Giannisppos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Καλημερα. Εχω συνεργασια με μια μικρη βιοτεχνια ως εξωτερικος συνεργατης. Δεν εχουν γραμματεα, γιατι δεν εχουν σκοπο να πληρωνουν εξτρα προσωπικο για τις δουλειες γραφειου, οποτε με φωναζουν οταν χρειαζονται καποια βοηθεια σχετικα με εισαγωγες απ το εξωτερικο. Αν και τεχνικος Η/Υ, δεν εχω σχεση με το αντικειμενο της εταιρειας, ουτε ειχα ασχοληθει ξανα σοβαρα με εισαγωγες προιοντων για τριτους. Για καμποσα χρονια σποραδικα, με καλουσαν να τους βοηθησω να ερθουν σε επαφη με ευρωπαικα εργοστασια ή εκτος ευρωπης, στελνοντας καμποσα emails, ωστε να ρωτησω οτιδηποτε ηθελαν. Στην ουσια κανω τον διερμηνεα και το μεσαζοντα, διοτι δε γνωριζουν αγγλικα, αναλαμβανοντας να φερω εις περας την παραγγελια. Ερχομαι σε επαφη με το εργοστασιο για να μαθουμε τιμες και διαφορες πληροφοριες για το προιον. Οταν προχωραμε σε παραγγελια, τους λεω να μας στειλουν προτιμολογιο, στελνει τα λεφτα μεσω της τραπεζας ο δικος μου, στελνω τα αποδεικτικα της πληρωμης στον προμηθευτη, ερχομαι σε επαφη με τη μεταφορικη, φροντιζω να προωθηθει το προιον στη βιοτεχνια κλπ. Αρκετες φορες συνηθως, μου ελεγαν ψαξε να μας βρεις αυτο το αντικειμενο και στειλε emails να μαθουμε τιμες, αλλα δεν προχωρουσαν σε παραγγελια. Μη ξεροντας τι να χρεωσω και επειδη δεν εχω ξανακανει αυτη τη δουλεια, χρεωνα αρχικα ενα ποσο που αντιστοιχουσε στο χρονο που εχω φαει να βρω κατι και αναλογα με το ποσα emails εστειλα, δηλαδη μικροποσα της ταξης των 20 ευρω για τα emails ή αν επρεπε να κανω αναζητηση και μου ετρωγε αρκετες μερες να ρωταω και να ψαχνω, χρεωνα κανα 50αρι κλπ. Ομως καποιες φορες, προχωρουσαμε σε παραγγελια προιοντων αρκετης αξιας, πχ 1000 ευρω ή 3000 ευρω ή και 5000 ευρω φορτιο, αλλα η δικη μου χρεωση ηταν μονο για την επικοινωνια μεσω emails, ανεξαρτητα με την αξια της παραγγελιας, διοτι αρχικα λεω οκ, πες εκανες μια εξυπηρετηση, πελατης ειναι, θα φτιαξει τον υπολογιστη του καποια στιγμη κλπ. Ομως το πραγμα αρχισε να σοβαρευει και ο τυπος συνεχισε να μου ζηταει να παραγγειλω πραγματα τα οποια μαλιστα του τα εβρισκα πολυ φθηνότερα και ειχε μεγαλο κερδος, αλλα εγω την εβγαζα με ενα 50αρι στην καλυτερη. Προσφατα κάθισα κατω και τα λογαριασα λιγο και λεω για κατσε ρε φιλε, ο τυπος κανει δουλεια του, βγαζει μεγαλο κερδος απ τις εισαγωγες κ εγω παιρνω ψιχουλα. Μηπως θα πρεπε να χρεωνω καποια προμηθεια τελικα? Ομως εχοντας αγνοια του τι παιζει στην αγορα σχετικα με τους μεσαζοντες και τις προμηθειες εισαγωγων κλπ, δε γνωριζω χρεωσεις και πως δουλευει η αγορα, οποτε καθησα και εφτιαξα ενα δικο μου πλανο, το οποιο οταν το παρουσιασα, ηταν αντιθετος φυσικα. Οι οροι μου ειναι οι εξης. Οταν στελνουμε emails μονο για να ρωτησουμε κατι και να λαβουμε καποιες πληροφοριες για τιμες κλπ, η χρεωση θα ειναι ως ειχε μεχρι τωρα, δηλαδη 20-30 ευρω για την επικοινωνια. Οταν κανουμε ερευνα αγορας, θα χρεωνω 50, διοτι ειναι κατι αρκετα χρονοβορο. Οταν ομως προχωραμε σε παραγγελια, τοτε η αμοιβη μου θα ειναι ενα 6% επι του καθαρου ποσου της παραγγελιας, χωρις τα μεταφορικα δηλαδη. Για να μη μακρηγορώ, το προβλημα ειναι οτι δε δεχονται να πληρωνουν προμηθεια με τις παραγγελιες, διοτι για χρονια ειχαν βολευτει με το να δινουν 20, 30 και 50 ευρω, οποτε την εβγαζαν δηλαδη λαδι. Ομως δεν ειναι δυνατον να φερνω τετοια φορτια και να του γλυτωνω ενα σκασμο λεφτα με τις εισαγωγες και να μου δινει ψιχουλα. Ο προβληματισμος μου ειναι η εξης. Γνωριζει καποιος απο αυτα και αν ναι, τι χρεωσεις υπαρχουν? Πως γινονται οι χρεωσεις σε αυτο τον τομεα? Πιστευετε οτι ειμαι παραλογος και οτι ειναι υπερβολη να ζητησει καποιος προμηθεια, εστω κ αν δεν εκανε ερευνα αγορας, αλλα μεσολαβησε ωστε να διεκπεραιωθει η παραγγελια? Δηλαδη αν καποιος σου πει θελω να μου παραγγειλεις κατι απο το ταδε εργοστασιο και οχι ψαξε να μου βρεις το ταδε αντικειμενο, δεν πρεπει να παρεις προμηθεια? Υγ. sorry για το σεντονι... 1
Narayan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείς να χρεώνεις ό,τι κρίνεις εσύ πως αξίζουν οι υπηρεσίες που παρέχεις. Οι μέχρι τώρα χρεώσεις σου πιστεύω πως είναι πολύ χαμηλές για την υπηρεσία που παρέχεις, ωστόσο καταννοώ τους ενδοιασμούς του έμπορου που τον αποτρέπουν να συμφωνίσει σε αμοιβή. Μπορεί σε παραγγελία €5000 να είναι μια αμοιβή της τάξεως των €300 που κρίνεται λογική, αλλά σε πιθανή μελλοντική παραγγελία μεγαλύτερης αξίας η αμοιβή θα είναι δυσανάλογη της υπηρεσίας που παρείχες. Μην το βλέπεις από την οπτική του πόσο κέρδος βγάζει ο έμπορος, είναι λάθος. Αν δηλαδή έβγαινε χαμένος από την μεταπώληση των προϊόντων, θα του έδινες χρήματα πίσω; Κοίτα με τι αμοιβή θα είσαι ικανοποιημένος για τον χρόνο που αφιερώνεις, συμφωνήστε βάσει των ωρών απασχόλησης για κάθε έρευνα αγοράς και όχι βάσει της αξίας της παραγγελίας. 3
Giannisppos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Δε μπορει να μη το δω απ την οπτικη του κερδους που εξοικονομω στον εμπορο, οταν του βρισκω προιοντα στο 1/3 της τιμης και οταν ξερω οτι τα μεταπουλαει 3 φορες ακριβοτερα. Αλλα οκ πες οτι το παραβλεπουμε αυτο. Ας παρουμε παραδειγμα εναν μεσιτη ακινητων. Δεν πληρωνεται με ποσοστα αντιστοιχα του τι ακινητο νοικιαζει? Αλλη προμηθεια θα παρει αν νοικιασει ενα σπιτι, αλλη ενα καταστημα. Δε χρεωνει αναλογως με το χρονο που θα καταναλωσει να βρει ενοικιαστες, χρεωνει βαση ενος ποσοστου προμηθειας επι της αξιας του ενοικιου. Αν παει δηλαδη καποιος και νοικιασει το σπιτι επειδη ετυχε να ξερει τον ιδιοκτητη και δε χρειαστηκε καν να του το δειξει ο μεσιτης, παλι τα ιδια θα χρεωσει ο ατζεντης απ τη στιγμη που το συμβολαιο εγινε μεσω αυτου. Ενα δευτερο παραδειγμα ειναι οι τραπεζες. Οταν στελνεις εμβασμα 1000 ευρω, σου κραταει μια προμηθεια 30 ευρω. Αν κανεις ομως 5000 ευρω, θα σου κρατησει 150, διοτι κ αυτη χρεωνει με ποσοστα και οχι με το ποση ωρα θα παρει να εκτελεσει μια εντολη. Θελω να πω οτι ειναι αδυνατον να χρεωνω με την ωρα και το χρονο γενικα που θα καταναλωσω, διοτι μπορει απλα καποιες φορες να μη μου παρει χρονο να στειλω μερικα εμαιλς, αλλα το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο, δηλαδη θα καταστει εφικτη μια εισαγωγη μεγαλου φορτιου, διοτι μεσολαβισα εγω για να γινει. Οποτε γιατι να φανταζει η αμοιβη δυσαναλογη της υπηρεσιας που παρεχω, απ τη στιγμη που το αποτελεσμα ειναι το ιδιο? Αν δηλαδη μου ζητησει να παραγγειλω ξανα κατι απο τον ιδιο προμηθευτη, πρεπει εγω να τον χρεωσω 20 ευρω τη δευτερη φορα αντι για 300, επειδη δε χρειαστηκε να ρωτησω ξανα απ την αρχη καποια πραγματα? Απ τη στιγμη που κανω τον μεσαζοντα για να γινει η παραγγελια, δεν πρεπει να πληρωθω γι αυτη την υπηρεσια? Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από Giannisppos
spectaculator Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μήπως θα έπρεπε να ορίσεις τις δικές σου χρεώσεις ανάλογα με το μέγεθος των παραγγελιών. Δες στο χώρο σου οι άλλοι τι χρεώνουν.
Giannisppos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, spectaculator είπε Μήπως θα έπρεπε να ορίσεις τις δικές σου χρεώσεις ανάλογα με το μέγεθος των παραγγελιών. Δες στο χώρο σου οι άλλοι τι χρεώνουν. Μα αυτο προσπαθω να κανω, αλλα αντι να πω στα 1000 θα σου παιρνω 60, στα 2000 θα σου παρω 120, στα 5000 θα σου παρω 300 κλπ, εβαλα ενα ποσοστο 6% ωστε να ειναι πιο ξεκαθαρες οι χρεωσεις, για να μην εχουμε μπερδεματα μετα του στυλ α ηταν 1389 και αντε να δουμε ποσο βγαινει διαιρωντας και αφαιρωντας κλπ. Ποσο ειναι το ποσο? 5000? οκ 5000χ6%=300 ευρω. Ειναι μηπως 1389? οκ 1389χ6%= 83,34 ευρω. Το προβλημα ειναι οτι δεν ειναι ο χωρος μου αυτος, εγω τεχνικος υπολογιστων ειμαι, αλλα αφου προεκυψε αυτη η συνεργασια και μιας και υπαρχουν αναδουλειες πλεον, ειπα να το εκμεταλλευτω και να βγαινει κατι. Αν ειναι ομως να κανω εξυπηρετηση απλως, δεν εχει νοημα. Δε γνωριζω δυστυχως τι χρεωνουν οι μεσαζοντες και δεν βρηκα και καπου στο ιντερνετ καμμια αντιστοιχη περιπτωση, γι αυτο ανοιξα αυτο το τοπικ, μπας και σας εχει τυχει κατι αντιστοιχο.
Narayan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 27 λεπτά πριν, Giannisppos είπε Δε μπορει να μη το δω απ την οπτικη του κερδους που εξοικονομω στον εμπορο, οταν του βρισκω προιοντα στο 1/3 της τιμης και οταν ξερω οτι τα μεταπουλαει 3 φορες ακριβοτερα. Αλλα οκ πες οτι το παραβλεπουμε αυτο. Ας παρουμε παραδειγμα εναν μεσιτη ακινητων. Δεν πληρωνεται με ποσοστα αντιστοιχα του τι ακινητο νοικιαζει? Αλλη προμηθεια θα παρει αν νοικιασει ενα σπιτι, αλλη ενα καταστημα. Δε χρεωνει αναλογως με το χρονο που θα καταναλωσει να βρει ενοικιαστες, χρεωνει βαση ενος ποσοστου προμηθειας επι της αξιας του ενοικιου. Αν παει δηλαδη καποιος και νοικιασει το σπιτι επειδη ετυχε να ξερει τον ενοικιαστη και δε χρειαστηκε καν να του το δειξει ο μεσιτης, παλι τα ιδια θα χρεωσει ο ατζεντης απ τη στιγμη που το συμβολαιο εγινε μεσω αυτου. Ενα δευτερο παραδειγμα ειναι οι τραπεζες. Οταν στελνεις εμβασμα 1000 ευρω, σου κραταει μια προμηθεια 30 ευρω. Αν κανεις ομως 5000 ευρω, θα σου κρατησει 150, διοτι κ αυτη χρεωνει με ποσοστα και οχι με το ποση ωρα θα παρει να εκτελεσει μια εντολη. Θελω να πω οτι ειναι αδυνατον να χρεωνω με την ωρα και το χρονο γενικα που θα καταναλωσω, διοτι μπορει απλα καποιες φορες να μη μου παρει χρονο να στειλω μερικα εμαιλς, αλλα το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο, δηλαδη θα καταστει εφικτη μια εισαγωγη μεγαλου φορτιου, διοτι μεσολαβισα εγω για να γινει. Οποτε γιατι να φανταζει η αμοιβη δυσαναλογη της υπηρεσιας που παρεχω, απ τη στιγμη που το αποτελεσμα ειναι το ιδιο? Αν δηλαδη μου ζητησει να παραγγειλω ξανα κατι απο τον ιδιο προμηθευτη, πρεπει εγω να τον χρεωσω 20 ευρω τη δευτερη φορα αντι για 300, επειδη δε χρειαστηκε να ρωτησω ξανα απ την αρχη καποια πραγματα? Απ τη στιγμη που κανω τον μεσαζοντα για να γινει η παραγγελια, δεν πρεπει να πληρωθω γι αυτη την υπηρεσια? Δεν είσαι όμως ούτε μεσίτης ακινήτων, ούτε τράπεζα. Είσαι, όπως παραδέχεσαι, μεσάζοντας σε μια αγοραπωλησία ανάμεσα σε δύο άλλα μέλη. Δεν είσαι μεταπωλητής, δεν παίρνεις ρίσκο στη συναλλαγή να πεις πως χρεώνεις έξτρα για να μην μπεις μέσα. Σίγουρα όμως παρέχεις μια πολύτιμη υπηρεσία και θα πρέπει να αμοιφθείς για αυτήν με τρόπο που κρίνεις εσύ ικανοποιητικό. Όμως εφόσον δεχόσουν τόσο καιρό να αμοίβεσαι ελάχιστα για αυτή την υπηρεσία, θα είναι δύσκολο να δεχθεί ο έμπορος να σε σε ανταμοίβει ως συνεργάτη, όταν τόσο καιρό σου έδινε λιγότερα και από όσο θα έδινε σε υπάλληλο. Αν βέβαια είσαι σίγουρος πως ο έμπορος δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς εσένα, μπορείς να πεις οκ, αυτοί είναι οι όροι μου και αν δεν δέχεστε καλημέρα σας, τελειώνει η συνεργασία μας. 2
vagos789 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Φιλαρακι κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα σου κοψει μερτικο για υπηρεσιες γραμματειας+κατι παραπανω. Αμα θελεις ανοιξε δικη σου δουλεια τωρα που το εμαθες ή ζητα να σε κανει υπαλληλο part-time 1 1
mcstefan7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, vagos789 είπε Φιλαρακι κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα σου κοψει μερτικο για υπηρεσιες γραμματειας+κατι παραπανω. Αμα θελεις ανοιξε δικη σου δουλεια τωρα που το εμαθες ή ζητα να σε κανει υπαλληλο part-time Η μεγαλύτερη κουταμάρα που έχω ακούσει!! Σχεδόν όλες οι μεγάλες και σοβαρές εταιρίες έχουν υπεύθυνους για εισαγωγές ή εξωτερικούς συνεργάτες. Σαν εξωτερικός συνεργάτης πρέπει να ορίσεις το ποσοστό σου. Τα ποσοστά δεν είναι στάνταρ. Μπορείς να χρεώνεις απο 2% - 10%. Συνήθως, με τον κάθε πελάτη κάνεις συμφωνία. Κάποιοι άλλοι χρεώνουν ταρίφα πχ σε κοντέινερ 400 ευρώ, σε παλέτα 80 ευρώ. Πρέπει να κάνεις την έρευνα σου. 2
nyne Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Εγω βασικα λεω να τους πεις οτι το τζαμπα πεθανε.Τερμα τα ψιχουλα αν θες συνεχιζουμε την συνεργασια μας ετσι με 2% η με 10% κτλ,διαφορετικα αν δεν θες απευθυνσου στον οποιοδηποτε επαγγελματια εκτελωνιστη και παιξε μπαλα . 1
moure Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Από ότι καταλαβαίνω ούτε μεσάζοντας είσαι ούτε εκτελωνιστής για να χρεώνεις προμήθεια,στην ουσία κανείς τον μεταφραστή και στέλνεις κάποια emails,πράγματα που μπορουν να κάνουν πολλοί εκεί έξω.Γνωμη μου είναι να αφήσεις το θέμα της προμήθειας αλλά να ζητήσεις μια αύξηση για τις υπηρεσίες που προσφέρεις. Κατι ακόμα,μην λες στο αφεντικό σου ότι βγάζεις πολλά άρα θέλω και εγώ μερίδιο γιατί χτυπάει άσχημα στο αυτί,αντίθετα να προβάλλεις ότι δουλεύεις πολλές ώρες για να του εξοικονομήσεις χρήματα.Μπορείτε επίσης να συμφωνήσετε μια μέση τιμη για το προϊόν που εισάγετε και αν εσυ βρίσκεις καλύτερη τιμη να παίρνεις μπόνους. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από moure 2
Seldon68 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Έχεις σωστή λογική αλλά η τιμολόγηση που έβαλες είναι υπερβολικη. Βάλε 5% και μείωνε το ποσοστό ανάλογα με το μέγεθος της παραγγελίας. Πρέπει να κατανοήσεις λίγο το κονσεπτ ρίσκο vs κέρδος γιατί κάποια από αυτά που έλεγες πριν ήταν πολύ λάθος και σε οδηγούν σε λάθος δρομους και μπορεί και παρεξηγήσεις με ανθρώπους της πιάτσας που αυτά τα πράγματα τα καταλαβαίνουν ως αυτονόητα. 1
panos_90 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Γιατί δεν κοιτάς να το εξελίξεις διαφορετικά; Δηλαδή να δεις ποια προϊόντα δουλεύουν κατά κύριο λόγο να ψάξεις να βρεις τους προμηθευτές στο εξωτερικό και ή να αναλαμβάνεις όλη την διαδικασία (μαζί με τις πληρωμές) και να τιμολογείς στο τέλος τον πελάτη σου; Ή να κάνεις συμφωνία με οίκους του εξωτερικού και να παίρνεις ποσοστά από τους προμηθευτές ώστε να προωθείς τον προϊόν τους.
Γιαούρτι Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 δε πρόκειται να πάρεις τα λεφτά που ζητάς (δε σχολιάζω αν τα αξίζεις ή όχι) απ ότι λες, στην ουσία στέλνεις κάποια mails, ψάχνεις στο Internet Πληροφορίες και κάνεις το μεταφραστή. ρεαλιστικά μπορούν πάρα πολλοί να το κάνουν, που σημαίνει αν τον ζορίσεις θα βρει κάποιον άλλον να το κάνει. το θέμα σου τώρα είναι πως βλέπεις ότι με αυτή την εργασία σου, ο άλλος βγάζει αρκετά και την είδες αλλιώς. λογικό, κι εγώ το ίδιο θα έκανα. κατα τη γνώμη μου πάντως δε μπορείς να το πας με τη λογική, πήρε 5000€ κέρδος να σου δώσει τα 250€. αν μπει μέσα τότε τι θα γίνει; θα του επιστρέψεις χρήματα; δες απλά πόσο χρόνο σου παίρνει αυτό που κάνεις και υπολόγισε πόσα θα του ζητήσεις
Giannisppos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε κατα τη γνώμη μου πάντως δε μπορείς να το πας με τη λογική, πήρε 5000€ κέρδος να σου δώσει τα 250€. αν μπει μέσα τότε τι θα γίνει; θα του επιστρέψεις χρήματα; δες απλά πόσο χρόνο σου παίρνει αυτό που κάνεις και υπολόγισε πόσα θα του ζητήσεις Το ποσοστο προμηθειας που ζηταω, δεν εχει καμμια σχεση με το κερδος. Αναφερθηκα στην αξια του φορτιου διχως τα μεταφορικα, δηλαδη αν στοιχισει το φορτιο 5000, τοτε θα πρεπει να παρω 250. Το αν θα το δωσει αυτος 15000 μετα, δε με απασχολει εμενα πλεον, γιατι θα εχω πληρωθει ικανοποιητικα για τη δουλεια που εκανα. Δυστυχως δε μπορω να χρεωσω με χρονοχρεωση, γιατι ειναι λιγο χυμα η κατασταση.. 38 λεπτά πριν, panos_90 είπε Γιατί δεν κοιτάς να το εξελίξεις διαφορετικά; Δηλαδή να δεις ποια προϊόντα δουλεύουν κατά κύριο λόγο να ψάξεις να βρεις τους προμηθευτές στο εξωτερικό και ή να αναλαμβάνεις όλη την διαδικασία (μαζί με τις πληρωμές) και να τιμολογείς στο τέλος τον πελάτη σου; Ή να κάνεις συμφωνία με οίκους του εξωτερικού και να παίρνεις ποσοστά από τους προμηθευτές ώστε να προωθείς τον προϊόν τους. Δε μπορει να συμβει αυτο, διοτι τα προιοντα αυτα ειναι φορτια βιομηχανικων υλικων που πρεπει να εισαι εταιρεια με κεφαλαιο για να κανεις τετοιες κινησεις και δεν ειναι και οτι θελει συνεχεια κατι συγκεκριμενο, καθε φορα ζηταει και κατι διαφορετικο, οποτε χανεις τη μπαλα. 54 λεπτά πριν, Seldon68 είπε Πρέπει να κατανοήσεις λίγο το κονσεπτ ρίσκο vs κέρδος γιατί κάποια από αυτά που έλεγες πριν ήταν πολύ λάθος και σε οδηγούν σε λάθος δρομους και μπορεί και παρεξηγήσεις με ανθρώπους της πιάτσας που αυτά τα πράγματα τα καταλαβαίνουν ως αυτονόητα. Μπορεις να το κανεις λιγο πιο λιανα αυτο? Τι ηταν λαθος απ αυτα που ελεγα πριν? 1 ώρα πριν, vagos789 είπε Αμα θελεις ανοιξε δικη σου δουλεια τωρα που το εμαθες ή ζητα να σε κανει υπαλληλο part-time Ειχε 3-4 χρονια που μου ελεγε να με προσλαβει part time, αλλα δε θελει να πληρωσει απο τσεπη του, οποτε μου ελεγε κοιτα μη βγει κανα προγραμμα του οαεδ για να σε παρω για κανα 6μηνο και βλεπουμε..
Γιαούρτι Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 κλασσικό τζαμπατζής. δε βλέπω να παίρνεις φράγκο 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα