Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ακόμη μία φορά θέλω βοήθεια.

Στο σπίτι είμαι η μόνη που πίνω το καλοκαίρι Freddo Cappuccino, κανένας δεν πίνει espresso ή cappuccino κρύα ή ζεστά. Κι εγώ μη φανταστείτε. Άντε όλο το καλοκαίρι να πιω 10, άντε να βρεθεί και κάποιος μουσαφίρης, να θέλει.

Δεν είχα ως τώρα μηχανή, άρα αναγκαστικά έπινα φραπέ.

Τέλος πάντων, το θέμα μου είναι, τι μηχανή να επιλέξω;

Ας πούμε αυτή είναι καλή, κάνει και κρύο; Γιατί κάπου γράφει "μεγάλη ποικιλία ζεστών ροφημάτων"

Υ.Γ. όπως θα καταλάβατε δεν θέλω να ξεφύγω πολύ στην τιμή...

Δημοσ.

Αν μιλας για τοσους λιγους καφεδες δεν ξερω αν πραγματικα αξιζει να αγορασεις μηχανή...Μηπως το να παραγγελνεις είναι πιο ευκολο και οικονομικο τελικα? Ισως θα είναι και καλυτερο το αποτέλεσμα από μια "κακη" καφετιερα η έναν "κακο" καφε

  • Like 1
Δημοσ.

Αυτή είναι με κάψουλες. Μπορείς να πάρεις και με χύμα καφέ.

Έτσι κι αλλιώς το κρύο αφρόγαλα θα το κάνεις σε μια δυνατή φραπιέρα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αυτή είναι με κάψουλες. Μπορείς να πάρεις και με χύμα καφέ.

Έτσι κι αλλιώς το κρύο αφρόγαλα θα το κάνεις σε μια δυνατή φραπιέρα.

Αυτή δεν κάνει αφρόγαλα;

Δημοσ.

Μπορεί να έχει έτοιμο σε κάψουλα αλλά πιστεύω είναι καλύτερα να χτυπήσεις γάλα. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις κρύο αφρόγαλα, δεν υπάρχει λόγος να το παίρνεις σε κάψουλα!

  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, KateS84 είπε

Για ακόμη μία φορά θέλω βοήθεια.

Στο σπίτι είμαι η μόνη που πίνω το καλοκαίρι Freddo Cappuccino, κανένας δεν πίνει espresso ή cappuccino κρύα ή ζεστά. Κι εγώ μη φανταστείτε. Άντε όλο το καλοκαίρι να πιω 10, άντε να βρεθεί και κάποιος μουσαφίρης, να θέλει.

 Δεν είχα ως τώρα μηχανή, άρα αναγκαστικά έπινα φραπέ.

Τέλος πάντων, το θέμα μου είναι, τι μηχανή να επιλέξω;

 Ας πούμε αυτή είναι καλή, κάνει και κρύο; Γιατί κάπου γράφει "μεγάλη ποικιλία ζεστών ροφημάτων"

Υ.Γ. όπως θα καταλάβατε δεν θέλω να ξεφύγω πολύ στην τιμή...

Αν δε σε ενδιαφέρει να κάνεις και ζεστό καπουτσίνο, με μια nespresso είσαι κομπλέ. Το αφρόγαλο στο Freddo είναι απλώς κρύο γάλα χτυπημένο στην φραπεδιέρα.

Δημοσ.

Η παραγγελία είναι καλύτερη λύση μάλλον για 10 καφέδες.

Αν όμως θέλεις να αγοράσεις πάρε με χύμα καφέ για να μπορείς να βάζεις ότι θέλεις μέσα. Ακριβό καφέ, φθηνό καφέ, arabica, ανάλογα τι τραβάει η όρεξη και η τσέπη σου.  Έχω την Izzy 6823 Barista Spicy Red και είμαι ευχαριστημένος. Το σημαντικότερο στοιχείο ίσως που πρέπει να δεις είναι να έχει το λιγότερο 15bar πίεση.  

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, stefanos90_K είπε

Η παραγγελία είναι καλύτερη λύση μάλλον για 10 καφέδες.

Αν όμως θέλεις να αγοράσεις πάρε με χύμα καφέ για να μπορείς να βάζεις ότι θέλεις μέσα. Ακριβό καφέ, φθηνό καφέ, arabica, ανάλογα τι τραβάει η όρεξη και η τσέπη σου.  Έχω την Izzy 6823 Barista Spicy Red και είμαι ευχαριστημένος. Το σημαντικότερο στοιχείο ίσως που πρέπει να δεις είναι να έχει το λιγότερο 15bar πίεση.  

Αυτήν είχα δει και εγώ, αλλά μετά είδα πιο φτηνή την TASSIMO που έχει και το βαρύ όνομα της Bosch, για αυτό ρώτησα.

Είναι καλή η Izzy 6823.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, KateS84 είπε

Αυτήν είχα δει και εγώ, αλλά μετά είδα πιο φτηνή την TASSIMO που έχει και το βαρύ όνομα της Bosch, για αυτό ρώτησα.

Είναι καλή η Izzy 6823.

Θα επιμείνω να μη πάρεις κάψουλες...
Καλύτερα δώσε λίγα παραπάνω και θα κάνεις απόσβεση στον χύμα καφέ. Μπορείς να βρεις 20€/κιλό στα καφεκοπτεία. Επιλέγεις και προέλευση τύπου Κένυα, Αιθιοπία, πόσο χοντροί είναι οι κόκκοι κτλ.  Στο σούπερ αγοράζω μία συσκευασία 5€ περίπου με 17€/κιλό δηλαδη μάρκας dimello που έχει και διάφορες βαθμίδες

Δημοσ.

Από την άλλη, για 10 καφέδες το χρόνο δεν τίθεται θέμα απόσβεσης μέσω της διαφοράς τιμής του φρέσκου από τις κάψουλες.

Οπότε, γιατί να μην πάρει με κάψουλες; Σε σχέση με το χύμα καφέ, με τις κάψουλες θα έχει πάντα φρέσκο και μηχανή με λιγότερες απαιτήσεις στο καθάρισμα.

Δημοσ.

Ναι δεν είναι η απόσβεση το καλύτερο για να μη πάρει τις κάψουλες, αλλά προσωπικά αποφεύγω συσκευασμένα. Πόσο καιρό είναι ο καφές εκεί μέσα κτλ...

Δημοσ.

Μην κολάμε στους 10 καφέδες.

Όταν έχεις πάρει μία μηχανούλα στο σπίτι και έχεις μάθει να φτιάχνεις σωστό φρέντο  θα φτιάξεις και έναν και δύο την ημέρα.Δεν έχει καμία σχέση με το φραπέ που πίναμε παλαιότερα.Φτιάχνεις τον καφέ χτυπάς λίγο γάλα ελαφρύ σε δυνατό σέικερ και έτοιμος ο καπουτσίνο.

Και εγώ είμαι της απλής που παίρνει χύμα καφέ αλλά τουλάχιστον 15 bar . ΄Όχι μικρότερη.

Εδώ  μαθήματα από τον papoys που έγινε εξπέρ :P για ένα  καλό φρέντο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...