Προς το περιεχόμενο

samsung 860 qvo ή crucial mx500

Stamer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά

Ποιόν από τους δύο θεωρείτε καλύτερο? Προσωπικά νομίζω είναι πάνω κάτω οι ίδιοι αλλά δεν ξέρω αν κάποιος από τους δύο υστερεί σε κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι για 2tb λέω συγκεκριμένα. Δεν το είχα παρατηρήσει αυτό που είπες και όντως το θέμα αντοχής στον χρόνο έχω στο μυαλό μου περισσότερο. Μάλλον... για να το πω καλύτερα.. αναρωτιέμαι ποιός είναι πρακτικά πιο "σκυλί". Πάντως και οι 2 μεγάλο lifespan δεν έχουν?

26 λεπτά πριν, coffeex είπε

Στα 2 TB 

Evo => 1200 TBW

Crucial => 700 TBW

Τα υπόλοιπα είναι θέμα κόστους... 

Τώρα κατάλαβα την κοτσάνα που είχα κάνει! QVO είχα στο μυαλό μου αλλά EVO έγραψα στον τίτλο! (τώρα το διόρθωσα). Ζητώ συγγνώμη, εκ παραδρομής! Αλλιώς δεν θα τους σύγκρινα με τίποτα. Απλά δεν έχω καθόλου εικόνα για τον qvo

8 λεπτά πριν, Stamer είπε

Τώρα κατάλαβα την κοτσάνα που είχα κάνει! QVO είχα στο μυαλό μου αλλά EVO έγραψα στον τίτλο! (τώρα το διόρθωσα). Ζητώ συγγνώμη, εκ παραδρομής! Αλλιώς δεν θα τους σύγκρινα με τίποτα. Απλά δεν έχω καθόλου εικόνα για τον qvo

Ο QVO 2 ΤΒ έχει 720 TBW και εγγύηση 3 χρόνια ενώ ο Crucial 5 χρόνια.

Οπότε για μένα πάρε τον Crucial. 

• Like 1

Η αληθεια είναι ότι τον qvo δεν τον πολύ βλέπω να κινείται. Τον crucial ετοιμαζομουν να πάρω απλά σκέφτηκα και τον qvo επειδή έχουν παρόμοια τιμη

Δεν συγκρινονται καν. Ο crucial ειναι απο τους πιο γρηγορους sata ενώ ο qvo απο τους πιο αργους. Χωρια οτι λογω qlc nand οταν τελειωσει το slc buffer οι εγγραφες του qvo πεφτουν πολύ.

spacer.png

spacer.png

• Like 1

Για μια στιγμή ρε παιδιά... τώρα βλέπω λίγο καλύτερα και τον Intel 660p. Αυτός (τα 2tb) είναι φθηνότερος και από τον crucial. Δεν θα ήταν καλύτερα να έβαζα αυτόν που είναι και m.2 ή κάποιο λάκκο έχει η φάβα?

43 λεπτά πριν, Stamer είπε

Για μια στιγμή ρε παιδιά... τώρα βλέπω λίγο καλύτερα και τον Intel 660p. Αυτός (τα 2tb) είναι φθηνότερος και από τον crucial. Δεν θα ήταν καλύτερα να έβαζα αυτόν που είναι και m.2 ή κάποιο λάκκο έχει η φάβα?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Stamer είπε

αφου γι'αυτους τους 2 ρώτησες , γι'αυτους απαντήσα

ναι καλύτερη επιλογή ειναι ο intel 660p ή αν θες να κανεις μια μικρη υπερβαση για 10 ευρω τον crucial p1.

Moνο μειον και των 2 ειναι ο,τι και αυτοι εχουν qlc oποτε θα μειωνονται αρκετα οι συνεχομενες εγγραφες μολις γεμισεις την slc cache. Δεν ειναι αργοι ομως στα 4κ οπως οι qvo. Πιο πανω απο τους mx500 ειναι.Oποτε δες τις αναγκες σου και υπολογισε απο το γραφημα ποση θα χεις ελευθερη αναλογα με το ποσο γεμάτο τον έχεις

spacer.png

Επεξ/σία από EddieObscurant
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, coffeex είπε

Αα ο linus! Δεν το είχα δει αυτό το βιντεακι του

33 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε

αφου γι'αυτους τους 2 ρώτησες , γι'αυτους απαντήσα

ναι καλύτερη επιλογή ειναι ο intel 660p ή αν θες να κανεις μια μικρη υπερβαση για 10 ευρω τον crucial p1.

Moνο μειον και των 2 ειναι ο,τι και αυτοι εχουν qlc oποτε θα μειωνονται αρκετα οι συνεχομενες εγγραφες μολις γεμισεις την slc cache. Δεν ειναι αργοι ομως στα 4κ οπως οι qvo. Πιο πανω απο τους mx500 ειναι.Oποτε δες τις αναγκες σου και υπολογισε απο το γραφημα ποση θα χεις ελευθερη αναλογα με το ποσο γεμάτο τον έχεις

spacer.png

Ψιλοκατάλαβα τι λες.. Με βάση την παράθεση του @coffeex και την δικιά σου, πρέπει να μελετήσω λίγο απ'ότι κατάλαβα.. Θα το κάνω και ξαναμιλάμε!

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. 

A! Από θερμοκρασίες ξέρετε τι παίζει με αυτόν τον 660p? Ο 970 που έχω είναι αρκετά δροσερός για m.2 θα έλεγα (39-43 βαθμοί)

Επεξ/σία από Stamer

Καλημέρα.. κάθισα είδα βίντεο.. διάβασα για τον 660p.. αλλά με προβλημάτισε περισσότερο. Οπότε μόνο και μόνο που με κράτησε προβληματισμένο, τον απορρίπτω. Είδα και άλλα σχόλιά σας σχετικά με αυτόν στο forum που έψαξα και γενικά αυτό που χαλάει περισσότερο είναι το οτι "όσο πιο πολύ γεμίζει, τόσο πιο αργός γίνεται". Δεν θα το χωνέψω ποτέ αυτό.

Το θέμα είναι (καλώς ή κακώς) οτι δεν είχα σκεφτεί να πάρω άλλον m.2 παρά μόνο ssd sata. Δεν ήμουν σίγουρος κιολας αν θα μπορούσα να βάλω κι άλλον πάνω χωρίς να αρχίσει να μοιράζεται το bandwidth με άλλα components, οπότε είδα πάλι το manual και δεν θα το μοιράζεται με τίποτα. Όποτε όντως θα μπορούσα άνετα να βάλω κι έναν δεύτερο (κι έναν 3ο βασικά) και έτσι άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά τον m.2 αντί για sata. Γιατί σκέφτομαι οτι αν ο mx500 έχει ~230, ο crucial mp510 (με ταχύτητες evo) έχει 30 ευρώ παραπάνω και ίσως είναι κρίμα να πάω για κάτι τέτοιο...

Γνώμη μου ειναι οτι εφοσον οι τιμες nvme με sata εχουν φτασει να ειναι σχεδον ιδιες, δεν υπαρχει λογος να πας σε sata.

Tα review για τον intel 660p που γραφτηκαν οταν κυκλοφορησαν δεν ειναι πολυ ενθουσιωδη γιατι οταν κυκλοφορησε ειχε ιδια τιμή με τους κορυφαιους nvme της εποχής στα 0,2-0,3$/gb οποτε ηταν λογικα να μην προτεινεται. Αυτη τη στιγμή ειναι στα 0.10$/gb

Σε ολους τους ssd οσο τους γεμιζεις η ταχυτητα τους μειωνεται. Σε ολους τους ssd που εχουν slc cache (πλεον σχεδον ολοι) η ταχυτητα τους μειώνεται οταν αυτή γεμίζει ειτε ειναι qlc ειτε tlc. Απλά η tlc ειναι πλεον αρκετα γρηγορη στις μεγαλες χωρητικοτητες ωστε στους sata να μην φαινεται. Στους nvme ομως φαινεται καθαρα.

spacer.png

Αυτο που πρεπει να σκεφτεις ειναι οτι η slc cache δεν γεμίζει τοσο εύκολα,  για τον απλούστατο λογο οτι συνήθως δεν εχεις και αλλον nvme ssd ωστε να μεταφερεις αρχεια με πάνω απο 1gb/s. Oποτε αν μεταφερεις αρχεια απο κάποιον hdd που πιανει max 200mb/s ή κάποιον απλο sata ssd που ειναι στα 500mb/s συνήθως η cache δεν προλαβαινει να γεμίσει. Πόσες φορες μεταφερεις 50gb απο εναν ssd στον άλλον ωστε να γεμιζει η slc cache του intel 660p 1tb ακομα και αν τον εχεις πανω απο τον μισο γεμάτο? Και έχεις άλλον nvme ssd ωστε να του δινει τα δεδομενα με 1500+mb/s ?

Στάσου για να το εμπεδώσω (:P) γιατί εσύ καλά τα ξέρεις αλλά εγώ από δίσκους δεν το πολυκατέχω πέρα από το να διαβάζω την αναγραφόμενη ταχύτητα. Λες δηλαδή οτι μεταξύ 2 nvme, εάν ας πούμε έχουν και οι 2 πάνω από τη μισή χωρητικότητά τους γεμάτη.. τότε η ταχύτητα read/write μεταξύ τους θα είναι πεσμένη?

Ο sata προφανώς έτσι κι αλλιώς θα σε "κρατούσε πίσω" σε όλες τις περιπτώσεις αφου δεν έχει τις ταχύτητες του pciex.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...