Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι υπάλληλοι βεβαίως έχουν μια τάση να βλέπουν μόνο τα "ακαθάριστα κέρδη". Είναι λογικό να νιώθεις μια αδικία, αλλά, αν οι δουλειές πάν τόσο καλά, μπορείς να ζητήσεις περισσότερα, με ευγένεια... ναι, και να γίνεις ακόμα και εσωτερικός συνεργάτης με extra bonus λόγω της εμπειρίας που απέκτησες. Είναι αδιανόητο όμως να ζητάς τυχαίο "ποσοστό" από τις παραγγελίες, δεν είσαι μέτοχος ούτε επενδυτής στη βιοτεχνία. Βέβαια εμείς δεν ξέρουμε για την επιχείρηση, ούτε για τα "καθαρά κέρδη" και τις "ζημίες" της βιοτεχνίας.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε TS

Θα σου πω και εγώ την γνώμη μου και εσύ αποφασίζεις.

Καταρχήν όλα ξεκινάνε από την πληρωμή.Ειναι μαύρα ή κόβεις τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών;

Επειδή ,από ότι κατάλαβα,είναι black η φάση,θα σου πρότεινα το εξής;

Ταρίφα για το ψάξιμο π.χ  30 € γίνει δεν γίνει η παραγγελία,και ας φας από 1 λεπτό μέχρι 25 ώρες ψαξίματος.

Αν προχωρήσει σε αγορά,,ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΟΥΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙ Αν ήταν έτσι,παράτα ότι κάνεις και άνοιξε παρόμοιο μαγαζί να βγάζεις και εσύ τα άντερα σου. Όρισε μια μέση τιμή π.χ 50 € και απλά ξεκαθάρισε ότι αν ασχοληθείς πάνω από κάποιες συγκεκριμένες  ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγγελία θέλω τόσα για τον έξτρα χρόνο.Και εννοείται δεν σε νοιάζει αν αυτός βγάλει 100  € ή 10000000 € κέρδος κάθε φορά.

Γνώμη μου τα παραπάνω,τα βάζεις κάτω και αποφασίζεις.Απλα.στο ξαναλέω,αν του μεταφέρεις το διλλημα ότι επειδή βγάζεις τόσο κέρδος κάθε φορά και εγώ θέλω προμήθεια τόσα κάθε φορά,είναι 100% ότι θα κοιτάξει να σε ξεφορτωθεί με την πρώτη ευκαιρία,ΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΙ..

Ελπίζω να βοήθησα

Υ.Σ Αν κόβεις τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών,αλλάζουν όλα τα παραπάνω ,ανέφερε το να σου πω αν θέλεις την άποψη μου

Καλοφάγωτα...

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dhmhtries22 είπε

Φίλε TS

Θα σου πω και εγώ την γνώμη μου και εσύ αποφασίζεις.

Καταρχήν όλα ξεκινάνε από την πληρωμή.Ειναι μαύρα ή κόβεις τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών;

Επειδή ,από ότι κατάλαβα,είναι black η φάση,θα σου πρότεινα το εξής;

Ταρίφα για το ψάξιμο π.χ  30 € γίνει δεν γίνει η παραγγελία,και ας φας από 1 λεπτό μέχρι 25 ώρες ψαξίματος.

Αν προχωρήσει σε αγορά,,ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΟΥΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙ Αν ήταν έτσι,παράτα ότι κάνεις και άνοιξε παρόμοιο μαγαζί να βγάζεις και εσύ τα άντερα σου. Όρισε μια μέση τιμή π.χ 50 € και απλά ξεκαθάρισε ότι αν ασχοληθείς πάνω από κάποιες συγκεκριμένες  ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγγελία θέλω τόσα για τον έξτρα χρόνο.Και εννοείται δεν σε νοιάζει αν αυτός βγάλει 100  € ή 10000000 € κέρδος κάθε φορά.

Γνώμη μου τα παραπάνω,τα βάζεις κάτω και αποφασίζεις.Απλα.στο ξαναλέω,αν του μεταφέρεις το διλλημα ότι επειδή βγάζεις τόσο κέρδος κάθε φορά και εγώ θέλω προμήθεια τόσα κάθε φορά,είναι 100% ότι θα κοιτάξει να σε ξεφορτωθεί με την πρώτη ευκαιρία,ΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΙ..

Ελπίζω να βοήθησα

Υ.Σ Αν κόβεις τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών,αλλάζουν όλα τα παραπάνω ,ανέφερε το να σου πω αν θέλεις την άποψη μου

Καλοφάγωτα...

Η πιο σωστή απάντηση. 

👍👍👍

• Thanks 1
Δημοσ.

παίρνω συνέχειά βοηθούς στην δουλεία μου... να μην πολυλογώ χωρίς να δώσουν φράγκο ούτε για μετακινήσεις δεν μιλάμε για εργαλεία, υλικά σε 3-4 μήνες ζητάνε τα μισά λες και είμαστε συνέταιροι ή κάτι τετοιο... στην ουσία κάνεις τον μεταφραστή αν ήθελε να δίνει ποσοστά πίστεψέ με δεν θα χει εσένα ... γιαυτό πρόσεξε θα χάσεις και τα 20-50€ που σου δίνει ... αν δεν σου αρέσει, θεωρείς ότι αδικείσαι κλπ πες του στα ίσα θέλω τόσα αλλιώς δεν προλαβαίνω αυτή την περίοδο

Δημοσ.

Μήπως να χρεώνεις ανά ώρα;;; Όσες ώρες χρειάζεσαι ώστε να εκτελέσεις όλα αυτά που χρειάζονται ανα μήνα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολύ απλά τα πράγματα, χρεώνεις με την ώρα ένα εύλογο πόσο για σένα πχ 20 ευρώ ανά ωρα όταν πας εκεί και 10 από το σπιτι. Όσες ώρες ασχολείσαι είτε πηγαίνοντας από εκεί είτε από το σπίτι σου τις σημειώνεις και τέλος του μήνα βγαίνει το ποσό. Αν αρχίσει τα αποκλείεται να σου πήρε τόσες ώρες κτλπ τον "κρεμάς" 1-2-3 φορές μέχρι να ισιωσει.

Καλοφαγωτα.

Μην αρχίσετε τα θα βρει άλλον κτλπ. Προφανώς υπάρχουν άλλοι που μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά αλλά ούτε αυτοί θα είναι τζάμπα. Επίσης θα τους πάρει χρόνο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο τύπος είναι ο κλασικός τζαμπατζης που δεν ξέρει καν αγγλικά και η επιχείρηση του δουλεύει "από καθαρή τύχη", αφού η λειτουργία της επιχείρησης του στηρίζεται στην εισαγωγή από εξωτερικό.

Προσωπικά θα έκανα το από πάνω και αν τον έβλεπα ότι δυσανασχετουσε θα τον άφηνα στα κρύα του λουτρού 

Επεξ/σία από cliobaccarra
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας, με βοηθουν πολυ. Τις διαβασα ολες με ησυχια, τωρα που ειμαι insomniac.:)

Οταν ξεκινησαμε αυτη την ατυπη συνεργασια πριν απο κανα 6αρι χρονια, ο λογος ηταν η κατασκευη ενος website για την εταιρεια, με την προυποθεση να δημιουργησουμε βιτρινα προς το εξωτερικο, ωστε να μπορουν να μας δουν σοβαρα τα διαφορα εργοστασια. Δεν ειχαν ιδεα απο ιντερνετ, ουτε εμαιλς ουτε web banking, ουτε ενδοκοινοτικες συναλλαγες, ουτε Αγγλικα, ουτε εισαγωγες φυσικα μεχρι τοτε. Γραμματεια δεν υπηρξε ποτε, ουτε προβλεπω να υπαρξει, λογω του οτι δε θελουν να πληρωσουν υπαλληλο, ουτε ως part time.

Ανελαβα και τους οργανωσα ολα τα παραπανω, χρεωνοντας συνηθως ανα επισκεψη εκει, καθως φτιαχναμε κ απο κατι. Τους επισκευασα τον υπολογιστη, εστησα τον client για τα emails, τους ενημερωσα για τις ενεργειες που πρεπει να κανουν ωστε να εχουν web banking, τους εδειξα πως δουλευουν ολα αυτα, αμοιβωμενος ανα επισκεψη με ενα συμβολικο ποσο της ταξης συνηθως των 20-30 ευρω, αναλογως το χρονο που σπαταλουσα. Τους κατασκευασα και το site, το οποιο φυσικα πληρωθηκε οπως επρεπε. Οταν ημασταν ετοιμοι με τα παραπανω, τους καθοδηγησα σχετικα με το τι πρεπει να κανουν για να μπορουν να εκτελουν ενδοκοινωτικες συναλλαγες, ωστε να μπορουν να κανουν εισαγωγες απο Ευρωπη.

Οταν ημασταν πλεον ετοιμοι, ξεκινησαν να μου ζητουν να πηγαινω συχνα απο την εταιρεια, να στελνω emails για οτιδηποτε τους ερχοταν στο μυαλο, οπως ειπε κ ενας φιλος πριν, απο πεταλα για γαιδαρους μεχρι κινητηρες πυραυλων.. Εξακολουθουσα να χρεωνω τα ιδια και οχι αυστηρα ανα εμαιλ ή με το ρολοι στο χερι.

Καποια στιγμη ηρθε η ωρα που καναμε τις πρωτες παραγγελιες. Εγω ημουν αυτος που εψαξε να δει τι παιζει με τους εκτελωνισμους και τις μεταφορικες φυσικα, οποτε ανελαβα και αυτο το κομματι. Καποια στιγμη που εμπλεξε στο τελωνειο ενα φορτιο, ηρθα σε επαφη με τον πωλητη και καταφερα να τον ξεμπλεξω μιλωντας μαζι τους και βρισκοντας λυση για το προβλημα που ειχε προκυψει, οποτε τον γλυτωσα απο μια υψηλη υπερφορολογιση, χωρις βεβαια καποιο κερδος για μενα.

Γενικα εχουμε μια σχεση εμπιστοσυνης μεχρι τωρα και με συμβουλευεται οταν θελει να παραγγειλει κατι και γενικα υπαρχει μια φιλικη σχεση πλεον μεταξυ μας. Ομως οταν τα πραγματα περνανε στο φιλικο, αρχιζει και χαλαει η δουλεια..
Εν πασει περιπτωσει, το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι απλα ενας μεταφραστης εκει μεσα, εχω βοηθησει πολυ και σε διαφορα αλλα πραγματα τεχνικα, σχετικα με επισκευες σε βλαβες στα μηχανηματα της εταιρειας και οποτε με χρειαστουν ειμαι εκει, αλλα ηλπιζα ολα αυτα τα χρονια οτι θα το παιρνε αποφαση να με προσλαβει εστω part time, οπως μου εταζε εδω και 3-4 χρονια, αλλα με ειχε στο περιμενε για να με παρει μεσω οαεδ, οποτε αρχισα κ εγω να ξενερωνω απο ενα σημειο και μετα.

Ετσι ηρθε μια μερα που λεω δεν παει αλλο, εχω κανει τοσα γι αυτους και πληρωνομαι χαρτζιλικι καθε φορα. Μηπως πρεπει να κατσω να φτιαξω μια λιστα με χρεωσεις, μπας και αρχισω να ανταμοιβομαι τελικα σωστα για τις υπηρεσιες που προσφερω? Ετσι καθησα περυσι και εκανα αυτο το πλανο με τις χρεωσεις, αλλα οταν του το παρουσιασα, αρνηθηκε να το αποδεχτει, κατανοωντας ομως οτι εχω δικιο που θελω να ανταμοιφθω και οτι αναγνωριζει οτι εχω κανει πολυ δουλεια η οποια δεν εχει πληρωθει και μετα το απεφυγε λεγοντας οτι οκ ασ το και θα το δουμε.

Περασε ενας χρονος απο τοτε και χαθηκε για καποιο διαστημα, αλλα με θυμηθηκε πριν κανα μηνα ξανα, επειδη χρειαστηκε να παραγγειλει παλι.
Ετσι αφου εκανα τις απαραιτητες ενεργειες και τελικα εκτελεσα την παραγγελια, οταν ηρθε η ωρα της αμοιβης, με πληρωσε χωρις προβλημα (75 ευρω), αλλα οταν του ανελυσα τον τροπο που τον χρεωσα, συμπεριλαμβανοντας το 6% αυτη τη φορα στην τιμη, ωστε να δω αν το αποδεχτηκε ή οχι, η απαντηση του οταν το ειδε ηταν, "αυτο εδω σβηστο, δε γινεται να σου δωσω ποσοστο". Οποτε μετα ακολουθησε μια αντιπαραθεση χαμηλων τονων βεβαια, αλλα ακρη δε βγηκε.

Απ οτι ειδα κολλαει σε καποια πραγματα.  Το ενα ειναι οτι δε θελει να ακουει τις λεξεις προμηθεια και ποσοστο. Το δευτερο ειναι οτι οταν κανει υπολογισμους με το κομπιουτερακι και βλεπει οτι το κοστος ειναι αρκετο για τα μεγαλα ποσα,  δε μπορει να αποδεχτει οτι πρεπει να πληρωσει παραπανω απο οτι εδινε μεχρι σημερα και οταν σκεφτεται οτι πρεπει να δωσει κανα 300αρι και βαλε, λεει οχι δε μπορει να συμβει αυτο.
Το τριτο ειναι οτι δε μπορει να δει πως το κομματι της παραγγελιας ειναι ξεχωριστο πραγμα, οποτε λεει χρεωσε με μονο για τα εμαιλς, εννοωντας το αρχικο κομματι της επικοινωνιας και ερευνας αγορας, διοτι αυτο αφορα τις γνωστες χρεωσεις των 20-30-50 ευρω και τον συμφερει. Το τελευταιο που μου ειπε ηταν οτι ειναι αδιανοητο να θελω ξανα αμοιβη, σε περιπτωση που παραγγειλουμε και δευτερη φορα απ τον ιδιο προμηθευτη. Συγκεκριμενα λεει, "τι δηλαδη, αν παρω τωρα 5000 ευρω πραγματα και την αλλη βδομαδα παρουμε αλλα 5000 απ τον ιδιο, εσυ θα θες αλλα τοσα μετα?"

Μετα απο τις απαντησεις σας και αφου το σκεφτηκα καμποσο και εριξα νερο στο κρασι μου, χωρις να εχω καταληξει, σκεφτηκα το εξης πλανο.

Ελαχιστη χρεωση 50 ευρω
Μεγιστη χρεωση τα 250 ευρω,

-Για παραγγελία 1000€ = 50€
-Για παραγγελία 2000€ = 100€
-Για παραγγελία 3000€ = 150€
-Για παραγγελία 4000€ = 200€
-Από 5000€ και άνω     = 250€

Πως σας φαινεται αυτο λοιπον?

Επεξ/σία από Giannisppos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

διαβασα μονο το αρχικο ποστ και ειδα φευγαλεα τα υπολοιπα που εγραψαν καποιοι, αρχικα να πω οτι δεν ειστε συνεταιροι, επομενως δε μοιραζεστε τα κερδη, ειναι σαν τους καρμηρηδες που ενοικιαζουν καταστηματα και σε ρωτανε τι θα το κανεις για να παρουν παραπανω αν δουνε οτι ειναι κατι που θα αρμεξουν, εχοντας αυτο το πολυ βασικο υποψιν προχωραμε, ουσιαστικα η δουλεια που κανεις ειναι με την ωρα, επομενως θα πρεπει να πληρωνεσαι με βαση τις ωρες που δουλευεις και οχι με το τι ειναι η παραγγελια, μεγαλο λαθος να πιστευεις οτι επειδη του εξοικονομεις χρηματα θα πρεπει να αμοιβεσαι παραπανω. Επομενως αυτο που σου προτεινω ειναι να του πεις οτι εγω θελω ενα συγκεκριμενο ποσο για καθε ωρα που ασχολουμαι αλλα προσεξε να μην ειναι χαμηλο αυτο που θα πεις, βρες μια μεση τιμη, επισης μπορεις να εχεις διαφορετικη τιμη για διαικπεραιωση παραγγελιας διαφορετικη για οταν ψαχνεις. Παραδειγμα η αναζητηση σου παιρνει πιο πολυ χρονο και ειναι πιο σημαντικη επομενως εκει θα εχεις μια πιο υψηλη τιμη, οταν θα ειναι να κανετε την παραγγελια τοτε πες του μια στανταρ τιμη.

διαβαζω εδω μεσα κατι αποψεις και αρκετοι βρισκεστε εκτος τοπου και χρονου και δινετε συμβουλες αγνοωντας τους κανονες της αγορας και το πως εχουν διαμορφωθει στη χωρα μας. επειδη καποιοι ειπατε για εταιριες πολυ απλα ενας υπαλληλος αμοιβεται με 600-700 ευρω για 200 ωρες εργασιας τον ΜΗΝΑ επομενως για καθε ωρα παιρνει 3-3,5 ευρω, και δεν εχει σημασια ουτε το ποσα θα κερδισει το αφεντικο του ουτε τπτ, επομενως κατι που ειδα για 20 ευρω ειναι τουλαχιστον γελοιο να το πιστευει καποιος οτι πρεπει να αμοιφθει την ωρα, αμα σας λειπουνε τοσα θα παραμενετε μια ζωη ανεργοι και θα παιρνετε και αλλους στο λαιμο σας με τις γελοιες συμβουλες σας.

ΥΣ: σκεψου το λιγο αυτο που εγραψα για τον υπαλληλο με μισθο καθε μηνα που δουλευει 8ωρο/ ξερει αγγλικα/υπολογιστη και ισως και πολλα ακομα και ειναι εκει συνεχως και βγαλε μετα την τιμη που θα πεις. Ναι μεν παρεχεις μια υπηρεσια αλλα δε μπορεις να παιρνεις για τις 10 ωρες που θα ασχοληθεις 200 ευρω...

Επεξ/σία από dancer
Δημοσ.

Επαγγελματιας που δεν καταλαβαινει, μετρα, υπολογιζει κι αξιολογει το ποσο σημαντικο ειναι ενα κομματι και μαλιστα ενα ουσιωδες κομματι της δουλειας του, απλα δεν ειναι σωστος επαγγελματιας με οτι συνεπαγεται αυτο. Και επειδη οχι απλα το τζαμπα πεθανε αλλα και η δουλεια του σε οτι αφορα την ιδια την υπαρξη της, εξαρταται απο γνωσεις, ιδιοτητες και δυνατοτητες που ο ιδιος δεν διαθετει και δεν μπορει να κανει διαφορετικα, απλα θα πληρωσει. Φυσικα θα κοιταξει να πληρωσει οσο το δυνατον λιγοτερα και να ελαχιστοποιει τα κοστη,  αλλα σιγουρα η "φιλικη" προσεγγιση στα επαγγελματικα, το φιλοδωρημα και το χαρτζηλικι εκει που κανονικα πρεπει να υπαρχει η εννοια της επενδυσης, ειναι η πλεον σιγουρη οδος για προβληματα, αδυναμιες και τελικα αποτυχια.

Και με τα παραπανω, λαθος του ts που απο την αρχη ή τελος παντων καποια στιγμη δεν καταλαβαινε που παει το θεμα και ελπιζε σε μελλοντικη αποκατασταση και εδινε βαση σε υποσχεσεις, αλλα και η ολη συμπεριφορα του επαγγελματια ειναι καθαρα λαμογιστικη. Φαινομενο καθολου σπανιο αλλα μαλλον ευρυτερα διαδεδομενο καθως οι "εξυπνοι" παντοτε περισσευαν, ομως η λαθος κοστολογηση και η αξιολογηση των υπηρεσιων που λαμβανει απο τον ts απλα θα τον θεσει εκτος αργα ή γρηγορα.

Δημοσ.

Φίλε τύποι σαν αυτόν που έχεις μπλέξει δεν θέλουν ούτε να ακούνε ότι τους παίρνει κάποιος ποσοστά.Ακομα και αν η τιμή είναι ίδια όταν του πεις τη λέξη ποσοστό νομίζει ότι θες να του φας την επιχείρηση.Εγω στη θέση σου θα προσπαθούσα να τον ψήσω να με προσλάβει μόνιμα στην επιχείρηση.Πες του ότι σκέφτεσαι να πιάσεις αλλού δουλειά σαν υπάλληλος γιατί δεν βγαίνεις οικονομικά με τις δουλειές που κάνεις τώρα και ίσως αλλάξει γνώμη.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dancer είπε

διαβασα μονο το αρχικο ποστ και ειδα φευγαλεα τα υπολοιπα που εγραψαν καποιοι, αρχικα να πω οτι δεν ειστε συνεταιροι, επομενως δε μοιραζεστε τα κερδη, ειναι σαν τους καρμηρηδες που ενοικιαζουν καταστηματα και σε ρωτανε τι θα το κανεις για να παρουν παραπανω αν δουνε οτι ειναι κατι που θα αρμεξουν, εχοντας αυτο το πολυ βασικο υποψιν προχωραμε, ουσιαστικα η δουλεια που κανεις ειναι με την ωρα, επομενως θα πρεπει να πληρωνεσαι με βαση τις ωρες που δουλευεις και οχι με το τι ειναι η παραγγελια, μεγαλο λαθος να πιστευεις οτι επειδη του εξοικονομεις χρηματα θα πρεπει να αμοιβεσαι παραπανω. Επομενως αυτο που σου προτεινω ειναι να του πεις οτι εγω θελω ενα συγκεκριμενο ποσο για καθε ωρα που ασχολουμαι αλλα προσεξε να μην ειναι χαμηλο αυτο που θα πεις, βρες μια μεση τιμη, επισης μπορεις να εχεις διαφορετικη τιμη για διαικπεραιωση παραγγελιας διαφορετικη για οταν ψαχνεις. Παραδειγμα η αναζητηση σου παιρνει πιο πολυ χρονο και ειναι πιο σημαντικη επομενως εκει θα εχεις μια πιο υψηλη τιμη, οταν θα ειναι να κανετε την παραγγελια τοτε πες του μια στανταρ τιμη.

διαβαζω εδω μεσα κατι αποψεις και αρκετοι βρισκεστε εκτος τοπου και χρονου και δινετε συμβουλες αγνοωντας τους κανονες της αγορας και το πως εχουν διαμορφωθει στη χωρα μας. επειδη καποιοι ειπατε για εταιριες πολυ απλα ενας υπαλληλος αμοιβεται με 600-700 ευρω για 200 ωρες εργασιας τον ΜΗΝΑ επομενως για καθε ωρα παιρνει 3-3,5 ευρω, και δεν εχει σημασια ουτε το ποσα θα κερδισει το αφεντικο του ουτε τπτ, επομενως κατι που ειδα για 20 ευρω ειναι τουλαχιστον γελοιο να το πιστευει καποιος οτι πρεπει να αμοιφθει την ωρα, αμα σας λειπουνε τοσα θα παραμενετε μια ζωη ανεργοι και θα παιρνετε και αλλους στο λαιμο σας με τις γελοιες συμβουλες σας.

ΥΣ: σκεψου το λιγο αυτο που εγραψα για τον υπαλληλο με μισθο καθε μηνα που δουλευει 8ωρο/ ξερει αγγλικα/υπολογιστη και ισως και πολλα ακομα και ειναι εκει συνεχως και βγαλε μετα την τιμη που θα πεις. Ναι μεν παρεχεις μια υπηρεσια αλλα δε μπορεις να παιρνεις για τις 10 ωρες που θα ασχοληθεις 200 ευρω...

Τι 3.5 ευρώ την ώρα αναφέρεις; Μιλάμε για εργασία χωρίς ένσημα και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα πχ αποζημίωση κτλπ. Επίσης χωρίς στάνταρ ωράριο και χωρίς στάνταρ πόστο.

Ο άνθρωπος θα ξεκινάει από το σπίτι του για την επιχείρηση του άλλου και έστω ότι θα κάνει δουλειά 2 ωρες δηλαδή θα πληρωθεί 7 ευρώ; Σκέφτεστε μερικοί εδώ μέσα η όχι;

Τα 20 ευρώ ανά ώρα είναι ένα αρκετά ρεαλιστικο σεναριο.

Αυτό που προτείνω βέβαια εγώ και αυτό που κανω είναι πχ 20 ευρώ την πρώτη ώρα και κάθε επόμενη ώρα φτηνότερα πχ 10-15.

Με αυτόν τον τρόπο και εσύ καλύπτεις έξοδα μετάβασης, αλλά και αυτός προσπαθεί να μαζέψει τις δουλειές του όλες μαζί.

Δημοσ.

Ολοι εχουμε καταλαβει οτι ο τυπος ειναι ψιλοτζαπατζης και παει να την βγαλει οσο πιο φθηνα μπορει,οπως ο καθενας μας στην καθημεροτητα του  ,μην ξεχνας ομως οτι και εσυ απο την πλευρα σου τα περνεις μαυρα απο οτι εχω καταλαβει οποτε "μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινεια" οπως λεει και ο σοφος λαος.

Για να ζητας προσληψη εστω και part time υποθετω πως δεν εχεις καν εναρξη στην εφορια αρα το να απαιτεις ποσοστα απο τα κερδη του μου ακουγετε λιγο καπως.

Α)Το στηνεις σωστα και παρουσιαζεσε σαν επιχειρηματιας οποτε εφαρμοζεις τιμολογιακη πολιτικη που συναδει με την βιωσιμοτητα της επιχειρησης σου 

Β)κανεις τις αρπαχτες σου με ενα ποσο που συμφωνειτε και οι 2 και τελειωνει η ιστορια.

Πιστευω να καταλαβαινεις πως αν αρχισεις να ζητας μεγαλα ποσα και ο αλλος απο την πλευρα του θα θελει τιμολογια παροχης κτλ. για εξοδα.

Προσωπικη αποψη χωρις να θελω να σε προσβαλω,αν κανω λαθος στα περι εναρξης κτλ δες το Α

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε

Τι 3.5 ευρώ την ώρα αναφέρεις; Μιλάμε για εργασία χωρίς ένσημα και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα πχ αποζημίωση κτλπ. Επίσης χωρίς στάνταρ ωράριο και χωρίς στάνταρ πόστο.

Ο άνθρωπος θα ξεκινάει από το σπίτι του για την επιχείρηση του άλλου και έστω ότι θα κάνει δουλειά 2 ωρες δηλαδή θα πληρωθεί 7 ευρώ; Σκέφτεστε μερικοί εδώ μέσα η όχι;

Τα 20 ευρώ ανά ώρα είναι ένα αρκετά ρεαλιστικο σεναριο.

Αυτό που προτείνω βέβαια εγώ και αυτό που κανω είναι πχ 20 ευρώ την πρώτη ώρα και κάθε επόμενη ώρα φτηνότερα πχ 10-15.

Με αυτόν τον τρόπο και εσύ καλύπτεις έξοδα μετάβασης, αλλά και αυτός προσπαθεί να μαζέψει τις δουλειές του όλες μαζί.

εσυ βασικα δε σκεφτεσαι τι γραφεις, πρωτον απο ποτε η μαυρη εργασια πληρωνεται παραπανω απο την νομιμη?  επισης απο ποτε ενδιαφερει ενα αφεντικο ποση ωρα θα κανεις για να πας στη δουλεια και απο ποτε πληρωνεται αυτος ο χρονος? επισης αποζημιωση δεν υπαρχει εδω και καιρο επομενως μην μπερδευεις τον κοσμο.

προς τον TS εγω θα σου προτεινα 5 ευρω την ωρα για αναζητηση και 30 ευρω για διεκπεραιωση, επισης αμα σου ζηταει να πηγαινεις εκει βαζε του και τις βενζινες, αυτα απο μενα. παντως μ το 20ευρω που προτεινει ο συμφορουμιτης απο πανω και τα 10-15 πολυ απλα δεν υπαρχουν σαν τιμες στη μαυρη σε αυτο το αντικειμενο εργασιας. Οτι υπαρχουν ορισμενα κοροιδα και τα δινουν αυτα δε σημαινει οτι ειναι κανονας. Στα γραφω επειδη εχω δουλεψει σε αρκετες δουλειες παρομοιου ειδους και γνωριζω εκ των εσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...