Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nbtz89 είπε

Ψάξε για άλλη δουλειά και μόλις τη βρείς κάντην με ελαφρά, το αφεντικό σου δεν αναγνωρίζει το έργο σου.

Εσύ που αναγνωρίζεις πόσα θα έδινες?Δικαιολόγησε όταν γράφεις κάτι και μην πετάς αέρα.

Το αν αξίζει να ασχοληθεί είναι το ερώτημα στη τελική όχι το πόσα θα πάρει απλώς ελάχιστοι το κατάλαβαν ως τώρα από αυτά που έχουν γραφτει.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dancer είπε

Εσύ που αναγνωρίζεις πόσα θα έδινες?Δικαιολόγησε όταν γράφεις κάτι και μην πετάς αέρα.

Το αν αξίζει να ασχοληθεί είναι το ερώτημα στη τελική όχι το πόσα θα πάρει απλώς ελάχιστοι το κατάλαβαν ως τώρα από αυτά που έχουν γραφτει.

Οπως το θετεις παντως, με 3.5 ευρω την ωρα δεν αξιζει ουτε να το σκεφτεις, οχι να ασχοληθεις..

Δημοσ.

Καταρχην κακως αναφερεστε στον ts οτι δεν εχει ρολο συνεργατη. ΟΚ, λεφτα μπορει να μην βαζει, αλλά ετσι οπως τα διαβαζω αυτη δεν ειναι δουλεια ουτε γραμματεα, ουτε δουλεια που καποιος την κανει ευκολα. Δεν ειναι pc hardware που το βρισκεις ανετα στο alibaba ή στο ebay αλλά απ'οτι καταλαβα κατι πολυ πιο εξιδεικευμενο που θελει πολυ ψαξιμο.

@Giannisppos  Για το δικο σου καλο στο λεω, φυγε απο εκει που εισαι. Ο τυπος ειναι κλασικος ελληνας τζαμπατζης που ουτε τον κοπο σου αναγνωριζει ουτε παραπανω λεφτα θα σου δωσει. Αντιθετα θα σε εκμεταλλευεται οσο μπορει. Εσυ σαν καλο παιδι θα συνεχισεις να του κανεις δουλεια και αυτος θα συνεχισει να σε βλεπει σαν το μλκ (συγνωμη) που του κανει καλη δουλεια χωρις να ζηταει πολλα.

Ψαξε βρες εναν ανταγωνιστη του, πηγαινε απο εκει και πες του εγω κανω αυτο και αυτο και το κανω καλα γιατι του εχω γλυτωσει χ ευρώ.

Στη χειροτερη βρες άλλες εταιριες που να ψαχνουν αυτο που κανεις ή βρες άλλη δουλεια στο αντικειμενο σου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, dancer είπε

εχεις γραψει ενα τεραστιο κειμενο και σε αυτα που εγραψες φαινεται οτι εισαι μπερδεμενος. Καλο ειναι να μην συγκρινουμε δουλειες μεταξυ τους, εκεινος βγαζει τοσα εγω γτ να μην βγαλω τοσα γτ η συζητηση αποκταει καφενειακο χαρακτηρα οπως πολλα πραγματα στην αμοιρη ελλαδιτσα.

Αρχικα σε καλει οπως γραφεις 3 με 4 φορες μεσα σε ενα χρονο. Επομενως δεν εισαι απαραιτητος, και προφανως δεν τρεχει και τπτ αμα δε σε καλεσει θα συνεχισει να κανει τη δουλεια του. Δευτερον οπως γραφεις εσυ κυριως κανεις αναζητηση και ΑΝ και οποτε εκεινος θελησει δηλαδη στις 3-4 φορες τη ΜΙΑ θα παραγγειλει. Αν αυτη η αναζητηση δεν ειναι δουλεια γραφειου τοτε τι ειναι? Επισης δεν παιρνεις κανενα ρισκο και καμια ευθυνη αν κατι παει στραβα αρα μια μερα αλλαζεις κινητο γεια σας και θα φαει αυτος τη λομπα, αρα για ποιο λογο να σε πληρωσει το κατι της παραπανω?

Και παμε λοιπον στην περιπτωση που αυτος παραγγελνει τελικα, αρχικα θα πληρωθεις ενα ποσο αναλογα με τις ωρες που εργαστηκες για να κανεις αναζητηση και να μιλησεις με τους προμηθευτες ( χρεωση ανα ωρα ως εδω), στη συνεχεια εχεις να οργανωσεις την παραγγελια, επομενως εχεις να δαπανησεις χρονο για ποσοτητες και τελικα να βγαλεις την προφορμα. Την καταθεση στο καθε ενα προμηθευτη θα την κανεις εσυ η αυτος? Θα τα εκτελωνησεις ο ιδιος ή εκτελωνιστης? Το φορτηγο που θα τα φερει στην αποθηκη εσυ ή καποιος αλλος? Με λιγα λογια σε ρωταω εσυ εισαι μεχρι το σημειο της προφορμα? αν εισαι μεχρι εκει μην ψαχνεις για προμηθειες, αν ομως τα τελειωνεις ολα τα υπολοιπα και ερχεται μια ωραια μερα και τα βρισκει ολα αυτα ετοιμα ε τοτε ΝΑΙ βαλε μια ταριφα οχι προμηθεια βασει παραγγελιας. Επισης σκεψου οτι εσυ θα πληρωθεις παραπανω απο την αναζητηση αν ειναι μεγαλυτερο το ποσο και περισσοτερα τα ειδη που ψαχνει. Δε γινεται για παραδειγμα αμα αυτος παραγγειλει ενα ειδος 100τμχ να θελεις 100 ευρω προμηθεια και αμα παραγγειλει 200τμχ 200 ευρω προμηθεια, Με λιγα λογια σου λεω δεν εισαι το ΓΡΑΦΕΙΟ που αναλμβανει τα παντα και επομενως θα χρειαστει οχι απλως να βρεις τα ειδη ΑΛΛΑ και να τα μαζεψει απο τους προμηθευτες και να τα φορτωσει στο κοντεινερ και να στα στειλει απο τη Κινα. Οτιδηποτε αλλο ακουσεις προσωπικα ειναι ασχετο με τη συγκεκριμενη δουλεια γτ δυλευα σε εισαγωγικη εταιρεια.

Συγνωμη αν κουρασε το μακροσκελες κειμενο μου.

Ισως δεν το διατυπωσα σωστα και σε μπερδεψα. Δεν εγραψα οτι με καλει 3-4 φορες σε ενα χρονο. Ειπα οτι μπορει να περασουν 3-4 μηνες μεχρι να με καλεσει ξανα. Οταν με καλεσει ομως, με απασχολει για οσο αυτος χρειαζεται να ψαχνει και να κανει δουλεια του και μετα οταν γινει η δουλεια του, σταματαει. Μεσα σε αυτο το διαστημα, το οποιο δεν ειναι στανταρ, μπορει να ειναι και ενας μηνας, μπορει και οσο χρειαστει, δε σημαινει οτι κανουμε μια παραγγελια και αυτο ηταν. Μεχρι να προκυψει αυτη η παραγγελια, μου βγαζει την ψυχη για καμποσο διαστημα, να στειλω απο δω, να στειλω απο κει, να ρωτησω, να παρω τηλεφωνα, να ψαξω, να κανω χιλια δυο και αμα τελικα αποφασισει να παραγγειλει, τοτε προχωραμε. Γι αυτο και ξεχωρισα το κομματι της επικοινωνιας απο αυτο των παραγγελιων.

Οταν προχωρησουμε σε παραγγελια, τοτε αναλαμβανω εγω να ερθω σε επαφη με το εργοστασιο για να ετοιμασει την προφορμα. Μολις παραλαβω την προφορμα, κανω τις πληρωμες μεσω web banking ή αν δε μας το επιτρεπουν τα capital controls, πηγαινει αυτος στην τραπεζα και δινει την προφορμα σε υπαλληλο που αναλαμβανει εκεινος να εκτελεσει το εμβασμα. Οταν ειναι ετοιμα τα αποδεικτικα καταθεσης, τα στελνω στο εργοστασιο και μετα αυτοι μου στελνουν τις πληροφοριες που χρειαζονται για τη μεταφορικη. Μετα ερχομαι σε επαφη με τις μεταφορικες εταιρειες, στελνω τα στοιχεια της παραγγελιας και περιμενω να μας στειλουν προσφορες. Επιλεγουμε τη μεταφορικη και επειτα φερνω τη μεταφορικη σε επαφη με το εργοστασιο και απο εκει και περα ειμαι stand-by για οτιδηποτε χρειαστει, μεχρι να ερθει το φορτιο στην πορτα του. Δεν εχω εισαγωγικη εταιρεια, δεν εκτελωνιζω, δεν κανω μεταφορες, αλλα ειμαι ο ανθρωπος που αναλαμβανει να διεκπεραιωσει μια παραγγελια απ την αρχη μεχρι το τελος. Θες να με πεις υπαλληλο, πες με υπαλληλο, θες να με πεις μεταφραστη, πες με.

Αυτο που αναφερεις σχετικα οτι κλεινω το τηλεφωνο και αντε γεια, δεν ισχυει. Ο ανθρωπος με ξερει και τον ξερω τοσα χρονια, δεν ειναι Αθηνα εδω, ειναι επαρχια και κανεις δε μπορει να κρυφτει τοσο απλα, ολοι λιγο πολυ ειμαστε γνωστοι. Οποτε αν τυχει μια στραβη, θα το αντιμετωπισουμε μαζι, οπως εχει συμβει στο παρελθον και καταφεραμε και λυσαμε το προβλημα.

Αν δουλευες σε εισαγωγικη εταιρια ως υπαλληλος και επαιρνες μηνιατικο, τοτε εξηγειται γιατι σου φαινονται λογικα τα 3.5 ευρω. Αν ησουν ομως ελευθερος επαγγελματιας δε νομιζω να σου φαινοταν παραλογα τα 10 και 20 ευρω την ωρα για την αναθεση μιας εργασιας στο χωρο του πελατη, ουτε το να χρεωνεις αναλογικα με το τι θελει ο πελατης πιστευω ειναι κατι πρωτογνωρο, αλλα τεσπα.

Επεξ/σία από Giannisppos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dancer είπε

Εσείς που γράφεται εδώ μέσα τι επάγγελμα κάνετε? Γτ  μου ακούγονται πολύ αρπακολλατζιδικα. Ναι 5€ θα χρεώσω για τη μια βίδα γτ ο άλλος δεν είναι βλάκας,και θα ξέρει ότι στο μέλλον είμαι επαγγελματίας όχι λαμόγιο να του παίρνω αέρα λεφτά. Άμα χρεώνεται με βάση πόσο κοστίζει κάτι σύντομα θα ξεμεινετε από δουλειές. Το μόνο που χρεώνεις παραπάνω είναι αν χρειάζεται παραπάνω δουλειά και χρόνο κάτι ακόμα και αν κανει ένα εκατομμύριο. Δηλαδή άλλο θα χρεώσεις βάψιμο στο Ψυχικό άλλο Λιόσια?

Δε συμφωνώ. Όπως έγραψα αν έχεις να κάνεις με ένα πολύ ακριβό μηχάνημα εννοείται ότι θα χρεώσεις και αντίστοιχα και όπως επίσης έγραψα έχεις και την ευθύνη όταν κάτι φτιάχνεις. Για μένα είναι και πιο επαγγελματικό αυτό. Δε γίνεται να χρεώνεις 5€ για επισκευή σε ένα αλυσοπρίονο λόγου χάρη και 5€ για ένα πύραυλο.

Αν πας για σέρβις μια Φεράρι ας πούμε θα χρεώσουν τα ίδια όπως σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο; 

Ή σε ένα πολύ ακριβό ρολόι πχ.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Anastazio είπε

6-10% επι του τζιρου ειναι η τυπικη προμηθεια στο δικο μου κλαδο,υπαρχουν τροποι να το μεγιστοποιησεις αυτο αν εισαι δυνατος και βρισκεις πραγματικες ευκαιριες η μιλαμε για ενα προιον με περιορισμενη προσφορα και μεγαλη ζητηση,συνηθως η προμηθεια προκυπτει και απο τον προμηθευτη και απο τον αγοραστη.Το mindset το υπαλληλικο ειναι λαθος,ξεκινα απο κει.

Για την Προμήθεια αυτή, σημαίνει πως ξέρεις την αγορά, αντιπροσωπεύει εργοστάσια κτλ. Το παλικάρι άλλη δουλειά κάνει...

Και για όσους λένε για εκτελωνίσεις, πηγαίνετε να ξεκινήσετε να κάνετε ένα εκτελωνιστιμο γραφείο και να αναλάβετε όλες τις ευθύνες απέναντι στο κράτος. Και μετά πείτε μου πόσο πρέπει να πληρωθεί κάποιος. 

Δημοσ.
Στις 9/6/2019 στις 1:46 ΜΜ, dancer είπε

Εσείς που γράφεται εδώ μέσα τι επάγγελμα κάνετε? Γτ  μου ακούγονται πολύ αρπακολλατζιδικα. Ναι 5€ θα χρεώσω για τη μια βίδα γτ ο άλλος δεν είναι βλάκας,και θα ξέρει ότι στο μέλλον είμαι επαγγελματίας όχι λαμόγιο να του παίρνω αέρα λεφτά. Άμα χρεώνεται με βάση πόσο κοστίζει κάτι σύντομα θα ξεμεινετε από δουλειές. Το μόνο που χρεώνεις παραπάνω είναι αν χρειάζεται παραπάνω δουλειά και χρόνο κάτι ακόμα και αν κανει ένα εκατομμύριο. Δηλαδή άλλο θα χρεώσεις βάψιμο στο Ψυχικό άλλο Λιόσια?

Εγώ προσωπικά ασχολούμαι με τις εισαγωγές. Τα ποσοστά αυτά παίζουν στην αγορά. Τα ποσοστά τα παίρνω από τα εργοστάσια που έχω συνεργασίες. Στον δικό μου χώρο (τρόφιμα) αυτά τα ποσοστά παίζουν. Όσο μικρότερο είναι το κόστος απο το εργοστάσιο, τόσο ανεβαίνει το ποσοστό. Αν δεν ξέρεις την αγορά δεν μπορείς να ορίσεις ποσοστά ή θα είσαι εκτός αγοράς.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mcstefan7 είπε

Εγώ προσωπικά ασχολούμαι με τις εισαγωγές. Τα ποσοστά αυτά παίζουν στην αγορά. Τα ποσοστά τα παίρνω από τα εργοστάσια που έχω συνεργασίες. Στον δικό μου χώρο (τρόφιμα) αυτά τα ποσοστά παίζουν. Όσο μικρότερο είναι το κόστος απο το εργοστάσιο, τόσο ανεβαίνει το ποσοστό. Αν δεν ξέρεις την αγορά δεν μπορείς να ορίσεις ποσοστά ή θα είσαι εκτός αγοράς.

υπαρχει μια διαφορα ομως εσυ παιρνεις απο τον προμηθευτη προμηθεια ομως γτ επιλεξες εκεινον, ο TS πληρωνεται απο τον πελατη του. Εννοειτε οτι τα ποσοστα παιζουν και δεν ειναι το ιδιο αμα θα πουλησεις φρουτα και αμα πουλησεις στρατιωτικο υλικο.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, dancer είπε

υπαρχει μια διαφορα ομως εσυ παιρνεις απο τον προμηθευτη προμηθεια ομως γτ επιλεξες εκεινον, ο TS πληρωνεται απο τον πελατη του. Εννοειτε οτι τα ποσοστα παιζουν και δεν ειναι το ιδιο αμα θα πουλησεις φρουτα και αμα πουλησεις στρατιωτικο υλικο.

Μπορώ να φέρω και οτι μου ζητήσει ο πελάτης. Εκεί η προμήθεια είναι ανοιχτή και συζητήσιμη με τον πελάτη. πχ του λες εγώ για να σου κάνω την δουλειά και να συγκρίνω 5-10 προμηθευτές θέλω 300 ευρώ αν κλείσει η δουλεία (στο εύρος τιμών που θέλει ο πελάτης σου) και Χ ποσό αν δεν κλείσει η δουλειά. Αν δεν ξέρεις την αγορά, μπορεί ο πελάτες σου να σου ζητάει τιμές που δεν ανταποκρίνονται. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, mcstefan7 είπε

Μπορώ να φέρω και οτι μου ζητήσει ο πελάτης. Εκεί η προμήθεια είναι ανοιχτή και συζητήσιμη με τον πελάτη. πχ του λες εγώ για να σου κάνω την δουλειά και να συγκρίνω 5-10 προμηθευτές θέλω 300 ευρώ αν κλείσει η δουλεία (στο εύρος τιμών που θέλει ο πελάτης σου) και Χ ποσό αν δεν κλείσει η δουλειά. Αν δεν ξέρεις την αγορά, μπορεί ο πελάτες σου να σου ζητάει τιμές που δεν ανταποκρίνονται. 

Και πανω που ειχα αρχισει να πιστευω οτι ειμαι τελικα παρανοϊκός και παραλογος, ηρθε η φωνη της λογικης.
Τι εχεις να πεις λοιπον για την παραπανω απαντηση τωρα φιλε dancer?
Φανταζομαι οτι θα πεις αναλαμβανει ρισκο, εχει γραφειο, και διαφορες τετοιες δικαιολογιες, ομως η δουλεια που κανει ειναι οτι κανω κ εγω.
Γιατι λοιπον ο φιλος mcstefan7 δικαιουται προμηθεια κ εγω οχι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Giannisppos είπε

Και πανω που ειχα αρχισει να πιστευω οτι ειμαι τελικα παρανοϊκός και παραλογος, ηρθε η φωνη της λογικης.
Τι εχεις να πεις λοιπον για την παραπανω απαντηση τωρα φιλε dancer?
Φανταζομαι οτι θα πεις αναλαμβανει ρισκο, εχει γραφειο, και διαφορες τετοιες δικαιολογιες, ομως η δουλεια που κανει ειναι οτι κανω κ εγω.
Γιατι λοιπον ο φιλος mcstefan7 δικαιουται προμηθεια κ εγω οχι?

Το λαθος σου ειναι στη λεξη "δικαιουται-δικαιουμαι". Δεν υπαρχει τετοια  εννοια στο εμποριο. Ειτε συμφωνεις μια τιμη που εσυ θεωρεις ανταξια του κοπου σου και ικανοποιητικη με τον πελατη να την δεχεται, ειτε σου προτεινει ο πελατης μια που κρινει ως σωστη και εσυ την δεχεσαι και ετσι προχωρα η συνεργασια. Ειτε σε σταθερη βαση ειτε με συνεχεις διαπραγματευσεις και παζαρια. Εαν δεν τα βρισκετε, τοτε ειτε εσυ δεν αναλαμβανεις τη δουλέια, ειτε ο αλλος δεν σε απασχολει.

Ο τριτος δρομος ειναι τα ψιχουλα που θα αποδεχτεις εσυ και οχι το .......παντεσπανι που θα επιβαλλεις εσυ στον πελατη.

Επεξ/σία από 29gk
  • Moderators
Δημοσ.
On 07/06/2019 at 09:51, Giannisppos said:

Δε μπορει να μη το δω απ την οπτικη του κερδους που εξοικονομω στον εμπορο, οταν του βρισκω προιοντα στο 1/3 της τιμης και οταν ξερω οτι τα μεταπουλαει 3 φορες ακριβοτερα.

Είναι προφανές ότι προσπαθείς να κάνεις μπίζνα χωρίς να έχεις ιδέα πως λειτουργούν οι μπίζνες. Όλες οι ερωτήσεις που κάνεις θα αυταπαντηθούν εάν κάνεις την οπτική σου περισσότερο σφαιρική (ή αν κάτσεις και διαβάσεις πέντε πράγματα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/6/2019 στις 2:10 ΜΜ, nyne είπε

Φιλε ειναι τζαμπατζης ο τυπος,πες του εγω κανω τα παντα ολα μιλαω βρισκω καλυτερες τιμες και κανονιζω τα παντα.Θελω 150 ευρω για τη καθε συνναλαγη και τελος.Μην αφησεις περιθωρια μα μου,πες του μονο ετσι αξιζει αλλιως σπαταλαω τσαμπα το χρονο μου,αν θες πες του πηγαινε κ ρωτα ποσο χρεωνουν οι εκτελωνιστες,οι οποιοι πες του δεν θα σου ψαξουν κ την καλυτερη τιμη κτλ θα πας ετοιμος να τους πεις κανε τον εκτελωνισμο.Αλλιως καντο μονος σου η παρε κ ενα υπαλληλο να πληρωνεις ικα σεα μεα κ τα ρεστα. 

Έτσι ακριβώς, όρισε μια τιμη ανα παραγγελία. Φοβασαι μηπως χάσεις τα 20Ε που σου δίνει για τις 30 ώρες που χάνεις; Πόσο κοστολογείς μια ώρα σου; Τελικα αξίζει να το κάνεις για αυτα τα λεφτά;

Μαλλον αυτος θα ζορισθεί μέχρι να βρει άλλον να κάνει αυτη την δουλεια για 20ε

Παίξε το χαρτί "δεν προλαβαίνω αυτή την περίοδο , τρέχω για μια μεγάλη δουλειά" και ζόρισε τον σε μια παραγγελία για κάτι που έχει ανάγκη.

Όλα θα λυθουν σιγα σιγα

Επεξ/σία από Dvs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...