Προς το περιεχόμενο

Samsung Q900R 8K QLED TV Review

crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να την κανεις την 8κ. Το μονο συν μηπως αρχίσουν και πεφτουν οι 4κ.. 

Μια 65αρα ηταν qled ητε oled 4k και δε χρειάζεται κατι καλύτερο. 

Το πραγματικό δηλημα χωρίς λυση ειναι ποια απο τις 2. Η oled έχει καλύτερη εικονα αλλα καίγεται ευκολα, η qled χειρότερη και κυρίως δεν πιανει το μαύρο της oled αλλα αντέχει στο χρόνο.. Παρ το αυγο και κουρεύτο δηλαδή.. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, koutoukos είπε

Όποιος βρει 8κ υλικό  του την κάνω δώρο 

Πρόσεχε τι υπόσχεσε...

https://www.youtube.com/results?search_query=8k+video

Πέραν των demo όλες αυτές οι τηλεοράσεις με αλγόριθμό θα κάνουν κάποιο sharpness στην εικόνα και θα βλέπουμε τρελή ποιότητα σε τόσες ίντσες. 

Αλλά εκεί είναι το πρόβλημα αλήθεια? ΤΟ πρόβλημα είναι ότι το μάτι δεν μπορεί να δει αυτή την ανάλυση σε συγκεκριμένες αποστάσεις θέασης. Οπότε θεωρώ άχρηστα και τα 4κ και τα 8κ πάνελ.

Το 3446:1 ως contrast που αναφερθηκε, δεν ειναι native, αλλα με επεμβαση του Local dimming.

Το native contrast της συγκεκριμενης λογω της επιστρωσης για καλυτερες γωνιες θεσης ειναι κοντα στην αντιθεση ενος IPS panel και ειναι 1600:1

Μιας και δεν ασχολουνται και πολλοι με το contrast, αλλα ολοι αναγνωριζουν τις κακες γωνιες θεασης των lcd,  πλεον με τις επιστρωσεις για καλυτερες γωνιες θεασης, εχουμε το φαινομενο οι ναυαρχιδες lcd να εχουν χειροτερο contrast απο τα midrange μοντελα.

• Like 1

6 λεπτά πριν, warewolf είπε

Το 3446:1 ως contrast που αναφερθηκε, δεν ειναι native, αλλα με επεμβαση του Local dimming.

Το native contrast της συγκεκριμενης λογω της επιστρωσης για καλυτερες γωνιες θεσης ειναι κοντα στην αντιθεση ενος IPS panel και ειναι 1600:1

Μιας και δεν ασχολουνται και πολλοι με το contrast, αλλα ολοι αναγνωριζουν τις κακες γωνιες θεασης των lcd,  πλεον με τις επιστρωσεις για καλυτερες γωνιες θεασης, εχουμε το φαινομενο οι ναυαρχιδες lcd να εχουν χειροτερο contrast απο τα midrange μοντελα.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, αφού έχεις local dimming σε τόσες ζώνες, γιατί να μην πας σε ips μαζί με qled, οπου θα έχεις καλύτερα χρώματα, καλύτερη γωνία θέασης, δεν θα έχεις light bleeding και θα έχεις και πολύ καλό μαύρο (τα 2 τελευταία λόγω local dimming). Μου διαφεύγει κάτι;

3 ώρες πριν, oldnew είπε

Τι να την κανεις την 8κ. Το μονο συν μηπως αρχίσουν και πεφτουν οι 4κ.. 

Μια 65αρα ηταν qled ητε oled 4k και δε χρειάζεται κατι καλύτερο. 

Το πραγματικό δηλημα χωρίς λυση ειναι ποια απο τις 2. Η oled έχει καλύτερη εικονα αλλα καίγεται ευκολα, η qled χειρότερη και κυρίως δεν πιανει το μαύρο της oled αλλα αντέχει στο χρόνο.. Παρ το αυγο και κουρεύτο δηλαδή.. 

Ποτε δεν υπηρχε το τελειο πανελ φιλε μου δεν υπαρχει αυγο.

Ο.καθενας παιρνει.αυτο που θελει. Αν βλεπεις σε ευθεια και παιζεις παιχνιδια θελεις ενα μετριο μαυρο και μετρια χρωματα παιρνεις VA.

Αν βλεπεις ταινιες και παιχνιδια και θες ωραια χρωματα και βλεπεις και σε αλλες θεσεις υπο γωνια και δεν σε ενοχλει το κακο μαυρο και light glow πας σε IPS.

Και αν θες την καλυτερη εικονα καλες γωνιες απολυτο μαυρο κτλ κτλ. Και αποδέχεσαι οτι αν πρεπει να κανεις καποια πραγματα για να αποφύγεις burn in τοτε παιρνεις Oled. 

Ας περιμενουμε τα microled αν και κραταω μικρο καλαθι.

2 λεπτά πριν, Agony είπε

Ποτε δεν υπηρχε το τελειο πανελ φιλε μου δεν υπαρχει αυγο.

Ο.καθενας παιρνει.αυτο που θελει. Αν βλεπεις σε ευθεια και παιζεις παιχνιδια θελεις ενα μετριο μαυρο και μετρια χρωματα παιρνεις VA.

Αν βλεπεις ταινιες και παιχνιδια και θες ωραια χρωματα και βλεπεις και σε αλλες θεσεις υπο γωνια και δεν σε ενοχλει το κακο μαυρο και light glow πας σε IPS.

Και αν θες την καλυτερη εικονα καλες γωνιες απολυτο μαυρο κτλ κτλ. Και αποδέχεσαι οτι αν πρεπει να κανεις καποια πραγματα για να αποφύγεις burn in τοτε παιρνεις Oled. 

Ας περιμενουμε τα microled αν και κραταω μικρο καλαθι.

Πάντως εγώ που έχω oled πάνω από ενάμιση χρόνο, δεν είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Δεν έχεις να προσέξεις και πολλά πράγματα αν δεν την χρησιμοποιείς για pc monitor. Απλά βάζω αυτόματο στο energy saving για καθημερινή χρήση (είναι πολύ φωτεινή ακόμη και έτσι). Αν θέλω να δω καμία ταινία hdr, αφαιρώ τελείως το energy saving. Δεν έχω δει την παραμικρή αλλοίωση παρότι ο μικρός παίζει Xbox (στο αυτόματο energy saving) και έχει HUD κτλ. Μετά από 19 μήνες δεν υπάρχει το παραμικρό σημάδι (μοντέλο 17).

1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, αφού έχεις local dimming σε τόσες ζώνες, γιατί να μην πας σε ips μαζί με qled, οπου θα έχεις καλύτερα χρώματα, καλύτερη γωνία θέασης, δεν θα έχεις light bleeding και θα έχεις και πολύ καλό μαύρο (τα 2 τελευταία λόγω local dimming). Μου διαφεύγει κάτι;

Θα στο πω οσο ποιο παιδικα γίνεται . Για αρχη δεν μπορεις να εχεις πανελ το οποιο ειναι υβριδιο ips and VA.

Στα ips πανελ το φως περναει μεσα απο την παντα οριζόντια συστοιχία κρυστάλλων τα οποια περιστρεφονται για να περναει φως για αυτο και εχουν μικρη απώλεια υπο γωνιά και για αυτο έχουν πολυ καλυτερο response time για παιχνιδια εξου και τα καλα μονιτορ ειναι ips , το κακο ειναι οπως οτι σε αυτη την θεση παντα θα περναει φως για αυτο και το μαυρο ειναι γκρι.

Στα va panel οπως λεει και το όνομά τους ειναι καθετα και οταν περναει φως δεν περιστρέφονται αλλα αλλαζουν θεση οριζοντια σαν αποτελεσμα να περνα λιγοτερο φως να εχουν δλδ καλυτερο μαυρο και επισης να εχουν το χειροτερο response time για παιχνιδια.

Με απλα λογια Δεν γινεται Δεν υπαρχει λύση.

Ίσως αν εκαναν ενα IPS panel με παρα πολλες ζωνες απο πίσω αλλα.και παλη θα υπαρχει bloom. 

Βασικα αστο πεθαμενες τεχνολογιες ειναι.

Ολο το.μυστικο ειναι πανελ Oled και απο εκει και περα ενα συστημα μια τεχνολογια προστασιας .

Η απλα να αποδεχτουμε οτι θα πεσουν οι Oled Μετα απο χρονια σε τιμες 300 400 ευρο και θα τις πεταμε μετα απο πολλές ωρες χρησης.

9 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Πάντως εγώ που έχω oled πάνω από ενάμιση χρόνο, δεν είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Δεν έχεις να προσέξεις και πολλά πράγματα αν δεν την χρησιμοποιείς για pc monitor. Απλά βάζω αυτόματο στο energy saving για καθημερινή χρήση (είναι πολύ φωτεινή ακόμη και έτσι). Αν θέλω να δω καμία ταινία hdr, αφαιρώ τελείως το energy saving. Δεν έχω δει την παραμικρή αλλοίωση παρότι ο μικρός παίζει Xbox (στο αυτόματο energy saving) και έχει HUD κτλ. Μετά από 19 μήνες δεν υπάρχει το παραμικρό σημάδι (μοντέλο 17).

Οσοι εχουν προβλημα με Oled ειναι αυτοι που παίζουν ενα συγκεκριμενο παιχνιδι πανω απο 4 ωρες η βλεπουν κατι στατικο πανω απο 4 ωρες.

Εννοείται οτι ΔΕΝ κανει για pc monitor .

Τωρα για τον οπισθιο φωτισμο δεν χρειαζεσαι eco.  Αν και προσωπικα μου αρεσει ο αισθητηρα; φωτος ομως οχι στις LG ειναι εντελος λαθος. Σε Samsung κανεις προεπιλογή του backlight δλδ minimum 10 και ο αισθητηρας ακουει.

Στις LG δεν υπαρχει επιλογη να βαλεις πχ μινιμυμ ολεντ light 40 . Κανει οτι θελει αυτο απο μονο του. 

Οποτε εχω 2 προφιλ ενα technicolor με 80 oled light την μερα και ενα με 40 το βραδυ. 

Δεν προκειτε να παθει κατι το oled αν ακολουθείς καποια πραγματα ομως και μονο οτι ξερεις οτι υπαρχει πιθανοτητα σε ξενερωνει και αυτο ειναι η αληθεια.

Εγω εχω αποδεχτεί οτι αν γινει ποτε θα το καταπιώ χωρις στεναχωρια.

• Like 1

6 λεπτά πριν, Agony είπε

Θα στο πω οσο ποιο παιδικα γίνεται . Για αρχη δεν μπορεις να εχεις πανελ το οποιο ειναι υβριδιο ips and VA.

Στα ips πανελ το φως περναει μεσα απο την παντα οριζόντια συστοιχία κρυστάλλων τα οποια περιστρεφονται για να περναει φως για αυτο και εχουν μικρη απώλεια υπο γωνιά και για αυτο έχουν πολυ καλυτερο response time για παιχνιδια εξου και τα καλα μονιτορ ειναι ips , το κακο ειναι οπως οτι σε αυτη την θεση παντα θα περναει φως για αυτο και το μαυρο ειναι γκρι.

Στα va panel οπως λεει και το όνομά τους ειναι καθετα και οταν περναει φως δεν περιστρέφονται αλλα αλλαζουν θεση οριζοντια σαν αποτελεσμα να περνα λιγοτερο φως να εχουν δλδ καλυτερο μαυρο και επισης να εχουν το χειροτερο response time για παιχνιδια.

Με απλα λογια Δεν γινεται Δεν υπαρχει λύση.

Ίσως αν εκαναν ενα IPS panel με παρα πολλες ζωνες απο πίσω αλλα.και παλη θα υπαρχει bloom. 

Βασικα αστο πεθαμενες τεχνολογιες ειναι.

Ολο το.μυστικο ειναι πανελ Oled και απο εκει και περα ενα συστημα μια τεχνολογια προστασιας .

Η απλα να αποδεχτουμε οτι θα πεσουν οι Oled Μετα απο χρονια σε τιμες 300 400 ευρο και θα τις πεταμε μετα απο πολλές ωρες χρησης.

Μα δεν δεν μίλησα για Va και ips αλλά για ips και σε qled. Δηλαδή αντί για quantom dots + Va, quantom dots + ips.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Μα δεν δεν μίλησα για Va και ips αλλά για ips και σε qled. Δηλαδή αντί για quantom dots + Va, quantom dots + ips.

Σε επιασα.....λαθος καταλαβα. 

Απο οτι γνωριζω η τεχνολογια qdots  προσφερει απλα μεγαλύτερο φασμα χρωματων.

Πραγμα που τα ips το εχουν σε καλο επιπεδο . 

Επισης δεν θα εδινε ποτε η Samsung τεχνογνωσια για πανελ που βγαζει μονο η LG.

Και τελος η LG δεν ειναι χαζή εχει κατι παρομοιο και ανωτερο απο το qdots το οποιο λέγεται Nano ips και ουσιαστικά ειναι αυτο που ζητησες ενα ips+ qdots απλα εχει καλυτερο αποτέλεσμα λογο ips panel .

Στα va κανει μπαμ γιατι ηταν μετρια χρωματικη παλέτα στα ips τα nano δεν κανουν μπαμ. Περιμενω να δουλεψω ενα 34WK95C nano ips σε λιγες μερες.

Αυτο που θα ηθελα ειναι τα μαυρα των va σε ips με χαμηλο κοστος αν γινοταν αυτο θα ειχαμε κατι καλο.

Επεξ/σία από Agony
  • Like 2

3 λεπτά πριν, Agony είπε

Σε επιασα.....λαθος καταλαβα. 

Απο οτι γνωριζω η τεχνολογια qdots  προσφερει απλα μεγαλύτερο φασμα χρωματων.

Πραγμα που τα ips το εχουν σε καλο επιπεδο . 

Επισης δεν θα εδινε ποτε η Samsung τεχνογνωσια για πανελ που βγαζει μονο η LG.

Και τελος η LG δεν ειναι χαζή εχει κατι παρομοιο και ανωτερο απο το qdots το οποιο λέγεται Nano ips και ουσιαστικά ειναι αυτο που ζητησες ενα ips+ qdots απλα εχει καλυτερο αποτέλεσμα λογο ips panel .

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι δύο τεχνολογίες είναι διαφορετικές. H quantom εκπέμπει φως ενώ η nano cell φιλτράρει. Από τι λένε η quantom dot έχει καλύτερα αποτελέσματα και καλύτερο contrast.  Επίσης έχει και η samsung ips και την λέει pls. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...