Προς το περιεχόμενο

Προταση για 50 - 100 ΤΒ Nas ή Storage

syban

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ολους, ψάχνω για τον αδερφό μου ενα NAS ή Storage που να μπορεί να φτάσει 50 - 100 ΤΒ χωρητικότητα,  να μπορώ να ξεκινήσω με 2 δίσκους και να προσθέτω δίσκους χωρίς να επηρεάζετε η λειτουργία του, υπολογίζω ένα κόστος περίπου 1000€  για το μηχάνημα χωρίς δίσκους, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι σε αυτό το budget ας ακούσω και για παραπάνω, αποθήκευση αρχείων video. σας ευχαριστώ.

Επεξ/σία από syban
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και δεν μας λες πολλά για τις ανάγκες - χρήση εδώ είναι ένα καλό σημείο να ξεκινήσεις.......

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 1

Να είσαι καλά, το “διόρθωσα” λιγο, γνωρίζεις αν θα μπορώ σε αυτό να προσθέτω δίσκους σταδιακά και να μην χαλάει όλο το raid ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, για αυτό πρότεινα και το Synology. 

Εάν χρησιμοποιήσει κανείς το SHR (Synology Hybrid Raid) και όχι ένα κλασσικό raid configuration, μπορείς  να επεκτείνει την (συνολική) χωρητικότητα, είτε προσθέτοντας είτε αντικαθιστώντας δίσκους (πάιρνει  κάποιο χρόνο βέβαια ανάλογα το μέγεθος της πληροφορίας αλλά είναι είναι πανεύκολο. 

Αν διαβάσεις τα χαρακτηριστικά του θα το δεις. Έχω ένα παλαιότερο Synology με τέσσερις δίσκους και το ξεκίνησα έτσι. Βάζοντας δύο αρχικά. 

Εάν θέλεις να κάνεις transcode on the fly 4Κ περιεχόμενο, θα πρέπει είτε να πας σε μονάδα με το χαρακτηριστικό «play» δίπλα στο όνομα τους είτε να το ψάξεις καλύτερα στα χαρακτηριστικά. 

Πάντως τα μηχανήματα είναι πολύ αξιόπιστα, και με καλό λειτουργικό . Το δικό μου δεν έχει σβήσει ποτέ από το 2014 που το πήρα και ξεκίνησα   από χωρητικότητα 15Τ έχω φτάσει περίπου στα 40Τ. Χωρίς να ασχοληθώ καθόλου. 

Ταινίες, μουσική, Φωτογραφίες, back up σταθερών και φορητών συσκευών, όλα γίνονται εκεί. 

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 3
  • Thanks 1

20 ώρες πριν, syban είπε

Καλησπέρα σε ολους, ψάχνω για τον αδερφό μου ενα NAS ή Storage που να μπορεί να φτάσει 50 - 100 ΤΒ χωρητικότητα,  να μπορώ να ξεκινήσω με 2 δίσκους και να προσθέτω δίσκους χωρίς να επηρεάζετε η λειτουργία του, υπολογίζω ένα κόστος περίπου 1000€  για το μηχάνημα χωρίς δίσκους, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι σε αυτό το budget ας ακούσω και για παραπάνω, αποθήκευση αρχείων video. σας ευχαριστώ.

Η χρήση του ποια θα είναι? Απλά για αποθήκευση?

• Thanks 1

Έχετε ήδη τα 100tb αρχεία η υποθετετε πως θα τα χρειαστείτε κάποια στιγμή?

Νομίζω πως στα synology μπορείς να τα κάνεις και "Daisy chain" aka αγοράζετε τώρα ένα με 4 δίσκους και αργότερα του συνδέεις άλλο ένα με επιπλεων χωριτικοτητα.Για ψάξε το λίγο μήπως σας βολεψει και αυτή η λύση..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...