Giannisppos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, moure είπε Από ότι καταλαβαίνω ούτε μεσάζοντας είσαι ούτε εκτελωνιστής για να χρεώνεις προμήθεια,στην ουσία κανείς τον μεταφραστή και στέλνεις κάποια emails,πράγματα που μπορουν να κάνουν πολλοί εκεί έξω.Γνωμη μου είναι να αφήσεις το θέμα της προμήθειας αλλά να ζητήσεις μια αύξηση για τις υπηρεσίες που προσφέρεις. Αν καποιος σου πει, ελα απο το μαγαζι μου γιατι θελω να μου παραγγειλεις 120 μετρα σωληνα υψηλης πιεσης ή 15 τονους μηχανημα , αξιας απο 1000 εως 10000 ευρω ανα παραγγελια και καθισεις και ψαξεις να του βρεις αυτα που θελει ή σου πει θελω να με φερεις σε επικοινωνια με το ταδε εργοστασιο και μετα εσυ ερθεις σε επικοινωνια, ανταλλαξεις καμποσα εμαιλς μεχρι να τα βρουν μεταξυ τους, δωσεις εντολη να στειλουν προφορμα για να γινει η καταθεση, στειλεις τα αποδεικτικα της καταθεσης, βρισκεις μεταφορικη εταιρεια να φερει το φορτιο, φερνεις τη μεταφορικη εταιρεια σε επαφη με το εργοστασιο και εισαι stand-by ανα πασα στιγμη στο τηλεφωνο για οτιδηποτε χρειαστει, μεχρι να φτασει το φορτιο στην πορτα του, αν δε λεγεσαι μεσαζοντας, τοτε πως λεγεσαι? Εφεδρικος γραμματεας? Στην τελικη εχει σημασια πως λεγεσαι ή το αποτελεσμα και η δουλεια που κανεις? Δεν ειναι ολα τα παραπανω ικανα να υποστηριξουν την απαιτηση προμηθειας για παροχη υπηρεσιων δηλαδη? Μονο ο εκτελωνιστης εχει δικαιωμα να χρεωνει προμηθεια και γιατι? Κ αυτος παροχη υπηρεσιων δεν προσφερει? 2 ώρες πριν, moure είπε Κατι ακόμα,μην λες στο αφεντικό σου ότι βγάζεις πολλά άρα θέλω και εγώ μερίδιο γιατί χτυπάει άσχημα στο αυτί,αντίθετα να προβάλλεις ότι δουλεύεις πολλές ώρες για να του εξοικονομήσεις χρήματα.Μπορείτε επίσης να συμφωνήσετε μια μέση τιμη για το προϊόν που εισάγετε και αν εσυ βρίσκεις καλύτερη τιμη να παίρνεις μπόνους. Δε μπορω ομως να μεινω και με κλειστο το στομα, ειναι προκλητικο ολο αυτο. Μου λεει προχθες, δεν ειναι οτι βγαζω εγω κατι παραπανω που παραγγελνουμε φθηνοτερα, απλα το κανω για να ριξω το κοστος παραγωγης. Φθηνες δικαιολογιες ομως, διοτι γνωριζω πολυ καλα την κατασταση. Αυτο περι συμφωνιας που λες, προυποθετει συνεννοησιμους και συνεργασιμους ανθρωπους και κυριως οργανωμενους ομως, πραγμα που στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ισχυει, γι αυτο ειπα να ζητησω κατι πιο σταθερο, μηπως και καταφερω να πληρωθω επιτελους για οτι κανω. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από Giannisppos
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, Giannisppos είπε Οι οροι μου ειναι οι εξης. Οταν στελνουμε emails μονο για να ρωτησουμε κατι και να λαβουμε καποιες πληροφοριες για τιμες κλπ, η χρεωση θα ειναι ως ειχε μεχρι τωρα, δηλαδη 20-30 ευρω για την επικοινωνια. Οταν κανουμε ερευνα αγορας, θα χρεωνω 50, διοτι ειναι κατι αρκετα χρονοβορο. Οταν ομως προχωραμε σε παραγγελια, τοτε η αμοιβη μου θα ειναι ενα 6% επι του καθαρου ποσου της παραγγελιας, χωρις τα μεταφορικα δηλαδη. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει λογική να απαιτείς δύο διαφορετικές πληρωμές για την ίδια δουλειά, ή θα πληρωθείς για το χρόνο που σπατάλησες ή θα πληρωθείς με ποσοστό επί της παραγγελίας. Έτσι ακριβώς δουλεύουν και οι μεσίτες μια και τους ανέφερες σε άλλο post, πληρώνονται μόνο μια φορά και μόνο αν πραγματοποιηθεί πώληση ή μίσθωση, δεν έχει λογική να πληρώνονται ξεχωριστά για τον χρόνο που ξοδεύουν για επιδείξεις πχ ή για το χρόνο/χρήμα που ξοδεύουν για να βάζουν αγγελίες.
nyne Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Φιλε ειναι τζαμπατζης ο τυπος,πες του εγω κανω τα παντα ολα μιλαω βρισκω καλυτερες τιμες και κανονιζω τα παντα.Θελω 150 ευρω για τη καθε συνναλαγη και τελος.Μην αφησεις περιθωρια μα μου,πες του μονο ετσι αξιζει αλλιως σπαταλαω τσαμπα το χρονο μου,αν θες πες του πηγαινε κ ρωτα ποσο χρεωνουν οι εκτελωνιστες,οι οποιοι πες του δεν θα σου ψαξουν κ την καλυτερη τιμη κτλ θα πας ετοιμος να τους πεις κανε τον εκτελωνισμο.Αλλιως καντο μονος σου η παρε κ ενα υπαλληλο να πληρωνεις ικα σεα μεα κ τα ρεστα. 3
pOLoS Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 36 λεπτά πριν, Giannisppos είπε αν δε λεγεσαι μεσαζοντας, τοτε πως λεγεσαι? Εφεδρικος γραμματεας? μεσάζοντας είναι το αφεντικό σου, εσύ κάνεις το γραμματέα του μεσάζοντα
Giannisppos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Κατά τη γνώμη μου δεν έχει λογική να απαιτείς δύο διαφορετικές πληρωμές για την ίδια δουλειά, ή θα πληρωθείς για το χρόνο που σπατάλησες ή θα πληρωθείς με ποσοστό επί της παραγγελίας. Έτσι ακριβώς δουλεύουν και οι μεσίτες μια και τους ανέφερες σε άλλο post, πληρώνονται μόνο μια φορά και μόνο αν πραγματοποιηθεί πώληση ή μίσθωση, δεν έχει λογική να πληρώνονται ξεχωριστά για τον χρόνο που ξοδεύουν για επιδείξεις πχ ή για το χρόνο/χρήμα που ξοδεύουν για να βάζουν αγγελίες. Ο λογος που το κανω αυτο, ειναι επειδη 1 στις δεκα φορες θα μπει στη διαδικασια να παραγγειλει κατι, τις υπολοιπες 9 με βαζει να ψαχνω και να ρωταω και να του στελνουν προσφορες και μετα λεει μπα ασ το, ειναι ακριβος, ή θα δουμε κλπ. Δηλαδη σπαταλαω χρονο και κανω δουλεια που πρεπει να πληρωθει, αλλα μεχρι προσφατα δεν ειχαμε συγκεκριμενο τροπο χρεωσης, οποτε εδινε οτι ηθελε, πχ παρε ενα 50αρι τωρα και βλεπουμε. Φαντασου δηλαδη μπορει να μου πει αυτο το μηνα ψαξε, στειλε, βρες κλπ και να μην παραγγειλει τιποτα τελικα και μετα απο 2-3 μηνες να του ρθει και να μου πει ξαναψαξε για αλλα ασχετα πραγματα και τοτε να παραγγειλει, οποτε γι αυτο κατεληξα στο να ξεχωρίσω το κομματι της επικοινωνιας απ το κομματι των παραγγελιων. Τοσα αν θες να κανουμε μια ερευνα αγορας, να ρωτησουμε κατι, να παρουμε προσφορες κλπ. κ αν αποφασισεις τελικα να παραγγειλεις, θα χρεωθεις με 6%. Α ξεχασα να αναφερω οτι στους ορους εχω σημειωσει οτι αν προχωρησουμε σε παραγγελια, δε θα χρεωθει τα emails ξεχωριστα, παρα μονο την προμηθεια. 1 ώρα πριν, nyne είπε Φιλε ειναι τζαμπατζης ο τυπος,πες του εγω κανω τα παντα ολα μιλαω βρισκω καλυτερες τιμες και κανονιζω τα παντα.Θελω 150 ευρω για τη καθε συνναλαγη και τελος.Μην αφησεις περιθωρια μα μου,πες του μονο ετσι αξιζει αλλιως σπαταλαω τσαμπα το χρονο μου,αν θες πες του πηγαινε κ ρωτα ποσο χρεωνουν οι εκτελωνιστες,οι οποιοι πες του δεν θα σου ψαξουν κ την καλυτερη τιμη κτλ θα πας ετοιμος να τους πεις κανε τον εκτελωνισμο.Αλλιως καντο μονος σου η παρε κ ενα υπαλληλο να πληρωνεις ικα σεα μεα κ τα ρεστα. Δυστυχως δε μπορω να το κανω αυτο, γιατι μπορει να παραγγειλει κατι με 300 ή 800 ή 3000 ευρω, οποτε τι θα του πεις, δωσε 150 για 300 ευρω παραγγελια? Αλλα εχεις δικιο, ειναι οντως τζαμπατζης κ αν ηταν σωστος θα πρεπε να πει οκ καταλαβαινω, αφου δε μπορω να σε προσλαβω, να το συζητησουμε να βρουμε μια ακρη, οχι να κοιταει να τη βγαλει με 20 και 30 ευρω. 1 ώρα πριν, pOLoS είπε μεσάζοντας είναι το αφεντικό σου, εσύ κάνεις το γραμματέα του μεσάζοντα Αφεντικο μου δεν ειναι ομως, αρα ουτε κ εγω γραμματεας του. Γραμματεας του θα γινω αμα με προσλαβει. 🙂 Προς το παρον ειμαι ο μ@λ@κ@ς της υποθεσης.. 😕 Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από Giannisppos
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, Giannisppos είπε Ο λογος που το κανω αυτο, ειναι επειδη 1 στις δεκα φορες θα μπει στη διαδικασια να παραγγειλει κατι, τις υπολοιπες 9 με βαζει να ψαχνω και να ρωταω και να του στελνουν προσφορες και μετα λεει μπα ασ το, ειναι ακριβος, ή θα δουμε κλπ. Δηλαδη σπαταλαω χρονο και κανω δουλεια που πρεπει να πληρωθει, αλλα μεχρι προσφατα δεν ειχαμε συγκεκριμενο τροπο χρεωσης, οποτε εδινε οτι ηθελε, πχ παρε ενα 50αρι τωρα και βλεπουμε. Με μπερδεύεις... στο πρώτο post ισχυρίστηκες ότι τον χρέωνες κανονικά για τη δουλειά που έκανες (δλδ από 20€ ότα έστελνες μερικά e-mail έως 50€ όταν έκανες και αναζήτηση), τώρα λες έδινε ότι ήθελε... τι ισχύει από τα δύο τελικά? 35 λεπτά πριν, Giannisppos είπε Φαντασου δηλαδη μπορει να μου πει αυτο το μηνα ψαξε, στειλε, βρες κλπ και να μην παραγγειλει τιποτα τελικα και μετα απο 2-3 μηνες να του ρθει και να μου πει ξαναψαξε για αλλα ασχετα πραγματα και τοτε να παραγγειλει, οποτε γι αυτο κατεληξα στο να ξεχωρησω το κομματι της επικοινωνιας απ το κομματι των παραγγελιων. Τοσα αν θες να κανουμε μια ερευνα αγορας, να ρωτησουμε κατι, να παρουμε προσφορες κλπ. κ αν αποφασισεις τελικα να παραγγειλεις, θα χρεωθεις με 6%. Α ξεχασα να αναφερω οτι στους ορους εχω σημειωσει οτι αν προχωρησουμε σε παραγγελια, δε θα χρεωθει τα emails ξεχωριστα, παρα μονο την προμηθεια. Δεν χρειάζεται να το φανταστώ, και οι μεσίτες έτσι ακριβώς δουλεύουν, στις 10 επιδείξεις ζήτημα να έχουν μια ενοικίαση, και μάντεψε... πληρώνονται μόνο όταν πραγματοποιηθεί μίσθωση! Εσύ με ποια λογική ζητάς να πληρωθείς όχι μόνο για τον κόπο σου αλλά να εισπράξεις και προμήθεια? Είναι σαν να σου ζητάει ο μεσίτης πχ 30€ για κάθε σπίτι που θα σου δείχνει, αλλά αν νοικιάσεις κάποιο από αυτά θα πληρώσεις αντί για 30 300€... Το βρίσκεις λογικό? 1
Giannisppos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Με μπερδεύεις... στο πρώτο post ισχυρίστηκες ότι τον χρέωνες κανονικά για τη δουλειά που έκανες (δλδ από 20€ ότα έστελνες μερικά e-mail έως 50€ όταν έκανες και αναζήτηση), τώρα λες έδινε ότι ήθελε... τι ισχύει από τα δύο τελικά? Αυτο ειναι το προβλημα, προκειται για μια συνθετη κατασταση που μεχρι τωρα δε μπορουσε να υπαρξει στανταρ χρεωση ανα εμαιλ ή με το χρονο που σπαταλαω ή ανα παραγγελια κλπ, γιατι δεν ειχαμε θεσει καποιους ορους εξ' αρχης, ουτε ηξερα τι παιζει γενικα, οποτε δε χρεωνα κατα γραμμα, τοσα εμαιλ, τοσα λεφτα κλπ. Στις αρχες με ρωτουσε τι χρωσταω και του ελεγα πχ 20 ή 30, αναλογα τι ειχαμε κανει, αλλα τον τελευταιο καιρο επειδη ηταν αρκετα τα εμαιλς και δεν ηξερα τι να χρεωνω πια, τον ειχα αφησει λιγο λασκο και αφου καναμε οτι καναμε, ελεγε κατσε να σου δωσω κανα φραγκο. Οποτε αλλες φορες ελεγα δωσε 20, αλλες δωσε 30, αλλες ελεγε παρε ενα 50αρι χωρις να πω κατι εγω, αλλα τιμοκαταλογος δεν υπηρχε. Ετσι σε καποια φαση συνειδητοποιησα οτι δε μπορει να συνεχισει πλεον ετσι η φαση γιατι αρχισε να σοβαρευει, οποτε καθισα και εφτιαξα αυτους τους ορους προσφατα, μηπως μπει μια ταξη. 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Δεν χρειάζεται να το φανταστώ, και οι μεσίτες έτσι ακριβώς δουλεύουν, στις 10 επιδείξεις ζήτημα να έχουν μια ενοικίαση, και μάντεψε... πληρώνονται μόνο όταν πραγματοποιηθεί μίσθωση! Εσύ με ποια λογική ζητάς να πληρωθείς όχι μόνο για τον κόπο σου αλλά να εισπράξεις και προμήθεια? Είναι σαν να σου ζητάει ο μεσίτης πχ 30€ για κάθε σπίτι που θα σου δείχνει, αλλά αν νοικιάσεις κάποιο από αυτά θα πληρώσεις αντί για 30 300€... Το βρίσκεις λογικό? Προσφατα εψαχνε να νοικιασει γνωστη μου στη Θεσσαλονικη και με πληροφορισε οτι οσους ατζεντηδες συναντησε, της ζητησαν 20 ευρω για εξοδα μετακινησης οταν συναντηθηκαν, απλα για να της δειξουν καποια σπιτια. Ο μεσιτης θα παρει ομως μια προμηθεια στο τελος σεβαστη, οποτε αυτο επιδιωκω να πετυχω κ εγω. Αν διαβασες προηγουμενο ποστ μου, ειπα οτι ξεχασα να αναφερω πως στους ορους που εφτιαξα, εγραψα οτι αν προχωραμε σε παραγγελια, δε θα τον χρεωνω εξτρα για τα εμαιλς που στειλαμε για το συγκεκριμενο προιον. Ομως δεν ειναι δυνατον να μη χρεωσω απολυτως τιποτα μεχρι να του ρθει να παραγγειλει, οταν με βαζει να ψαχνω για ασχετα πραγματα και ξαφνικα του ρχεται να παραγγειλει κατι αλλο. Εννοειται οτι θα χρεωθει ξεχωριστα για την αναζητηση προιοντων που δεν εχουν σχεση με αυτο που θα παραγγειλει πιστευω. Θα ειμαι εκει δηλαδη οτι ωρα θελει και θα κανω οτι θελει, ελπιζοντας να παραγγειλει καποτε και να παρω κανα φραγκο? Εχω και καλυτερα πραγματα να κανω στον ελευθερο χρονο μου. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από Giannisppos
vagos789 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Για μενα ειναι σαφες οτι θα ηταν πιο απλο για ολους να υπαρξει καποια σχεση εμμισθης εργασιας,εφοσον δεν μιλαμε για περιστασιακες αναγκες αλλα για συνεχη δραστηριοτητα Για μεριδιο κτλ μονο πολυ αργοτερα στην λογικη του πολυτιμου συνεργατη
Phoenix7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Για να σε βάλουν συνέχεια παει να πει πλεον σε εμπιστεύονται. Θα βρουν αλλον αν χρειαστεί αλλα θεωρώ θα τους χαλάσει η διαδικασία μεχρι να μαθει τα κολπα και τον τρόπο ο νεος...ποσο μάλλον οταν θα του δίνουν 20€. Σκέψου να ζητήσεις για κάθε παραγγελία ανεξαρτητα του ποσα email θα στείλεις ενα στάνταρ ποσο στα 2000 ζητα 200€ ή στα 3000 ζητα 300 κλπ Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από Phoenix7
unforgiven Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Ζήτησε ένα ποσοστό, αλλά έχει και μια χρέωση αν δεν γίνει η παραγγελία. Γιατί αν έχεις μόνο το ποσοστό σε βλέπω να ψάχνεις από πέταλα για άλογα μέχρι κινητήρες πυραύλων. 1
logokrimenos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μπρο πες στον μάστορα οτι υπαρχουν 2 επιλογές. Μια επιλογή είναι κάθε φορά που σε χρειάζεται θα σου δίνει 150, είτε παραγγείλει είτε όχι. Αλλιώς το στάνταρ εικοσοπενιντάρι για την έρευνα και 5% σε περίπτωση παραγγελίας. Θεωρω καλύτερη επιλογή την πρώτη να ξλερεις οτι και για απλή δουλειλα θα πάρεις γερό χαρτζιλίκι, παρά να περιμένεις ΠΟΟΟΟΟΤΕ θα αποφασίσει να κάνει καλή παραγγελία για να πάρεις κανα 300άρι κλπ
dkstopo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 χωρις παρεξήγηση το θέμα μου θύμισε αυτό: https://youtu.be/-dAi2aTeB44
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 @Giannisppos: Την γνώμη μου στην είπα, δεν γίνεται να ζητάς να πληρωθείς δύο φορές για την ίδια δουλειά, αν πιστεύω ότι κάνεις λάθος απλά αγνόησε την. ΥΓ Ένα πράγμα θα σχολιάσω μόνο, φυσικά και είδα ότι δεν θα τον χρεώνεις έξτρα για τα e-mail αν τελικά βάλει παραγγελία, για αυτό και στο παράδειγμα με τον μεσίτη που έφερα για σύγκριση είπα ότι εφόσον νοικιάσεις θα σε χρεώσει 30 αντί για 300, αν δεν το είχα δει θα είχα γράψει 30 + 300.
Palp Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Το 6% ανά παραγγελία μου φαίνεται υπερβολικό. Μπορείς να το υπολογίζεις τώρα που ειναι 3000€ ως λογικό αλλά αν κάποια στιγμή παραγγείλει 200.000€ αξίας εμπορεύματα; Με αυτό το τρόπο σκέψης όλοι οι αγοραστές που δουλεύουν σε εταιρίες θα ήταν εκατομμυριουχοι. Η δουλειά σου ειναι η ίδια ανεξάρτητα αν παραγγείλεις 10€ ή 1.000.000€. Κάνε ένα κατάλογο χρεώσεων ανά παραγγελία ή διερεύνηση παραγγελίας για να έχεις καθαρές σχέσεις. 1
tomas4wd Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Ρε παιδιά 2% max προμήθεια περνούν επίσημοι αντιπρόσωποι των οίκων του εξωτερικού και αυτοί έχουν γραφεία, εφκα, τέλη επιτηδεύματος , έχουν χαρτιά και εφορία . Πως το σκεφτήκατε το 5% που προτείνετε στο φίλο και μαύρα ; Επειδή κάνει δουλειά γραμματειακής υποστήριξης δηλαδή που ένας part time υπάλληλος την κάνει με 400€ το μήνα ; Οκ , ανεργία κλπ αλλά σε τι ακριβώς ρισκάρει ο φίλος δηλαδή και θέλει ποσοστό ; Μην παρεξηγηθώ , δεν κατηγορώ τον φίλο γιατί προφανώς δεν γνωρίζει την αγορά και το δηλώνει κιόλας . Αλλά οι υπόλοιποι ; ποσοστα να ζητήσεις φίλε μου αν έχεις κάποια αντιπροσωπεία η αν βοηθήσεις με συμμετοχή στην αγορά . Κατά τα αλλά δουλειά υπαλλήλου κανείς και δεν δικαιούσαι ποσοστό . Αυτά είναι εξτραδακια και καλά κανείς και τα παίρνεις .. αλλά το ρίσκο του εμπόρου δεν το έχεις , ούτε κάποια άλλη ευθύνη (εντολές εκτελείς ) . Αποψη μου είναι να συνεχίσεις να πληρώνεσαι ως έχει και όταν κλείνεις κάποια παραγγελία ένα έξτρα ποσό στάνταρ το οποίο θα ορίσεις εσυ (προτείνω κάτι λογικό για τη θέση σου , μην ξεχνάς ότι έχεις να κανείς με έμπορο). Αν επιμείνεις να ζητάς από έμπορο ποσοστό δεν το βλέπω καλά. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα