chrisxkar Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 πηγες και ανοιξες και εσυ ρε μερακλη συζητηση που θελει πολυ κουβεντασε φορουμ. Οχι η ηλικια ειναι ενα νουμερο και οταν λες ωριμοτητα τι ακριβως εννοεις το τι φαινεται?Τι οριζεις σαν ωριμοτητα?Εγω οριζω σαν ωριμοτητα την επευθυνοτητα απεναντι στις υποχρεωσεις και του να αναλαμβανεις την ευθυνη τον πραξεων σου. Στην δουλεια μου ερχομαι κατα κυριο λογο με επαφη με ανθρωπους 40+ και το επαγγελμα μου ειναι απο αυτα τα σιχαμενα που πρεπει να φορας τις μισες μερες πουκαμισο σακακι κτλ. Ανθρωποι που εκ πρωτης αποψης φαινονται ωριμοι και σοβαροι αλλα στην προσωπικη τους ζωη προσπαθουν να υπευφυγουν την γυναικα τους γιατι τους πριζει,που στο πρωτο γκομενακι που τους δειχνει ενδιαφερον βρισκουν μια δικαιολογια και καλα οτι εχουν αργα ραντεβου με πελατη(ρισκαροντας να καταστρεψουν την οικογενεια τους).Ανθρωπους που πεταν σεξουαλικα υπονοουμενα σε γυναικες προσωπικο ρισκαροντας την σεξουαλικη παρενοχληση (και να κλωτσισουν οτι εχτιζαν μια ζωη).Αλλους ανθρωπους που ξοδευουν λεφτα που δεν τους περισσευουν για πραγματα που δεν χρειαζονται και δεν θελουν παρα μονο για να εντυπωσιασουν τον περιγυρο τους (πραγματα ειλικρινα αστεια που δεν αρμοζουν σε συμπεριφορα ενος ωριμου ανρθωπου). Εγω θεωρω οτι ενας ωριμος ανθρωπος οταν εχει ενα προβλημα το αντιμετωπιζει δυναμικα και δεν κλεινει να ματια του λεγοντας οτι ειναι περαστικο.Πχ η δουλεια του του στοιχιζει προσωπικα?την αφηνει γιατι αργα η γρηγορα θα του δημιουργησει προβλημα,εχει προβλημα με την γυναικα του? το συζηταει και βρισκει λυσεις.Λυνει τις ανασφαλειες του και αντι να ξοδευει την περιουσια του και το ειναι του για να την πει στον κωστα που πηρε καινουργιο αυτοκινητο κανει απλα αυτο που θελει. Επισης θεωρω οτι ενας ανθρωπος ειναι ωριμος κανει αυτο που πρεπει και δεν διαλεγει την πιο ανωδυνη λυση αυτο θεωρω αρμοζει σε παιδια. Το να ειναι ο αλλος πλακατζης και χιουμοριστας ειναι σταση ζωης και πολυ θετικη μαλιστα δεν εχει να κανει με ωριμοτητα για κανεναν λογο Αυτα!για σενα τι ειναι ωριμοτητα λοιπον? 1
zio10 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Πολλές φορές βλέπουμε και το αντίθετο πάντως. Νέους ανθρώπους 25-30 χρόνων να θεωρούν ότι μεγάλωσαν και να νιώθουν και να συμπεριφέρονται αναλογα. Άσχημο κι αυτό. 2
panos4tw Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν ειμαι στα -ηντα, πλησιαζω τη μεση των πρωτων -αντα αλλα οντως σε καποιους τομεις της ζωης μου σκεφτομαι και συμπεριφερομαι ως μικροτερη ηλικια, οπως αντιστοιχα σε αλλους τομεις ειμαι πιο ωριμος απο την ηλικια μου. Απο την κοινωνια παντα θα υπαρχει πιεση να ακολουθεις το norm, το μεσο ορο δηλαδη, σε οποιον τομεα και αν σκεφτεις. Το θεμα ειναι πως διαχειριζεσαι εσυ αυτη την πιεση και πως προσαρμοζεις την πραγματικοτητα σου ωστε και να μπορεις να εισαι αποδεκτος στην κοινωνια -ποιος δεν το επιζητα αλλωστε- αλλα και να ζεις την αληθεια σου σε ικανοποιητικο βαθμο. Καπως ετσι, σε καποιους τομεις νοιωθω οτι οντως εχω αλλαξει σημαντικα σε σχεση με το παρεθον ή ακομα οτι εχω ανεβει σε αλλο επιπεδο οπως λες. Σε αλλους βεβαια, υπαρχουν απωθημενα τα οποια συνομήλικοί μου εχουν ξεπερασει. Δεν παριστανω κατι που δεν ειμαι σε καμια περιπτωση και πιστευω οτι κανενας δεν χρειαζεται να το κανει σε τετοιο βαθμο ωστε να νοιωθει fake. Αντιστοιχα, σε καποιο βαθμο χρησιμοποιω τους τομεις στους οποιους ειμαι αποδεκτος στα ματια της κοινωνιας, για να μπορω να ειμαι ο εαυτος μου σε τομεις που ισως δεν ειμαι, οπως ολοι φανταζομαι. Ελπιζω με τα χρονια να χορτασω απο καποια απο τα απωθημενα μου, κατι για το οποιο η εμπειρια μου λεει οτι ειναι εφικτο, ωστε οταν φτασω στα δευτερα -ηντα να μπορω να αποδεχτω πιο ευκολα το που βρισκομαι στη ζωη και το τι εκανα, απ' οτι τωρα. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από panos4tw
AtiX Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Έτσι όπως το πάτε θα μας πιάσει όλους κρίση μέσης ηλικίας...
lightsout Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε γενικές γραμμές, ο άντρας ποτέ δεν αποβάλλει το παιδί από μέσα του. Ειδικότερα σε μια οικογένεια, η μητέρα είναι για την ρουτίνα, ο πατέρας είναι για το παιχνίδι. Επίσης, είναι λογικό η γυναίκα να ωριμάζει περισσότερο. Η σύγχρονη γυναίκα-μητέρα καλείται να παίξει πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία, έχει να σηκώσει στις πλάτες της πολλαπλές ευθύνες, οπότε όταν φτάσει σε μια μεγάλη ηλικία και πιο κουρασμένη θα είναι και πιο ώριμη. Αυτά βέβαια δεν είναι απόλυτα, υπάρχουν άντρες που επιφορτίζονται με τα καθημερινά ενός σπιτιού, που συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή των παιδιών τους και δεν είναι οι μπαμπάδες του Σ-Κ. Αυτοί οι άντρες, όταν μεγαλώνουν, συνήθως, δεν ονειρεύονται πιτσιρίκες και μπύρες, αλλά ένα μέρος να αράξουν με τη γυναίκα τους. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από lightsout 2
Mhlogiatros Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 φίλος 50φευγα με μηχανη και ακομα ανωριμος κατι μου θυμιζει
masteripper Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 27 λεπτά πριν, lightsout είπε Αυτοί οι άντρες, όταν μεγαλώνουν, συνήθως, δεν ονειρεύονται πιτσιρίκες και μπύρες, αλλά ένα μέρος να αράξουν με τη γυναίκα τους. Μεγάλη μπουκιά φάε..μεγάλη κουβέντα μην λες... Ξέρεις πόσοι "ηθικοί" με αρχές που το παίζουν και κάνουν και ράνουν τα έχουν τινάξει στον αέρα για το .....νι.... Ο άλλος μου το "έπαιζε" και αυτούς που λέγαν καμμιά κουβέντα τους είχε στην "μπούκα" (λόγω θέσης)......ξεχνούσε όμως τα δικά του που παντρεμένος με παιδιά πήγε σε 1 "ωραίο" περιβάλλον λόγω ειδικών περιστάσεων ....και για εξωτερικούς "παράγοντες" δεν έκανε το ατόπημα....(λεφτά υπήρχαν χοντρά στην τσέπη)...ή πως του τρέξαν τα σάλια με κάποιες μικρες΄τρυφερές υπάρξεις που τον πήραν χαμπάρι μέχρι και οι πέτρες...αλλά ας όψονται...κατα τα άλλα ηθικολογία στο μαξιμουμ....
chrisxkar Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Η γυναικα δεν καλειται να κανει τιποτα παραπανω επιλογες ειναι αυτα, πλεον 2019 την εποχη που υπαρχουν πολλοι που θελουν μια οντως ισοτιμη σχεση με ιση συμετοχη στις δουλειες του σπιτιου αν διαλεξεις εναν αντρα ο οποιος δεν κανει τιποτα περα απο την καριερα του το φταιξιμο ανηκει καθαρα στην γυναικα που τον πηρε και τον δεχτηκε. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από chrisxkar 2
JimasGR Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Εγω παντως εχω φιλο με μπαμπα κοντα 60αρη πινουν του π@στη μαζι, καπνιζουν μαζι (κανονικο 🤣), ο μπαμπας εχει ενα αμαξακι 300 αλογα το οδηγανε και οι 2, πηγαινουν και κ@λμπαρο μαζι, σουζες κανουν, καφριλες τα παντα ολα. Ο μπαμπας του ετσι ηταν απο μικρος δεν εχει αλλαξει μια (αντε ισως εγινε λιιιγο πιο σοβαρος) και ο γιος βαδιζει στα χναρια του.
panther_512 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δεν υπάρχουν απόλυτα πουθενά και για κανέναν. Όλες τις δουλειές του σπιτιού τις κάνω εγώ, συμπεριλαμβανομένου σούπερμάρκετ, και μαγειρέματος φαγητού για μένα και την γυναίκα μου και φαγητού για το μωρό. Και τώρα με το μωρό που βάζει τα πάντα στο στόμα, ηλεκτρική σκούπα μέρα παρα μέρα. Το πρόγραμμα φούλ από τις 6 το πρωί που ξυπνάω για δουλειά, μέχρι τις 11 το βράδυ, αλλά κάθε μέρα έχω και χρόνο για γυμναστική, λίγο video gaming, να δώ καμιά σειρά και να διαβάσω κανένα βιβλίο. Και ο εγκεφαλικός διακόπτης παιδί-ενήλικας-γονιός αλλάζει στάση 500 φορές την ημέρα. 1
lightsout Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 12 λεπτά πριν, masteripper είπε Μεγάλη μπουκιά φάε..μεγάλη κουβέντα μην λες... Ξέρεις πόσοι "ηθικοί" με αρχές που το παίζουν και κάνουν και ράνουν τα έχουν τινάξει στον αέρα για το .....νι.... Ο άλλος μου το "έπαιζε" και αυτούς που λέγαν καμμιά κουβέντα τους είχε στην "μπούκα" (λόγω θέσης)......ξεχνούσε όμως τα δικά του που παντρεμένος με παιδιά πήγε σε 1 "ωραίο" περιβάλλον λόγω ειδικών περιστάσεων ....και για εξωτερικούς "παράγοντες" δεν έκανε το ατόπημα....(λεφτά υπήρχαν χοντρά στην τσέπη)...ή πως του τρέξαν τα σάλια με κάποιες μικρες΄τρυφερές υπάρξεις που τον πήραν χαμπάρι μέχρι και οι πέτρες...αλλά ας όψονται...κατα τα άλλα ηθικολογία στο μαξιμουμ.... Καταρχάς, δεν αναφέρθηκα ούτε σε ηθική ούτε σε ηθικολόγους. Δεν είναι θέμα ηθικής. Ο πατέρας που συμμετέχει ουσιαστικά και ενεργά στην οικογένεια δεν το κάνει επειδή εμφορείται από κάποιο συγκεκριμένο κώδικα ηθικής, το κάνει γιατί το γουστάρει. Ο αδιάφορος, αυτός που επιδιώκει να λείπει από το σπίτι του, αυτός που αφήνει τη γυναίκα του να βγάζει μονίμως το φίδι από την τρύπα, αυτός που νομίζει ότι το καθήκον του αρχίζει και τελειώνει στο πορτοφόλι, είναι συνήθως αυτός που ηθικολογεί, που προσπαθεί να δίνει την εντύπωση στους άλλους ότι είναι ο σωστός οικογενειάρχης, ενώ στην ουσία απλά δεν είναι ικανός να είναι πατέρας, είναι κακός σύντροφος και ως επί το πλείστον τεμπέλης. Αυτές τις λεπτομέρειες, όμως, εσύ που είσαι απ' έξω δεν είσαι σε θέση να τις ξέρεις. Επίσης, δεν ποινικοποίησα πουθενά στο σχόλιο μου την απιστία. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτός που το πράττει, είτε ο άντρας είτε η γυναίκα, είναι κακός γονιός. 3
DhZou Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Πολύ ωραίο θέμα και ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Ο αμερικάνος φίλος σου πάντος φαίνεται πως είναι απ τους τύπους που είναι γαμώ τις παρέες για να βγεις να πιεις μια μπύρα αλλά βάσανο για να ζεις μαζί του στο ίδιο σπίτι.
chrisxkar Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 9 λεπτά πριν, JimasGR είπε Εγω παντως εχω φιλο με μπαμπα κοντα 60αρη πινουν του π@στη μαζι, καπνιζουν μαζι (κανονικο 🤣), ο μπαμπας εχει ενα αμαξακι 300 αλογα το οδηγανε και οι 2, πηγαινουν και κ@λμπαρο μαζι, σουζες κανουν, καφριλες τα παντα ολα. Ο μπαμπας του ετσι ηταν απο μικρος δεν εχει αλλαξει μια (αντε ισως εγινε λιιιγο πιο σοβαρος) και ο γιος βαδιζει στα χναρια του. στειρωση! 8 λεπτά πριν, lightsout είπε Καταρχάς, δεν αναφέρθηκα ούτε σε ηθική ούτε σε ηθικολόγους. Δεν είναι θέμα ηθικής. Ο πατέρας που συμμετέχει ουσιαστικά και ενεργά στην οικογένεια δεν το κάνει επειδή εμφορείται από κάποιο συγκεκριμένο κώδικα ηθικής, το κάνει γιατί το γουστάρει. Ο αδιάφορος, αυτός που επιδιώκει να λείπει από το σπίτι του, αυτός που αφήνει τη γυναίκα του να βγάζει μονίμως το φίδι από την τρύπα, αυτός που νομίζει ότι το καθήκον του αρχίζει και τελειώνει στο πορτοφόλι, είναι συνήθως αυτός που ηθικολογεί, που προσπαθεί να δίνει την εντύπωση στους άλλους ότι είναι ο σωστός οικογενειάρχης, ενώ στην ουσία απλά δεν είναι ικανός να είναι πατέρας, είναι κακός σύντροφος και ως επί το πλείστον τεμπέλης. Αυτές τις λεπτομέρειες, όμως, εσύ που είσαι απ' έξω δεν είσαι σε θέση να τις ξέρεις. Επίσης, δεν ποινικοποίησα πουθενά στο σχόλιο μου την απιστία. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτός που το πράττει, είτε ο άντρας είτε η γυναίκα, είναι κακός γονιός. δεν θα μπορουσα να πω καλυτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα