christosx13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Ναι γιατί και την μέρα που θα έρθει να ζητήσει τα ρέστα θα δει ότι λες φωναχτά τα ρέστα, και θα του το πεις και εσύ ότι τα λες φωναχτά οπότε δεν μπορεί να έγινε λάθος. Ενώ με την κάμερα πέρα από το ότι δεν είναι πρακτικό δεν παίζει να βγάλεις άκρη με τον γέρο που δεν θα βλέπει καλά την οθόνη, πόσο μάλλον να αναγνωρίσει τα χέρια του και να το παραδεχτεί Απο οτι μας ειπε ο ανθρωπος κι απο οτι εγινε κατανοητο (απο τους πιο πολλους τουλαχιστον) καταλαβαμε οτι προκειται για εναν τιμιο και χαμηλων τονων ανθρωπο ο οποιος αδυνατει να ερθει σε αντιπαραθεσεις και προτιμα να δωσει πισω αυτα που του ζητανε εστω κι αν γνωριζει οτι εχει δικιο. Αν ειχαμε κανενα ''μουτρο'' απο τους πολλους που πουλανε στις λαικες δεν θα ειχαμε καν αυτη τη συζητηση τωρα. Με αυτο που προτεινεις εγω το κοβω να το λεει μια-δυο και ο μπαρμπας που ηρθε αποφασιμενος να εισπραξει να ανεβαζει στροφες και στο τελος ο ανθρωπος να καταληγει να πλερωνει παλι. Μονο αποδειξεις χειροπιαστες! 19 λεπτά πριν, kallair είπε Για να εισαι νομιμος με τις καμερες θα πρεπει: 1. Οι καμερες να κοιτανε ΜΕΣΑ στο μαγαζι και να μην καταγραφεται καθολου δημοσιος χωρος 2. Να γνωστοποιησεις με σχεδιαγραμμα στην αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων, ποσες καμερες εχει ο χωρος προς τα που κοιτανε, για ποσο καιρο κρατας αρχειο και ποιος ειναι υπευθυνος χειριστης του αρχειου. Αν κατι απο τα παραπανω δεν ισχυει, τοτε εισαι παρανομος. παρε και ενα παραδειγμα. Διπλα ακριβως απο το μαγαζι μου, υπαρχει σουπερ μαρκετ γαλαξιας που ειχε καμερα για να κοιταει προς το σημειο που αφηνουν οι οδηγοι τα πραγματα στην παραλαβη. τους εκανε καποιος καταγγελια, ηρθε η αστυνομια και αναγκαστηκαν να ξυλωσουν την εξωτερικη καμερα. και μιλαμε για σουπερμαρκετ τωρα.. Οχι για "κολπα" με καμερες στυλο(!!!) που πιο παρανομο, πεθαινεις. Ναι μα το διευκρινιζω οτι η καμερα μπορει να ειναι σε σημειο που να καταγραφει μονο την ταμειακη κ οχι ψηλα για να μην τραβαει προσωπα. Στην τελικη δε νομιζω να μην εχει το δικαιωμα να κανει κατι αντιστοιχο με τα περιπτερα που μας τραβανε φουλ καρε απο ολες τις μπαντες δρομους και παραδρομους καπου μπορει να ρωτησει για το πως μπορει νομιμα να καταγραφει την ταμειακη. Εφοσον πληρωνει ενοικιο εστω και προσωρινα γινεται ιδιωτικος ο χωρος του καταστηματος. Εστω οτι δεν ειναι και ενδεδειγμεντο παραδειγμα που εφερα για την καταγραφη με στυλο κλπ μπορει να βαλει μια ασυρματη καμερα με 30 ευρω κανονικη ρυθμισμενη να τραβαει μονο σε καιρια σημεια και να την νομιμοποιησει δε νομιζω να μη υπαρχει παραθυρακι. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από christosx13 1
kallair Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 15 λεπτά πριν, christosx13 είπε Απο οτι μας ειπε ο ανθρωπος κι απο οτι εγινε κατανοητο (απο τους πιο πολλους τουλαχιστον) καταλαβαμε οτι προκειται για εναν τιμιο και χαμηλων τονων ανθρωπο ο οποιος αδυνατει να ερθει σε αντιπαραθεσεις και προτιμα να δωσει πισω αυτα που του ζητανε εστω κι αν γνωριζει οτι εχει δικιο. Αν ειχαμε κανενα ''μουτρο'' απο τους πολλους που πουλανε στις λαικες δεν θα ειχαμε καν αυτη τη συζητηση τωρα. Με αυτο που προτεινεις εγω το κοβω να το λεει μια-δυο και ο μπαρμπας που ηρθε αποφασιμενος να εισπραξει να ανεβαζει στροφες και στο τελος ο ανθρωπος να καταληγει να πλερωνει παλι. Μονο αποδειξεις χειροπιαστες! Ναι μα το διευκρινιζω οτι η καμερα μπορει να ειναι σε σημειο που να καταγραφει μονο την ταμειακη κ οχι ψηλα για να μην τραβαει προσωπα. Στην τελικη δε νομιζω να μην εχει το δικαιωμα να κανει κατι αντιστοιχο με τα περιπτερα που μας τραβανε φουλ καρε απο ολες τις μπαντες δρομους και παραδρομους καπου μπορει να ρωτησει για το πως μπορει νομιμα να καταγραφει την ταμειακη. Εφοσον πληρωνει ενοικιο εστω και προσωρινα γινεται ιδιωτικος ο χωρος του καταστηματος. Εστω οτι δεν ειναι και ενδεδειγμεντο παραδειγμα που εφερα για την καταγραφη με στυλο κλπ μπορει να βαλει μια ασυρματη καμερα με 30 ευρω κανονικη ρυθμισμενη να τραβαει μονο σε καιρια σημεια και να την νομιμοποιησει δε νομιζω να μη υπαρχει παραθυρακι. Και πες οτι τραβαει μονο την ταμειακη χωρις να τραβας προσωπα, πως ακριβως θα βρεις και θα δειξεις στον γερο οτι "να αυτα τα χερια ειναι τα δικα σου;" που και παλι πρακτικα για λογους που προανεφερα, δεν μπορεις να μπαινεις στην διαδικασια να στηνεις καμερα, οθονη και και και, και να χανεις χρονο προσπαθωντας να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. Με τον τροπο που ειπα παραπανω και ακολουθω, απο εκει που πχ μια φορα στους 2 μηνες ερχοταν καποιος που μου ελεγε "μου εδωσες λαθος ρεστα", πλεον δεν ερχεται κανενας. Αν εξαρχης εισαι ξεκαθαρος με τα ρεστα σου ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΑ και δωσεις να καταλαβει ο αλλος τι σου εδωσε και τι του εδωσες, δεν θα ερθει σε σενα για να σου πει οτι του εδωσες λαθος αλλα θα παει στον επομενο ή στον προηγουμενο απο σενα, που θα εχει τις αμφιβολιες του για την στιχομυθια που ειχαν κ τι ειχε δωσει/παρει απο εκει. 1
christosx13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, kallair είπε Και πες οτι τραβαει μονο την ταμειακη χωρις να τραβας προσωπα, πως ακριβως θα βρεις και θα δειξεις στον γερο οτι "να αυτα τα χερια ειναι τα δικα σου;" που και παλι πρακτικα για λογους που προανεφερα, δεν μπορεις να μπαινεις στην διαδικασια να στηνεις καμερα, οθονη και και και, και να χανεις χρονο προσπαθωντας να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. Με τον τροπο που ειπα παραπανω και ακολουθω, απο εκει που πχ μια φορα στους 2 μηνες ερχοταν καποιος που μου ελεγε "μου εδωσες λαθος ρεστα", πλεον δεν ερχεται κανενας. Αν εξαρχης εισαι ξεκαθαρος με τα ρεστα σου ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΑ και δωσεις να καταλαβει ο αλλος τι σου εδωσε και τι του εδωσες, δεν θα ερθει σε σενα για να σου πει οτι του εδωσες λαθος αλλα θα παει στον επομενο ή στον προηγουμενο απο σενα, που θα εχει τις αμφιβολιες του για την στιχομυθια που ειχαν κ τι ειχε δωσει/παρει απο εκει. Ενταξει τωρα αναλωνομαστε σε ασκοπες συζητησεις δηλαδη στη μουγγα θα γινεται η συναλλαγη και δεν θα φαινονται ρουχα μανικια χερια η συνομιλιες ξερω γω παρα μονο 4 παλαμες που αλλαζουν ψιλα οκ μαλλον εσυ εχεις δικιο αλλα εγω βλεπω τον ανθρωπο να συνεχιζει να πλερωνει τα αρπαχτικα. 1
Hellaslover Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Το βρηκα "Εξυπηρετηση ηλικιωμενων μονο με συνοδεια ανηλικου" Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από Hellaslover
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Dellapple είπε Ένας είναι ο τρόπος κάμερα.....!!!! Να τραβάει βίντεο σε όλη την ώρα που είσαι ανοιχτή... Έτσι αν έρθει κάποιος βάζεις το βίντεο... Και τέλος. Δέχομαι οτι είναι τρόπος. Αλλά σκεφτείτε. Είστε εσείς ο πωλητής και έρχεται κάποιος να σας πει οτι του δώσατε λάθος ρέστα. Ακόμα και έναν πελάτη να έχετε, τι θα κάνετε; Πόση ώρα θα σας πάρει να βρείτε στο βίντεο το κομμάτι της συνναλλαγής που έγινε; Ακόμα και αν ο πελάτης σας πει οτι ήταν περίπου στις 11:15. Γίνεται αυτό που λέτε αλλά είναι χρονοβόρο και θα χρειαστεί να "αφήσετε" τη δουλειά σας και να ψάχνετε ένα βίντεο 14 ώρες πριν, kallair είπε Παιδια ολοι εσεις που λετε καμερα, ειστε εκτος πραγματικοτητας.. 1ον. δεν γινεται στην λαϊκη αγορα να στηνεις καθε φορα καμερα και οθονη για να εχεις. βλεπε ρευμα, βλεπε χρονος στησιματος, βλεπε πολλα αλλα ακομα. 2ον και κυριοτερον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εχεις καμερα που να καταγραφει κοινοχρηστους χωρους και προσωπα. Να ηταν μεσα σε δικο της χωρο, θα ηταν η καλυτερη λυση. εκει εξω στην λαικη στον παγκο ειναι τερμα παρανομο να εχεις τετοια καμερα. Όχι, δεν απαγορεύεται. Για περισσότερες πληροφορίες Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 9Α , 19 / οδηγία αρχής 1/2011 Νόμος 2772/1997 Υπάρχουν προϋποθέσεις Χωρίς να θέλω να φανώ κακός, αγενής, ειρωνικός θα παρακαλούσα να μην απαντήσετε ισχυριζόμενος οτι απαγορεύεται εκτός αν θέλετε να μου δείξετε το πτυχίο που έχετε τελιώσει νομική. Προσοχή Να ξαναπώ ότι δε σας επιτίθομαι, δεν σας ειρονεύομαι Αναφορικά στο πρώτο σκέλος, θα συμφωνήσω ότι είναι μπελάς να στήνεις κάμερα κλπ. τρέχα γύρευε 4 ώρες πριν, kallair είπε Για να εισαι νομιμος με τις καμερες θα πρεπει: 1. Οι καμερες να κοιτανε ΜΕΣΑ στο μαγαζι και να μην καταγραφεται καθολου δημοσιος χωρος 2. Να γνωστοποιησεις με σχεδιαγραμμα στην αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων, ποσες καμερες εχει ο χωρος προς τα που κοιτανε, για ποσο καιρο κρατας αρχειο και ποιος ειναι υπευθυνος χειριστης του αρχειου. Αν κατι απο τα παραπανω δεν ισχυει, τοτε εισαι παρανομος. παρε και ενα παραδειγμα. Διπλα ακριβως απο το μαγαζι μου, υπαρχει σουπερ μαρκετ γαλαξιας που ειχε καμερα για να κοιταει προς το σημειο που αφηνουν οι οδηγοι τα πραγματα στην παραλαβη. τους εκανε καποιος καταγγελια, ηρθε η αστυνομια και αναγκαστηκαν να ξυλωσουν την εξωτερικη καμερα. και μιλαμε για σουπερμαρκετ τωρα.. Οχι για "κολπα" με καμερες στυλο(!!!) που πιο παρανομο, πεθαινεις. edit. μολις ειδα οτι το 2 εχει πλεον καταργηθει κανα χρονο τωρα αλλα το 1 ισχυει κανονικοτατα. περισσοτερες πληροφοριες εδω. http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,124846&_dad=portal&_schema=PORTAL#1 Τώρα είδα και αυτό το μήνυμά σας, οπότε γνωρίζετε και εσείς οτι δεν απαγορεύεται, αλλά επιτρέπεται υπο προϋποθέσεις 3 ώρες πριν, kallair είπε Και πες οτι τραβαει μονο την ταμειακη χωρις να τραβας προσωπα, πως ακριβως θα βρεις και θα δειξεις στον γερο οτι "να αυτα τα χερια ειναι τα δικα σου;" που και παλι πρακτικα για λογους που προανεφερα, δεν μπορεις να μπαινεις στην διαδικασια να στηνεις καμερα, οθονη και και και, και να χανεις χρονο προσπαθωντας να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. Και αυτό λογικό. Εγώ θα συμπληρώσω ... Ακόμα και έτσι .... Τι ; θα κάνουμε δικαστήριο για να αποδείξουμε οτι δώσαμε ρέστα; Δεν επρόκειτο για έγκλημα στο οποίο θα φαίνονταν τα χέρια του δράστη. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
ziaba Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 ταμειακή δεν έχεις? να μάθεις να χτυπάς σωστά ότι σου δίνει πχ 10€ το καρπούζι με ΦΠΑ έκανε 3€ ρέστα 7€ όταν έρθει με παράπονα κάποιος θα του ζητάς την απόδειξή που έδωσες
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, ziaba είπε ταμειακή δεν έχεις? να μάθεις να χτυπάς σωστά ότι σου δίνει πχ 10€ το καρπούζι με ΦΠΑ έκανε 3€ ρέστα 7€ όταν έρθει με παράπονα κάποιος θα του ζητάς την απόδειξή που έδωσες Η κοπελα λέει οτι ο πελάτης ισχυρίζεται οτι πήρε λάθος ρέστα. Το τι λέει η απόδειξη δε μας απασχολεί καθόλου. Εάν εσείς στην απόδειξη που έχετε λέει οτι πήρατε ρέστα 7 ευρώ, δε σημαίνει οτι τα πήρατε. Θα μπορούσε ο έμπορος να σας έχει δώσει λάθος ρέστα. Η απόδειξη λέει 7 και ο πελάτης λέει "αχ κορίτσι μου.... ξέρεις τη προηγούμενη βδομάδα μου έδωσες λάθος ρέστα... αχ κόρη μου θα πρέπει να σαι πολύ ερωτευμένη ... που το έχεις μυαλό σου" Είναι ο λόγος του ενός και ο λόγος του άλλου. Πάντως θεωρώ ότι έχει απαντηθεί πλήρως. Την ώρα της συναλλαγής τα ρέστα σας, (μετρώντας) , μετρήστε τα και εσείς, ευχαριστώ Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
kallair Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, -^fallen είπε Δέχομαι οτι είναι τρόπος. Αλλά σκεφτείτε. Είστε εσείς ο πωλητής και έρχεται κάποιος να σας πει οτι του δώσατε λάθος ρέστα. Ακόμα και έναν πελάτη να έχετε, τι θα κάνετε; Πόση ώρα θα σας πάρει να βρείτε στο βίντεο το κομμάτι της συνναλλαγής που έγινε; Ακόμα και αν ο πελάτης σας πει οτι ήταν περίπου στις 11:15. Γίνεται αυτό που λέτε αλλά είναι χρονοβόρο και θα χρειαστεί να "αφήσετε" τη δουλειά σας και να ψάχνετε ένα βίντεο Όχι, δεν απαγορεύεται. Για περισσότερες πληροφορίες Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 9Α , 19 / οδηγία αρχής 1/2011 Νόμος 2772/1997 Υπάρχουν προϋποθέσεις Χωρίς να θέλω να φανώ κακός, αγενής, ειρωνικός θα παρακαλούσα να μην απαντήσετε ισχυριζόμενος οτι απαγορεύεται εκτός αν θέλετε να μου δείξετε το πτυχίο που έχετε τελιώσει νομική. Προσοχή Να ξαναπώ ότι δε σας επιτίθομαι, δεν σας ειρονεύομαι Αναφορικά στο πρώτο σκέλος, θα συμφωνήσω ότι είναι μπελάς να στήνεις κάμερα κλπ. τρέχα γύρευε Τώρα είδα και αυτό το μήνυμά σας, οπότε γνωρίζετε και εσείς οτι δεν απαγορεύεται, αλλά επιτρέπεται υπο προϋποθέσεις Και αυτό λογικό. Εγώ θα συμπληρώσω ... Ακόμα και έτσι .... Τι ; θα κάνουμε δικαστήριο για να αποδείξουμε οτι δώσαμε ρέστα; Δεν επρόκειτο για έγκλημα στο οποίο θα φαίνονταν τα χέρια του δράστη. Tις προϋποθεσεις τις ειδες; εισαι τραπεζα ή καποιο παρομοιο ιδρυμα που να δικαιολογειται η υπαρξη καμερων σε δημοσιο χωρο; Αν ειδες, ανεφερα και παραδειγμα με σουπερ μαρκετ γαλαξια διπλα στο μαγαζι μου που ειχε καμερες για να εποπτευουν τον χωρο εκφορτωσης εμπορευματων για κλοπες και διαρρηξη, που υστερα απο καταγγελια, την ξυλωσε. οδηγία αρχής 1/2011 δες το αρθρο 6. Δεν χρειαζεται να εισαι νομικος για να καταλαβεις τι γραφει το κειμενο. Και το παραδειγμα που ανεφερα για 2η φορα, παραπανω, επιβεβαιωνει τα λεγομενα μου. http://www.dpa.gr/APDPXPortlets/htdocs/documentDisplay.jsp?docid=63,60,238,149,230,160,188,246 Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από kallair
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, kallair είπε Tις προϋποθεσεις τις ειδες; εισαι τραπεζα ή καποιο παρομοιο ιδρυμα που να δικαιολογειται η υπαρξη καμερων σε δημοσιο χωρο; Αν ειδες, ανεφερα και παραδειγμα με σουπερ μαρκετ γαλαξια διπλα στο μαγαζι μου που ειχε καμερες για να εποπτευουν τον χωρο εκφορτωσης εμπορευματων για κλοπες και διαρρηξη, που υστερα απο καταγγελια, την ξυλωσε. οδηγία αρχής 1/2011 δες το αρθρο 6. Δεν χρειαζεται να εισαι νομικος για να καταλαβεις τι γραφει το κειμενο. Και το παραδειγμα που ανεφερα για 2η φορα, παραπανω, επιβεβαιωνει τα λεγομενα μου. http://www.dpa.gr/APDPXPortlets/htdocs/documentDisplay.jsp?docid=63,60,238,149,230,160,188,246 @kallair Το άρθρο 6 είναι το άρθρο 6 και το κάθε άρθρο είναι αυτό που είναι Τι και αν το άρθρο 6 λέει αυτό που λέει; Από το άρθρο 6 δε βγαίνει συμπέρασμα οτι απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση σε συγκεκριμένο χώρο. Αναφέρθηκα στο ότι είπατε οτι απαγορεύεται. Δεν απαγορεύεται. Και στο επόμενό σας post με αυτά που γράφετε, "φαίνεται" και από εσάς οτι δεν απαγορεύεται. Το παράδειγμα που είπατε είναι αυτό που λέτε εσείς για ένα συμβάν που μάθατε, που κάποιος σας είπε ή/και οτιδήποτε άλλο. Είναι οτι αυτό συναίβει στο super market που λέτε. το πιο πιθανό είναι να μην ήθελε να ΄δωσει συνέχεια "το κατάστμα" και μην προσφύγει νε νομικές διαδικασίες. Θα συμφωνήσω βέβαια στο ότι στο super market (καθώς και σε άλλους χώρους) απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση συγκεκριμένου χώρου. Οπότε ναι, το super market γιατί όχι θα είχε παράβαση για τη βιντεοσκόπηση κάποιου χώρου Και στην Ελλάδα είναι απλό πλημέλλημα να πάρουμε ένα αυτοκίνητο (είτε έχουμε δίπλωμα, είτε όχι) να προκαλέσουμε θανατηφόρο ατύχημα και να εγκαταλείψουμε το θύμα. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν δικηγόροι και μετά είναι το τι θα γίνει στο δικαστήριο. (Εάν η όποια υπόθεση φθάσει εκεί) Στην Ελλάδα λοιπόν μόνο ένα περιστατικό με εγκατάληψη θύματος έχει αντιμετωπιστεί ως κακούργημα. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
kallair Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, -^fallen είπε @kallair Το άρθρο 6 είναι το άρθρο 6 και το κάθε άρθρο είναι αυτό που είναι Τι και αν το άρθρο 6 λέει αυτό που λέει; Από το άρθρο 6 δε βγαίνει συμπέρασμα οτι απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση σε συγκεκριμένο χώρο. Αναφέρθηκα στο ότι είπατε οτι απαγορεύεται. Δεν απαγορεύεται. Και στο επόμενό σας post με αυτά που γράφετε, "φαίνεται" και από εσάς οτι δεν απαγορεύεται. Το παράδειγμα που είπατε είναι αυτό που λέτε εσείς για ένα συμβάν που μάθατε, που κάποιος σας είπε ή/και οτιδήποτε άλλο. Είναι οτι αυτό συναίβει στο super market που λέτε. το πιο πιθανό είναι να μην ήθελε να ΄δωσει συνέχεια "το κατάστμα" και μην προσφύγει νε νομικές διαδικασίες. Θα συμφωνήσω βέβαια στο ότι στο super market (καθώς και σε άλλους χώρους) απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση συγκεκριμένου χώρου. Οπότε ναι, το super market γιατί όχι θα είχε παράβαση για τη βιντεοσκόπηση κάποιου χώρου Και στην Ελλάδα είναι απλό πλημέλλημα να πάρουμε ένα αυτοκίνητο (είτε έχουμε δίπλωμα, είτε όχι) να προκαλέσουμε θανατηφόρο ατύχημα και να εγκαταλείψουμε το θύμα. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν δικηγόροι και μετά είναι το τι θα γίνει στο δικαστήριο. Στην Ελλάδα λοιπόν μόνο ένα περιστατικό με εγκατάληψη θύματος έχει αντιμετωπιστεί ως κακούργημα. Δεν ειναι κατι που καποιος μου ειπε, ειμαι διπλα μαγαζι, μιλαω με τα παιδια που δουλευουν διπλα κ ειχε θεμα γειτονας με το αμαξι του κ ηθελε να δει τις καμερες και τοτε προσεξα οτι την εχουν αφαιρεσει την καμερα απ εξω. ρωτησα τον υπευθυνο γτ την εβγαλαν και ειπαν οτι καποιος εκανε καταγγελια κ ηρθε η αστυνομια κ αναγκαστηκαν να την ξυλωσουν. Ο απλος χρηστης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καταγραφει δημοσιο χωρο. σου αρεσει η οχι, ετσι ειναι. αν δεν μπορεις να αντιληφθεις το τι διαβαζεις σε αυτα που σου παραθετω, συγγνωμη αλλα δεν μπορω να κανω κατι παραπανω. Εγω εχω υποχρεωση να το γραψω γιατι θα παρετε κανα κακομοιρη στον λαιμο σας και θα ψαχνεται με δικαστηρια επειδη ενας τυχαιος στο ιντερνετ του ειπε οτι μπορει να βαλει καμερες σε δημοσιο χωρο λες κ ειναι τραπεζα, ξενοδοχειο ή καποιο προξενειο κ υπαρχει υψηλος κινδυνος για κλοπη/βανδαλισμος.. Άρθρο 6 Εξειδίκευση της αρχής της αναλογικότητας Ειδικές περιπτώσεις εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας είναι ιδίως οι ακόλουθες: 1. Λήψη εικόνας από παράπλευρες οδούς και πεζοδρόμια: Κατά την επιτήρηση της περιμέτρου κτιρίων με σκοπό την ασφάλεια προσώπων ή/και αγαθών (π.χ. προστασία της ιδιοκτησίας από φθορές), απαγορεύεται η λήψη εικόνας από παράπλευρες οδούς και πεζοδρόμια, καθώς ενυπάρχει ο κίνδυνος παρακολούθησης των περαστικών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μια τέτοια λήψη μπορεί να επιτρέπεται μόνο εφόσον πρόκειται για χώρο με αυξημένες ανάγκες ασφαλείας οι οποίες προσδιορίζονται (α) είτε λόγω της “φύσεως” του χώρου (π.χ. κρατικά κτίρια, μεγάλα ξενοδοχεία) (β) είτε επειδή πρόκειται για χώρο όπου έχουν προηγηθεί επικίνδυνες επιθέσεις κατά της ζωής και της περιουσίας και υπάρχουν πλέον δικαιολογημένες υπόνοιες ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και άλλες, (π.χ. μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής των τραπεζών - ATM, χώροι εισόδου-εξόδου ξενοδοχείων). Στις περιπτώσεις αυτές η λήψη πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο παράπλευρο χώρο (π.χ. η τοποθέτηση καμερών στα ATM πραγματοποιείται έτσι ώστε να λαμβάνεται εικόνα μόνο από το χώρο εγκατάστασης του μηχανήματος και το χώρο που βρίσκεται ο εκάστοτε χρήστης). Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από kallair
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, kallair είπε Δεν ειναι κατι που καποιος μου ειπε, ειμαι διπλα μαγαζι, μιλαω με τα παιδια που δουλευουν διπλα κ ειχε θεμα γειτονας με το αμαξι του κ ηθελε να δει τις καμερες και τοτε προσεξα οτι την εχουν αφαιρεσει την καμερα απ εξω. ρωτησα τον υπευθυνο γτ την εβγαλαν και ειπαν οτι καποιος εκανε καταγγελια κ ηρθε η αστυνομια κ αναγκαστηκαν να την ξυλωσουν. Ο απλος χρηστης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καταγραφει δημοσιο χωρο. σου αρεσει η οχι, ετσι ειναι. αν δεν μπορεις να αντιληφθεις το τι διαβαζεις σε αυτα που σου παραθετω, συγγνωμη αλλα δεν μπορω να κανω κατι παραπανω. Εγω εχω υποχρεωση να το γραψω γιατι θα παρετε κανα κακομοιρη στον λαιμο σας και θα ψαχνεται με δικαστηρια επειδη ενας τυχαιος στο ιντερνετ του ειπε οτι μπορει να βαλει καμερες σε δημοσιο χωρο λες κ ειναι τραπεζα ή καποιο προξενειο κ υπαρχει υψηλος κινδυνος για κλοπη/βανδαλισμος.. Δε μας απασχολεί τι είπε ο ένας και ο άλλος. Το τι είπε ο υπεύθυνος του καταστήματος ή όποιος άλλος. Εξήγησα τι και πως. Δεν πρόκειται για το είτε μου αρέσει είτε όχι. Το να βάλει κάποιος αυθαίρετα μια κάμερα αυτό είναι που απαγορεύεται Μην επικεντρώνεστε στο "αν είσαι τράπεζα" ή ό,τι άλλο Το ότι "επειδή κάποιος έγραψε κάτι στο ιντερνετ" ισχύει και για εσάς. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα πολυ ευχαρίστως να σας πω Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
kallair Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, -^fallen είπε Δε μας απασχολεί τι είπε ο ένας και ο άλλος. Το τι είπε ο υπεύθυνος του καταστήματος ή όποιος άλλος. Εξήγησα τι και πως. Δεν πρόκειται για το είτε μου αρέσει είτε όχι. Το να βάλει κάποιος αυθαίρετα μια κάμερα αυτό είναι που απαγορεύεται Eχουμε βγει τελειως οφ τοπικ και αυτη θα ειναι η τελευταια απαντηση μου στο θεμα. Τι εννοεις "να βαλει αυθαιρετα μια καμερα"; αφου πλεον ΔΕΝ υπαρχει καν υποχρεωση γνωστοποιησης των καμερων στην Αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων. Υπαρχουν καποιοι κανονες για το που μπορεις να βαλεις και που οχι. Ενας απο αυτους τους κανονες ειναι το "απαγορευεται η καταγραφη δημοσιου χωρου" που ανεφερα κ το σχετικο αρθρο παραπανω. Δεν υπαρχει το τι νομιζουμε σωστο. υπαρχει το τι οριζει ο νομος σαν νομιμο. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από kallair
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Το ότι "επειδή κάποιος έγραψε κάτι στο ιντερνετ" ισχύει και για εσάς. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα πολυ ευχαρίστως να σας πω Σύνταγμα , Ποινικός κώδικας, Κώδικας ποινικής δικονομίας και ο,τι άλλο Έχουμε βγει όντως "οφ τόπικ" και ζητάω συγγνώμη απο μεριά μου. Θα μπορούσαμε αν θέλετε να μεταφέρουμε τη συζήτηση. Είμαι στη διάθεσή σας 22 ώρες πριν, kallair είπε Τι εννοεις "να βαλει αυθαιρετα μια καμερα"; αφου πλεον ΔΕΝ υπαρχει καν υποχρεωση γνωστοποιησης των καμερων στην Αρχη προστασιας προσωπικων δεδομενων. Υπάρχει δεν υπάρχει ... άστα να πάνε. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Δε διαφωνώ μαζί σας, ούτε συμφωνώ. Είναι μπάχαλο η όλη κατάσταση. Και πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τα διόδια. Είναι νόμιμη η κτίση ενός οικήματος σε έναν δρόμο; Και εάν δεχθούμε οτι τη κάνουμε νόμιμη, έχουν τα δικά μας διόδια άδεια; Επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση τη διέλεσης των αυτοκινήτων; Από ποια μεριά επιτρέπεται. Που αποθηκεύονται τα αρχεία αυτά; Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται η διατήριση των αρχείων; Άσε .... Πιάσε το αυγό και κούρευτο Άσχετο αυτό και με το θέμα αλλά και με το "off topic" θέμα. Ήθελα να δείξω οτι δεν είναι απλό το απαντήσουμε σε κάτι "απαγορεύεται / δεν απαγορεύεται" Συγγνώμη και πάλι 22 ώρες πριν, kallair είπε Δεν υπαρχει το τι νομιζουμε σωστο. υπαρχει το τι οριζει ο νομος σαν νομιμο. Edit: Δεν είχα δει ότι κάνατε edit στο μήνυμά σας. Σεβαστέ kallair, Το να κάνετε αντιγραφή επικόληση ένα συγκεκριμένο άρθρο και να του βάζετε χρώμα, να του μεγαλώνετε τη γραματοσειρά και να το υπογραμμίζετε, δεν έχει κάποιο νόημα. Δεν είναι μόνο το άρθρο που γράψατε. Είναι και άλλα. Για αυτό σας είπα. Εάν σπουδάσετε νομική θα δείτε τα πράγματα αλλιώς Επίσης διαφορετικά ερμηνεύει ο κάθε ένας κάτι που διαβάζει. Και ο κάθε ένας νομίζει το δικό του. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να πει οτι εσείς νομίζετε ότι ο νόμος ορίζει αυτό που λέτε (νομίζετε) εσείς. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
Nikolas00 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Αυτο με τα ρεστα...εμενα μου εχει τυχει να μου δωσουν αντι για ευρω,ξενο νομισμα.Το εχω παθει 3 φορες και μια σε διοδια στην εγνατια οδο. Και δεν ειναι αυτο,ειναι οτι δεν δεχονται καρτα στο περιπτερο για τσιγαρα,το delivery μονο μετρητα,απο τα 10 μαγαζια που παραγγελνω τα 5 ειναι στο efood και τα 2 εξ αυτων δεχονται καρτα για ντελιβερι. Τα αλλα πρεπει να πας στο καταστημα για να πληρωσεις με καρτα. Αν και το ντελιβερι,δεν ειναι θεμα,μια φορα στο τοσο θα σηκωσεις μετρητα.
a_f_a Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δε ξέρω αν στέκει και αν υπάρχει η "τεχνολογία" σε ταμειακές (αν και νομιζω οτι το έχω δει), η απόδειξη να δείχνει τι χαρτονόμισμα έλαβες και τα ρέστα που έδωσες. Οπότε έτσι θα έχεις ενα αποδεικτικό στοιχείο. Επίσης, να ζητας από τους συγκεκριμένους να τσεκαρουν αποδειξη-ρέστα όταν τους δίνεις εμπορευμα/ρέστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα