Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Skoda Fabia Sport Edition 1400cc 116Hp Αγορά 11/2006. Κατα την επιτάχυνση ακούγετε ένα κροτάλισμα από τον κινητήρα. Όταν δλδ ζορίζεται. όταν αναπτύξει ταχύτητα σταματάει. το κάνει σε όλες τις ταχύτητες ( σχέσεις ) μόνο στα αρχικά ζόρια! τι λέτε? πριν από κάνα έτος είχε σπάσει ο τεντοτήρας του ιμάντα χρονισμού και τα έφτιαξα όλα από την αρχή..πιστονια, ρεκτιφιέ,βαλβίδες, πλυσήματα κτλ κτλ...750€ (τα θυμαμαι και κλαιω):cry:..

τι λέτε? Ευχαριστώ για όλες τις τυχόν γνώμες.  

Δημοσ.

Αλεξανδρε,ρωτα στον μηχανικο σου,και να το ακουσει.

Ενα κροταλισμα μπορει να ειναι απο φυσιολογικος συντονισμος,μεχρι μια σπασμενη βαση κινητηρα,ή πρόβλημα στις βαλβίδες,ή ή ή...

• Like 3
Δημοσ.

Μπορεί να είναι "πυράκια"  (ακούγεται κάπως σαν τα παλια diesel ταξι) που μπορεί να προκαλειται είτε απο μάπα καυσιμο, είτε απο προανάφλεξη για κάποιο λόγο. Αν είναι αυτο δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά πρέπε να φτιαχτει.

• Like 2
Δημοσ.

Ότι είπε ο IT chef. Το κροτάλισμα δείχνει πρώιμη ανάφλεξη του καύσιμου στον κινητήρα. Στον μάστορα για συγχρονισμό.

(δοκίμασε και βενζίνη από αλλού μήπως το μάπα μείγμα καύσης προκαλεί προβλήματα σαν αυτό. λίγο απίθανο, αλλά δοκίμασε για να βεβαιωθείς)

Δημοσ.

Η φράση κροτάλισμα είναι πολύ σχετική. Πιθανώς να σου είναι και από κάποια τροχαλία (μου το έκανε και εμένα σε χαμηλές στροφές σε επιτάχυνση ανεπαίσθητα -δε το καταλάβαινα καν εγώ, και ήταν η καστανια του δυναμο)

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μόλις το έφτιαξες έπρεπε να το είχες πουλήσει.

NikosKallithea δεν μου πήγαινε .. το ειχα παρει του κουτιου σχεδον 17.000€ να το δώσω για 3000-4000? να παρω τί...scooter? ασε που οτι και να έπαιρνα ποιος ξέρει να μου πει τι έχει τραβήξει και τι θα μου βγάλει το νέο όχημα μια βδομαδα μετα την αγορά..

6 ώρες πριν, spectaculator είπε

Ότι είπε ο IT chef. Το κροτάλισμα δείχνει πρώιμη ανάφλεξη του καύσιμου στον κινητήρα. Στον μάστορα για συγχρονισμό.

(δοκίμασε και βενζίνη από αλλού μήπως το μάπα μείγμα καύσης προκαλεί προβλήματα σαν αυτό. λίγο απίθανο, αλλά δοκίμασε για να βεβαιωθείς)

Παρατήρησα ότι με κρύο κινητήρα δεν κανει κανέναν ήχο. μονο αφου παρει λίγο θερμοκρασία. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Δημοσ.
10 minutes ago, NikosKallithea said:

Καδενα είναι και πάλι φίλε μου, Να πας να την ξαναδούν

Προφανώς εχεις κάποιον κινητήρα TSI;

Αν και ταιριάζει το σύμπτωμα δεν είναι με TSi. 

Είναι το πρώτης γενιάς Fabia με τον κλασικό ατμοσφαιρικό mpi 1400αρι της VW. 

Δημοσ.

Δεν έχουν καδενα αυτά τα μοτέρ, ιμάντα έχουν. Και δεν φταίνε πάντα τα μοτέρ, φταίμε και εμείς καμμία φορά που δεν τα συντηρούμε. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Δεν έχουν καδενα αυτά τα μοτέρ, ιμάντα έχουν. Και δεν φταίνε πάντα τα μοτέρ, φταίμε και εμείς καμμία φορά που δεν τα συντηρούμε. 

Δηλαδή οι καδένες των tsi κροταλίζουν λόγω κακής συντήρησης?

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αυτοκινητο εχεις κανει τσεκ αν καιει λαδια μετα την ανακατασκευη;

Επεξ/σία από ideal09
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, turbat0s είπε

Δηλαδή οι καδένες των tsi κροταλίζουν λόγω κακής συντήρησης?

Το αμάξι το συγκεκριμένο έχει ιμάντα, ξέρεις εσύ αν άλλαξε ιμάντα όταν έπρεπε? Έχεις αντίρρηση στο ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα μας, λόγω και κρίσης, είναι παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...