shikabalas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, kourkoumpini είπε deloitte, pwc, grant thornton κ.α. έχουν κάνει έφοδο στην αγορά της σαλονίκης ,και γενικά προτιμούνε νέα άτομα (νέος για τις ελληνικές εταιρίες είναι κάτω των 30). είναι πολύ καλές εταιρίες για το βιογραφικό, και έχουν νέες ομάδες. στη σαλονική αδερφές μου, στη σαλονίκη! Για δωσε λιγο πληροφοριες παραπανω γιατι με ενδιαφερει. Η μονη που ηξερα οτι εχει αρκετα μεγαλο γραφειο στην θεσσαλονικη ειναι η deloitte.
marmagia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, kourkoumpini said: πιο πολυ ρολο παιζουν οι γνωριμιες παρα το καλο πανεπιστημιο. ελλαδα τουλαχιστον. τελειωσα 2 τοπ πανεπιστημια (με μεσο ορο 6 πρωτου πτυχιου). ελλαδα δεν βρισκω δουλεια γιατι δεν εχω μεσο και κυκλο πλεον εδω......... και προτιμουν βιογραφικα χωρις μεταπτυχιακα. οποτε..για ελλαδα...μονο οι γνωστοι μετρανε. uk δεν κοιτανε gmat. πηγαινε λιγο δουλεψε στις big 4 που ανεβηκαν θεσνικη και προτιμανε νεους σαν εσενα χωρις εμπειρια και ψαξου δεν παιζει ρολο ο βαθμος. να αποκτησεις καποια εμπειρια να δεις τι σαρεσει πρωτα, ταπεινη μου γνωμη. Top top δύσκολα με 6 Μ.Ο. Βέβαια σε κάθε περίπτωση το top είναι θέμα ορισμού (πχ άλλο top 5 άλλο top 500). Για να μην λέμε ότι θελουμε, αν το πανεπιστήμιο που σε πήρε θεωρεί το 6 Αρκετο για να παρακολουθησεις μαλλον δεν θέλει εκείνο το προγραμμα του και τον εαυτό του «τοπ». Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από marmagia
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, marmagia είπε Top top δύσκολα με 6 Μ.Ο. Βέβαια σε κάθε περίπτωση το top είναι θέμα ορισμού (πχ άλλο top 5 άλλο top 500). Για να μην λέμε ότι θελουμε, αν το πανεπιστήμιο που σε πήρε θεωρεί το 6 Αρκετο για να παρακολουθησεις μαλλον δεν θέλει εκείνο το προγραμμα του και τον εαυτό του «τοπ». stanford & cass. msc kai sta duo. 11 λεπτά πριν, shikabalas είπε Για δωσε λιγο πληροφοριες παραπανω γιατι με ενδιαφερει. Η μονη που ηξερα οτι εχει αρκετα μεγαλο γραφειο στην θεσσαλονικη ειναι η deloitte. και αποτι ξερω μεγαλωνει και παραπανω. και η ey εχει γραφεια, και εχω δει αρκετες αγγελιες τους τελευταιους μηνες. και η grant thornton. εκτος απτο indeed, και τα αλλα σαιτς, κανε, αν δεν εχεις, και linked γιατι τις ανεβαζουν και εκει τις θεσεις πλεον
marmagia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 1 minute ago, kourkoumpini said: stanford & cass. msc kai sta duo. Το Stanford μια χαρα το city δε είναι top. Προφανώς το Stanford έκρινε με βάση την ύπαρξη ενός μεταπτυχιακού (και καλά έκανε. Ειδικά από την Ευρώπη που είναι σαφώς πιο απαιτητικά ακαδημαϊκά τα προγράμματα). Και πάλι όμως εμμένω ότι ίσως έπεσες στην περίπτωση (πχ να πηγές για κάποιο ΕΜΒΑ με καλή εργασιακή εμπειρία). Δεν είναι ο κανόνας σε καμία περίπτωση το 6 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, marmagia είπε Το Stanford μια χαρα το city δε είναι top. Προφανώς το Stanford έκρινε με βάση την ύπαρξη ενός μεταπτυχιακού (και καλά έκανε. Ειδικά από την Ευρώπη που είναι σαφώς πιο απαιτητικά ακαδημαϊκά τα προγράμματα). Και πάλι όμως εμμένω ότι ίσως έπεσες στην περίπτωση (πχ να πηγές για κάποιο ΕΜΒΑ με καλή εργασιακή εμπειρία). Δεν είναι ο κανόνας σε καμία περίπτωση το 6 κανενα παντως απτα δυο δεν ανοιγει πορτες ελλαδα.. αλλα ναι μπορει να κοιτανε κατι που δεν το σκεφτομαστε εμεις. η μπορει απλα να ετυχε. γιατι θυμαμαι ειχα φαει ακυρα απο nottingham & glasgow
ROG-X Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, praktiki12 είπε 25 μαθηματα καθαρισα σε 2 εξεταστικες αδερφε... και δεν ημουν ο σαλιαρης που κουβαλουσε τους προτζεκτορες για ν παρω βαθμο.. Γιατι ΑΔΕΡΦΕ εγω εγραφα τ ιδια θεματα με τον αλλον/αλλην και εγω επαιρνα 6 και ο αλλος 9 επειδη καθοταν πρωτο εδρανο.. Γιατι εγω εγραφα τα ιδια θεματα με την παρεα μου και εγω κοβομουν και οι αλλοι παιρνουσαν με 7... Σιγουρα δεν πεταω την σκουφια μου οταν ακουω διαβασμα και λιγοι θεωρω το γουσταρουν οπως λες... τι παει να πει αυτο οτι δεν εχω το δικαιωμα να κανω ενα μεταπτυχιακο καλο? Οπως ειπα εκανα λαθη στο παρελθον δηλαδη εγω δν εχω μια δευτερη ευκαιρια? Προχωρα, σιγουρα με ενα καλο gmat, ielts σε βλέπω για 20σαδα. Κοιτα εαν μιλαμε για Αγγλια, μεσα σε 5 χρονια θα βγαζεις 2.500 λιρες σιγουρα. Με 1.000 λιρες βρισκεις 2αρακι να εισαι και αυτόνομος. Οταν ημουν Λονδινο εμενα με bro, νοικιαζαμε ενα τρελο σπιτι με 1.500 λίρες. Έβγαζα εγω 2200 λιρες, και 3.600 λιρες ο bro και περνούσαμε ζάχαρη. 🤪 Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από ROG-X 1
praktiki12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 10 ώρες πριν, FilipposMD είπε Δουλεύω σε ένα από τα καλά πανεπιστήμια της Αγγλίας και μέρος της δουλειάς μου είναι να κοιτάζω αιτήσεις για μεταπτυχιακά. Σε άλλο αντικείμενο βέβαια, αλλά αυτό που θα πω ισχύει γενικά. Για να δουν την αίτησή σου οι υπεύθυνοι του μεταπτυχιακού, πρέπει να έχει περάσει από το registry. Το registry department του πανεπιστημίου έχει μια λίστα με τα πανεπιστήμια από όλες τις χώρες και ποιοι βαθμοί απαιτούνται ανάλογα με το πανεπιστήμιο. Π.χ. το Imperial λέει για την Ελλάδα: To be considered for admission to a Master's e.g. MSc, MRes, MPH, MEd, MBA, etc, applicants should be awarded a first degree, Ptychion. Our minimum requirement is based on the university's ranking; from the most competitive we look for a minimum overall mark of 6.8/10 to 6.9/10. An overall mark of 7.2/10 is however normally required for most of our courses. From other mainstream universities we look for a minimum overall mark of at least 7+/10 or better, although most courses will ask for 7.5+/10. Applicants for Research should be in possession of a Master's degree with the grades specified above in addition to a first degree. Ενώ το Cambridge λέει: University Minimum Requirement: Ptychion awarded by an AEI (4 years) with an overall grade of 7.5/10 If the academic requirement of the course is a first: Ptychion awarded by an AEI (4 years) with an overall grade of 8/10 Αν είσαι κάτω από το κατώτερο αποδεκτό, κόβεσαι εξαρχής από αυτούς που χειρίζονται το σύστημα και οι υπεύθυνοι του μεταπτυχιακού ούτε που θα δουν ποτέ την αίτησή σου. Και φυσικά το "αν έχεις λεφτά ανοίγουν οι πόρτες" είναι αστείο και να λέγεται για τέτοια πανεπιστήμια, εκτός αν οι γονείς σου μπορούν να κάνουν δωρεά εκατομμυρίων στο πανεπιστήμιο, οπότε ναι, μπορεί και να ανοίξουν τις πόρτες. Οπότε, πάρε σβάρνα τα πανεπιστήμια και κοίταξε στα sites τους τις ελάχιστες προϋποθέσεις. Αλλιώς μην μπαίνεις στον κόπο. Ένας τρόπος να ξεπεράσεις το πρόβλημα με τον βαθμό πτυχίου είναι να κάνεις ένα μάστερ στην Ελλάδα, να βγάλεις υψηλό βαθμό κι έτσι να προκρίνεσαι με βάση τον βαθμό του μεταπτυχιακού. Αυτό αν θέλεις τοπ πανεπιστήμιο. α ρ γαμωτο 2 5 αρια να μν ειχα σε κατι πληροφορικες πρωτο ετος θα ειχα 6.8 αλλα ........ σε ευχαριστω παντως για την απαντηση αν και με πικρανες χαχαχα
ProponitisTouKanape Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Για να "σβησει" ο βαθμος, πρεπει το GMAT σου να ειναι εξαιρετικο, οχι απλα καλο. Και προφανως θελει χρονο και σημαντικη ενασχοληση για να φτασεις σε αυτο το επιπεδο. Αμα πιανεις το μινιμουμ των βαθμων και εχεις 700+ GMAT εχεις μια πολυ καλη βαση. Το 2:1 που λενε τα βρετανικα πανεπιστημια, για 4ετες πτυχιο ειναι το 7. Δεν προσεξα σε τι σχολη εισαι, αν το ανεφερες. Αν εισαι σε πολυτεχνειο ισως δεχτουν το 6.5. Πιο κατω ομως οχι.
praktiki12 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Για να "σβησει" ο βαθμος, πρεπει το GMAT σου να ειναι εξαιρετικο, οχι απλα καλο. Και προφανως θελει χρονο και σημαντικη ενασχοληση για να φτασεις σε αυτο το επιπεδο. Αμα πιανεις το μινιμουμ των βαθμων και εχεις 700+ GMAT εχεις μια πολυ καλη βαση. Το 2:1 που λενε τα βρετανικα πανεπιστημια, για 4ετες πτυχιο ειναι το 7. Δεν προσεξα σε τι σχολη εισαι, αν το ανεφερες. Αν εισαι σε πολυτεχνειο ισως δεχτουν το 6.5. Πιο κατω ομως οχι. οικονομικο ειμαι!
Ablaoublas_542 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Στις 6/6/2019 στις 2:29 ΜΜ, praktiki12 είπε 25 μαθηματα καθαρισα σε 2 εξεταστικες αδερφε... και δεν ημουν ο σαλιαρης που κουβαλουσε τους προτζεκτορες για ν παρω βαθμο.. Γιατι ΑΔΕΡΦΕ εγω εγραφα τ ιδια θεματα με τον αλλον/αλλην και εγω επαιρνα 6 και ο αλλος 9 επειδη καθοταν πρωτο εδρανο.. Γιατι εγω εγραφα τα ιδια θεματα με την παρεα μου και εγω κοβομουν και οι αλλοι παιρνουσαν με 7... Σιγουρα δεν πεταω την σκουφια μου οταν ακουω διαβασμα και λιγοι θεωρω το γουσταρουν οπως λες... τι παει να πει αυτο οτι δεν εχω το δικαιωμα να κανω ενα μεταπτυχιακο καλο? Οπως ειπα εκανα λαθη στο παρελθον δηλαδη εγω δν εχω μια δευτερη ευκαιρια? μονο και μονο που τα καθαρισες τα μαθηματα και αποδιδεις στο που καθεται ο καθενας οτι σε ξεπερναει ακαδημαικα φαινεσαι ποσο θα προκοψεις και στην αγγλια
praktiki12 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 10 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε μονο και μονο που τα καθαρισες τα μαθηματα και αποδιδεις στο που καθεται ο καθενας οτι σε ξεπερναει ακαδημαικα φαινεσαι ποσο θα προκοψεις και στην αγγλια μαλλον θα εισαι απο αυτα τα παιδακια που ανεφερα πιο πανω...... που μια ζωη θα εχουν αυτην την γλοιωδη συμπεριφορα για εναν βαθμο! 1
malmsteen1984 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Τι ειναι ρε παιδια το GMAT? Δε θυμαμαι να ακουσα αυτη τη λεξη οταν σπουδαζα
logistoulis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, praktiki12 είπε μαλλον θα εισαι απο αυτα τα παιδακια που ανεφερα πιο πανω...... που μια ζωη θα εχουν αυτην την γλοιωδη συμπεριφορα για εναν βαθμο! κι εσύ ρε φίλε είσαι το παιδάκι που πέρναγες 1 μάθημα κάθε 2 μέρες (25 μαθήματα σε 2 εξεταστικές).. απόλυτα λογικό.. αν έπαιρνες και βαθμό με αυτές τις συνθήκες καθώς θαύμα είναι και ότι τα πέρασες.. θα ήσουν τουλάχιστον ιδιοφυΐα σε συνδυασμό με υπερήρωα χέσε τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά, αυτά είναι παπάτζες.. στην υπόλοιπη ζωή δεν παίζουν τέτοια shortcuts, μακάρι να έχεις τα μέσα να σου παίξουν αλλά κανονικά δεν είναι όπως στη σχολή.. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από logistoulis
ProponitisTouKanape Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, malmsteen1984 είπε Τι ειναι ρε παιδια το GMAT? Δε θυμαμαι να ακουσα αυτη τη λεξη οταν σπουδαζα Standardised test που ζητανε τα Business schools για να αξιολογουν τους υποψηφιους για τα μεταπτυχιακα. Εξεταζει μαθηματικα και αγγλικα (οχι με τον ιδιο τροπο που εξεταζουν τη γλωσσα τα IELTS/TOEFL κλπ) 1
winmac Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Στις 6/6/2019 στις 11:05 ΜΜ, FilipposMD είπε Δουλεύω σε ένα από τα καλά πανεπιστήμια της Αγγλίας και μέρος της δουλειάς μου είναι να κοιτάζω αιτήσεις για μεταπτυχιακά. Σε άλλο αντικείμενο βέβαια, αλλά αυτό που θα πω ισχύει γενικά. Για να δουν την αίτησή σου οι υπεύθυνοι του μεταπτυχιακού, πρέπει να έχει περάσει από το registry. Το registry department του πανεπιστημίου έχει μια λίστα με τα πανεπιστήμια από όλες τις χώρες και ποιοι βαθμοί απαιτούνται ανάλογα με το πανεπιστήμιο. Π.χ. το Imperial λέει για την Ελλάδα: To be considered for admission to a Master's e.g. MSc, MRes, MPH, MEd, MBA, etc, applicants should be awarded a first degree, Ptychion. Our minimum requirement is based on the university's ranking; from the most competitive we look for a minimum overall mark of 6.8/10 to 6.9/10. An overall mark of 7.2/10 is however normally required for most of our courses. From other mainstream universities we look for a minimum overall mark of at least 7+/10 or better, although most courses will ask for 7.5+/10. Applicants for Research should be in possession of a Master's degree with the grades specified above in addition to a first degree. Ενώ το Cambridge λέει: University Minimum Requirement: Ptychion awarded by an AEI (4 years) with an overall grade of 7.5/10 If the academic requirement of the course is a first: Ptychion awarded by an AEI (4 years) with an overall grade of 8/10 Αν είσαι κάτω από το κατώτερο αποδεκτό, κόβεσαι εξαρχής από αυτούς που χειρίζονται το σύστημα και οι υπεύθυνοι του μεταπτυχιακού ούτε που θα δουν ποτέ την αίτησή σου. Και φυσικά το "αν έχεις λεφτά ανοίγουν οι πόρτες" είναι αστείο και να λέγεται για τέτοια πανεπιστήμια, εκτός αν οι γονείς σου μπορούν να κάνουν δωρεά εκατομμυρίων στο πανεπιστήμιο, οπότε ναι, μπορεί και να ανοίξουν τις πόρτες. Οπότε, πάρε σβάρνα τα πανεπιστήμια και κοίταξε στα sites τους τις ελάχιστες προϋποθέσεις. Αλλιώς μην μπαίνεις στον κόπο. Ένας τρόπος να ξεπεράσεις το πρόβλημα με τον βαθμό πτυχίου είναι να κάνεις ένα μάστερ στην Ελλάδα, να βγάλεις υψηλό βαθμό κι έτσι να προκρίνεσαι με βάση τον βαθμό του μεταπτυχιακού. Αυτό αν θέλεις τοπ πανεπιστήμιο. Τα χρόνια που χρειάστηκες για να αποκτήσεις το πτυχίο μετράνε? Τα κοιτάνε? Αν πχ έχεις 7.5-8 αλλά χρειάστηκες 8-9 χρόνια για να τελειώσεις το πολυτεχνείο σε κόβουνε ή θα κάτσουν να διαβάσουν την αίτησή σου, τα cover letters και πιθανές δημοσιεύσεις από τη διπλωματική σου? Τόσο για μεταπτυχιακό, όσο και για διδακτορικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα