά τους πάνω στις λέξεις κυρίως να μπορώ να την κατανοήσω.Ενταξει σε ευχαριστώ αν θέλεις να προτείνεις κάτι έξτρα ευχαρίστως. Ξεκίνα ακόμα και από παιδικές σειρές αν σε βοηθάει. Δεν κάνω πλάκα. Και το προχωράς σιγά-σιγά. Στις 7/6/2019 στις 6:27 ΜΜ, @ngelos είπε Σημείωνα άγνωστες λέξεις σε ένα τετράδιο και μια φορά την εβδομάδα διάβαζα μόνο αυτές και τις έκανα επανάληψη. Αυτό είναι από τα πιο σημαντικά που έκανες.
cana26 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Ποιο είναι το καλύτερο λεξικό για τη μετάφραση ρημάτων στα αγγλικά; Δυσκολεύομαι να βρω...
Lousy Offcomer Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, για να μην ανοίξω θέμα ρωτάω εδώ. Η κόρη μου τελειώνοντας την 3η δημοτικού τελείωσε και την 1η της χρονιά στο φροντιστήριο αγγλικών (a junior) Tώρα που θα ξεκινήσει την 4η δημοτικού, πρέπει να κάνει υποχρεωτικά την b junior? ή μπορεί να πάει στην a senior? Το ρωτάω γιατί όλη τη χρονιά παραπονιόταν ότι πάνε πάρα πολύ σιγά, βαριόταν τρομερά από το πάσχα και μετά και ότι ήταν πολύ εύκολα. Η πρόθεσή μου δεν είναι να "τρέξει" χρονιές (εάν το ήθελα θα είχα επιληφθεί προσωπικά καθότι άριστος γνώστης) είναι να μην βαρεθεί και της λειτουργήσει αντίστροφα και έχω προβλήματα μέσα στη χρονιά καθώς από ότι έχω αντιληφθεί (διορθώστε με αν σφάλλω) η b junior είναι κάτι σαν επανάληψη της a.. Οπότε, όσοι γνωρίζετε, παρακαλώ διαφωτίστε με. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα