Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι έτοιμος να επενδύσω κάποια χρήματα όσον αφορά το μαθηματικό λογισμικό αλλά είμαι σε δίλλημα και θέλω να μου καταθέσετε τις εμπειρίες σας και τις απόψεις σας:

Έχω ήδη αγοράσει ένα Student Licence για το MATLAB με περίπου 40€/έτος συν βεβαίως το κόστος για τα απαραίτητα toolboxes. Κοιτώντας όμως μελλοντικά βλέπω ότι για να επισημοποιήσω τη γνώση μου θα χρειαστώ δύο διπλώματα στη σειρά με κόστος περίπου 700€ έκαστος, δηλαδή περίπου 1400€. Ως εκπαιδευόμενος η νεοπροσληφθέν θα είναι δύσκολο να εξοικονομήσω τόσα χρήματα παράλληλα με τη τακτική μου αποταμίευση για βιοποριστικούς λόγους οπότε σκέφτομαι το εξής: Μπορώ να διατηρήσω Student Licence για το MATLAB για όσο επιτρέπεται και παράλληλα για να αποφύγω το κόστος του matlab certification να επενδύσω 120 με 300€ για να αγοράσω το Wolfram Mathematica και μετά να επιχειρηματολογήσω για την ικανότητα μου μέσω του βιογραφικού σημειώματος, της διαβιβαστικής επιστολής και βεβαίως της συνέντευξης στον εργοδότη.

Τι λέτε;

Επεξ/σία από nammo
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kiriakos500 είπε

συγνωμη φιλε  :)

Συγνώμη δεν κατάλαβα:

1.  Εννοείς να κατεβάσω παράνομο λογισμικό;
  2.  Με εμπαίζεις γιατί βιοπορίζομαι με βασικό μισθό και ψάχνω τη πιο χρηστική λύση;

Για διαφώτισε με ανώνυμε χρήστη πίσω απο την οθονούλα σου Kiriakos500, γιατί το ανούσιο μύνημα;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ψιτ είπε

Αν θες certification παρτο για Python or R. 

Σε ευχαριστώ αλλά εγώ αναφέρομαι σε μαθηματικό λογισμικό με ότι γενικότητα αυτό συνεπάγεται. Εσυ μιλάς για 2 γλώσσες προγραμματισμού εκ των οποίων η μια μονο για στατιστική.

Δημοσ.

Με την Python μπορείς να κάνεις οτιδήποτε κάνεις και με matlab, και η οποία είναι open source επομένως δε χρειάζεται να σκέφτεσαι για licenses. 

Πόσες εταιρείες έχουν άδεια για matlab; Από την άλλη όπου και να είσαι μπορείς να εγκαταστάσεις Python και να δουλέψεις. 

Σημείωση: είμαι φανατικός χρήστης και υποστηρικτής της Matlab και θα τη χρησιμοποιώ μέχρι να εξαλειφθεί, αλλά πια δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με Python. 

Επομένως αν επένδυα $1500 στην εκπαίδευση μου, θα ήταν στην Python. Ούτως ή άλλως, ξες matlab. 

Όσο για Mathematica, αν δε δουλεύεις σε συστήματά με μερικεσ διαφορικες, δεν αξίζει την επένδυση. Η wolfram προσφέρει κάθε χρόνο, για ένα μήνα, academy. Αν γίνεις δεκτός, πήγαινε. 

Όσο για R, κατέβασε το R studio και δοκίμασε για 10 λεπτά, θα νιώσεις ότι δουλεύεις με την αδερφή της ματλαμπ. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για ανάλυση δεδομένων, πολύ σωστά την αποφεύγεις. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ψιτ είπε

Με την Python μπορείς να κάνεις οτιδήποτε κάνεις και με matlab, και η οποία είναι open source επομένως δε χρειάζεται να σκέφτεσαι για licenses. 

Πόσες εταιρείες έχουν άδεια για matlab; Από την άλλη όπου και να είσαι μπορείς να εγκαταστάσεις Python και να δουλέψεις. 

Σημείωση: είμαι φανατικός χρήστης και υποστηρικτής της Matlab και θα τη χρησιμοποιώ μέχρι να εξαλειφθεί, αλλά πια δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα σε σχέση με Python. 

Επομένως αν επένδυα $1500 στην εκπαίδευση μου, θα ήταν στην Python. Ούτως ή άλλως, ξες matlab. 

Όσο για Mathematica, αν δε δουλεύεις σε συστήματά με μερικεσ διαφορικες, δεν αξίζει την επένδυση. Η wolfram προσφέρει κάθε χρόνο, για ένα μήνα, academy. Αν γίνεις δεκτός, πήγαινε. 

Όσο για R, κατέβασε το R studio και δοκίμασε για 10 λεπτά, θα νιώσεις ότι δουλεύεις με την αδερφή της ματλαμπ. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για ανάλυση δεδομένων, πολύ σωστά την αποφεύγεις. 

Σε ευχαριστώ, με διαφώτισες πολύ. 

Κάνω βασικά Μοντελοποίηση οπότε όπως το θέτεις το Mathematica φαίνεται πιο κατάλληλο. Έχω όμως κι άλλα ενδιαφέροντα άσε δε και τις αλληλένδετες η επισυναπτόμενες έννοιες στη μοντελοποίηση οπότε γι αυτό ενδιαφέρομαι για ένα γενικό πακέτο μαθηματικού λογισμικού. 

Η python δε μου φαίνεται ελκυστική βεβαίως διότι είναι opensource (features, soft. engineering, εντάξει μεγάλη συζήτηση είναι αυτό...) κι αφετέρου γιατί παρότι είναι γλώσσα προγραμματισμού high level  για το παραμικρό θα πρέπει να κάνω θεμελιώδη δουλειά με τρομερό κόστος σε χρόνο! Σαφέστερα, με φοβίζει το γεγονός ότι θα πρέπει να συγκεντρώνομαι στο πως θα κάνω κάτι παρά στο τι θέλω να κάνω!

Είμαι ανοιχτός σε συζήτηση ασφαλώς.

Δημοσ.

Η Python με τα απαραίτητα packages είναι όσο εύκολη είναι και η matlab. Το documentation της matlab είναι by far καλύτερο. 

Εφόσον κάνεις μοντελοποίηση, διάβασε εδώ: http://www.stochasticlifestyle.com/comparison-differential-equation-solver-suites-matlab-r-julia-python-c-fortran/

ισως σε βοηθήσει να διαλέξεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...