praktiki12 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 γεια σας παιδια.. τελειωσα οικονομικο απθ.. σαν παιδια κ εγω ξυπνησα αργα(στο 4ο ετος) και τοτε κτλβα τοσο ποσο σημαντικος ειναι ο μεσος ορος πτυχιου.. να πω οτι μ δινεται μια τεραστια ευκαιρια χαρη στν γονιων μου και τν συγγενων μου στο λονδινο ν κανω καποιο μεταπτυχιακο εκει... παρολαυτα με μεσο ορο 6.4 εχω απογοητευτει πληρως.. στο network μ λενε οτι τα παντα μπορουν ν γινουν μιας και θελω σ πανεπιστημιο σιγουρα στην 20αδα και συγκεκριμενα για data science.. τωρα θελω να ρωτησω μπορω να σωσω τα πραγματα μ ενα καλο gmat?? εχει κανεις εμπειρια που ν μπηκε σ καλο πανεπιστημιο με χαμηλο μεσο ορο?
sezebo Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Πρώτον αν έχεις λεφτά μη φοβάσε. Ανοίγουν οι πόρτες εύκολα . Δευτερο σκέψου το εκατό φορές πριν πας για data . Είναι τέρμα βαρετό και ρουτίνα κοβεις φλεβα Τρίτον και σε καλό Πανεπιστήμιο να μπεις μη νομίζεις ότι η ζωή σου θα στρωθεί σε ροδοπέταλα. Το πιθανότερο αν γυρισεις Ελλάδα είναι να παίρνεις 800 ευρώ, αν μείνεις έξω θα μένεις με άλλους 5 στο ίδιο σπίτι μέχρι να γινεις 40. 4 1
gasgounis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 κατα αρχην ο τροπος που γραφεις ειναι πολυ κουραστικος, σε εμενα τουλαχιστον. να γραφεις ολοκληρες τις λεξεις Για το καλο πανεπιστημιο που λες, θα ζυγισει διαφορα πραγματα. Εσυ εφοσον δεν εχεις εργασιακη εμπειρια και υψηλη βαθμολογια, θα πρεπει να εχεις οπωσδηποτε καλο GMAT. Οσο χειροτερος εισαι σε ενα απο τα κριτηρια, τοσο καλυτερος θα πρεπει να εισα σε ενα αλλο για να καλυψεις το κενο. 13 λεπτά πριν, sezebo είπε Πρώτον αν έχεις λεφτά μη φοβάσε. Ανοίγουν οι πόρτες εύκολα . Δευτερο σκέψου το εκατό φορές πριν πας για data . Είναι τέρμα βαρετό και ρουτίνα κοβεις φλεβα Τρίτον και σε καλό Πανεπιστήμιο να μπεις μη νομίζεις ότι η ζωή σου θα στρωθεί σε ροδοπέταλα. Το πιθανότερο αν γυρισεις Ελλάδα είναι να παίρνεις 800 ευρώ, αν μείνεις έξω θα μένεις με άλλους 5 στο ίδιο σπίτι μέχρι να γινεις 40. Για το πρωτο διαφωνω καθετα. Εφοσον μιλαμε για εκτος Ελλαδας, δεν τιθεται θεμα οτι θα εχουν κενες θεσεις που θα πρεπει να καλυψουν και να σε παρακαλανε για τις λιρες σου. Για το δευτερο, δεν εχω ιδεα. Για το τριτο: Ειναι θεμα ικανοτητων, τυχης, γνωριμιων πως θα ειναι αν γυρισεις Ελλαδα. Κανεις δεν μπορει να το ξερει. Για Αγγλια και λονδινο, στην αρχη θα εισαι με συγκατοικο καποιο φιλο, συμφοιτητη, φιλο φιλου για να μοιραζεσαι τα εξοδα. Ολοι ετσι κανουν, δεν εχει σχεση με την νοοτροπια στην Ελλαδα περι συγκατοικησης. Ο καθενας την ζωη του και μοιραζεστε τα εξοδα, Δεν βγαινει διαφορετικα. Αλλα οχι μεχρι τα 40.. Αλλα λογικα 2 4 χρονια θα εισαι ετσι. μην σε αγχωνει Επι προσωπικου, ειχα κανει αιτηση στο ALBA το 2006. Μου ειπαν οτι λογω χαμηλης βαθμολογιας απο το Deree, εχουν αμφιβολιες αν θα μπορω να ανταπεξελθω στο επιπεδο των μαθηματων και μου ζητησαν GMAT πανω απο 550 ή 570 και μεσω γνωστου που ειχε μεσολαβησει γιατι ως γνωστο στην Ελλαδα παντου χρειαζεται ο γνωστος (δεν θυμαμαι ακριβως ποσο ειχαν ζητησει, εχουν περασει και χρονια). Τελικα πηρα 630 640 και εγινα δεκτος στο Bath για ΜΒΑ οπου και πηγα, που θεωρειται καλο. ΥΓ κολπο που εκανε φιλος μου και επιασε: Πηγε δοκιμος στρατο και το πουλησε στην Αγγλια οτι υπηρετησε στις ενοπλες δυναμεις ως αξιωματικος. Δεν ξερουν λεπτομερεις και ακουγεται ψαρωτικο ως εργασιακη εμπειρια. Και τον ελευθερο χρονο, αν το κανεις, θα μπορεις να κανεις καλη προετοιμασια για το GMAT 3
shikabalas Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Εχεις κατι αλλο στο οποιο να μπορεις να δωσεις βαση ωστε να μην εχει τοσο σημασια ο μεσος ορος σου? Εθελοντισμο, συμμετοχη σε φοιτητικες ομαδες ή κατι τετοιο? Αν ναι, αυτα μαζι με ενα καλο GMAT σου δινουν πιθανοτητες, αναλογα και με το πανεπιστημιο παντα βεβαια. Επειδη μιλας για Λονδινο και Αγγλια βεβαια εχε το νου σου οτι ειναι πανακριβα και για εμενα δεν αξιζουν τα λεφτα τους ολα αυτα τα μεταπτυχιακα, τρελα λεφτα για 9 μηνες μαστερ ουσιαστικα. Ψαξου και σε αλλες χωρες. 1
praktiki12 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδια.. λοιπον αρχικά ως προς το αντικειμενο. Ακουω πολλες γνωμες σχετικα με το data science κτλπ. Εγω θεωρω πως ειναι επαγγελμα του μελλοντος και η Ελλαδα δεν αποτελει αξιολογο παραδειγμα για το τι χρηματα θα παιρνεις και τι θα κανεις.. Νομιζω ειναι η χειροτερη χωρα για να παρεις παραδειγμα. Απο αυτος κτλβενεται οτι προφανως θα μεινω εξω γιατι το θεωρω και λιγο πισογυρισμα να κανεις μια επενδυση σε ενα καλο μεταπτυχιακο και να γυρισεις πισω για 800-900 ευρω! Σχετικα με την επιλογη μου για Αγγλια... οι παραγοντες που θελω να επιλεξω αγγλια και συγκεκριμενα λονδινο ειναι οτι εχω συγγενεις εκει. Ειναι πολυ σημαντικο να εχεις ενα ατομο δικο σου. Μπορει το οτιδηποτε να συμβει.. και ακομα μπορω να μεινω λιγους μηνες μαζι τους μεχρι να βρω ενα καλο σπιτι φθηνο κτλπ! οποτε με γλυτωνει αρκετα εξοδα.. Σκεφτομαι και Ολλανδια ειδικα για data science εχει πολυ καλα πανεπιστημια και φυσικα τα διδακτρα σχεδον τζαμπα! Γενικα ειμαι της αποψης οτι δεν αξιζει να πας για μεταπτυχιακο που δεν εχει καλο ρανκινγ.. κι αυτο γιατι εξω στην αγορα το brand name του πανεπιστημιου παιζει τεραστιο ρολο.. Παρολαυτα θελω να ακουσω τις γνωμες σας... Δηλαδη δεν αξιζει καποιος ν παει σε ενα πανεπιστημιο στην αγγλια πχ να δωσει 9 χιλιαρικα για ενα μεταπτυχιακο και ενα 20αρι για τα εξοδα του απο ενα μετριο πανεπιστημιο η απλα καλο..
marmagia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Αν ήταν στις ΗΠΑ ίσως να έπαιζαν ρόλο ο εθελοντισμός κλπ. στην Αγγλία είναι απλά ένα ενδιαφέρον έξτρα αλλά δεν θα κάνει τη διαφορά. Τώρα τα σχόλια περι "εαν έχεις λεφτά οι πόρτες ανοίγουν" είναι γελοία όταν μιλάμε για κορυφαία πανεπιστήμια και όχι μπακάλικα. Τουλάχιστον στην Αγγλία για την οποία κουβεντιάζουμε. Τώρα, το ζήτημα του GMAT. Αυτό που κάνει είναι να δίνει έναν τυποποιημένο τρόπο στα admissions offices να αποφασίσουν ποιον φοιτητή θα πάρουν μεταξύ φοιτητών που έχουν τα προαπαιτούμενα λοιπά προσόντα. Όταν λοιπόν, τα Oxbridge πχ ζητάνε άριστα βαθμό πτυχίου που ούτε καν τον πλησιάζεις δεν θα πάνε παρακάτω να κοιτάξουν το gmat εκτός και αν είναι κάτι πάρα μα πάρα πολυ υψηλό (όταν λέω πολύ υψηλό μιλάω για 750+). Και πάλι όμως δύσκολα. Φυσικά αυτό δεν ισχύει πάντα. Αλλά όταν όπως λες στοχεύεις για πανεπιστήμια αιχμής τι σε κάνει να νομίζεις οτι δεν έχουν υποψήφιους φοιτητές με άριστες βαθμολογίες και άριστο score στο GMAT και εξαιρετικές πρακτικές; Αυτό που θέλω να πω είναι μην πολύ ακούς αυτό που λέει το εκάστοτε ακαδημαικό φροντιστήριο για να προσελκύσει φοιτητές. Ο χαμηλός βαθμός πτυχίου ΕΙΝΑΙ προβλημα όσο ελιτίστικο και αν ακούγεται αυτό. Εαν ντε και καλά θες τόσο κορυφαία πανεπιστήμια, κάνε ένα μαστερ εδώ ελπίζοντας να παραβλέψουν λόγω της ύπαρξης ήδη μεταπτυχιακού το βαθμό του βασικού πτυχίου 1
praktiki12 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δηλαδη παιδια να μην εχω πολλες προσδοκιες ετσι? πχ warwick queens mary κτλπ.. Ενταξει δικιο εχετε τωρα με τετοιον βαθμο πτυχιου τι απαιτησεις να εχω.. Οταν επρεπε να διαβασω εγω κοπροσκυλιαζα!
zio10 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δε λέω ότι είναι κανόνας αλλά πρόσφατα δεν ακούσαμε και για τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου ότι πουλούσαν πτυχία σε πλούσιους ουσιαστικά; 2
praktiki12 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 @zio10 παιρνανε και αυτα οικονομικη κριση?
Mhlogiatros Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Με λεφτα ανοιγουν ολες οι πορτες των μεταπτυχιακων . Δε καταλαβαινω το κολλημα ντε και καλα Λονδινο . 2
praktiki12 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Με λεφτα ανοιγουν ολες οι πορτες των μεταπτυχιακων . Δε καταλαβαινω το κολλημα ντε και καλα Λονδινο . Το εξηγησα πιο πανω.. καθαρα και μονο οτι εχω ατομα δικα μου!
sezebo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Πάντως με ξεπερνάει που πιστεύεις ότι ξαφνικά θα αρχίσεις να διαβάζεις και μάλιστα σε κορυφαία/δύσκολα πανεπιστήμια. Απλά δε γουστάρεις διάβασμα. Ούτε εγώ γουσταρα γι'αυτό δε θέλω να κάνω κανένα μεταπτυχιακό, και μπήκα αμέσως στην αγορά εργασίας. Δεξου το και προχώρα
praktiki12 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, sezebo είπε Πάντως με ξεπερνάει που πιστεύεις ότι ξαφνικά θα αρχίσεις να διαβάζεις και μάλιστα σε κορυφαία/δύσκολα πανεπιστήμια. Απλά δε γουστάρεις διάβασμα. Ούτε εγώ γουσταρα γι'αυτό δε θέλω να κάνω κανένα μεταπτυχιακό, και μπήκα αμέσως στην αγορά εργασίας. Δεξου το και προχώρα 25 μαθηματα καθαρισα σε 2 εξεταστικες αδερφε... και δεν ημουν ο σαλιαρης που κουβαλουσε τους προτζεκτορες για ν παρω βαθμο.. Γιατι ΑΔΕΡΦΕ εγω εγραφα τ ιδια θεματα με τον αλλον/αλλην και εγω επαιρνα 6 και ο αλλος 9 επειδη καθοταν πρωτο εδρανο.. Γιατι εγω εγραφα τα ιδια θεματα με την παρεα μου και εγω κοβομουν και οι αλλοι παιρνουσαν με 7... Σιγουρα δεν πεταω την σκουφια μου οταν ακουω διαβασμα και λιγοι θεωρω το γουσταρουν οπως λες... τι παει να πει αυτο οτι δεν εχω το δικαιωμα να κανω ενα μεταπτυχιακο καλο? Οπως ειπα εκανα λαθη στο παρελθον δηλαδη εγω δν εχω μια δευτερη ευκαιρια? Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από praktiki12
sezebo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, praktiki12 είπε 25 μαθηματα καθαρισα σε 2 εξεταστικες αδερφε... και δεν ημουν ο σαλιαρης που κουβαλουσε τους προτζεκτορες για ν παρω βαθμο.. Γιατι ΑΔΕΡΦΕ εγω εγραφα τ ιδια θεματα με τον αλλον/αλλην και εγω επαιρνα 6 και ο αλλος 9 επειδη καθοταν πρωτο εδρανο.. Γιατι εγω εγραφα τα ιδια θεματα με την παρεα μου και εγω κοβομουν και οι αλλοι παιρνουσαν με 7... Σιγουρα δεν πεταω την σκουφια μου οταν ακουω διαβασμα και λιγοι θεωρω το γουσταρουν οπως λες... τι παει να πει αυτο οτι δεν εχω το δικαιωμα να κανω ενα μεταπτυχιακο καλο? Οπως ειπα εκανα λαθοι στο παρελθον δηλαδη εγω δν εχω μια δευτερη ευκαιρια? Μεταπτυχιακό μπορείς να κάνεις και στα 40 όταν θα έχεις εμπειρίες και θα ξέρεις τι σου αρέσει. Στις μέρες μας η εμπειρία στη ηλικία που είσαι είναι ότι πιο σημαντικό. Χαρτιά, πτυχία, πιστοποιητικά κλπ κλπ έχει και η κουτση Μαρία. Δεστο αλλιώς!
praktiki12 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, sezebo είπε Μεταπτυχιακό μπορείς να κάνεις και στα 40 όταν θα έχεις εμπειρίες και θα ξέρεις τι σου αρέσει. Στις μέρες μας η εμπειρία στη ηλικία που είσαι είναι ότι πιο σημαντικό. Χαρτιά, πτυχία, πιστοποιητικά κλπ κλπ έχει και η κουτση Μαρία. Δεστο αλλιώς! 23 χρονων τι εμπειρια να εχω??? και να εχω που?? σε εταιρια?? ποιος θα μ παρει? παμε καλα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα