marmagia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 ρε παιδια μην την λετε στον ανθρωπο. Εν πασει περιπτώσει έκανε καποιες λαθος επιλογες στα 19-20 του. Είναι απολυτα θεμιτο να θελει να το αλλάξει. Οταν έλεγα top πανεπιστήμια εννοούσα oxbridge, lse, imperial, kings, ucl και σε κάποια αντικείμενα ίσως warwick. απο εκεί και πέρα για QM έχεις σίγουρα ελπίδες με ένα καλό gmat. εξαρτάται λέω και πάλι απο το πρόγραμμα και το πανεπιστήμιο. Στην ηλικία που είσαι μετράει τι πτυχίο έχεις όχι η εμπειρία. Η λογική στο εξωτερικό είναι οτι όσο είσαι νέος χωρίς μεγάλη εργασιακή εμπειρία παίζει ρόλο το πανεπιστήμιο που τελείωσες. Μετά σιγά σιγά στο τιμόνι μπαίνει η εργασιακή εμπειρία. 23ετών είσαι δεν σε πήραν τα χρόνια
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) πιο πολυ ρολο παιζουν οι γνωριμιες παρα το καλο πανεπιστημιο. ελλαδα τουλαχιστον. τελειωσα 2 τοπ πανεπιστημια (με μεσο ορο 6 πρωτου πτυχιου). ελλαδα δεν βρισκω δουλεια γιατι δεν εχω μεσο και κυκλο πλεον εδω......... και προτιμουν βιογραφικα χωρις μεταπτυχιακα. οποτε..για ελλαδα...μονο οι γνωστοι μετρανε. uk δεν κοιτανε gmat. πηγαινε λιγο δουλεψε στις big 4 που ανεβηκαν θεσνικη και προτιμανε νεους σαν εσενα χωρις εμπειρια και ψαξου δεν παιζει ρολο ο βαθμος. να αποκτησεις καποια εμπειρια να δεις τι σαρεσει πρωτα, ταπεινη μου γνωμη. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
sezebo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 10 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε πιο πολυ ρολο παιζουν οι γνωριμιες παρα το καλο πανεπιστημιο. ελλαδα τουλαχιστον. τελειωσα 2 τοπ πανεπιστημια (με μεσο ορο 6 πρωτου πτυχιου). ελλαδα δεν βρισκω δουλεια γιατι δεν εχω μεσο και κυκλο πλεον εδω......... και προτιμουν βιογραφικα χωρις μεταπτυχιακα. οποτε..για ελλαδα...μονο οι γνωστοι μετρανε. uk δεν κοιτανε gmat. πηγαινε λιγο δουλεψε στις big 4 που ανεβηκαν θεσνικη και προτιμανε νεους σαν εσενα χωρις εμπειρια και ψαξου δεν παιζει ρολο ο βαθμος. να αποκτησεις καποια εμπειρια να δεις τι σαρεσει πρωτα, ταπεινη μου γνωμη. Τι big4 για πες
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 deloitte, pwc, grant thornton κ.α. έχουν κάνει έφοδο στην αγορά της σαλονίκης ,και γενικά προτιμούνε νέα άτομα (νέος για τις ελληνικές εταιρίες είναι κάτω των 30). είναι πολύ καλές εταιρίες για το βιογραφικό, και έχουν νέες ομάδες. στη σαλονική αδερφές μου, στη σαλονίκη!
praktiki12 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 15 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε deloitte, pwc, grant thornton κ.α. έχουν κάνει έφοδο στην αγορά της σαλονίκης ,και γενικά προτιμούνε νέα άτομα (νέος για τις ελληνικές εταιρίες είναι κάτω των 30). είναι πολύ καλές εταιρίες για το βιογραφικό, και έχουν νέες ομάδες. στη σαλονική αδερφές μου, στη σαλονίκη! μα μονος σου ειπες οτι χρειαζεται γνωστο .... πως εγω 23 θα μπω χωρις γνωστο σε αυτες τις εταιριες? εχω φιλο 23 που τελειωσε ιδιωτικο δουλευεθ στην deloitte αλλα μεσω γνωστου μπηκε!! για μας δεν υπαρχουν τετοιες ευκαιριες
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 13 λεπτά πριν, praktiki12 είπε μα μονος σου ειπες οτι χρειαζεται γνωστο .... πως εγω 23 θα μπω χωρις γνωστο σε αυτες τις εταιριες? εχω φιλο 23 που τελειωσε ιδιωτικο δουλευεθ στην deloitte αλλα μεσω γνωστου μπηκε!! για μας δεν υπαρχουν τετοιες ευκαιριες εχεις και συ τωρα γνωστο! αυτον τον φιλο σου! πες να δωσει το σιβι σου στη κοπέλα στη deloitte
gasgounis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 και πως θα τον παρουν οι Βig 4 χωρις καλο βαθμο και χωρις μεταπτυχιακο??? Αν εισαι συνειδητοποιημενος, δεν ειναι αργα για μια νεα αρχη, Αλλα να ξερεις οτι θα ριξεις αρκετο διαβασμα. Αρκτεο ομως!!! Aν υπαρχει οικονιμικη δυνατοτητα, κοιταξε για ενα καλο ονομα στο πανεπιστημιο. LSE, imperial κλπ τα ξεχνας πιστευω. Warwick και παρομοια πιο ευκολα. Αγγλικα ξερεις καλα? θα σε βοηθησει σε συνεντευξεις, GMAT αν χρειαστει... Αν εχεις ενα ονειρο και πλανο για το πως θα το πραγματοποιησεις, go for it. αλλα εχεις και το στρατιωτικο για μετα, μη το ξεχνας
obby Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δε χρειάζεσαι γνωστό για να μπεις big4. Επίσης δε χρειάζεται να *προτείνουμε* σε νέα παιδιά να βάλουν μέσο. Op, γιατί πρέπει ντε και καλά να είναι σε τοπ πανεπιστήμιο; Θες πρώτη δουλειά να είναι στην google; Όπως είπες, έχει τρομερή ανάπτυξη ο κλάδος data science, μεταπτυχιακά καθαρά πάνω σε αυτό πρόσφατα ξεκίνησαν. Εγώ θα έλεγα να διαβάσεις κριτικές και να το προσπαθήσεις για κάποιο απ' αυτά αν θες, χωρίς κατ' ανάγκη να είναι κορυφαίου πανεπιστημίου. Η εργασιακή εξέλιξη θα έρθει στη συνέχεια. Ο βαθμός σου δεν είναι καλός αλλά αν μπορείς να το αναγνωρίσεις σαν λάθος σου και να έχεις ένα gmat που ν' αποδεικνύει ότι έχεις τις ικανότητες, δε μου φαίνεται δύσκολο να γίνεις δεκτός κάπου.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, obby είπε Δε χρειάζεσαι γνωστό για να μπεις big4. Επίσης δε χρειάζεται να *προτείνουμε* σε νέα παιδιά να βάλουν μέσο. Op, γιατί πρέπει ντε και καλά να είναι σε τοπ πανεπιστήμιο; Θες πρώτη δουλειά να είναι στην google; Όπως είπες, έχει τρομερή ανάπτυξη ο κλάδος data science, μεταπτυχιακά καθαρά πάνω σε αυτό πρόσφατα ξεκίνησαν. Εγώ θα έλεγα να διαβάσεις κριτικές και να το προσπαθήσεις για κάποιο απ' αυτά αν θες, χωρίς κατ' ανάγκη να είναι κορυφαίου πανεπιστημίου. Η εργασιακή εξέλιξη θα έρθει στη συνέχεια. Ο βαθμός σου δεν είναι καλός αλλά αν μπορείς να το αναγνωρίσεις σαν λάθος σου και να έχεις ένα gmat που ν' αποδεικνύει ότι έχεις τις ικανότητες, δε μου φαίνεται δύσκολο να γίνεις δεκτός κάπου. εγω απλα λεω την ταπεινη μου γνωμη, και την εμπειρια μου. οταν ξοδευεις πανω απο 100.000 σε τοπ σπουδες και δεν βρισκεις δουλεια ελλαδα, εχεις το δικαιωμα να εκφερεις αποψη. οταν αντι για σενα μπαινει το ιεκ η ο τυπος με δυο μηνες πρακτικη. ισως για αλλους να ειναι πιο θετικη η εμπειρια απο ανευρεση εργασιας. 8 λεπτά πριν, gasgounis είπε και πως θα τον παρουν οι Βig 4 χωρις καλο βαθμο και χωρις μεταπτυχιακο??? Αν εισαι συνειδητοποιημενος, δεν ειναι αργα για μια νεα αρχη, Αλλα να ξερεις οτι θα ριξεις αρκετο διαβασμα. Αρκτεο ομως!!! Aν υπαρχει οικονιμικη δυνατοτητα, κοιταξε για ενα καλο ονομα στο πανεπιστημιο. LSE, imperial κλπ τα ξεχνας πιστευω. Warwick και παρομοια πιο ευκολα. Αγγλικα ξερεις καλα? θα σε βοηθησει σε συνεντευξεις, GMAT αν χρειαστει... Αν εχεις ενα ονειρο και πλανο για το πως θα το πραγματοποιησεις, go for it. αλλα εχεις και το στρατιωτικο για μετα, μη το ξεχνας εχω δει απειρους με οτι ναναι πτυχια και βαθμους σε μπιγκ φορ. και σε αλλες εταιριες. τι να λεμε τωρα. δεν παιζει ο βαθμος ρολο. αν εχεις καλο μεταπτυχιακο ισως παιξει ρολο. αλλα ξαναλεω...εγω μαλλον εχω την χειροτερη εμπειρια απο ολους σας, τι να πω. ισως εσεις να σταθηκατε πιο τυχεροι η να ειδατε πιο θετικες οψεις του νομισματος
obby Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, kourkoumpini είπε εγω απλα λεω την ταπεινη μου γνωμη, και την εμπειρια μου. οταν ξοδευεις πανω απο 100.000 σε τοπ σπουδες και δεν βρισκεις δουλεια ελλαδα, εχεις το δικαιωμα να εκφερεις αποψη. οταν αντι για σενα μπαινει το ιεκ η ο τυπος με δυο μηνες πρακτικη. ισως για αλλους να ειναι πιο θετικη η εμπειρια απο ανευρεση εργασιας. Νομίζω πρέπει να το δεις λίγο πιο αντικειμενικά, όταν έχεις μέσο όρο πρώτου πτυχίου 6, στο δεύτερο πανεπιστήμιο για να σε πάρουνε μάλλον δεν θα θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο "τοπ". Ή τουλάχιστον θα το ξεχνάνε όταν ανοίγει ο πελάτης/φοιτητής το πορτοφόλι. Το λιγότερο qualified άτομο που έχω δει σε big4 είναι με προπτυχιακό 7,9 από ΑΣΟΕΕ σε εξάμηνο internship. Δε λέω ότι τους έχω δει όλους, πάντως έχω δει αρκετούς για να μπορώ να πω ότι ο κανόνας αυτός είναι. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από obby 1
praktiki12 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 11 λεπτά πριν, gasgounis είπε και πως θα τον παρουν οι Βig 4 χωρις καλο βαθμο και χωρις μεταπτυχιακο??? Αν εισαι συνειδητοποιημενος, δεν ειναι αργα για μια νεα αρχη, Αλλα να ξερεις οτι θα ριξεις αρκετο διαβασμα. Αρκτεο ομως!!! Aν υπαρχει οικονιμικη δυνατοτητα, κοιταξε για ενα καλο ονομα στο πανεπιστημιο. LSE, imperial κλπ τα ξεχνας πιστευω. Warwick και παρομοια πιο ευκολα. Αγγλικα ξερεις καλα? θα σε βοηθησει σε συνεντευξεις, GMAT αν χρειαστει... Αν εχεις ενα ονειρο και πλανο για το πως θα το πραγματοποιησεις, go for it. αλλα εχεις και το στρατιωτικο για μετα, μη το ξεχνας η οικονομικη δυνατοτητα υπαρχει και ειδικα λονδινο μπορω ανετα να μεινω λογω συγγενων.. απλα οπως ειπα μ ανησυχει ο μεσος ορος και αν και με ενα καλο gmat με κρατησει πισω
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, obby είπε Νομίζω πρέπει να το δεις λίγο πιο αντικειμενικά, όταν έχεις μέσο όρο πρώτου πτυχίου 6, στο δεύτερο πανεπιστήμιο για να σε πάρουνε μάλλον δεν θα θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο "τοπ". Ή τουλάχιστον θα το ξεχνάνε όταν ανοίγει ο πελάτης/φοιτητής το πορτοφόλι. Το λιγότερο qualified άτομο που έχω δει σε big4 είναι με προπτυχιακό 7,9 από ΑΣΟΕΕ σε εξάμηνο internship. Δε λέω ότι τους έχω δει όλου, πάντως έχω δει αρκετούς για να μπορώ να πω ότι ο κανόνας αυτός είναι. ισχυει αυτο που λες. εγω μπηκα σε τοπ πανεπιστημιο με 6. ωστοσο κοιτανε και αλλα πραματα. οχι μονο βαθμο. πετυχε, δεν ετυχε!
praktiki12 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, kourkoumpini είπε ισχυει αυτο που λες. εγω μπηκα σε τοπ πανεπιστημιο με 6. ωστοσο κοιτανε και αλλα πραματα. οχι μονο βαθμο. πετυχε, δεν ετυχε! οπως κοιτανε τι?
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, praktiki12 είπε οπως κοιτανε τι? εξαρταται. εγω ημουν σε αλλη επιστημη ..αρχικα..κοιτανε συνεδρια, συμμετοχες σε σεμιναρια, γλωσσες, δημοσιευσεις, διαγωνισμους κτλ. εξαρταται απτη σχολη
FilipposMD Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δουλεύω σε ένα από τα καλά πανεπιστήμια της Αγγλίας και μέρος της δουλειάς μου είναι να κοιτάζω αιτήσεις για μεταπτυχιακά. Σε άλλο αντικείμενο βέβαια, αλλά αυτό που θα πω ισχύει γενικά. Για να δουν την αίτησή σου οι υπεύθυνοι του μεταπτυχιακού, πρέπει να έχει περάσει από το registry. Το registry department του πανεπιστημίου έχει μια λίστα με τα πανεπιστήμια από όλες τις χώρες και ποιοι βαθμοί απαιτούνται ανάλογα με το πανεπιστήμιο. Π.χ. το Imperial λέει για την Ελλάδα: To be considered for admission to a Master's e.g. MSc, MRes, MPH, MEd, MBA, etc, applicants should be awarded a first degree, Ptychion. Our minimum requirement is based on the university's ranking; from the most competitive we look for a minimum overall mark of 6.8/10 to 6.9/10. An overall mark of 7.2/10 is however normally required for most of our courses. From other mainstream universities we look for a minimum overall mark of at least 7+/10 or better, although most courses will ask for 7.5+/10. Applicants for Research should be in possession of a Master's degree with the grades specified above in addition to a first degree. Ενώ το Cambridge λέει: University Minimum Requirement: Ptychion awarded by an AEI (4 years) with an overall grade of 7.5/10 If the academic requirement of the course is a first: Ptychion awarded by an AEI (4 years) with an overall grade of 8/10 Αν είσαι κάτω από το κατώτερο αποδεκτό, κόβεσαι εξαρχής από αυτούς που χειρίζονται το σύστημα και οι υπεύθυνοι του μεταπτυχιακού ούτε που θα δουν ποτέ την αίτησή σου. Και φυσικά το "αν έχεις λεφτά ανοίγουν οι πόρτες" είναι αστείο και να λέγεται για τέτοια πανεπιστήμια, εκτός αν οι γονείς σου μπορούν να κάνουν δωρεά εκατομμυρίων στο πανεπιστήμιο, οπότε ναι, μπορεί και να ανοίξουν τις πόρτες. Οπότε, πάρε σβάρνα τα πανεπιστήμια και κοίταξε στα sites τους τις ελάχιστες προϋποθέσεις. Αλλιώς μην μπαίνεις στον κόπο. Ένας τρόπος να ξεπεράσεις το πρόβλημα με τον βαθμό πτυχίου είναι να κάνεις ένα μάστερ στην Ελλάδα, να βγάλεις υψηλό βαθμό κι έτσι να προκρίνεσαι με βάση τον βαθμό του μεταπτυχιακού. Αυτό αν θέλεις τοπ πανεπιστήμιο. 3 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα