Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά, λόγω δουλειάς τελευταία πρέπει να κατεβάζω μεγάλα zip αρχεία (της τάξεως των 150-350GB) που μέσα έχουν χιλιάδες φωτογραφίες. Χρησιμοποιώ τον free download manager, αναγκαστικά κάνω pause κάποιες φορές για να κατέβει, εχθές π.χ. μου κόπηκε και το ρεύμα (παίρνει 2-3 μέρες). 

Το πρόβλημα είναι πως όταν κάνω unzip κάποια αρχεία τελικά βγαίνουν corrupted και πάει στράφι όλο το κατέβασμα γιατί δε μπορώ να βρω ξεχωριστά τα corrupted αρχεία. Για unzip έχω δοκιμάσει και 7-zip αλλά και zipware.

Δείτε το screenshot. Τί στον κόρακα πρέπει να κάνω;

Untitled.jpg

Επεξ/σία από planetman
Δημοσ.

Είναι πάρα πολύ λογικό να σου συμβαίνει αυτό.

Φυσικά οι παράγοντες μπορεί να είναι πολλοί αλλά αν γενικά το σύστημα σου είναι σταθερό, τότε ο επόμενος "ένοχος" είναι η σύνδεση σου.
Όταν σερφάρουμε στο web ή παίζουμε παιχνίδια με το να χαθούν μερικά πακέτα δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα και συμβαίνει συνέχεια. 
Όταν κατεβάζεις τεράστια αρχεία θέλεις σταθερή και αδιάκοπη σύνδεση, όσο είναι αυτό δυνατό.

Στην θέση σου θα έκανα μια ερώτηση στον πάροχο αν μπορεί να κάνει κάτι γιαυτό ή να σου προτείνει πιθανές λύσεις.

Εναλλακτικά θα πρότεινα, αν μπορείς να επικοινωνήσεις με την άλλη πλευρά που σου στέλνει τα αρχεία, να τους πεις να κόβουν σε μικρότερα parts τα zip αρχεία.
Οι περισσότεροι archivers δίνουν αυτή την δυνατότητα.
Επιλέγεις τα αρχεία που θέλεις και κατά την συμπίεση έχεις την δυνατότητα να τους πεις ότι θέλω πχ να είναι "κομμένα" σε parts των 700MB ή 4GB ή όσο θέλεις εσύ.
Αυτό μας βοηθάει στο να κρατήσουμε αντίγραφα μεγάλων αρχείων σε CD / DVD.

Επίσης καλό θα ήταν να έδιναν μαζί με κάθε zip και ένα CRC32 ή SHA1 hash με το οποίο διασφαλίζεται η αξιοπιστία των δεδομένων.
Ακόμη και ένα byte να αλλάξει κατά το download θα ξέρεις ότι κάτι πήγε στραβά.

Δημοσ.

Να μου τα σπάσουν σε μικρότερα δεν παίζει να γίνει. sha256 checksum μου δίνουν αλλά τί να το κάνω; Αφού ξέρω πως δεν είναι σωστό αφού κάνω unzip.

Σαν ρυθμίσεις δίνουν στον free download manager Options -> Settings -> Downloads -> New Download -> Advanced -> Connection: unclick "Maximum number of attempts" αλλά δε βρίσκω τέτοια επιλογή.

Γενικά μήπως είναι καλύτερα να βάλω ένα πιο μικρό όριο κατεβάσματος ώστε να μην κάνει λάθη στην τέρμα ταχύτητα; Επίσης θα βοηθούσε να το κάνω από λάπτοπ χωρίς παύσεις και διακοπές ρεύματος;

Δημοσ.

Τιποτα, χωρις recovery records και recovery volumes δε μπορεις να κανεις τιποτα, τα λαθη μπορει να δημιουργηθηκαν κατα την δημιουργια των συμπιεσμενων αρχειων, κατα το ανεβασμα τους ή το κατεβασμα τους. Χρειαζεσαι οπωσδηποτε αυτα που ανεφερα για να μη ξανασυμβει αυτο.
Στα ηδη κατεστραμενα απλα τα ξανακατεβαζεις και ελπιζεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα προσπαθήσει φίλος με πολύ γρηγορότερη σύνδεση από τη δική μου να δούμε αν το κάνει και σ' εκείνον.

Επεξ/σία από planetman
Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία, όποιον download manager και να βάλεις, αν κοπεί η σύνδεση (η παύση δεν σταματά το κατέβασμα, απλώς ρίχνει πολύ χαμηλά το download speed) δεν γλυτώνεις το corruption.

Το ιδανικότερο μάλλον θα ήταν μια p2p σύνδεση, αλλά προϋποθέτει καλό upload speed από πλευράς τους. Αν επιτρέπεται, σε κάποιο απ' τα γνωστά cloud storages τα ανεβάζουν;

Δημοσ.

Αυτό το αρχείο πως στο στέλνουν; Το ανεβάζουν κάπου π.χ. σε κάποια cloud υπηρεσία και σου στέλνουν λινκ ή έχουν σηκώσει κάποιο ftp server και μπαίνεις εκεί και το κατεβάζεις; Ή μήπως στο στέλνον μέσω του wetrasfer ή κάποιας παρόμοιας υπηρεσίας;

Όπως και να 'χει πάντως θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιώνει ο δημιουργός του αρχείου ότι τα περιεχόμενα είναι εντάξει. και για να γίνει αυτό θα πρέπει να τσεκάρει στο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την επιλογή για να ελεγχθεί το αρχείο ότι συμπιέστηκε σωστά.

Επίσης καλά είναι να ορίσει να γίνεται split π.χ. στο 1gb έτσι ώστε αν υπάρξει πρόβλημα σε κάποιο πακέτο να μην το ξανακατεβάζεις όλο αλλά μόνο εκείνο το πακέτο.
Τέλος, το winrar, όταν ανοίξεις ένα rar/zip και πατήσεις extract, έχει μια επιλογή στο παράθυρο διαλόγου (κάτω αριστερά) που λέει keep broken files. Με αυτήν την επιλογή θα σου τα αποσυμπιέσει όλα, ακόμα και τα προβληματικά αρχεία και στο τέλος θα βγάλει ένα log με το ποια αρχεία ήταν broken. Έτσι μπορείς να πάρεις copy το log αυτό και να το στείλεις με email ώστε να σου ξαναστείλουν μόνο τα προβληματικά αρχεία και όχι όλα από την αρχή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...