Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στη κοινότητα,

Θα κάνω μια μάλλον χαζή ερώτηση.. αλλά έχω μπερδευτεί πάρα πολύ..

Έχω πάρει ένα domain και μια υπηρεσία web hosting. Έχω ανεβάσει μια βάση SQL Server και θα ήθελα να συνδέομαι από το managment studio που έχω στο PC μου. Από ότι κατάλαβα πρέπει να μπει μια εξέρεση στο firewall του διακομιστή.. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρω είτε σχετική στατική IP διευθυνσή, είτε κάποιο hostname τύπου DynDNS.. επειδή δεν έχω static IP.. πώς ακριβώς φτιάχνω ένα hostname τύπου DynDNS??

Δημοσ.
Στις 6/6/2019 στις 10:07 ΜΜ, BeAfraid είπε

Καλησπέρα στη κοινότητα,

Θα κάνω μια μάλλον χαζή ερώτηση.. αλλά έχω μπερδευτεί πάρα πολύ..

Έχω πάρει ένα domain και μια υπηρεσία web hosting. Έχω ανεβάσει μια βάση SQL Server και θα ήθελα να συνδέομαι από το managment studio που έχω στο PC μου. Από ότι κατάλαβα πρέπει να μπει μια εξέρεση στο firewall του διακομιστή.. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρω είτε σχετική στατική IP διευθυνσή, είτε κάποιο hostname τύπου DynDNS.. επειδή δεν έχω static IP.. πώς ακριβώς φτιάχνω ένα hostname τύπου DynDNS??

https://dyn.com/dns/

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομιζω να χρειαζεσαι στατικη ip στο pc για να συνδεθεις σε απομακρυσμενη βαση.Δηλωνεις τα στοιχεια  της συνδεσης  , ανοιγεις το remote connection απο το cpanel . Και συνδεεσαι.Τα password μονο να ειναι ισχυρα  , και αστους να ψαχνουν.Κατι αναλογο εχω εγω σε c#.Συνδεεται στην βαση μεσω  php.Πριν  εκανα συνδεση direct  στην απομακρυσμενη Mysql απο  thn c#, και διαπιστωσα  οτι εχει πολλες τρυπες το πραγμα.Ετσ αποφασισα  να περνανε ολα απο ενα php script.

Επεξ/σία από eleionos
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Δεν θα δουλέψει με dynamic DNS, γιατί το firewall δεν θα βλέπει το static domain, θα βλέπει την IP σου, που μπορεί να αλλάζει.

Υπαρχουν και fw που δεχονται domain αντι για ip. απλα κανουν resolve σε αραια χρονικα διαστηματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, ParhsG said:

Υπαρχουν και fw που δεχονται domain αντι για ip. απλα κανουν resolve σε αραια χρονικα διαστηματα

Σωστά, έχεις δίκιο!  Ήθελα να πω ότι τελικά από σένα μια IP θα δει μόνο το firewall και ξέχασα εντελώς το σενάριο να βάλεις στο rule το hostname σου. :P Αλλά ναι, πρέπει να κάνει resolve έστω και σε αραιά διαστήματα, και όχι μόνο την πρώτη στιγμή που θα το βάλεις και κρατήσει για πάντα εκείνη την IP.

Επεξ/σία από infin1tyGR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...