Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει κανεις πως αναγνωριζω αν η αποδειξη παροχης υπηρεσιων που μου εδωσαν ειναι νομιμη;

δηλ εχει καποια τυπικα στοιχεια που πρεπει να γραφει;

πληρωμη με μετρητα.

Δημοσ.

Από ταμειακή; Επωνυμία, είδος καταστήματος, δου, αφμ, πόσο. 

Τώρα αν είναι πλαστή δεν ξέρω αν μπορείς να την καταλάβεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Ξερει κανεις πως αναγνωριζω αν η αποδειξη παροχης υπηρεσιων που μου εδωσαν ειναι νομιμη;

δηλ εχει καποια τυπικα στοιχεια που πρεπει να γραφει;

πληρωμη με μετρητα.

Χωρίς να ειμαι σίγουρος θα σου πω τι ισχύει για τους μηχανικούς που κόβουν χειρόγραφη (για τέτοιες καταλαβαίνω ότι μιλας) Απόδειξη Παροχή Υπηρσειών σε έναν Ιδιώτη (όχι τιμολόγιο), πχ ο μηχανικός που θα σου κάνει μια μελετούλα για αέριο ή θε΄ρμανση στο σπίτι.

Θα έχει πάνω τη σφραγίδα του επαγγελματία που θα λεέι ονομα-επίθετο, ΑΦΜ, δνση-τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΔΟΥ

Η αποδείξης αυτές είναι θεωρημένες από την εφορία (τα τιμολογια όχι) και τα φύλλα του μπλοκ είναι αριθμημένα.

Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι κάποια χρόνια πριν

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Παιδια λεω στο θεμα παροχη υπηρεσιων (μπλοκακι), οχι αποδειξη λιανικης.

σαν αυτες που δινουν οι μηχανικοι.

@DrLo πως ελεγχεις τη θεωρηση; Υπαρχει καπου διακριτικο;

Ξερω οτι καποια στιγμη επαψε η θεωρηση. ισχυει και στις μερες μας; Ή μονο για μια κατηγορια οπως οι μηχανικοι;

το οτι εχει τη σφραγιδα της επωνυμιας δεν νομιζω οτι λεει κατι. Καποιο αλλο στοιχειο;

Δημοσ.

Τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών είναι αθεώρητα βάσει νόμου.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τρόπος ελέγχου. Έχω την εντύπωση πως δεν υπάρχει εφόσον μιλάμε για χειρόγραφη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Παιδια λεω στο θεμα παροχη υπηρεσιων (μπλοκακι), οχι αποδειξη λιανικης.

σαν αυτες που δινουν οι μηχανικοι.

@DrLo πως ελεγχεις τη θεωρηση; Υπαρχει καπου διακριτικο;

Ξερω οτι καποια στιγμη επαψε η θεωρηση. ισχυει και στις μερες μας; Ή μονο για μια κατηγορια οπως οι μηχανικοι;

το οτι εχει τη σφραγιδα της επωνυμιας δεν νομιζω οτι λεει κατι. Καποιο αλλο στοιχειο;

Το μπλοκ μου παροχής υπηρεσιών μου το έβγαλα το 2003 οπότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει. 

Ναι τότε ήταν διάτρητα και νομίζω (δεν είμαι σίγουρος , έχω χρόνια να κόψω δελτίο παροχής ) είχαν και σφραγίδα στο οπισθόφυλλο του μπλοκ. Οι ΑΠΥ μου πάντως ήταν διάτρητες.

Θα μου πεις σιγά το δύσκολο να φτιάξει κάποιος ψεύτικα δελτία. Δε βλέπω πάντως το λόγο να το κάνει εκτός αν εξαφανιστεί αμέσως μετά που κόψει κάποια.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Μαλιστα.. δηλ εφοσον του πελατη δεν του χρησιμευει καπου(εξοδα εφορια) δεν εχει καμμια απολυτως αξια η εκδοση της (χειρογραφη), μιας και ο επιτηδευματιας μπορει να μην τη συμπεριλαβει στο εισοδημα που δηλωνει.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, bjj-p είπε

Μαλιστα.. δηλ εφοσον του πελατη δεν του χρησιμευει καπου(εξοδα εφορια) δεν εχει καμμια απολυτως αξια η εκδοση της (χειρογραφη), μιας και ο επιτηδευματιας μπορει να μην τη συμπεριλαβει στο εισοδημα που δηλωνει.

Αν είναι θεωρημένη δε μπορεί να μη τη συμπεριλαβει. Είναι αριθμημένες οπότε σε έλεγχο θα "λείπει".

Αν εννοείς να μη σου δώσει καν "κανονική" απόδειξη, τότε είναι το ίδιο με τα μαυρα.

Ξαναέω, τουλάχιστον πριν χρόνια , δε ξέρω τι ισχύει τώρα.

Δημοσ.

Ο φιλος απο πανω λεει οτι δεν ειναι πια θεωρημενα απο το νομο. Την ιδια εντυπωση εχω κ εγω.. στην αποδειξη ειναι ολα χειρογραφα εκτος απο τη σφραγιδα. Εχει αυξων αριθμο, χειρογραφο.

οποτε φανταζομαι δεν ειναι αυτο που περιγραφεις απο παλια..

Pos και παλι pos!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Tυχαια ειδα το θεμα και απαντω,δεν ξερω αν θα το δει καποιος.Κανενας μηχανικος δεν θα σου κανει κατι,αν πρωτα δεν κανετε ιδιωτικο συμφωνητικο,στο οποιο αναγραφονται αναλυτικα τι εργασιες-υπηρεσιες θα κανει,ποτε,με συγκεκριμενο χρονο παραδοσης,ρητρα για καθυστερηση ,προφανως τα χρηματα που θα παρει,αλλα και ρητρα σε βαρος του πελατη αν δεν τηρησει οτι εχει συμφωνηθει.Το συμφωνητικο αυτο,το υποβαλλει ο μηχανικος υπογεγραμμενο και απο τους δυο και σφραγισμενο στη σελιδα της aade και προφανως σου δινει και σφραγισμενο-υπογεγραμμενο  αντιγραφο.Με ολα αυτα,πιστευεις οτι καποιος θα σου κοψει δελτιο απο πλαστο μπλοκακι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...