paris_chav Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Κέρδισα την Κυριακή σε μια δημοπρασία στο ebay. Πάω όμορφα και ωραία να πληρώσω. "Η πληρωμή σας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, επιλέξτε άλλη μέθοδο". To ίδιο μήνυμα (στα αγγλικά) ξεπρόβαλλε είτε προσπαθούσα να πληρώσω με paypal είτε με κάρτα. Μάλιστα δοκίμασα με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους. Aπ τον browser του pc (google chrome), απ τον internet explorer, απ' τον browser του κινητού, απ' το app του ebay στο κινητό. Παπάρια μάντολες, που λέει και μια ψυχή. Αφού είδα και αποείδα, επικοινωνώ με το customer service του ebay. Δέησαν να απαντήσουν Δευτέρα βράδυ, λέγοντας ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το paypal, ότι αυτό αφορά τη σχέση paypal-ebay και όχι τον δικό μου λογαριασμό paypal, ο οποίος είναι μια χαρά και να δοκιμάσω να πληρώσω με κάρτα. Έλα όμως που όπως ανέφερα ούτε με κάρτα μπορούσα. Με τα πολλά, δοκιμάζω Τρίτη βράδυ να πληρώσω μέσω paypal για μια ακόμη φορά και ... βουαλά!!!... η πληρωμή ολοκληρώνεται! Το λέω στην πωλήτρια, ανακουφισμένη και αυτή, μου λέει ότι θα πακετάρει και θα στείλει αύριο (σήμερα) ή μεθαύριο (Πέμπτη). Που να ξέραμε ότι η ταλαιπωρία μας έχει και συνέχεια ; Μου στέλνει σήμερα το βράδυ, προ ολίγων ωρών, για να επιβεβαιώσει τη διεύθυνση αποστολής και μόλις συνειδητοποιεί ότι θα το στείλει Ελλάδα, παθαίνει ταράκουλο! Μου λέει ότι η δημοπρασία αφορούσε μόνο τη Μεγάλη Βρετανία και απορεί πώς μου επέτρεψαν να κάνω bid. Το πιο ωραίο όμως που μου είπε είναι ότι η διεύθυνση μου εμφανιζόταν ως αγγλική!! Περιττό να σας πω βέβαια ότι σε μένα απ' την πρώτη στιγμή εμφάνιζε "could ship to Greece" με αναλυτικά έξοδα ταχυδρομικής υπηρεσίας τα οποία και πλήρωσα επίσης! (όταν κατάφερα να πληρώσω, Τρίτη βράδυ δηλαδή!) Εννοείται ότι ακυρώθηκε η παραγγελία και περιμένω την αποζημίωση. Έχει τύχει σε κανέναν σας κάτι παρόμοιο ή διεκδικούμε το όσκαρ ατυχίας με την κοπέλα ; Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από paris_chav
czarjuly Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Πριν από χρόνια που χρησιμοποιούσα το ebay ποτέ δεν μου είχε τύχει κάτι ανάλογο αλλά shit happens που λένε... 1
talibanakos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Εχει τυχει και σε εμενα να εμφανιζει τη διευθυνση μου ως διευθυνση αλλης χωρας,οποτε ηταν λογικο να επιτραπει το bid. Μου εχει τυχει επισης να μη μπορω να πληρωσω με τιποτα συγκεκριμενους πωλητες. Εχω διαβασει οτι εκει υπαρχει προβλημα,γιατι εχει δηλωθει ο λογαριασμος του πωλητη ως κατι ( δε θυμαμαι τι ) και υπαρχει προβλημα στη συνεργασια με τις ελληνικες τραπεζες. Εαν εχεις υπολοιπο στο Paypal απο top up ή απο καποιο refund τοτε θεωρητικα πληρωνεις χωρις προβλημα.
Narayan Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, paris_chav είπε Κέρδισα την Κυριακή σε μια δημοπρασία στο ebay. Πάω όμορφα και ωραία να πληρώσω. "Η πληρωμή σας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, επιλέξτε άλλη μέθοδο". To ίδιο μήνυμα (στα αγγλικά) ξεπρόβαλλε είτε προσπαθούσα να πληρώσω με paypal είτε με κάρτα. Μάλιστα δοκίμασα με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους. Aπ τον browser του pc (google chrome), απ τον internet explorer, απ' τον browser του κινητού, απ' το app του ebay στο κινητό. Παπάρια μάντολες, που λέει και μια ψυχή. Αφού είδα και αποείδα, επικοινωνώ με το customer service του ebay. Δέησαν να απαντήσουν Δευτέρα βράδυ, λέγοντας ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το paypal, ότι αυτό αφορά τη σχέση paypal-ebay και όχι τον δικό μου λογαριασμό paypal, ο οποίος είναι μια χαρά και να δοκιμάσω να πληρώσω με κάρτα. Έλα όμως που όπως ανέφερα ούτε με κάρτα μπορούσα. Με τα πολλά, δοκιμάζω Τρίτη βράδυ να πληρώσω μέσω paypal για μια ακόμη φορά και ... βουαλά!!!... η πληρωμή ολοκληρώνεται! Το λέω στην πωλήτρια, ανακουφισμένη και αυτή, μου λέει ότι θα πακετάρει και θα στείλει αύριο (σήμερα) ή μεθαύριο (Πέμπτη). Που να ξέραμε ότι η ταλαιπωρία μας έχει και συνέχεια ; Μου στέλνει σήμερα το βράδυ, προ ολίγων ωρών, για να επιβεβαιώσει τη διεύθυνση αποστολής και μόλις συνειδητοποιεί ότι θα το στείλει Ελλάδα, παθαίνει ταράκουλο! Μου λέει ότι η δημοπρασία αφορούσε μόνο τη Μεγάλη Βρετανία και απορεί πώς μου επέτρεψαν να κάνω bid. Το πιο ωραίο όμως που μου είπε είναι ότι η διεύθυνση μου εμφανιζόταν ως αγγλική!! Περιττό να σας πω βέβαια ότι σε μένα απ' την πρώτη στιγμή εμφάνιζε "could ship to Greece" με αναλυτικά έξοδα ταχυδρομικής υπηρεσίας τα οποία και πλήρωσα επίσης! (όταν κατάφερα να πληρώσω, Τρίτη βράδυ δηλαδή!) Εννοείται ότι ακυρώθηκε η παραγγελία και περιμένω την αποζημίωση. Έχει τύχει σε κανέναν σας κάτι παρόμοιο ή διεκδικούμε το όσκαρ ατυχίας με την κοπέλα ; Αν είχε και τα έξοδα αποστολής σε κάθε χώρα, σου λέει βλακείες ο πωλητής επειδή έκανε λάθος στο listing και τώρα δεν θέλει να στείλει Ελλάδα επειδή είμαστε κλέφτες ή ξερωγώ. Απλά δεν πρόσεχε όταν έβαζε το Ships To: info, προσωπικά θα του έριχνα μια ουδέτερη κριτική πως αρνήθηκε να κάνει ship μήπως και το έχει κάνει σύστημα. Το ότι δεν δέχοταν την πληρωμή μπορεί να οφείλεται στο ότι η δημοπρασία ήταν σε λίρες στέρλινγκ, μου έχει τύχει αρκετές φορές ο ίδιος πωλητής να έχει το ίδιο αντικείμενο σε τρία listing με διαφορετικό νόμισμα στο καθένα και να μπορώ να αγοράσω π.χ. μόνο αυτό που είναι σε Ευρώ ή σε δολλάρια Αμερικής και να μην μπορώ σε λίρες ή δολλάρια Αυστραλίας 2
theoritikos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Σε εμένα έχουν κάνει claim Άγγλοι αγοραστές για πράγματα που αγόρασαν αλλά δεν τους ήρθαν. Το tracking όμως έλεγε πως το παρέλαβαν κανονικά. Έλεγαν ψέματα για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους .
paris_chav Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Narayan είπε Αν είχε και τα έξοδα αποστολής σε κάθε χώρα, σου λέει βλακείες ο πωλητής επειδή έκανε λάθος στο listing και τώρα δεν θέλει να στείλει Ελλάδα επειδή είμαστε κλέφτες ή ξερωγώ. Απλά δεν πρόσεχε όταν έβαζε το Ships To: info, προσωπικά θα του έριχνα μια ουδέτερη κριτική πως αρνήθηκε να κάνει ship μήπως και το έχει κάνει σύστημα. Το ότι δεν δέχοταν την πληρωμή μπορεί να οφείλεται στο ότι η δημοπρασία ήταν σε λίρες στέρλινγκ, μου έχει τύχει αρκετές φορές ο ίδιος πωλητής να έχει το ίδιο αντικείμενο σε τρία listing με διαφορετικό νόμισμα στο καθένα και να μπορώ να αγοράσω π.χ. μόνο αυτό που είναι σε Ευρώ ή σε δολλάρια Αμερικής και να μην μπορώ σε λίρες ή δολλάρια Αυστραλίας Ας πιστευει οτι ειμαστε κλεφτες ή λαμογια ή δεν ξερω εγω τι. Αφου την ειχα πληρωσει και ειχαν μπει τα λεφτα στο paypal της γιατι να μου αρνηθει ; Τα πηρε τα λεφτα της. Ασε που μου στειλε σκρινσοτ που δεν εμφανιζοταν η διευθυνση που εχω δηλωσει αλλά μια διευθυνση οτι να ναι μεσα στην Αγγλια. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από paris_chav
elgol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Πες της και βαλτης της αρνητικη κριτικη για μη αποστολη ετσι κι αλλιως τα χρηματα τα παιρνεις πισω 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, elgol είπε Πες της και βαλτης της αρνητικη κριτικη για μη αποστολη ετσι κι αλλιως τα χρηματα τα παιρνεις πισω Αρνιτικη γιατί να βάλει? Το listing είδε διευθυνση Αγγλίας και άφησε να biddari στο ebay να στείλει να δει γιατί βγάζει λάθος διεύθυνση
elgol Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι πωλητες στελνουν στην PayPal διευθυνση ειναι ψευτικη δικαιολογια εκτος αν εγινε λαθος στο PayPal Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από elgol
Mvpgr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) GSP, Lichfield, Staffordshire. Εκεί είναι η διεύθυνση του eBay global shipping program. Πρόκειται για υπηρεσία του eBay εδώ και μερικά χρόνια που αναλαμβάνει να κάνει τον μεσάζοντα στην αποστολή. Ο πωλητής κάνει sign up στο global shipping program, στέλνει το αντικείμενο στο κέντρο διαλογής του eBay και μετά από το κέντρο διαλογής πάει στον αγοραστή. Σκοπός του είναι να διευκολύνει τους πωλητές που δε θέλουν να μπλέξουν με διεθνείς αποστολές αλλά και τους αγοραστές να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα προϊόντα που αλλιώς δε θα είχαν. Σαν αρνητικά είναι τα μεγαλύτερα μεταφορικά και ο μεγαλύτερος χρόνος παράδοσης. Δε βλέπω κάποιο λάθος από το eBay όσον αφορά τις διευθύνσεις και το bid. Απλά άγνοια τόσο του αγοραστή όσο και κυρίως του πωλητή. TL;DR η πωλήτρια είχε κάνει sign up στο global shipping program χωρίς να ξέρει καν τι είναι. Τουλάχιστον ουδέτερη κριτική θα έλεγα εγώ. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από Mvpgr 2
paris_chav Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Mvpgr είπε GSP, Lichfield, Staffordshire. Εκεί είναι η διεύθυνση του eBay global shipping program. Πρόκειται για υπηρεσία του eBay εδώ και μερικά χρόνια που αναλαμβάνει να κάνει τον μεσάζοντα στην αποστολή. Ο πωλητής κάνει sign up στο global shipping program, στέλνει το αντικείμενο στο κέντρο διαλογής του eBay και μετά από το κέντρο διαλογής πάει στον αγοραστή. Σκοπός του είναι να διευκολύνει τους πωλητές που δε θέλουν να μπλέξουν με διεθνείς αποστολές αλλά και τους αγοραστές να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα προϊόντα που αλλιώς δε θα είχαν. Σαν αρνητικά είναι τα μεγαλύτερα μεταφορικά και ο μεγαλύτερος χρόνος παράδοσης. Δε βλέπω κάποιο λάθος από το eBay όσον αφορά τις διευθύνσεις και το bid. Απλά άγνοια τόσο του αγοραστή όσο και κυρίως του πωλητή. TL;DR η πωλήτρια είχε κάνει sign up στο global shipping program χωρίς να ξέρει καν τι είναι. Τουλάχιστον ουδέτερη κριτική θα έλεγα εγώ. Δυστυχως ειναι συνηθες να τικαρει καποιος ενα κειμενο ή μια υπηρεσια χωρις να κατσει να διαβασει περι τινος προκειται. Εχω ακουστα το προγραμμα, σιγουρα δεν ηξερα τη διευθυνση του και οτι αυτη η διευθυνση εμφανιζεται στον πωλητη οταν ειναι να στειλει στο εξωτερικο. Απ το ebay κανω μονο αγορες οποτε εχω πληρη αγνοια τι παιζει σε περιπτωση που πας να πουλησεις κατι. Να λοιπον και κατι χρησιμο απ ολο αυτο. Αυτο που συμπεραινω τελικα ειναι οτι ολη αυτη η ταλαιπωρια προκληθηκε περισσοτερο απο λαθος χειρισμους της πωλητριας παρα του ebay/paypal.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα