Dennoukos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα, σήμερα ενώ έπαιζα μου έκλεισε το pc με έναν τρόπο που κλείνει συχνά, και γίνετε όταν κάνει το pc πολλά task μαζί.Πιο συγκεκριμένα βγάζει ένα pattern με οριζόντιες γραμμές κάνει έναν έντονο συνεχόμενο ήχο και πρέπει να κάνω restart to pc για να ξανά λειτουργήσει . Τέλος πάντων μου χει συμβεί πάνω από 15 φορές αυτό και το αγνόησα . Σήμερα μου ξανά έγινε και το pc χάλασε. Πλέον όταν ανοίγει έχει κόκκινες οριζόντιες γραμμές σε δυο σημεία, το pc ανοίγει μέχρι το λογότυπο της μητρικής μετά εξαφανίζονται οι γραμμές και απλώς το pc δεν bootάρει. Το έκανα restart 5-6 φορες την μια έφτιαξε, ξανά έγινε και από τότε τέλος. Έκανα reset τις ρυθμίσεις στο bios γιατί το pc ήταν oced και το άνοιξα σε safe mode και έβαλα σε ένα στικάκι τα αρχεία π θέλω αλλά ακόμα και στο safe mode είχε τις γραμμές. Οι ερωτήσεις που θα θέλα να θέσω είναι οι εξής. Κάηκε το gpu η μπορεί και όχι; Ευθυναιτε ξεκάθαρα το gpu?(το μόνιτορ δεν φταίει σίγουρα το τσέκαρα).Αξιζει να πάρω gpu η Να κάνω νέο build?(θα δώσω Σπέκς πιο κάτω)Amd fx 6300,r9 280x as us 4gb , m5a99x evo r2.0, 8gb ram, 600w , 128ssd,1tb hdd
tz_aristotelis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Ίσως να φταιει κάρτα γραφικών. Όταν αρχίζει να βγάζει γραμμές σημαίνει οτι πεθανε. Έχω και εγώ μια ίδια και είχε τα ίδια συμπτώματα και πεθανε. Τσεκαρε με μια αλλη κάρτα της πλάκας (η μητρική μάλλον δεν έχει ) ότι όλα δουλεύουν και πήγαινε πάρε μια χαμηλής κατανάλωσης. Για την σύνθεση σου μην δώσεις πανω απο 60-70€ (πχ 1050, 570 κλπ)
Pstathece Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, Dennoukos είπε Καλησπέρα, σήμερα ενώ έπαιζα μου έκλεισε το pc με έναν τρόπο που κλείνει συχνά, και γίνετε όταν κάνει το pc πολλά task μαζί.Πιο συγκεκριμένα βγάζει ένα pattern με οριζόντιες γραμμές κάνει έναν έντονο συνεχόμενο ήχο και πρέπει να κάνω restart to pc για να ξανά λειτουργήσει . Τέλος πάντων μου χει συμβεί πάνω από 15 φορές αυτό και το αγνόησα . Σήμερα μου ξανά έγινε και το pc χάλασε. Πλέον όταν ανοίγει έχει κόκκινες οριζόντιες γραμμές σε δυο σημεία, το pc ανοίγει μέχρι το λογότυπο της μητρικής μετά εξαφανίζονται οι γραμμές και απλώς το pc δεν bootάρει. Το έκανα restart 5-6 φορες την μια έφτιαξε, ξανά έγινε και από τότε τέλος. Έκανα reset τις ρυθμίσεις στο bios γιατί το pc ήταν oced και το άνοιξα σε safe mode και έβαλα σε ένα στικάκι τα αρχεία π θέλω αλλά ακόμα και στο safe mode είχε τις γραμμές. Οι ερωτήσεις που θα θέλα να θέσω είναι οι εξής. Κάηκε το gpu η μπορεί και όχι; Ευθυναιτε ξεκάθαρα το gpu?(το μόνιτορ δεν φταίει σίγουρα το τσέκαρα).Αξιζει να πάρω gpu η Να κάνω νέο build?(θα δώσω Σπέκς πιο κάτω)Amd fx 6300,r9 280x as us 4gb , m5a99x evo r2.0, 8gb ram, 600w , 128ssd,1tb hdd Κατά 99.9% κάρτα. Είχα πάθει κάτι αντίστοιχο με Nvidia κάρτα σε Windows 7,έφτανε ως το boot logo και δεν άνοιγε ποτέ, άλλαξα κάρτα και έστρωσε. 1
tz_aristotelis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Να μου δώσεις την κάρτα σου , να την βάλω με την ακριβώς ίδια καμένη δική μου σε crossfire και να βγάζουν κόκκινες γραμμές με παραπάνω frames!!!!
Dennoukos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε Ίσως να φταιει κάρτα γραφικών. Όταν αρχίζει να βγάζει γραμμές σημαίνει οτι πεθανε. Έχω και εγώ μια ίδια και είχε τα ίδια συμπτώματα και πεθανε. Τσεκαρε με μια αλλη κάρτα της πλάκας (η μητρική μάλλον δεν έχει ) ότι όλα δουλεύουν και πήγαινε πάρε μια χαμηλής κατανάλωσης. Για την σύνθεση σου μην δώσεις πανω απο 60-70€ (πχ 1050, 570 κλπ) Να μην βαλω μια 1060 λες , να κανω και την δουλεια μ να εχω ενα μηχανημα πιο αξιοπιστο?
tz_aristotelis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Ναι αλλά είναι λίγο ακριβότερη. Απλα η 280χ είναι στα επίπεδα 1050ti. Εγώ σε αντικατασταση της δικής μου έβαλα μια RX 570 4gb που την πήρα used 90€ και είναι καλύτερη απο την 280 αλλά όχι καλύτερη απο την 1060. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα